hirdetés

FELFEDEZŐ

Viccet csinált a koronavírusból, később elkapta és belehalt egy amerikai férfi

Úgy vélte, hogy a vallásos hite megvédi őt a betegségtől. A kórházi ágyán is tudósított az állapotáról, majd utolsó posztjában azt kérte követőitől, hogy imádkozzanak érte.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2021. július 25.


Link másolása

hirdetés

Egy oltásellenes, 34 éves Los Angeles-i férfi gyakran viccelt a közösségi oldalán a koronavírusról. Végül ő is megfertőződött és később - egy hónapos szenvedés után - belehalt a szövődményekbe - írja a BBC.

Stephen Harmon a Twitteren írt többezres követőtáborának.

Többek között azzal poénkodott, hogy van neki vagy 99 problémája, de az oltás nincs ezek között. De mémeket is megosztott, például az egyiken az állt, hogy inkább hisz a Bibliának, mint az USA vezető járványügyi szakemberének.

Mikor ő is covidos lett, tüdőgyulladás miatt kórházba került. A betegágyáról is folyamatosan jelentkezett, írt az állapotáról. A végén még arról is beszámolt, hogy lélegeztetőgépre akarják tenni, ezért azt kérte, hogy imádkozzanak érte. Utolsó posztjában annyit írt, hogy nem tudja, mikor tér magához.

Az oltást arra hivatkozva utasította el, hogy a vallása, hite megvédi őt.

Kaliforniában - ahol megint nő a betegek száma - a kórházba kerülők többsége nem oltatta be magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Összehasonlították, mennyibe kerül a nagybevásárlás egy magyar és egy francia Lidlben

A tesztből kiderült, hol érne többet a pénzünk és hol lenne érdemesebb vásárolni.
Fotó: Lidl hivatalos oldala - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

Ugyanazokat a termékeket vásárolták meg a G7 elemzői egy magyar és egy francia üzletben, hogy kiderítsék, olcsóbb-e a francia Lidl. Bár kevesebbet kell fizetnie a magyaroknak, a franciák mégis kevésbé érzik meg pénztárcájukban a bevásárlás súlyát.

Az összehasonlításban 33 terméket választottak ki, azonban az eltérő termékkínálat miatt pár módosítást kellett végrehajtani. A kenyér, a tejföl és a kakaós csiga esetében csak hasonló, de nem azonos élelmiszerek kerültek a kosárba.

A a 33-ból összesen kilenc olyan terméket találtak, amely Franciaországban olcsóbb volt. Ilyen például a vaj, a tejföl, a paradicsom, az alma, a kávé, a spagetti, a vöröshagyma és a maasdamer sajt. Ugyanakkor a pulyka és a csirke ára kiugróan magasabb volt, mint Magyarországon.

Összességében tehát a francia Lidl 38 százalékkal drágább, mint a magyar. Azonban a teljes bevásárlásnál a magyar nettó átlagkereset 4,76 százalékát viszi el, a franciának viszont csak a 2,5 százalékát. Hozzátéve, hogy a magyar állam 2,7-szer több adót szedett be, mint a francia.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

100 napig nevelte kismalacát egy youtuber, majd jött egy videó arról, hogy levágta és megeszi

A szívmelengető videók után sötét fordulatot vettek az események, legalábbis azt hitte mindenki.
Fotó: Eaten Pig after 100 days/Youtube - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

Hatalmas népszerűségre tett szert a youtuber, aki csatornáján mutatta meg napról napra, hogy neveli kismalacát. Kalbi, a rózsaszín pelyhes kisállat paradicsomi körülmények között éldegélt, puha ágyban, akárcsak bármelyik házikedvenc. Azonban a csatorna tulajdonosa már a címben jelezte, hogy 100 nap után Kalbi terítékre fog kerülni és megeszi - írja a 24.hu.

Az elérkezett 100. napon ki is került egy videó, ahol feldolgozta a kismalacot, majd sülve találta és megette. A követők fenyegető hozzászólásai azonnal megjelentek, ahol barbárnak és gusztustalannak nevezték. A fordulat akkor következett be, amikor pár nap múlva Kalbi újra megjelent egy videóban, élt és virult.

A Vice-nak nyilatkozott a férfi és elmondta, pontosan ezzel az érzelemkeltéssel akarta felhívni az emberek figyelmét a húsfogyasztásra:

Ahogy általában a húsevés következményeiről beszélünk, arra többnyire nem igazán figyelnek az emberek. Hogy átmenjen az üzenet, az embereknek a saját szemükkel kell látniuk.

A PETA állatvédő szervezet szerint ez ugyanolyan súlyos, mintha egy család kutyáját vágná le valaki. Nem humoros, amit a férfi tett és azt javasolják, álljanak le a húsevésével és a csatorna követésével.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Unokájával közös képet osztott meg Orbán Viktor

A miniszterelnök legkisebb unokáját tologatta a babakocsiban.

Link másolása

hirdetés

Legkisebb unokájával közös fotót posztolt Facebook-oldalára Orbán Viktor.

Ezen azt láthatjuk, hogy a miniszterelnök a kis Bertalanra vigyáz, aki a babakocsiban fekszik. A fotóhoz azt írta: "Hétvégi műszak".

A kormányfő már nemcsak ötszörös édesapának, de ötszörös nagypapának is mondhatja magát. Középső gyermeke, Sára két gyereket szült, Johannát és János Fülöpöt, Ráhel pedig Alíz, Anna Adél és a legkisebb unoka, Bertalan édesanyja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy appon talált spermadonort, majd egy neten rendelt eszköz segítségével esett teherbe egy angol nő

Az Eden nevű kislány így igazi online babának nevezhető.
Címkép: ddimitrova/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

Második gyermekre vágyott, és az internet segítégével "oldotta meg" a teherbeesést egy 33 éves angol anyuka - írja a Daily Star.

Stephenie Taylor mindenképp szeretett volna egy kistestvért ötéves, Frankie nevű kisfia mellé, ám nem akart új kapcsolatba kezdeni, a privát termékenységi klinikákat pedig túl drágának találta.

A nő végül egy barátja ajánlására töltötte le a Just A Baby elnevezésű appot. Itt épp úgy válogathatott a különböző spermadonorok között, ahogyan például a Tinderen pörgethetjük végig az egyes felhasználók profiljait.

Így talált rá egy férfire, akinek nincs komoly betegség az előtörténetében, családközpontúnak vallja magát, és hasonlóak a vonásai, mint az anyukának. Ez azért volt fontos, hogy a baba minél jobban hasonlíthasson Frankie-re.

hirdetés
Az apajelölt három hét üzengetés után találkozott Stephenie-vel a nő otthonában, hogy átadja neki az örökítőanyagot. Az anyuka ekkorra már az eBay-en keresztül rendelt egy “megtermékenyítő csomagot” is, majd YouTube-videókon keresztül ismerte meg, hogyan kell felhasználnia azt.

A kisbaba az első próbálkozásra össze is jött: Stephenie két hét után értesült róla, hogy terhes, Eden pedig tavaly október 15-én meg is született.

“Eden egy igazi online babának nevezhető, ami kész csoda. Ha nem lenne mindez online elérhető, ő ma nem lenne itt, de elképesztően boldog vagyok, hogy világra jöhetett” - mondta az anyuka, akinek nem jelent problémát, ha kislánya a jövőben találkozni akar majd az apjával.

“Stephenie nagyszerű ember, és szívesen segítek a jövőben is, ha még több gyereket szeretne” - fűzte hozzá a donor.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: