News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

31 évesen, halálos betegen, vakrandin találkozott az igazival

Az élet tényleg túl rövid.

Link másolása

hirdetés

Egy 31 éves, jóképű fiatalembernél fel sem merülne ez a kérdés, amikor feliratkozik egy randivonalra. Csakhogy Juliannak már az első találkozáskor el kell árulnia legféltettebb titkát: leendő partnere ne számítson hosszú együttélésre még akkor sem, ha bejön közöttük az a bizonyos villámcsapás.

A londoni villanyszerelőnek végső stádiumos agydaganata van.

Mi van akkor, hogy most találkozik az „igazival?” Nem a legkegyetlenebb dolog-e megengedni valakinek, hogy belé szeressen, hogy aztán megszakadjon a szíve? Vagy érezheti-e úgy a lány, miután megtudja az igazságot, hogy kötelessége mellette maradni?

De miért ne is facsarhatná ki Julian az életből az utolsó csepp élvezeteket? Egy haldokló nem érdemel meg egy esélyt a románcra? – tette fel a nagy kérdéseket a Daily Mail.

Ezt a lehetetlen dilemmát járta körül a Channel 4 tv-csatorna népszerű First Dates (Első randik) című műsora, amelyben filmre vették, hogy Julian találkozott a 27 éves londoni ingatlan-tanácsadó Becca Wilsonnal.

hirdetés

A szokásos felszínes elsőrandis csevegés helyett Julian és Becca, amint megismerkedtek, erről a tabutémáról beszélgettek. Julian elmondta: úgy döntött, teljesen őszinte lesz a betegségével kapcsolatban, mert ha esetleg kialakulna köztük valami, akkor félrevezetné leendő partnerét, erre pedig soha nem lenne képes.

Bár Becca beismerte, hogy Julian vallomása úgy hatott rá, mint egy ökölcsapás, mégsem menekült el. Pedig az ő családjában is voltak rákbetegek, és tudja, hogy ez a szörnyű betegség mit tesz az emberekkel. De aztán néhány perc után rájött, hogy Julian minden hátra lévő percéből a legtöbbet akarja kihozni. Bár tisztában van azzal, hogy a rák legyőzi őt, nagyon pozitívan áll hozzá az élethez, élvezi azt és még terveket is sző a jövőre.

Juliannek, aki lelkes futballista volt, 2016-ban kezdődtek a tünetei: először bal lábában érzett zsibbadást, majd jöttek a súlyos fejfájások. Ekkor egy golflabda méretű tumort találtak agyának jobb féltekéjében.

„Egészséges fickó voltam. El sem tudtam képzelni, hogy ilyesmi lesújthat rám – mondja – az orvosok először azt mondták, hogy stroke-ot kaptam. CT-re, majd MRI-re küldtek, és emlékszem, amikor a kórházi ágyon feküdtem, és megláttam a hozzám közeledő orvos arcát, tudtam, hogy rossz hírrel jön.”

Megoperálták, és megtudta, hogy a daganat rosszindulatú volt.

„Arra gondoltam, hogy itt vagyok 28 évesen és a temetésemet tervezem. Néhány héttel korábban még arra gondoltam, hogy megnősülök, saját házam lesz és gyermekeim. A gyermekekre különösen vágytam. Aztán, amikor meghallottam, hogy milyen rosszul vagyok, minden megváltozott az életemben. Az embernek fogalma sincs arról, hogy mennyire fontos az egészsége, amíg el nem veszíti, és akkor jön rá, hogy minden arra épül.”

Julian akkor már régóta együtt élt manchesteri barátnőjével, aki hihetetlen módon mellette állt a kezelések során. Végül azonban 2017-ben mégis szétmentek és a fiatalember visszatért Londonba. Úgy érezte, jobban van, erősebb, mint valaha, miért ne próbálna újra randizni? És megdöbbent azon, hogy a randivonalakon mennyien akartak vele járni a körülmények ellenére. Viszont éppen ezért valóban olyan valakit akart, aki a jövőt is jelentheti számára. Mindig is szerette a First Date-et, és úgy döntött, hogy jelentkezik. Közben Becca is jelentkezett, miután barátnői néhány pohár bor után rábeszélték. Első látásra tetszettek egymásnak. A lány, miután az első sokktól magához tért, így gondolkodott: „Miért kellene a ráknak bárkit megállítania életében?”

„Julian megváltoztatta az egész életszemléletemet. Jó ideig egy rossz kapcsolatban éltem, hagytam, hogy a démonjaim legyőzzenek. De Julian azt mondta, hogy hagyjam őket magam mögött, mert az élet túl rövid. Azóta a mottóm: „nyomd meg a lejátszás gombot”.

Becca barátai először szintén megdöbbentek Julian történetén, de aztán megértették, hogy a fiú a pillanat öröméért él. A lány rövid idő alatt azt is megtanulta, hogy nem kell feleslegesen tapintatoskodnia Juliannel, bármit megkérdezhet tőle, bármiről beszélhetnek.

Azóta Julian újra edzősködik, és részidős dolgozó egy szupermarketben. Nemrégiben eljutott álmai városába, Barcelonába is. Sajnos a legújabb vizsgálatok azt mutatták, hogy a daganat kiújult, így a fiatalemberre újabb műtét vár. Ez azonban nem zökkentette ki optimizmusából. „A műtéten túl kell lenni. Várom a karácsonyt, az új évet, és mindazt, amit az élet bespájzolt nekem” – mondja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Zöldpolc – TERMÉSZETESen jobb! 2009 óta a háztartások szolgálatában
Mitől „zöld” egy háztartás? Hogyan takarékoskodhatunk? Mivel nem szennyezzük a környezetünket? Mennyit spórolhatunk?

Link másolása

hirdetés

„Zöldülés” = spórolás?

A Zöldpolc ÖKO Webáruházként már több mint egy évtizede segít a fenti kérdések megválaszolásában blogbejegyzésein, kínálatán keresztül.

A „zöld háztartás” felé vezető út rengeteg lehetőséggel van tele, amelyek egy része a takarékoskodásról, a fogyasztás mérsékléséről, a spórolásról szól, hiszen az el nem fogyasztott energia, és a fölöslegesen le nem gyártott termékek jelentik a legkisebb környezeti terhelést.

Ez a szempont 2022 őszén minden eddiginél fontosabbá vált az energiahordozók árainak emelkedésével és elérhetőségének szűkülésével. Saját bőrünkön tapasztaljuk, mennyire fontos, hogy ne folyjon a víz feleslegesen, ne égjen a lámpa az üres helyiségekben, vagy ne az utcát fűtsük korszerűtlen nyílászáróink, szigetelésünk miatt.

Van, akinek belefér egy nagyobb beruházás és gépeket, teljes termékcsaládokat tud egyszerre lecserélni a takarékosság jegyében. Van, aki először csak a régi izzók helyett teker be energiatakarékosat, vagy az ablakokat szigeteli újra. Mások vagyunk, más élethelyzetben, de bármikor elindulhatunk egy zöldebb otthon felé vezető úton, amely sok szempontból olcsóbb is lesz, mint korábbi életünk.

Energiatakarékossági tippek

Néhány kifejezetten hasznos és belátható időn belül megtérülő eszköz csökkentheti a felhasznált áram vagy gáz mennyiségét otthonunkban.

hirdetés

LED izzók

Tudtad, hogy a LED izzó az energiatakarékos izzókhoz képest átlagban fele annyit, míg egy hagyományos izzóhoz képest tizedannyit fogyaszt? Ráadásul higanyt sem tartalmaz, emiatt környezetbarátabb alternatíva. És azt tudtad, hogy élettartamuk átlagban 20-30 év, ha naponta 3 órás üzemidővel számolunk? Alacsony fogyasztásuk hosszú távon behozza a magasabb árat. Ha elsőre csak egyet sikerül lecserélni, az is nagy előrelépés!

Kevesebb víz is elég

A perlátor a csaptelepek kifolyó részén található alkatrész, amelyen keresztül a víz a csaptelepből távozik.

A hagyományos perlátorokhoz képest a víztakarékos típusok levegővel dúsítják a kiáramló vizet, ezzel csökkentik a felhasznált víz mértékét, így kevesebb vízmennyiség is elegendő például a kézmosáshoz. Ha ugyanezen az elven működő zuhanyfejet is felszerelünk, még több vizet spórolhatunk.

A széles választékból érdemes olyan típust választani, ami az adott csap funkciójához passzol: itt nemcsak az vízáteresztési sebesség lehet döntő (hisz példásul a kézmosáshoz kevesebb víz kell, mint mondjuk a zuhanyzáshoz), de számos praktikus megoldást is kínálhatnak ezek az eszközök (dönthető, irányítható vízsugár, könnyű ki-bekapcsolhatóság, lopásvédettség stb.).

A víztakarékos perlátorok segítségével nemcsak a vízfogyásunkat csökkenthetjük akár 70%-kal, de közvetve így gázt vagy áramot is megtakarítunk, hiszen kevesebb vizet kell melegítenie a bojlernek, a kazánnak.

Energiatakarékos konnektor, időkapcsoló

Egy átlagos háztartás készülék éves fogyasztásának kb. 10-15%-át csak a készenléti fogyasztása (standby) adja. Ma már többféle energiatakarékos konnektor, fali kapcsoló elérhető, aminek segítségével egy gombnyomással vagy automatikusan kiiktatható a standby állapot. Egy áramfogyasztás mérővel ellenőrizhetjük, hogy elektromos készülékeink mennyi áramot fogyasztanak be- vagy kikapcsolt állapotban, így az is kiderül, mi viszi a prímet áramfogyasztásban és a következő vásárlásnál már meg is lesz az egyik fő szempont a választáshoz.

Csökkentsük a gázszámlát

A fűtés korszerűsítése nagy beruházást jelent egy ingatlan esetén, de mindenképp érdemes belevágni. Ha nem teljes kazán vagy radiátorcserében gondolkozunk, néhány apróság akkor is segíthet hatékonyabbá tenni a fűtésünket.

A fűtőtest mögé ragasztható ún. hőtükör fóliával a fűtési energia 5-6%-át is megtakaríthatjuk. A fűtőtest minden irányban közel azonos mértékben adja le a hőt. A fal felé néző oldala, különösen a radiátor esetében, jórészt nem a szobát, hanem a falat melegíti. A hőtükör fólia működésének lényege, hogy a radiátor hátsó lapja által kibocsátott hőt a szoba felé irányítja. A módszerrel gyakorlatilag leszigeteljük a fűtőtest mögötti falrészt.

A meleg bent tartásában hasznos a bejárati vagy előszoba ajtóra szerelhető hőszigetelő seprű, vagy szilikonos ragasztócsík, amely megakadályozza, hogy a kiszökjön a benti meleg a küszöbnél, így megszűnik a huzat is (nem lesz oylan érzésünk, hogy valahol „húz ki a meleg”).

Ha nincs lehetőségünk a nyílászárókat kicserélni, akkor is néhány ezer forintból körbe tudjuk szigetelni őket, sőt az üvegfelületre szigetelő fóliát is ragaszthatunk, amely egy plusz, láthatatlan rétegként funkciónál.

Környezetbarát, költségtakarékos mosó- és tisztítószerek

A háztartás tisztántartására ma már rengeteg olcsó és környezetbarát, de hatékony alternatíva létezik.

A legegyszerűbb: a szódabikarbóna. Az ára rendkívül pénztárcakímélő, a környezetre ártalmatlan, lebomlik. Lehet vele fertőtleníteni, felületet tisztítani, szagokat semlegesíteni, és az izzadás ellen is felveszi harcot.

A másik egyszerű csodaszer a mosószóda, ami egy biológiailag lebomló, általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. Az ára ennek is iszonyatosan kedvező, minden mosógép mellett ott a helye!

Még egy ilyen olcsó és a háztartásban általában fellelhető, környezetbarát szert az ecet. Kiváló fertőtlenítő, vízkőoldó és öblítőként is jól funkcionál, pl. semlegesíteni tudja a mosószóda maradványokat a textilekben.

Ez a három a legolcsóbb és legegyszerűbb szer, de természetesen ma már rengeteg környezetbarát tisztítószer kapható, hiszen sokan már a folyékony, esetleg illatosított szereket kedvelik jobban. Létezik környezetbarát mosogatótép-tabletta, folttisztító, kifejezetten finom textíliákhoz való mosószer, bútorápoló, így érdemes utánanézni, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább kedvező árú környezetbarát alternatívát.

Ha még több környezetbarát tippet és terméket keresel, akkor látogass el a Zöldpolc ÖKO Webáruház honlapjára, ahol több ezer termék, szakértői segítség és rengeteg megoldás vár! Zöldülj velünk!

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
„Takarodj innen!” – mondta Madonna Antonio Banderas feleségének, amikor megpróbálta felszedni a sztárt
Mindez még a kilencvenes években történt, derült ki egy kissé kínos visszaemlékezésből.

Link másolása

hirdetés

Madonna egyszer megkísérelte elcsábítani Antonio Banderast, de nem járt sikerrel: a sztár felesége, Ana Lezahamar rájött, miben mesterkedik az énekesnő - írja a Daily Star.

Mindez 1990-ben történt, amikor Madonna a Blonde Ambition turnéja közepén járt, és éppen a "Madonnával az ágyban" című dokumentumfilm forgatása zajlott. Az énekesnő bevallottan Banderas megszállottja volt.

“El fogom érni, hogy őrülten belémszeressen” - közölte a kamerák előtt, annak dacára, hogy akkoriban épp Warren Beatty-vel járt.

Madonna fel is hívta Pedro Almodóvar spanyol filmrendezőt, és megkérte, mutassa be Banderasnak egy vacsorán.

„Antonio Banderas az a spanyol színész, akibe két éve szerelmes vagyok. Minden filmet láttam, amiben Antonio valaha szerepelt. Azon kevés színészek egyike, akikkel már nagyon szerettem volna találkozni. Egész héten erre a bulira készültem. Igaz, egyetlen nagy akadály van, amivel nem számoltam: a felesége” - mesélte akkor.

hirdetés

Madonnát azonban ez sem zavarta igazán, sőt, még azt is elérte, hogy Banderas feleségét egy másik asztalhoz ültessék. Almodóvar azóta elárulta:

„A vacsora végén Ana közel merészkedett az asztalunkhoz, és gúnyosan azt mondta az isteni szőkének: „Úgy látom, megtetszett a férjem. Nem lep meg, minden nő imádja őt, de nem bánom, mert én nagyon modern vagyok felfogású vagyok.” Erre Madonna sem késlekedett a válasszal: „Takarodj innen!” - utasította a színész feleségét."

Tovább rontotta a helyzetet, hogy Banderasnak fogalma sem volt róla, hogy Madonna érdeklődik iránta. Csak akkor tudta meg, amikor az énekesnő közölte vele, hogy ez is szerepelni fog a dokumentumfilmben - így számára volt a legkínosabb a helyzet.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Eladó a brutális sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer szemüvege, egészen botrányos összeget kérnek érte
A Netflix-sorozat alapjául szolgáló hátborzongató sorozatgyilkos szemüvegét elárverezik.
Fotó: CG/Northfoto - szmo.hu
2022. október 02.


Link másolása

hirdetés

Taylor James, a Cult Collectibles cég vezetője elképesztő áron kínálja Jeffrey Dahmer emléktárgyait - szúrta ki a Blikk.

A 17 gyilkosságért elítélt Dahmer szemüvegét néhány évvel ezelőtt szerezte meg, amitől most 150 ezer dollárért válna meg.

A szemüvegért azért kér ilyen magas árat, mert az utóbbi időben megnőtt a kereslet az egykori sorozatgyilkos tárgyaira, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című Netflix-sorozat miatt.

A Cult Collectibles azonban nemcsak a szemüveget kínálja eladásra. Számos más dolgot is árulnak: köztük Dahmer evőeszközeit, a Bibliáját, eredeti családi fotókat, valamint rengeteg személyes papírt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Micsoda? Bélyegzővel pecsételi le egy szingli nő a neki tetsző férfiakat, így adja meg az elérhetőségeit
A pasik is imádják ezt a módszert.
Fotó: Brett_Hondow/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. október 02.


Link másolása

hirdetés

Egy egyedülálló nő zseniális módszert eszelt ki arra, hogy felhívja magára a neki tetsző pasik figyelmét: lepecsételi őket egy bélyegzővel.

A 22 éves Melany Lloyd néhány rossz randitapasztalat után találta ki a trükköt. Ezután 21 fontért (10 ezer forintért) egyedi tintabélyegzőt készíttetett az elérhetőségeivel és egy rövid mondattal, amely így szól: „Nekem bejössz, ha szingli vagy, keress bátran!”.

Ha megtetszik neki valaki egy klubban, oda megy hozzá, és lepecsételi a bélyegzővel, ami a Snapchat és Instagram elérhetőségét tartalmazza.

"Minden srác nagyon viccesnek találta, akit eddig megbélyegeztem" - mondta. "Most is beszélek néhányukkal, és mind azt mondták, ez az eddigi legjobb módja annak, ahogyan egy lány felszedni próbálta őket."

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: