HÍREK
A Rovatból

35 fokot hoz az év első hőhulláma jövő héten

Már a hét elején többfelé meghaladja a 25 fokot a hőmérséklet, hétvégére pedig már 35 fok is lehet. Az Időkép szerint pedig várhatóan még a hőségriadót is elrendelik.

Link másolása

Hűvös idővel búcsúzik május, egyben a meteorológiai tavasz utolsó hétvégéje, ám jövő héten fordulat következik időjárásunkban - írja az Időkép.

Délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek, csütörtöktől kánikula jön.

A hét első napjaiban elszórtan még előfordulhatnak záporok, helyenként zivatarok, de ismét egyre többfelé meghaladjuk a 25 fokot. A hét közepén délnyugat felől egyre szárazabb, afrikai eredetű levegő érkezik, így a záporok, zivatarok megszűnnek, a hőmérséklet tovább emelkedik.

Csütörtökön már többfelé meghaladjuk a 30 fokot, pénteken és szombaton idén először 35 fok is lehet.

Várhatóan hőségriadó elrendelésére is sor kerül, hiszen az éjszakák enyhülésével és a nappali felmelegedés erősödésével a napi középhőmérséklet tartósan 25, helyenként 27 fok fölött alakul majd.

A megfelelő folyadék-utánpótlás mellett az UV-sugárzásra is figyeljünk, 10 és 16 óra között szinte az egész országban nagyon erős lesz, ezért könnyedén leéghetünk. Magas faktorszámú fényvédő krémek, szalmakalap használata, de leginkább a közvetlen napfény kerülése segíthet a leégés elleni védekezésben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotók: Ilyen volt a tömeg Magyar Péter debreceni nagygyűlésén
Sokan érkeztek a TISZA Párt alelnöke által meghirdetett vasárnap délutáni eseményre, ahol az EP-képviselőjelöltjeik mellett a színpadra lépett Rost Andrea és L. Ritók Nóra is.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. május 05.


Link másolása

Magyar Péter országjáró útja során vasárnap délután Debrecenbe érkezett. A nagygyűlésre sokan érkeztek, az ország különböző pontjairól és még a határon túlról is.

Íme a délutáni események képekben:

Az eseményről mi is beszámoltunk. A TISZA Párt politikusa beszélt többek között az EP-választásokról, az akkumulátorgyárakról, a környezetvédelemről, a gyermeknevelésről is.

A demonstrációról még több cikket ITT olvashatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter nem áll meg: Köszönjük Debrecen! Holnap indulunk tovább
A TISZA Párt politikusa újabb településekre látogat, ahol beszédet mond és kötetlen beszélgetésekre is sor kerül majd. A vasárnapi nagygyűlés után máris elárulta, hol lehet vele találkozni a következő napokban.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. május 05.


Link másolása

Magyar Péter a vasárnapi nagy tömegeket megmozgató debreceni nagygyűlése után máris a következő napra készül. A közösségi oldalán megírta, hogy hol folytatja tovább az országjárást:

"Köszönjük Debrecen!" - írta a posztban.

"Holnap indulunk tovább Hajdú-Bihar megye további településeire. Íme a részletes program:

Hétfő (05.06.):

9:30: Kaba - Szabadság tér - Beszéd & kötetlen beszélgetések

11:30: Berettyóújfalu - Berettyó Kulturális Központ - Beszéd & kötetlen beszélgetések

13:00: Derecske - Templomkert tér 10. - Beszéd & kötetlen beszélgetések

15:00: Nyírmártonfalva - Lombkoronasétány látogatás

19:00: Hajdúszoboszló - Művelődési ház előtt - Beszéd & kötetlen beszélgetések

Kedd (05.07.):

9:30: Balmazújváros - Művelődési Ház - Beszéd & kötetlen beszélgetések

11:00: Hajdúböszörmény - Baross Gábor tér 2. - Beszéd & kötetlen beszélgetések

13:30: Hajdúnánás - Köztársaság tér (Fő tér) - Beszéd & kötetlen beszélgetések

Mindenkit várunk szeretettel!"

A vasárnapi rendezvényről készült fotóinkat itt nézheted meg:

A politikus a debreceni beszédében elmondta, hogy már csak öt hét van hátra a június 9-i választásig, amelynek eredménye, reménye szerint, megindítja majd a változásokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péter: Feloszlatjuk az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot
Keményen beleállt Kósa Lajosba is a nadrágszíjas, lejárató plakátok miatt. Szerinte a debreceniek is szégyellik a Fidesz politikusát.

Link másolása

„Hol van az Uniótól érkezett 40 ezer milliárd forint, amiből újjá lehetett volna építeni ezt az országot?”

– tette fel a költői kérdést Magyar Péter a debreceni demonstrációján.

Kiemelte, hogy ennek a pénznek a feléből építették újjá a háború után a porig rombolt Németországot, de

az uniós források jelentős része Magyarországon nem kórházakban, iskolákban, a szociális szférában, a gyermekvédelemben, a nyugdíjakban vagy a bérekben van, hanem magántőkealapokban, jachtokban és irodaházakban áll.

„Ez egy családi részvénytársaság. És mi, kedves debreceniek, ennek véget fogunk vetni, és feloszlatjuk a Mészáros részvénytársaságot!”

– ígérte az egybegyűlteknek Magyar, majd a tüntetést megelőző készületek kapcsán Kósa Lajosnak is üzent.

„Az állampárt éjszakára kikapcsoltatta itt a téren a webkamerákat és Kósa Laliék hajnalban suttyomban, ahogy a bűnözőkhöz illik, az adófizetők pénzén a lámpaoszlopokra nadrágszíjas képeket akasztottak. Köszönet Kósa Lajosnak, hogy megértette az idők szavát, és segít a Tiszának még erősebben áradni!”

– mondta, majd Kósának arra a megjegyzésére is reagált, ami szerint „tuskóság anyák napján tüntetni”.

„Kósa Lajos kiíratta továbbá ezekre a táblákra, hogy ők tisztelik az édesanyákat. Hallod-e te Kósa Lajos, vagy ahogy itt ismernek, Mr. 20%!

Mivel tiszteli a Fidesz az édesanyákat és a nőket? A szülészetek bezárásával, az oktatási rendszer szétverésével, a gyermekorvosi ügyeletek bezárásával vagy a reprodukciós intézetek megszüntetésével, szétverésével?

A szülésnél a szabad orvosválasztás megszüntetésével, vagy esetleg azzal tisztelitek a nőket, hogy Szaúd-Arábiában több női kormánytag van, mint 2024-ben Magyarországon? Esetleg azzal tisztelitek-e a nőket, hogy megalázzátok a beteg gyermekeket nevelő szülőket, vagy azzal, hogy 2013 óta nem emeltétek meg a családi pótlékot?

Szégyelld magad Kósa Lajos, ahogy a fideszesek és a debreceniek többsége is szégyell téged, és szégyellje magát Hende Csaba barátod is, aki a családi pótlék kapcsán azt találta mondani, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék!”

– folytatta a költői kérdések sorát.

Az egybegyűltekhez is szólt, a választás tétjét hangsúlyozva:

„Múlt vagy jövő? Deutsch Tamás vagy Tar Zoltán? Becstelenség vagy becsület? Korrupció vagy tiszta közélet? Türk Tanács vagy Európa? Kelet vagy nyugat? Propaganda vagy valóság? További hanyatlás vagy fellendülés? Megosztottság vagy megbékélés? Hazugság vagy őszinteség? Fidesz vagy Tisza?”

Végül a választásig maradt öt hétre aktivitást kért szimpatizánsaitól:

Sorsdöntő választás előtt állunk. Ahogy a sportversenyeken is, a választási kampányban is fontos a formaidőzítés. Ha nem lankad a lendületünk, ha ott leszünk mindenhol, ha nem félünk, ha nap mint nap beszélünk hazánk jövőjéről, ha aktívak leszünk az online térben, a piacon, a munkahelyeken, az utcákon és a tereken, akkor nem fogják tudni visszavenni a kezdeményezést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Megint a nyakunkon a hidegfront: eső, lehűlés érkezik, véget ér a májusi nyár
Hétfőn még egy kicsit élvezhetjük a meleget, de jön a szél, a zápor, zivatar és vele együtt a hűvösebb idő.

Link másolása

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul.

Hétfőn a fátyol-, majd a déli óráktól képződő gomolyfelhők mellett napos idő valószínű. Északkeleten, keleten fordulhat elő néhol zápor, zivatar. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, több helyen - főként a Dunántúlon - megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-28 fok között várható.

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett főként az északi vidékek fölött vastagabb felhőtömbök is megjelenhetnek, és egyre többfelé várható zápor, zivatar, reggel, délelőtt főleg az északi tájakon, később már másutt is. A zivatarokat átmeneti szélerősödés kísérheti, ezektől függetlenül elsősorban az ország déli felén élénkül meg több helyen a nyugati szél, amely a nap folyamán észak felől egyre nagyobb területen északira, északkeletire fordul. A minimum-hőmérséklet 10-17 fok között alakul. Délután általában 22-28 fok közötti értékekre kell készülni, de a tartósabban felhős tájakon ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

Szerdán északon vastag és zárt felhőtömbök boríthatják be az eget, csak rövid napos időszakokkal, míg délen több napsütés ígérkezik. Az ország több pontján kell számítani esőre, záporesőre, főleg délen zivatarra, és főként utóbbiak környezetében fordulhatnak elő átmenetileg erős széllökések. Ugyanakkor zivataroktól függetlenül is sokfelé megélénkül a már a legtöbb helyen északi, északkeleti irányú szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 9-15 fok között alakul. A csúcsérték általában 15-21 fok között várható, de délen, délkeleten ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.

Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, napközben már általában sok napsütésre lehet készülni, csupán délkeleten, keleten lehet több a felhő. Kis számban záporok, zivatarok is csak arrafelé fordulhatnak elő. Nagy területen megélénkül az északi, északkeleti szél, elsősorban zivatarok környezetében átmeneti erős lökések is előfordulhatnak. A hajnali 5-12 fokról 19-24 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken a fátyolfelhők és a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés valószínű, néhol zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad az északi szél. Hajnalban 5-12, délután 20-24 fok várható.

Szombaton sok napsütésre, kevés felhőre kell számítani, csapadéknak kicsi az esélye. Időnként élénk lökések kísérhetik a északnyugatira forduló szelet. Hajnalban 6-13, délután 20-24 fok várható.

Vasárnap a sok napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadéknak kicsi az esélye. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 8-14, délután 20-25 fok között valószínű.

Link másolása
KÖVESS MINKET: