FELFEDEZŐ

Örökre kitiltották az üzletlánc boltjaiból, miután szóvá tette, hogy szabálytalanul parkolnak az alkalmazottak

A Sainsbury's fenyegetésnek vette a brit férfi panasztételét, akit felháborított a cég válaszlépése.

Link másolása

Nagyon kiakadt egy brit férfi azon, hogy kitiltották a Sainsbury's üzletlánc boltjaiból azért, mert jelezte, hogy a dolgozók nem a szabályoknak megfelelően parkolnak az egyik üzlet előtti parkolóban – számolt be róla a LADBible.

Garry Frost egy kisebb boltban tett panaszt Leeds Beeston városrészében, miután feltűnt neki, hogy az üzlet előtt rendszeresen parkolnak egész nap autók olyan parkolóhelyeken, ahol hétfő és szombat között reggel 8 és este 6 között maximum egy órán át lehet hagyni a kocsit.

Amikor ezt jelezte, közölték vele, hogy a bolti dolgozók autói állnak ott. A 62 éves férfi rámutatott, hogy ez nem jogosítja fel őket arra, hogy szabályt szegjenek, és ezzel például mozgáskorlátozott emberek elől is elveszik az üzlethez közeli parkolás lehetőségét. Arra is felhívta a figyelmüket, hogy a közelben van egy parkoló, ahol korlátozás nélkül lehet hagyni az autót.

A cég erre meglepően reagált. Amikor a férfi a bolttal szembeni kávézóban ült, megjelent az egyik alkalmazott és átadott neki egy levelet, amiben az állt, hogy

örökre kitiltják a Sainsbury's üzleteiből.

Azt írták, hogy nem tűrik a fenyegető, sértő vagy erőszakos viselkedést, ilyen esetekben pedig törvény kötelezi őket arra, hogy megvédjék a kollégáikat és vásárlóikat. Az alkalmazottak pedig nem kötelesek kiszolgálni olyan vásárlót, aki szorongást vagy ijedtséget vált ki belőlük. Figyelmeztették arra is, hogy nemcsak az üzleteikből, hanem a parkolóikból is ki van tiltva a férfi, és ha mégis megjelenik, akár rendőrt hívnak rá. Garry Frost teljesen elképedt ezen.

„Nem akartam elhinni. Először azt hittem, ez egy vicc, és majd jót nevetünk rajta. De nem, komolyan gondolták. Ez undorító. Nem voltam udvariatlan, se durva vagy agresszív. Csak rámutattam, hogy erkölcsileg helytelen, amit csinálnak.”

Szerinte nagyon túlzó a Sainsbury's reakciója, és nagyon nem tetszik neki, ahogy kezelik ezt a dolgot. Még jobban felháborodott akkor, amikor elutasították a fellebbezését a kitiltása ellen arra hivatkozva, hogy kötelességük megvédeni a dolgozóikat. Az üzletlánc szóvivője megerősítette a sajtónak, hogy nem tolerálják a bántalmazást és a fenyegető magatartást a kollégáikkal szemben, és ezt Frostnak is el fogják magyarázni.

A férfi azonban nem hagyja ezt annyiban. Azért mondta el a történetét a Leeds Live nevű lapnak, mert szeretné, ha mások is értesülnének a Sainsbury's "helytelen" lépéséről, ő pedig bocsánatkérést követel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Megölte a hasonmását, hogy eljátssza a saját halálát – még a szülei is azt hitték, hogy az ő holtteste van a kocsiban
A német szépségblogger egy hozzá megszólalásig hasonló nőt ölt meg, hogy elrejtőzzön a családi viták elől.

Link másolása

Shahraban K a gyanú szerint megkéselt egy szépségbloggert, akit az Instagramon talált meg. Az 50 késszúrás következtében a lány azonnal meghalt.

Khadidját még 2022 augusztusában csalták lépre a németországi Ingolstadtban. A 24 éves német-iraki Shahraban maga is szépségblogger, és megpróbálta azt a látszatot kelteni, mintha ő halt volna meg a támadásban, miközben Khadidja holttestét a Mercedesében hagyta. Valószínűleg volt egy tettestársa is a gyilkosságnál, Sheqir K-nek hívják.

Állítólag még a nő szülei is azt hitték, hogy a holttest az övé, amikor felkérték őket, hogy azonosítsák. Aztán a boncolás már erős kétségeket vetett fel.

A német sajtó „doppelgänger-gyilkosságnak” nevezte a szokatlan esetet, és a bíróság előtt most már Shahraban K-t és Sheqir K-t Khadidja O meggyilkolásával vádolják.

Veronika Grieser, az ingolstadti ügyészség munkatársa a Bild című német lapnak elmondta: "Feltételezhető, hogy belső családi viták miatt akart elrejtőzni, és megrendezni saját halálát."

Shahraban akkoriban Münchenben élt, és hamis közösségimédia-profilokat hozott létre az Instagramon, hogy a rá hasonlító nőket találkozókra csábítsa. Így botlott végül a 23 éves Khadidjába, aki albán állampolgár volt, és alig 100 mérföldre lakott tőle.

Shahraban és 24 éves koszovói barátja, Sheqir az ügyészek szerint ajánlatot tettek Khadidjának szépségápolási termékekkel kapcsolatban, és megszervezték, hogy találkozzanak Ingolstadtban.

A pár itt autóba tuszkolta Khadidját, és a városon túli erdőbe hajtottak, ahol az ügyészek szerint több mint 50-szer megszúrták.

A rendőrség azóta több kést is talált a közelben, ahol Khadidja holttestét megtalálták, de még nem találták meg azt, amellyel megölték.

„A gyilkos fegyvert még mindig nem találtuk meg, de erős bizonyítékaink vannak. Az áldozat a késszúrásoktól halt meg, de az arca is súlyosan megsérült. Nagyon brutális látvány volt."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: