News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

A testénél is nagyobb daganattal született az ausztrál kislány – lemondtak róla az orvosai, de túlélte

Az orvosok a terhesség alatt azt javasolták az anyának, hogy vetesse el a babát, azonban ő nem volt hajlandó rá. A kis Zalya már egy éves.

Link másolása

hirdetés

A most egy éves Zalya Schier tavaly júliusban született, világra jötte után egy 6 órás műtétet végeztek el rajta, mivel egy olyan daganattal született, amely másfélszer nagyobb volt saját testénél. A jóindulatú daganat a kislány farokcsontjából nőtt ki - írja a Daily Mail.

Az ausztráliai Darwin városában élő Lenai nagyon izgatott volt, amikor megtudta, hogy ismét terhes, és elsőszülött fia után most egy kislányt vár. Egy idő után azonban szörnyű reggeli rosszulléteket kezdett el tapasztalni.

A szülők májusban tudták meg, hogy a kislány farokcsontjából egy daganat nő ki. Az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy mi lehet a tumor oka, először arra következtettek, hogy a kislánynak nyitott gerince van.

"Amikor az orvosok megtalálták a daganatot, azt mondták, ne keressünk rá az interneten. Ennek ellenére mi megtettük"

- mesélte Lenai, akinek az orvosok alig adtak információt arról, mi lehet a babával, majd hozzátette:

hirdetés

"Abban a két napban csak arra tudtam gondolni, hogy mi van, ha ez miattam történt, esetleg azért, mert nem vettem be minden nap a terhességi vitaminokat, vagy azért, mert nem ettem elég egészségesen. Annyira féltem, hogy a baba nem tud majd járni, vagy hogy szörnyű fájdalmai lesznek."

A további ultrahang vizsgálatok megállapították, hogy a fejlődő magzatnak SCT-je van, vagyis sacrococcygeal teratomája. Ez egy ritka születési rendellenesség, amely a farokcsont területén található.

Annak ellenére, hogy az orvosok azt jósolták, hogy lánya halva fog születni, Lenai nem ment bele terhessége megszakításába.

A későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy a daganat nem érinti a baba szerveit.

Lenainak a terhesség 23. hetétől kezdve már heti két ultrahang vizsgálatra kellett járnia,

mire pedig elérte a 26. hetet, kiderült, hogy anémia alakult ki a babánál, mert a szíve nem bírta el a daganatba áramló vérmennyiséget.

A kismamát ezután külön szakemberekhez küldték, ahol heti három ultrahanggal figyelték meg a baba fejlődését.

Lenai elmondta, hogy rendkívül korlátozott információ állt a rendelkezésére a betegségről, és szörnyen érezte magát a lánya diagnózisa kapcsán.

"Természetesen kissé depressziós voltam a helyzet miatt. Egészséges akarsz lenni, és azt szeretnéd, hogy a gyermeked is nagyra és egészségesre nőjön, azt azonban nem akartam, hogy ez a másik dolog is növekedjen bennem"

- mondta.

"Ami a leginkább segített abban, hogy átvészeljem ezt az időszakot, az az volt, hogy kapcsolatba léptem más olyan nőkkel, akik terhesek voltak, illetve olyanokkal, akiknek már született SCT-s csecsemőjük."

Lapozz a továbbiakért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belebetegedett a macska abba, hogy gazdája otthonról dolgozott
Gazdája vitte el a beteg cicát az állatorvoshoz, majd megdöbbenve tapasztalta, hogy kedvence a home office miatt lett rosszul.

Link másolása

hirdetés

Harry Jones nagyon aggódni kezdett, amikor cicája, Helen hangosan sírt és a bejárati ajtót kapargatta, hogy kiengedje őt – írja a Sun.

Széttépte a gazdája által olvasott regényt, ideges lett, amikor a Stuart Little, kisegér című filmet nézte és még nyűgösebb lett, amikor Harry hazaért a munkából.

Harry éppen egy dobhártya műtét után lábadozott, folyton kütyükre és diffúzorokra (bizonyos illatanyagok nyugtató hatással vannak a macskákra) költött, hogy megpróbálja enyhíteni Helen rosszkedvét.

Sehogy sem járt sikerrel, így végső elkeseredésében állatorvoshoz vitte kis barátját.

A vizsgálaton kiderült, hogy

Helen csak egy kis privát szférát akart, mert Harry egész nap otthon volt.

A férfi megzavarta macskája napi rutinját, ami emiatt belebetegedett a túlzott szociális életbe. Ugyanis a macskák húgyhólyaggyulladást kaphatnak, ha stressz éri őket - ez egy költözés vagy akár bútorvásárlás esetén is megtörténhet. Ha megszokták, hogy sokat vannak egyedül és gazdájuk hirtelen több időt tölt otthon, akkor biztonságos búvóhelyre van szükségük, ahová elmenekülhetnek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Leharapta egy kutya a nő orrát, de sikerült visszavarrni – örökre sebes lesz az arca
Megpróbálta megakadályozni, hogy kiszökjön a kutya, a következő dolog, amire emlékszik, hogy leszakadt az orra.

Link másolása

hirdetés

A 31 éves Ashley Unger fodrászként dolgozik Illinois államban. Március 17-én házhoz ment hajat vágni, ahol a kliense lakótársának volt egy pitbullja. A fodrász eleinte jól eljátszott vele, simogatta a kutyát, viszont miután végzett a munkával, a kutya egyszer csak megtámadta őt.

Egészen pontosan kinyitotta az ajtót, mire a kutya megindult felé. Unger ekkor leguggolt, és megpróbálta megakadályozni, hogy a kutya kiszökjön, ezután pedig csak azt vette észre, hogy az orra lóg az arcáról, a pitbull ugyanis leharapta azt.

Természetesen azonnal a kórházba vitték, az odaúton pedig kézzel tartotta össze az arcát.

"Életem végéig elkísér ez az ijedtség. Az orvos azt mondta a kórházban, hogy ilyen durva kutyaharapást még sosem látott" - mesélte a fodrász. Azt is elmesélte, hogy poszttraumás stresszben szenved, gyakran felidéződnek benne az emlékek.

Mostanra már összeforrtak a sebei, de ahogy a fenti képen is látszik, ez a heg nem tűnik el.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Memóriavesztése lett egy férfinak, miután lefeküdt a feleségével
Egyik pillanatról a másikra minden emlékét elvesztette a korábbi két napról.

Link másolása

hirdetés

Amnéziában szenvedett egy férfi, miután szexelt a feleségével – írja a LADBible.

Az Irish Medical Journal szakmai folyóirat májusi számában megjelent beszámoló szerint a 66 éves férfinak 10 perccel azután lett emlékezetkiesése, hogy a délután folyamán lefeküdtek a feleségével.

A férfit kórházba szállították, ahol kiderült, hogy egyik pillanatról a másikra minden emlékét elvesztette a korábbi két napról. És az is, hogy nem ez volt vele az első ilyen eset: elmondása szerint hét évvel korábban is amnéziás rohama volt a feleségével folytatott szexuális együttlét után.

A kórház orvosai szerint az eset bizonyítja, hogy nagyon ritka esetekben a szex kiváltó oka lehet a hirtelen memóriavesztésnek.

Ezt az orvosok szerint hagyományosan a migrén vagy az intenzív testmozgás válthatja ki, de ritkábban a forró vagy hideg víz, az érzelmi stressz, az erős fájdalom, és ahogy ez az eset is mutatja, a szexuális együttlét is.

A tanulmány szerint a férfi, miután meglátta a telefonján a kórházban, hogy milyen nap van, „elkeseredett, hogy elfelejtette az előző napi házassági évfordulójukat”. Valójában azonban meg is ünnepelte azt.

hirdetés

A férfi hosszútávú memóriája nem sérült, és más eredményei is rendben voltak – az egyedüli panasza az volt, hogy kiesett neki minden, ami az előző két nap vele történt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
23 éve csak szendvicsen élt a lány, aki most végre kigyógyult a fóbiájából
Hosszas terápia után végre sikerült átesnie az első normális étkezésén.

Link másolása

hirdetés

A 25 éves Zoe Sadler totyogó kora óta kizárólag szendvicset evett, amibe csak chips, hagyma és vaj került. A szülei elmondása alapján már olyan kicsiként is félt az ételektől, kivéve ettől a kombinációtól.

"A szüleim azt mondták, hogy semmi mást nem voltam hajlandó a számba tenni"

– mesélte Zoe. Azt is elmondta, hogy más étel szóba sem jöhetett, ugyanis fizikailag megbetegedett tőlük.

Viszont szeretett volna meggyógyulni, ezért David Kilmurryhez járt hipnoterápiára, ami sikeres volt, így mostanra már tud más ételeket is enni. 23 év után végre az első rendes étkezésén is túl van.

Kép: Northfoto/SWNS

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: