News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

31 évesen, halálos betegen, vakrandin találkozott az igazival

Az élet tényleg túl rövid.

Link másolása

hirdetés

Egy 31 éves, jóképű fiatalembernél fel sem merülne ez a kérdés, amikor feliratkozik egy randivonalra. Csakhogy Juliannak már az első találkozáskor el kell árulnia legféltettebb titkát: leendő partnere ne számítson hosszú együttélésre még akkor sem, ha bejön közöttük az a bizonyos villámcsapás.

A londoni villanyszerelőnek végső stádiumos agydaganata van.

Mi van akkor, hogy most találkozik az „igazival?” Nem a legkegyetlenebb dolog-e megengedni valakinek, hogy belé szeressen, hogy aztán megszakadjon a szíve? Vagy érezheti-e úgy a lány, miután megtudja az igazságot, hogy kötelessége mellette maradni?

De miért ne is facsarhatná ki Julian az életből az utolsó csepp élvezeteket? Egy haldokló nem érdemel meg egy esélyt a románcra? – tette fel a nagy kérdéseket a Daily Mail.

Ezt a lehetetlen dilemmát járta körül a Channel 4 tv-csatorna népszerű First Dates (Első randik) című műsora, amelyben filmre vették, hogy Julian találkozott a 27 éves londoni ingatlan-tanácsadó Becca Wilsonnal.

hirdetés

A szokásos felszínes elsőrandis csevegés helyett Julian és Becca, amint megismerkedtek, erről a tabutémáról beszélgettek. Julian elmondta: úgy döntött, teljesen őszinte lesz a betegségével kapcsolatban, mert ha esetleg kialakulna köztük valami, akkor félrevezetné leendő partnerét, erre pedig soha nem lenne képes.

Bár Becca beismerte, hogy Julian vallomása úgy hatott rá, mint egy ökölcsapás, mégsem menekült el. Pedig az ő családjában is voltak rákbetegek, és tudja, hogy ez a szörnyű betegség mit tesz az emberekkel. De aztán néhány perc után rájött, hogy Julian minden hátra lévő percéből a legtöbbet akarja kihozni. Bár tisztában van azzal, hogy a rák legyőzi őt, nagyon pozitívan áll hozzá az élethez, élvezi azt és még terveket is sző a jövőre.

Juliannek, aki lelkes futballista volt, 2016-ban kezdődtek a tünetei: először bal lábában érzett zsibbadást, majd jöttek a súlyos fejfájások. Ekkor egy golflabda méretű tumort találtak agyának jobb féltekéjében.

„Egészséges fickó voltam. El sem tudtam képzelni, hogy ilyesmi lesújthat rám – mondja – az orvosok először azt mondták, hogy stroke-ot kaptam. CT-re, majd MRI-re küldtek, és emlékszem, amikor a kórházi ágyon feküdtem, és megláttam a hozzám közeledő orvos arcát, tudtam, hogy rossz hírrel jön.”

Megoperálták, és megtudta, hogy a daganat rosszindulatú volt.

„Arra gondoltam, hogy itt vagyok 28 évesen és a temetésemet tervezem. Néhány héttel korábban még arra gondoltam, hogy megnősülök, saját házam lesz és gyermekeim. A gyermekekre különösen vágytam. Aztán, amikor meghallottam, hogy milyen rosszul vagyok, minden megváltozott az életemben. Az embernek fogalma sincs arról, hogy mennyire fontos az egészsége, amíg el nem veszíti, és akkor jön rá, hogy minden arra épül.”

Julian akkor már régóta együtt élt manchesteri barátnőjével, aki hihetetlen módon mellette állt a kezelések során. Végül azonban 2017-ben mégis szétmentek és a fiatalember visszatért Londonba. Úgy érezte, jobban van, erősebb, mint valaha, miért ne próbálna újra randizni? És megdöbbent azon, hogy a randivonalakon mennyien akartak vele járni a körülmények ellenére. Viszont éppen ezért valóban olyan valakit akart, aki a jövőt is jelentheti számára. Mindig is szerette a First Date-et, és úgy döntött, hogy jelentkezik. Közben Becca is jelentkezett, miután barátnői néhány pohár bor után rábeszélték. Első látásra tetszettek egymásnak. A lány, miután az első sokktól magához tért, így gondolkodott: „Miért kellene a ráknak bárkit megállítania életében?”

„Julian megváltoztatta az egész életszemléletemet. Jó ideig egy rossz kapcsolatban éltem, hagytam, hogy a démonjaim legyőzzenek. De Julian azt mondta, hogy hagyjam őket magam mögött, mert az élet túl rövid. Azóta a mottóm: „nyomd meg a lejátszás gombot”.

Becca barátai először szintén megdöbbentek Julian történetén, de aztán megértették, hogy a fiú a pillanat öröméért él. A lány rövid idő alatt azt is megtanulta, hogy nem kell feleslegesen tapintatoskodnia Juliannel, bármit megkérdezhet tőle, bármiről beszélhetnek.

Azóta Julian újra edzősködik, és részidős dolgozó egy szupermarketben. Nemrégiben eljutott álmai városába, Barcelonába is. Sajnos a legújabb vizsgálatok azt mutatták, hogy a daganat kiújult, így a fiatalemberre újabb műtét vár. Ez azonban nem zökkentette ki optimizmusából. „A műtéten túl kell lenni. Várom a karácsonyt, az új évet, és mindazt, amit az élet bespájzolt nekem” – mondja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Hajlandó feláldozni minden ukránt, hogy szerepeljen” – kiakadtak Zelenszkijre, aki újabb hírességgel találkozott Kijevben
Ezúttal Jessica Chastain amerikai színésznő látogatta meg az ukrán elnököt, ő és a többi Ukrajnába utazó híresség is megkapta a magáét a kommentelőktől.

Link másolása

hirdetés

Ukrajna elnöke nemrég nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy feleségével a Vogue divatmagazinnak álltak modellt egy fotózáson, mivel a lap portrét készített Olena Zelenszkáról. Sokak számára azonban nem volt szimpatikus az, hogy Volodimir Zelenszkij és neje fotózáson vesznek részt, miközben az országukban még mindig dúl a háború.

Az elnök most ismét kiverte egyeseknél a biztosítékot azzal, hogy egy hírességet fogadott Kijevben.

Jessica Chastain látogatott el hozzá az elnöki palotába, közös fotók is készültek a találkozójukról.

Egy rövid videót is nyilvánosságra hoztak, amiből kiderült, hogy a politikai aktivistaként is tevékenykedő amerikai színésznő bátornak és erősnek nevezte Zelenszkijt és az ukrán népet.

Az elnök pedig arról beszélt, hogy "elképesztően értékesnek" tartja a hírességek látogatását, mert nekik köszönhetően nem felejti el a világ, hogy mi történik Ukrajnában, és ők is hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek "hallják, tudják és megértsék az igazságot".

Korábban Ben Stiller és Sean Penn amerikai színészek is találkoztak Zelenszkijjel, de Angelina Jolie is ellátogatott a háború sújtotta országba. Ukrajna védelmi minisztériuma júniusban köszönetet mondott a hírességeknek, akik a veszély ellenére is odautaztak, hogy lássák a valóságot és bátorítsák az embereket. "Önök több mint inspirálóak mindannyiunk számára. Önökön keresztül a világon milliók tudhatják meg az igazságot az ukrán emberek küzdelméről" - írták.

hirdetés

Úgy tűnik azonban, hogy sokaknak nem tetszik az, hogy az ukrán elnök hírességekkel találkozik, miközben még mindig tart a háború. A Daily Mail is beszámolt a Zelenszkij-Chastain találkozóról, a cikk alatt pedig számos felháborodott komment található.

"Ez a fickó egy szélhámos."

"Zelenszkij annyira el van foglalva a celebekkel és azzal, hogy a Vogue-nak pózoljon, hogy a saját embereiről meg is feledkezik."

"Minél korábban elűzik az ukránok Zelenszkijt, annál nagyobb esélyük van arra, hogy megmentsék azt, ami Ukrajnából maradt. A humorista hajlandó feláldozni minden ukránt, csak hogy tovább szerepeljen a tévében."

"Ez a fickó milliárdokat keres és híressé válik, miközben a polgárok reménykedjenek abban, hogy nem halnak meg a húsdaráló 'háborúban'."

"Zelenszkij csak a saját imidzse miatt aggódik."

"Fotózás a Vogue-nak, celebek... A színész színész, sosem lehet belőle elnök. Ő egy bohóc."

De Jessica Chastain és az Ukrajnába látogató többi híresség megkapta a magáét a hozzászólásokban:

"Csak lájkokat akart, fogalma sincs Ukrajnáról."

"Bármit megtesz egy szerepért."

"Újabb híresség látogat meg egy háború sújtotta országokat. Láthatóan nem bánják, hogy az életüket kockáztatják egy fotózkodás kedvéért."

"Mióta látogatnak hírességek háborús zónákba? Akkor következő alkalommal Gázába mennek?

"Miért nem mentek ezek a celebek Iránba vagy Afganisztánba is?"

"Elég veszélyes, hogy a hírességek nyaralni mennek oda."

"Hollywood cirkusszá teszi a háborút, Zelenszkij pedig a bohóc."

Egy kommentelő azt is megjegyezte, hogy az ukrán elnök Soros György bábja, Ukrajna pedig nem a jófiú. De olyan is akadt, aki meg van győződve arról, hogy Zelenszkij nem is Ukrajnában tartózkodik, hanem az Egyesült Államokban.

Az ukrán elnök és Jessica Chastain találkozásáról ide kattintva láthatsz képeket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Videón a megszökött emu, ahogy az autók között szaladgál Nagykőrösön
Könnyen lehet, hogy a rémült állat a közeli Richter Safari Parkból szökött meg.

Link másolása

hirdetés

Nem tudják még, hogy került oda, csak annyi látszik, hogy halálra rémült az autók közt. Nagykőrösön a Kecskeméti út közelében rohangált az autók közt, ez látszik egy Facebookra feltöltött videóból - vette észre az Rtl.hu.

Könnyen lehet, hogy az állat a közeli Richter Safari Parkból szökhetett meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Csapattársával kapta rajta a menyasszonyát a rögbijátékos, amikor felébredt egy görbe este után
A látványba szó szerint majdnem belehalt, ugyanis dühében betört egy ablakot, és véletlenül annyira megvágta a kezét, hogy kis híján elvérzett.
Címkép: Naparazzi/Flickr - szmo.hu
2022. augusztus 07.


Link másolása

hirdetés

A csapattársával kapta rajta a párját egy rögbijátékos Ausztráliában – írja a Daily Star.

Michael Lichaa (a kiemelt képen labdával a kezében) azt állítja, hogy 2021-ben rajtakapta a (volt) menyasszonyát, ahogy éppen egy (volt) csapattársát elégíti ki orálisan.

Lichaa szó szerint majdnem belehalt a látványba, ugyanis dühében betört egy ablakot, azonban véletlenül megvágta magát és kis híján elvérzett.

A sportoló és a nő jegyben jártak, amikor az állítólagos incidens történt. Lichaa elmondása szerint egy erősen italozós éjszaka után ébredt arra, hogy a barátnője éppen megcsalja a csapattársával.

Mivel Lichaa-t családon belüli erőszakkal vádolták meg, az ügy a bíróságon folytatódott, ahol a férfi úgy fogalmazott:

„Nem tudtam kiverni a fejemből a képet, ahogy a menyasszonyom orális szexet folytat a legjobb barátommal”. Az egyik tanú szerint Lichaa aznap este többek között azt kiabálta, hogy „kurv.ra meg fogom ölni”.

Végül a vádakat ejtették ellene. Az ítélethirdetés után azt mondta: „Örülök, hogy végre kiderült az igazság; végig nagyon bíztam az igazamban. Most már csak szeretném magam mögött hagyni az egészet, és továbblépni az életemben".

hirdetés

A sérülései miatt sokáig nem tudott játszani, végül pedig 100 ligameccs után vissza is vonult a profi játéktól a 29 éves libanoni válogatott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: