FELFEDEZŐ

Rabszolgatartással vádolta meg az ukrán menekült a neki szállást és munkát adó brit nőt

Az ukrán nő azt állította, hogy szinte semmi fizetésért kellett vigyáznia az anya gyerekeire, és azt is elvárta tőle, hogy rendben tartsa a házat. Pedig valójában ő okozott fejfájást a munkaadójának.

Link másolása

Feljelentette a rendőrségen a munkaadóját egy ukrán menekült, miután a brit nő arra kérte, hogy segítsen neki a mosogatásban - számolt be róla a Daily Mail.

Az angliai Uckfieldben élő Hannah Debenham és férje bentlakásos bébiszittert kerestek az interneten, ekkor bukkantak rá a 30-as éveiben járó ukrán nőre, aki angoltanárként is hivatkozott magára. Meg is egyeztek vele abban, hogy ő és 10 éves kislánya náluk lakhat, ha cserébe a nő heti 2-3 napon vigyáz a házaspár gyerekeire, amiért 200 fontot is fizetnek neki. Mivel az ukrán dadus és lánya háborús menekültek, Debenhamék egy, a menekültek befogadását támogató brit kormányzati program keretein belül intézték el a dolgot.

Az anya segített az ukrán nőnek bankszámlát nyitni, beszerezni a mindennapokhoz szükséges dolgokat és iskolát keresni a kislányának. Az első néhány hétben nem is volt semmi probléma, de aztán Debenham észrevette, hogy a dadus és lánya nem pakolnak és mosogatnak el maguk után. Ráadásul a nő akárhányszor ivott, mindig új poharat fogott. Ezért a háziasszony megkérte, hogy ő is vegye ki a részét a mosogatásból, meg is mutatta neki, hogy működik a mosogatógép. A bébiszitternek már ez sem tetszett, de akkor akadt ki igazán, amikor Debenham nem tudta elvinni valahová kocsival, mert éppen dolgozott.

„Egyszerűen rámvágta az ajtót! Hogy viselkedhet így velem? Sokszor elfuvaroztam őt orvoshoz vagy ügyeket intézni, de elmagyaráztam neki, hogy tiszteletben kell tartani azt, hogy dolgozom, és nem mindig tudom elvinni ide-oda”

- mondta a nő.

Az anyának akkor lett teljesen elege, amikor az 5 éves kisfiát elvitte a dadus a játszótérre, és azt mondta neki, hogy kakiljon a földre, a fenekét pedig törölje ki levéllel. Mindezt úgy, hogy alig két percnyi távolságra voltak a család házától, de a játszótér mellett volt egy iskola is, ahol a kisfiú használhatta volna a vécét.

„Megdöbbent azon, hogy mérges lettem, és azt mondta, hogy nem is mesélte volna ezt el, ha tudta volna, hogy így reagálok. Ezek után már nem tudtam többé rábízni a gyerekeimet, és úgy döntöttünk, hogy nem akarjuk többé ezt az egyezséget vele. Megmondtam neki, hogy ha megkapja a juttatásait, akkor keressen más helyet, ahol lakhat.”

Pár nappal később aztán az ukrán nő felhívta és közölte vele, hogy távozik. Nem sokkal ezután rendőrök jelentek meg a család házánál, és elmondták Debenhamnek, hogy rabszolgatartással vádolják. Két órán keresztül beszélgettek vele és a férjével, majd a rendőrségen is kihallgatták.

Mint kiderült, az ukrán bébiszitter azt állította, hogy munkaadói rabszolgaként dolgoztatták őt csekély vagy semmi fizetésért, és amellett, hogy folyton neki kellett vigyázni a gyerekekre, még azt is elvárták tőle, hogy az egész házat rendben tartsa.

A sussexi rendőrség nyomozást indított, mivel nagyon komolyan vesznek minden rabszolgasággal kapcsolatos feljelentést. Végül két hónap után lezárták az ügyet, mivel nem találtak semmilyen bizonyítékot arra, hogy a brit nő rabszolgaként dolgoztatta volna az őt megvádoló ukrán menekültet.

A mentálhigiénés specialistát nagyon megviselték a történtek, mert azt is mondták neki, hogy ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Lesújtott az, hogy a nő, akinek szállást és munkát ajánlott azért, hogy segítsen neki új életet kezdeni, ok nélkül megvádolta egy ilyen súlyos dologgal, ami akár a karrierjébe is kerülhetett volna, ha vádat emelnek ellene. Elmondása szerint mindenben igyekezett segíteni az ukrán nőt és lányát, cserébe pedig nagyon sok stresszt és egy rendőrségi ügyet kapott a nyakába. Azt javasolta a honfitársainak, hogy kétszer is gondolják meg a menekültek befogadását, ha pedig így döntenek, akkor kérjenek referenciát az adott személyekről, hogy ne járjanak úgy, mint ő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A magyar milliárdos azzal szórakozik, hogy fiatalokat ültet be a kocsijába, és viszi őket a 700 lóerővel egy-egy körre
Jákob Zoltán teljesen másképp él, mint a legtöbb milliárdos. Prankeket talál ki TikTok csatornájára a nézők szórakoztatására.

Link másolása

Kevesen szokták böngészni a leggazdagabb magyarok listáit, pláne, mert tudni: van aki bármit megtenne, hogy rákerülhessen, mások azért fizetnének inkább, hogy ne legyenek rajta. A szupergazdagok többnyire zárkózottak, gyanakvók, titkolják hol, hogyan élnek - vagy inkább csak a beavatott vagy sorstárs kap betekintést különleges életükbe. Nem csoda tehát, hogy szinte üstökösként robbant be a magyar köztudatba egy olyan milliárdos, Jákob Zoltán, aki ennek mindenben az ellenkezőjét teszi. Élete nyitott könyv, TikTok-csatornáját százezrek követik, rajongói pedig remegő kézzel állítják meg az utcán, ha szelfizni akarnak vele - derül ki a G7 cikkéből.

Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy végre beköltözött 1 milliárd forintért vásárolt kétszintes belvárosi otthonába, melynek pontos címe sem titok, ahogy az sem, hogy fél évbe és 300 millió forintba került, míg a vadonatúj lakásból olyan otthon lett, amilyet Jákob Zoltán elképzelt. De kicsoda ez a vidám, laza figura, aki megkapóan őszintén beszél a gazdagságról?

A semmittevés nem boldogít

Jákob Zoltán egy alföldi kis településről származó építész, aki műszaki egyetemistaként kivételes tanulmányi eredménye miatt köztársasági ösztöndíjas volt, később lakóparkokat épített, de

miután lassan húsz éve kitanulta a műkörmös szakmát (igen, rendes OKJ-s végzettsége van, természetesen az is ötös), felépítette a Crystal Nails cégcsoportot, amely mára nemzetközi márkává érett, és mesés gazdagságot hozott.

Évek óta megtehetné, hogy csak élvezi az élet adta örömöket, de egy interjúban elárulta, a semmittevés nem boldogítja. „Próbáltam nem dolgozni, de nem élveztem” - mondta az RTL-nek adott interjújában a 37. leggazdagabb magyar.

„A másik autóm is Ferrari”

Van viszont, ami boldogítja: a tűzpiros, 110 milliós Ferrarijának a hangja. A mélyből feltörő, erőt és magabiztosságot sugárzó motorhang elég ahhoz, hogy duda helyett is jelezze, megérkezett egy milliárdos, aki büszke arra, amit elért, és a maga módján meg is osztja az élményt sokakkal.

Fiatalokat ültet be a kocsijába, és viszi őket a 700 lóerővel egy-egy körre, büszkén pózol Európa fővárosaiban az autó mellett, prankeket talál ki TikTok csatornájára a nézők szórakoztatására.

És természetesen már megrendelte a legújabb Ferrarit, ami még csak most épül, és amilyen garantáltan csak neki lesz a világon.

@jakob.zoli Utánam jött a térről??️ #ferrari #ferraribudapest ♬ eredeti hang - Jákob Zoli

Bizonyos szint fölött a pénz inkább nyűg

Jákob Zoltán elvált, háromgyerekes apa, a fia vele dolgozik a vállalkozásában, a lányai még tanulnak. Minden gyerekének vett saját otthont, de ezeken kívül is van még 20-30 lakása.

Összvagyona 44 milliárd forint körül lehet, ahogy mondja, 44 vagy 42 milliárd, ezen a szinten már nincs nagy különbség, pláne, mert évente 2-3 milliárd úgyis hozzájön.

Ha a pénz nyűg, mi teszi igazán boldoggá? Az utazás. Minden hónapban elutazik, egyedül járja a világot, persze vannak kedvenc helyei. Közben szinte egyenes adásban közvetít, megosztva az élményt 215 300 követőjével. Eláruljuk, hogy ebben a pillanatban épp Ausztráliában van, és arra készül, hogy koalákkal találkozzon.

@jakob.zoli #sydneylife ♬ eredeti hang - Jákob Zoli

Nem gyűjti a magánrepülőket, a hatalmas jachtokat meghagyja másoknak, persze hóbortjai neki is vannak. Hogy mi a különleges mégis benne, amit nem szoktunk meg más milliárdostól eddig? Az a természetesség, amivel mindezt kezeli. Őt sem más teszi boldoggá, mint bármelyikünket. Egy szép táj látványa, egy jó vacsora, egy kényelmes lakás - és a munka. Maximum az arányok mások.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Véletlenül egy szexhotelbe foglaltak szobát, megmutatták, mi fogadta őket
Az amerikai anya eléggé benézte a foglalást. A lánya levideózta, mit láttak, amikor átvették a szobájukat.

Link másolása

Óriási bakiról számolt be egy fiatal amerikai nő a TikTokon: véletlenül egy szexhotelben kötöttek ki az édesanyjával.

Az Orlandóban élő Chaney Belle elmondta, hogy az anyja intézte a foglalást, de fogalma sem volt róla, hogy egy miami swingerhotelben fizetett ki egy szobát. Ez már csak akkor derült ki számukra, amikor megérkeztek a helyszínre.

Chaney videóban mutatta meg, mivel szembesültek a szobájukban.

Különböző szexjátékokat készítettek oda nekik, például mini vibrátort, de sikosító és óvszer is volt. Egy minibár is a rendelkezésükre állt tele vodkával, pezsgővel és egyéb alkoholos italokkal, a franciaágy felett pedig egy tükör volt a plafonon.

A lány alig bírta visszafogni a nevetését a felvétel készítése közben. A videó nagy sikert aratott a TikTokon, már több milliószor nézték meg.

Többen poénkodva próbálták "vigasztalni" anyát és lányát. Valaki például ezt írta: "Remélhetőleg az ágyak kényelmesek, a falak pedig hangszigeteltek, így legalább nem halljátok a többi vendéget."

@chaneybelle

guess where I’m at... ##miami

♬ Sex and the City (Main Theme) - TV Sounds Unlimited

Forrás: Mirror


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Nem gondolnád: erre a szóra kerestek rá a magyarok legtöbbször a szótárban
2021-ben még az LMBTQ-szókapcsolat nyert, azt azóta alaposan megtanultuk.
Fotó: Simon / Pixabay - szmo.hu
2023. január 27.


Link másolása

Minden évben összeállítja a magyarok legkeresettebb szavait a jelentese.hu szótároldal – ebből meg tudják állapítani, melyek azok a kifejezések, amelyeknek jelentésében a legbizonytalanabbak vagyunk – írja a 24.hu.

A portál összesítése szerint jól látható, hogy a tavaly kitört orosz-ukrán háború miatt a magyarok pontosan tudni akarták olyan, háborúval kapcsolatos szavak jelentését, mint „embargó”, az „eszkaláció” vagy „szakadár”.

Az első helyet mégsem ilyen kifejezés foglalja el.

Mi, magyarok 2022-ben legtöbbször a „releváns szó kifejezésére kerestünk rá.

A szó fő jelentései egyébként: idevágó, tárgyhoz tartozó, tárgyhoz kapcsolódó, fontos, lényeges, meghatározó dolog, lényegi, mérvadó.

Hogy a politika és a közélet mennyire befolyásolja a keresett szavakat, arra másik jó példa a 2021-es "győztes" kifejezés, az LMBTQ-szókapcsolat, amit a gyerekvédelminek nevetett, homofób tartalmú népszavazás kapcsán rengeteget emlegettek.

Top 10 legkeresettebb idegen szó 2022-ben:

  • releváns
  • kognitív
  • recesszió
  • ADHD
  • embargó
  • afázia
  • eszkaláció
  • NFT
  • szakadár
  • oligarcha

A 24.hu a kutatás hátteréről azt írja: az adatok a Google kereső 2022-es, illetve 2021-es keresési trendjei, valamint a jelentese.hu szótároldal saját adatai alapján készültek. Annak érdekében, hogy feltérképezzék, mely szavak jelentése iránt volt a legnagyobb érdeklődés, a Google statisztikáknál csak azokat a kulcsszópárokat vették figyelembe, melyek kifejezetten egy idegen szó megismerését célzó keresésre utaltak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Kirúgták, mert nem ment el egy céges buliba, most félmillió eurós kártérítést is kaphat
A bíróság már megítélt neki egy 1,2 millió forint értékű kártérítést. A kirúgott alkalmazottnak viszont van egy ennél sokkal nagyobb összegű követelése is.

Link másolása

A francia legfelsőbb bíróság kimondta, hogy jogtalanul bocsátottak el egy férfit, amiért nem ment el iszogatni a kollégáival - számolt be róla a Vice.

A bírósági dokumentumok szerint a csak "T. úrként" emlegetett férfit még 2015-ben menesztették a párizsi székhelyű Cubik Partners tanácsadó cégtől, mert nem volt hajlandó részt venni a hétvégi csapatépítő eseményeken.

Az ügyvédei szerint a férfi úgy érezte, a céges rendezvényekre „túlzott alkoholizmus” és „promiszkuitás” volt jellemző. Állítása szerint a vállalat „szórakoztató” kultúrája „a megalázó és tolakodó gyakorlatokban” merült ki. Többször durva beceneveken szólították egymást, valamint az ágyat is meg kellett osztani egy másik alkalmazottal.

A Cubik Partners jogászai azzal érveltek, hogy egykori alkalmazottjuk időnként „demotiváló hangnemben” beszélt a beosztottjaival szemben, és nem viselte jól a negatív visszajelzéseket, ahogy azt sem, ha valakinek más volt a véleménye egy adott kérdésben.

A Semmítőszék azonban kötelezte a vállalatot, hogy fizessen a volt alkalmazottnak 3000 euró (nagyjából 1,2 millió forint) kártérítést, valamit egy későbbi időpontban vizsgálják meg T. úr további 461 406 eurós (187 millió forintos) követelését.


Link másolása
KÖVESS MINKET: