hirdetés

FELFEDEZŐ

Nem sokszor látni így Orbán Viktort: napszemüvegben és szalmakalapban pihen

A heti brüsszeli tárgyalások fáradalmait piheni ki képaláírása szerint.
Fotó: Orbán Viktor/Facebook - szmo.hu
2020. július 25.

hirdetés

Laza, kalapos-napszemüveges fotót posztolt ki a Balaton mellől Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

„Több Balaton, kevesebb Brüsszel”

- írta a kép mellé a kormányfő, amivel két dologra is utal. Egyrészt az elhúzódó, kemény tárgyalásokra a héten lezajlott EU-csúcson.

Másrészt nem lehet nem kihallani belőle korábbi kérését, hogy a magyarok idén inkább itthon, akár a magyar tenger partján nyaraljanak, mint külföldi országokban. „Több Balaton, kevesebb Adria” - mondta akkor a miniszterelnök.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Letartóztatták a pápát, nem halt meg a Capitoliumnál lelőtt nő – 5 elképesztő, friss összesküvés-elmélet

A koronavírus elleni oltásba épített 5G-chipről is megjelent egy tervrajz. Az senkit sem zavart, hogy valójában ez egy gitárpedálhoz tartozó műszaki ábra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Éppen csak elkezdődött 2021, de már most olyan elképesztő összeesküvés-elméletek lepték el az internetet, amiket nehéz lesz felülmúlni az év hátralévő részében, írja a Cracked. A portál összegyűjtötte a napjainkban terjedő 5 legnagyobb hülyeséget, melyekből természetesen egy szó sem igaz.

Nem halt meg Ashli Babbitt, a Capitolium ostrománál lelőtt nő

A QAnon állítása szerint valójában nem halt meg a Capitolium január 6-i ostrománál lelőtt Ashli Babbitt. A 35 éves Trump- és összeesküvés-hívő nővel történteket már akkor "kivégzésnek" bélyegezte egy rádió műsorvezetője, mielőtt hivatalosan megerősítették volna halálhírét. Később pedig egyenesen "a második polgárháború első áldozatának" nevezték.

Babbittet már röviddel a halála után propaganda és toborzási célokra használták, majd a narratíva hirtelen megváltozott. A QAnon kommunikációja idővel arról szólt, hogy a nő valójában nem halt meg, a végzetes pillanatról készült videón pedig jól látható, ahogy a rendőr fegyvere az utolsó pillanatban elfordul.

A közösségi médiában felkapott elmélet szerint Babbitt Twitter-posztjait a baloldalhoz köthető személyek módosították, hogy úgy tűnjön, a nő kapcsolatban állt a QAnonnal. Az álhír olyan gyorsan terjedt, hogy röviddel később már egyenesen az Antifához kapcsolható kémnek vélték Babbittet.

Nyilvánosságra hozták a koronavírus-oltásban található titkos 5G-chip tervrajzát

A koronavírus elleni oltást elutasítók egyik felkapott témája lett a napokban egy részletes diagram a vakcinába épített 5G chipről. Az interneten december vége óta terjedő ábrán azonban valójában egy egyszerű gitárpedál műszaki tervrajza látható. Az összeesküvés-elméletet egy román rádió honlapja is megosztotta, innen egészen Olaszországig jutott az álhír.

hirdetés

A rajzot tömegesen megosztókat még az sem zavarta, hogy a diagramon olyan kifejezések szerepelnek, mint például a "basszus" vagy a "lábkapcsoló". Ezek alapján valószínű, hogy aki útnak indította ezt a képet, valójában viccnek szánta az egészet. Idővel azonban felbukkantak olyan variációk is, ahol a tervrajzról utólag eltüntették az árulkodó feliratokat.

Letartóztatták a pápát

Röviddel a Capitolium ostroma után jelent meg egy kanadai honlapon, hogy több bűncselekmény elkövetésével vádolják Ferenc pápát, akit már le is tartóztattak. A The Conservative Beaver cikke szerint a keresztény egyház vezetőjét gyermekpornográfiával, emberkereskedelemmel, vérfertőzéssel és kábítószer-birtoklással hozták összefüggésbe.

A portál cikkét ugyan több hiteles forrás is cáfolta, a kanadai lap ennek ellenére sem hagyta abba az álhír terjesztését. A YouTube-on nem sokkal később megjelent egy videó is, amiben a tengerészgyalogság erősítette meg az értesülést a pápa letartóztatásáról. A lap cikke azzal zárul, hogy az olvasó alaposan gondolja át, hogy a mainstream médiának hisz, vagy a hozzájuk hasonló alternatív híroldalaknak, melyek "mindent kockára tesznek, hogy elmondják az igazságot".

Irán legfelsőbb vezetője szerint az USA és az Egyesült Királyság valójában a többi ország megfertőzésére használja a koronavírus elleni védőoltást

A Twitter már eltávolította Ali Hámenei posztját, melyben Irán legfelsőbb vezetője állítása szerint leleplezte a koronavírus-vakcinák mögötti valós szándékot. Az ajatollah a bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy a vakcinák "teljesen megbízhatatlanok", és "nem elképzelhetetlen, hogy valójában más nemzeteket akarnak ezekkel megfertőzni".

A 81 éves vezető hozzátette, hogy "ha az amerikaiak képesek lettek volna vakcinát előállítani, akkor a korona-katasztrófa nem a saját országukban történt volna".

Kína, Irán és Hugo Chávez is érintett volt a Trump választási vereségét eredményező globális csalásban

Az Egyesült Államok választási rendszeréhez berendezéseket szállító Dominion Voting Systems beperli Sidney Powellt, amiért valótlan állításokkal kelti a cég rossz hírét. Az egykori ügyvéd és szövetségi ügyész még novemberben indított pert Michigan és Georgia államokban hatalmas választási csalás miatt. A beadványok szerint a végül Donald Trump vereségét eredményező voksolás egy olyan világméretű összeesküvős eredménye, melyben érdekelt volna többek között Kína, Irán és Hugo Chávez is. Az a venezuelai elnök, aki még 2013 márciusában elhunyt.

Powell dezinformációs kampánya átterjedt a közösségi médiára is, a Dominion alkalmazottait pedig halálos fenyegetések is érték a feltételezett csalások miatt.

Amikor már több, korábban Powell igazát támogató médium is megalapozatlannak vélték az egykori ügyvéd kijelentéseit, a férfi egy tweetben közölte, hogy esze ágában sincs visszavonni korábbi kijelentéseit, minden szava igaz.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

„Kis prostinak” csúfolták a suliban a lányt, aki most bekerült Anglia legszebbjei közé

Az angol kamaszlányt olyan durván zaklatták a diáktársai, hogy nemcsak az iskolából, az országból is elmenekült. Most a Miss Anglia címért versenyez.
Fotó: Northfoto - Rheanna Cartier/SWNS - szmo.hu
2021. január 18.

hirdetés

Bekerült a Miss Anglia szépségverseny döntőjébe az a 17 éves angol lány is, akit néhány éve olyan durván zaklattak a diáktársai, hogy az országból is elmenekült - számolt be róla a Daily Star.

Rheanna Cartier gyakran költözött a családjával, ezért sokszor kellett iskolát váltania, ami sosem volt egyszerű számára. Majdnem minden évben új intézménybe került, és mire megszokta volna a közeget, már megint máshová kellett mennie. 12 éves volt, amikor egy olyan oxfordi iskolába iratkozott be újra, ahol egyszer már tanult. Már az első napok is borzalmasan teltek, mert az idősebb lányok piszkálni kezdték.

Ribancnak, szajhának, kis prostituáltnak nevezték, egyszer pedig azt is mondták neki, hogy "miért nem ölöd meg magad?". A közösségi oldalakon is rendszeresen zaklatták, durva üzeneteket írtak neki.

A lány szerint azért kezdték ki őt a többiek, mert féltékenyek voltak arra, hogy összebarátkozott egy felette járó fiúval, aki elég népszerű volt az iskolában. Igazi barátja azonban nem volt, így egyedül kellett megküzdeni a zaklatással.

"Senki sem akart olyannak a barátja lenni, akit folyton cikiznek. Egyre rosszabb volt a helyzet. Már féltem végigmenni a folyosókon"

- mesélte Rheanna.

hirdetés

Sokáig tűrte a sok bántást, de egyszer betelt nála a pohár és verekedésbe keveredett. Az édesanyját pedig többször is behívták a suliba, mert a lánya a sok stressz miatt nem tanult jól.

Ekkor a család úgy döntött, hogy ennek véget kell vetni. Rheanna anyjának volt egy dán barátja, aki ajánlott neki egy jó bentlakásos iskolát, ami szerencsére bevált a lánynak. Végre újra jól érezte magát, helyreállt az önbizalma is, így volt bátorsága jelentkezni a Miss Anglia szépségversenyre.

"Korábban túlságosan ideges voltam ahhoz, hogy ezt megtegyem. De nem fogom hagyni, hogy azok az emberek megakadályozzák, hogy azt csináljam, amit szeretnék. Mindig is jelentkezni akartam, de nem a zaklatások miatt. Eddig nem volt meg hozzá az önbizalmam"

- mondta.

Azért is jelentkezett a szépségversenyre, hogy legyen egy platform, ahol felszólalhat az iskolai zaklatások ellen. Szeretne ugyanis a saját tapasztalataival segíteni azoknak, akik hasonlón mennek keresztül, mint ő, és nem tudják, hogyan vessenek véget ennek.

Azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy bejut a verseny döntőjébe. Nyáron 27 másik lánnyal mérkőzhet meg a Miss Anglia címért, de már azért is kapott egy koronát, hogy a legszebbek közé került. Ez is erőt ad neki ahhoz, hogy újra önmaga lehessen.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Mínusz 14 fokban merült a jéghideg vízbe Putyin egy úszónadrágban

A 68 éves orosz elnök villámgyorsan végzett az ortodox rituáléval, amelyre vízkeresztkor szoktak Oroszországban sort keríteni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 20.

hirdetés

Az orosz televízió is közvetítette a Reuters szerint, ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök belemerült a jéghideg vízbe kedden.

Az ortodox hagyományokat követve az ortodox vízkereszt ünnepén a hívők tömegei merülnek a jeges vízbe arra emlékezve, ahogy megkeresztelték Jézus Krisztust a Jordán-folyóban.

Amikor Putyin csobbant egyet, akkor épp mínusz 14 fok volt, de ez nem lehetett akadály. A 68 éves orosz elnök mindössze egy úszónadrágot viselve, háromszor merült alá a keresztet formázó medencébe, ahogy azt szokás, igaz, jó gyorsan végzett a rituáléval, aztán ki is lépdelt a medencéből.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Elpusztult a zsiráfbébi, miután az anyja véletlenül rátaposott egy amerikai állatkertben

A borjú már a születése napján elpusztult, miután súlyos nyaki sérülést szenvedett.
Fotó: Nashville Zoo - szmo.hu
2021. január 18.

hirdetés

Sajnálatos tragédia történt a Nashville-i Állatkertben Amerikában: elpusztult egy kis maszáj zsiráf, miután az anyja véletlenül rátaposott.

Az állatkert 6 éves nőstény zsiráfja, Nasha szombaton hozta világra első kicsinyét egy komplikált ellés során. Az egészséges borjú a születése után még remek állapotban volt, ám sajnos egy véletlen baleset során olyan sérüléseket szenvedett, hogy még aznap elpusztult.

A zoo közlése szerint

Nasha akaratlanul ráléphetett a zsiráfbébire, ami ezután zavartan viselkedett. Hiába intézkedtek gyorsan a gondozók, már nem tudták megmenteni az életét.

Az első boncolási eredmények szerint súlyos nyaksérülést szenvedett, de további vizsgálatokat végeznek, hogy kiderítsék, volt-e valamilyen más oka a borjú halálának.

Az állatkert dolgozóit nagyon megrázta a kis zsiráf elvesztése, mert nagyon örültek az érkezésének.

hirdetés
A maszáj zsiráf ugyanis veszélyeztetett faj, a populáció az elmúlt három évtized alatt a felére esett vissza

a Giraffe Conservation Foundation zsiráfvédő alapítvány szerint.

A nőstény zsiráf, Nasha szerencsére jól van, a gondozók pedig mindent megtesznek azért, hogy ne viselje meg annyira elpusztult kicsinye hiánya.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: