FELFEDEZŐ
A Rovatból

Örökre mellőzheti III. Károly Andrást és Harry herceget egy új döntés értelmében

Nem kell kizárnia őket az államügyekből, elég másokat választania helyettük a királynő által jóváhagyott terv értelmében.
Fotó: Sky News Australia/YouTube - szmo.hu
2022. október 26.Egy királyi szakértő szerint a Buckingham-palota tisztviselői véglegesítik azt a tervet, amellyel elkerülhető, hogy András és Harry hercegek valaha is III. Károly király helyébe lépjenek - írja a Metro.

Míg a figyelem a királyi családról egy pillanatra az új miniszterelnökre terelődött, Károly állítólag nagy reformokat hajtott végre. Robert Hardman, a királyi családról szóló munkáiról ismert író szerint az uralkodó azt reméli, hogy kibővítheti a lehetséges államtanácsosok körét testvéreivel, Anne hercegnővel és Edward herceggel.

Abban az esetben, ha Károly betegség vagy külföldi tartózkodás miatt átmenetileg nem tudja ellátni hivatalos feladatait, kettő vagy több személyt jelölhetnek ki a helyére. Őket az utódlási sorban a négy legidősebb felnőtt, valamint a hitvese közül lehet kinevezni.

Jelenleg Kamilla hercegné, Vilmos herceg, Harry, András és Beatrice hercegnő a választási lehetőségek. A jelenlegi tervek értelmében azonban elkerülhető, hogy a király távollétében Sussex vagy York hercege belekeveredjen az államügyekbe. A királyi szakértő szerint ezt már néhány hónapja fontolgatták a néhai királynő jóváhagyásával.

A forrás azonban hangsúlyozta, a királynő személy szerint nem akarta kizárni Andrást vagy Harryt, a király pedig egyszerűen követi a tervet. Andrást azután zárták ki a közéletből, miután szexuális zaklatással kapcsolatos ügybe keveredett az Egyesült Államokban.

Szoros barátsága az elítélt pedofil Jeffrey Epsteinnel és a szexuális bűnelkövetővel, Ghislaine Maxwellel szintén megnehezítette számára, hogy visszatérjen bármilyen királyi feladathoz. Eközben Harry hercegnek nehezebb lenne elvállalnia az államtanácsosi szerepet, miután feleségével, Meghannel az Egyesült Államokba költözött.

András és Harry státuszát hétfőn a Lordok Házában is megkérdőjelezték. Lord Addington, egy liberális demokrata azt javasolta, hogy a dolgozó királyi személyek – „valaki, aki ténylegesen vállalja a királyi feladatokat” – kapjanak elsőbbséget az államtanácsosok szerepében.

„A palota tisztviselői tudatában vannak annak, hogy a nagy nemzeti, nemzetközi és gazdasági zavarok idején rendkívül kínos lenne, ha a kormányzat zökkenőmentes és azonnali működése hirtelen a két tévelygő hercegtől függene. Ahelyett azonban, hogy kizárnák őket a körből, inkább kibővítik a király számára választható személyek sorát” - hangsúlyozta Hartman.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Magyar Péter a köztévében! – Bár nem biztos, hogy pont így akart bekerülni
Egészen váratlan helyen bukkant fel a TISZA Párt alelnöke, akiről már napokkal ezelőtt kiderült: a futball szeretete egészen biztosan összeköti a miniszterelnökkel.


Pénteken már megtudhattuk, hogy Magyar Péter is nagy futballrajongó: követőinek még egy Eb-tippjátékot is ajánlott a labdarúgó-Európa-bajnokság idejére. Szombaton az is kiderült: egy helyen tartózkodtak Orbán Viktorral: mindketten a helyszínen nézték végig a Svájc-Magyarország (végül a részünkről 3-1-es vereséggel zárult) mérkőzést.

Szemfüles olvasónk kiszúrta, hogy

az M4 Sport közvetítésében fel is tűnt egy pillanatra a TISZA Párt alelnöke, aki kisfiával együtt szurkolt a nemzeti tizenegynek.

Mutatjuk:

Aki videón is meg akarja csodálni az eseményt, amikor Magyar Péter a tévévita után másodszor is élőben tűnt fel a közmédia képernyőjén, EBBEN A VIDEÓBAN 10 perc 45 másodperctől tudja megtekinteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Pottyondy Edina: Magyar Péternek akkora az arca, hogy vagy miniszterelnök lesz, vagy egy kocsmai tréfa
Az influenszer legújabb videójában a párkapcsolatokhoz hasonlította a pártokat, hogy ezzel könnyítse meg köztük a választást a szavazóknak.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 07.Párkapcsolati kontextusba helyezte a politikai dilemmákat legújabb videójában Pottyondy Edina. Az influenszer azzal érvelt, hogy ennek a két területnek a „tapasztalt szakértője egyedülálló anyaként és ellenzéki szavazóként”.

„14 éve élsz egy pokoli házasságban” – mondta elsőként a Fideszről. Orbán Viktort ahhoz a férjhez hasonlítja, aki „gátlástalan, hazudik, abuzál és a családi kasszát is kipakolja”, miközben a nagyszülők és a rokonok meg vannak győződve róla, hogy ő a mintaférj.

„A Fidesz hatalma nem csak személyi kultusz, propaganda és Győzike. A rendszert úgy tervezték, hogy számos társadalmi csoport érdekelt legyen a fennmaradásában”

- mondja a videós a folytatásban, aki szerint ezzel magyarázható, hogy a pártnak 40 százalék feletti eredményt jósolnak a vasárnapi EP-választáson.

Ezután egyesével számba veszi a választáson induló többi pártot is. A Mi Hazánkról azt mondja, hogy „ha bejutnak az Európai Parlamentbe, az siker a fasiszta internacionálénak, ha nem jutnak be, az büszkeség az országnak”.

Magyar Péternek szerinte „akkora az arca, hogy vagy miniszterelnök lesz, vagy egy kocsmai tréfa”.

„Annál magyarabb nem lehet valaki, hogy még így is hívják”

- teszi hozzá Pottyondy Edina.

„És végül a régi, jó öreg swinger-kommuna”

– kezdi a baloldali pártszövetségről szóló blokkot. A DK vezette csoporttal kapcsolatban megjegyzi, hogy pár hónapja leigazolták Karácsony Gergelyt és Kunhalmi Ágnest, „a magyar politika két legnagyobb túlélőjét”, de ennek ellenére is elfordulhat, hogy 10 százalék alatt maradnak.

A teljes videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Pottyondy Edina: csapdába csalták és kellemetlen szituációba tolták Magyar Pétert, amiben nyilván nem tudta megvédeni magát a mágikus dossziétól
Magyar Péter és az ATV harcát elemzi Pottyondy is a legújabb videójában. Szerinte az ügy azért „nem egy olyan rejtély, ami Sherlock Holmes-t kíván”.
FM. Kép: Youtube - szmo.hu
2024. június 11.Legújabb videójában Pottyondy Edina sem hagyta szó nélkül Magyar Péter és az ATV frissen kirobbant konfliktusát. Miután – Szentkirályi Alexandrára utalva – levezette, hogy Orbán Viktor „a kampány végén azzal vezette le a sok stresszt, hogy emgint kinyírt egy politikusnőt”, hosszasan elemezte Rónai Egon és a TISZA Párt alelnökének hétfő esti összeveszését.

„Vajon mire várt Egon? Hogy együtt majd átnyálazzák és kisilabizálják a piros dossziét a rendelkezésre álló 10 percben? A világ legabszurdabb riportja lett volna”

– mondja Pottyondy. Szerinte két megfejtés lehet itt: az egyik, hogy az ATV dossziéja kamu, a másik pedig, hogy Magyar Péter vádaskodik hazudozva. Hozzáteszi:

„Vannak sms-ek, híváslisták, e-mailek – azért ez nem egy olyan rejtély, ami Sherlock Holmes-t kíván. Derüljön ki, hogy mi történt, mert mindkét verzióból le lehet vonni nagyon fontos következtetéseket.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Menet közben estek ki egy teherautó kerekei az M3-as kivezető szakaszán
Az egyik kerék csak csodával határos módon nem találta telibe a teherautó mögött érkező furgont. Csoda, hogy nem lett nagyobb baj az esetből.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 12.Éppen a BpiAutósok.hu egyik olvasója előtt szabadultak egy platós kisteherautó dupla kerekei az M3-as autópálya fővárosból kivezető szakaszán.

A hajmeresztő jelenetet az autós fedélzeti kamerája is rögzítette.

A videón jól látszik, hogy a kisteherautó előbb elhagyja az egyik kerekét, ami ezután a középső sávban száguld a kocsik között. Majd miután a portál olvasója megelőzi a láthatóan megrogyott teherautót, a hátsó kamera azt is rögzíti, ahogy még egy kerék a többi jármű között kezd pattogni.

A második elszabadult kerék kis híján telibe találja a külső sávban haladó furgont, de végül szerencsére nem történt komolyabb baj, jegyzik meg a cikkben.

A minden autós rémálmáról készült felvételt itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: