News here
hirdetés

Megszülte a nő a gyermekét, majd kiderült, hogy még egy baba van a hasában

Az anyának fogalma sem volt róla, hogy ikreket vár, így igazi meglepetés volt a második gyerek.

Link másolása

hirdetés

Döbbenetes dolog történt egy anyával: egy baba helyett kettőt szült, pedig nem is tudta, hogy ikrekkel várandós.

A Michiganben élő Nicole 45 órás vajúdás után adott életet kislányának, Blakeley-nek. Természetesen hatalmas volt az öröm, de ezután jött a meglepetés:

nem csak egy, hanem két baba is növekedett a hasában, amiről a szülésig nem is tudott. Az orvosok akkor vették észre a másik gyerek fejét, amikor a kislányt világra segítették.

Nicole és férje, Matthew természetes terhességet szerettek volna, ezért nem is jártak ultrahangvizsgálatokra. Csak egyszer nézték meg a nő pocakját belülről: aznap, amikor bement a kórházba szülni. Akkor azonban még nem látták az orvosok a másik babát, mert jól elbújt a nővére mellett. A kisfiú egészségesen született meg, Cade-nek nevezték el.

A szülők persze nagyon örültek, hogy ikreik születtek, főleg hogy egy lányuk és egy fiuk is lett. Azt hitték, az új családtag neme lesz számukra a meglepetés, de ennél sokkal jobban ledöbbentek.

hirdetés

"Tényleg nem volt semmi jelen annak, hogy ikreket várok. Sőt, még mondogatták is az emberek, hogy milyen kicsi a hasam"

- mondta az édesanya.

Nicole természetesen, otthon szerette volna megszülni a gyerekét, de kénytelen volt kórházba menni, amikor már 36 hetes terhesen elfolyt a magzatvize. A történtek ellenére azt vallja, akkor is mindent ugyanúgy csinált volna, ha tudta volna, hogy ikrei lesznek.

Daily Mail

This woman found out she was having twins MINUTES after having a baby! ??hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Zöldpolc – TERMÉSZETESen jobb! 2009 óta a háztartások szolgálatában
Mitől „zöld” egy háztartás? Hogyan takarékoskodhatunk? Mivel nem szennyezzük a környezetünket? Mennyit spórolhatunk?

Link másolása

hirdetés

„Zöldülés” = spórolás?

A Zöldpolc ÖKO Webáruházként már több mint egy évtizede segít a fenti kérdések megválaszolásában blogbejegyzésein, kínálatán keresztül.

A „zöld háztartás” felé vezető út rengeteg lehetőséggel van tele, amelyek egy része a takarékoskodásról, a fogyasztás mérsékléséről, a spórolásról szól, hiszen az el nem fogyasztott energia, és a fölöslegesen le nem gyártott termékek jelentik a legkisebb környezeti terhelést.

Ez a szempont 2022 őszén minden eddiginél fontosabbá vált az energiahordozók árainak emelkedésével és elérhetőségének szűkülésével. Saját bőrünkön tapasztaljuk, mennyire fontos, hogy ne folyjon a víz feleslegesen, ne égjen a lámpa az üres helyiségekben, vagy ne az utcát fűtsük korszerűtlen nyílászáróink, szigetelésünk miatt.

Van, akinek belefér egy nagyobb beruházás és gépeket, teljes termékcsaládokat tud egyszerre lecserélni a takarékosság jegyében. Van, aki először csak a régi izzók helyett teker be energiatakarékosat, vagy az ablakokat szigeteli újra. Mások vagyunk, más élethelyzetben, de bármikor elindulhatunk egy zöldebb otthon felé vezető úton, amely sok szempontból olcsóbb is lesz, mint korábbi életünk.

Energiatakarékossági tippek

Néhány kifejezetten hasznos és belátható időn belül megtérülő eszköz csökkentheti a felhasznált áram vagy gáz mennyiségét otthonunkban.

hirdetés

LED izzók

Tudtad, hogy a LED izzó az energiatakarékos izzókhoz képest átlagban fele annyit, míg egy hagyományos izzóhoz képest tizedannyit fogyaszt? Ráadásul higanyt sem tartalmaz, emiatt környezetbarátabb alternatíva. És azt tudtad, hogy élettartamuk átlagban 20-30 év, ha naponta 3 órás üzemidővel számolunk? Alacsony fogyasztásuk hosszú távon behozza a magasabb árat. Ha elsőre csak egyet sikerül lecserélni, az is nagy előrelépés!

Kevesebb víz is elég

A perlátor a csaptelepek kifolyó részén található alkatrész, amelyen keresztül a víz a csaptelepből távozik.

A hagyományos perlátorokhoz képest a víztakarékos típusok levegővel dúsítják a kiáramló vizet, ezzel csökkentik a felhasznált víz mértékét, így kevesebb vízmennyiség is elegendő például a kézmosáshoz. Ha ugyanezen az elven működő zuhanyfejet is felszerelünk, még több vizet spórolhatunk.

A széles választékból érdemes olyan típust választani, ami az adott csap funkciójához passzol: itt nemcsak az vízáteresztési sebesség lehet döntő (hisz példásul a kézmosáshoz kevesebb víz kell, mint mondjuk a zuhanyzáshoz), de számos praktikus megoldást is kínálhatnak ezek az eszközök (dönthető, irányítható vízsugár, könnyű ki-bekapcsolhatóság, lopásvédettség stb.).

A víztakarékos perlátorok segítségével nemcsak a vízfogyásunkat csökkenthetjük akár 70%-kal, de közvetve így gázt vagy áramot is megtakarítunk, hiszen kevesebb vizet kell melegítenie a bojlernek, a kazánnak.

Energiatakarékos konnektor, időkapcsoló

Egy átlagos háztartás készülék éves fogyasztásának kb. 10-15%-át csak a készenléti fogyasztása (standby) adja. Ma már többféle energiatakarékos konnektor, fali kapcsoló elérhető, aminek segítségével egy gombnyomással vagy automatikusan kiiktatható a standby állapot. Egy áramfogyasztás mérővel ellenőrizhetjük, hogy elektromos készülékeink mennyi áramot fogyasztanak be- vagy kikapcsolt állapotban, így az is kiderül, mi viszi a prímet áramfogyasztásban és a következő vásárlásnál már meg is lesz az egyik fő szempont a választáshoz.

Csökkentsük a gázszámlát

A fűtés korszerűsítése nagy beruházást jelent egy ingatlan esetén, de mindenképp érdemes belevágni. Ha nem teljes kazán vagy radiátorcserében gondolkozunk, néhány apróság akkor is segíthet hatékonyabbá tenni a fűtésünket.

A fűtőtest mögé ragasztható ún. hőtükör fóliával a fűtési energia 5-6%-át is megtakaríthatjuk. A fűtőtest minden irányban közel azonos mértékben adja le a hőt. A fal felé néző oldala, különösen a radiátor esetében, jórészt nem a szobát, hanem a falat melegíti. A hőtükör fólia működésének lényege, hogy a radiátor hátsó lapja által kibocsátott hőt a szoba felé irányítja. A módszerrel gyakorlatilag leszigeteljük a fűtőtest mögötti falrészt.

A meleg bent tartásában hasznos a bejárati vagy előszoba ajtóra szerelhető hőszigetelő seprű, vagy szilikonos ragasztócsík, amely megakadályozza, hogy a kiszökjön a benti meleg a küszöbnél, így megszűnik a huzat is (nem lesz oylan érzésünk, hogy valahol „húz ki a meleg”).

Ha nincs lehetőségünk a nyílászárókat kicserélni, akkor is néhány ezer forintból körbe tudjuk szigetelni őket, sőt az üvegfelületre szigetelő fóliát is ragaszthatunk, amely egy plusz, láthatatlan rétegként funkciónál.

Környezetbarát, költségtakarékos mosó- és tisztítószerek

A háztartás tisztántartására ma már rengeteg olcsó és környezetbarát, de hatékony alternatíva létezik.

A legegyszerűbb: a szódabikarbóna. Az ára rendkívül pénztárcakímélő, a környezetre ártalmatlan, lebomlik. Lehet vele fertőtleníteni, felületet tisztítani, szagokat semlegesíteni, és az izzadás ellen is felveszi harcot.

A másik egyszerű csodaszer a mosószóda, ami egy biológiailag lebomló, általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. Az ára ennek is iszonyatosan kedvező, minden mosógép mellett ott a helye!

Még egy ilyen olcsó és a háztartásban általában fellelhető, környezetbarát szert az ecet. Kiváló fertőtlenítő, vízkőoldó és öblítőként is jól funkcionál, pl. semlegesíteni tudja a mosószóda maradványokat a textilekben.

Ez a három a legolcsóbb és legegyszerűbb szer, de természetesen ma már rengeteg környezetbarát tisztítószer kapható, hiszen sokan már a folyékony, esetleg illatosított szereket kedvelik jobban. Létezik környezetbarát mosogatótép-tabletta, folttisztító, kifejezetten finom textíliákhoz való mosószer, bútorápoló, így érdemes utánanézni, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább kedvező árú környezetbarát alternatívát.

Ha még több környezetbarát tippet és terméket keresel, akkor látogass el a Zöldpolc ÖKO Webáruház honlapjára, ahol több ezer termék, szakértői segítség és rengeteg megoldás vár! Zöldülj velünk!

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
A különböző péniszekhez különböző személyiségeket társítanak a nők egy új kutatás szerint
A pénisz sok mindent elárul viselőjéről, de a szeméremszőrzet is befolyásolja a nők véleményét a férfiakról.

Link másolása

hirdetés

A különböző típusú péniszekhez különböző személyiségek társíthatóak, állapították meg a tudósok – írja a Ladbible.

Dr. M, the Science Femme Instagram-felhasználó számolt be „A pénisz személyisége és szexuális felfogása: digitális benyomások kialakulása” című tanulmányról, melyben 106 főiskolai hallgató részvételével arra jutottak, hogy a férfiak péniszének hossza, kerülete és szeméremszőrzete alapján feltételezhetőek a személyiségjegyeik.

A kutatás résztvevőinek többsége nő volt, akiknek 24 különböző péniszről mutattak képet. Ezek mérete, hossza és szeméremszőrzete is eltérő volt. Ezt követően egy 11-es rendszerben kellett értékelniük a hímtagokat, hogy szerintük mely kritériumoknak felelhetnek meg a gazdáik: az első 9 a péniszhez tartozó személyiségeket taglalta (mint pl. 1-es, a tipikus, sztereotip pénisz, míg a 9-es a szimpatikus személyre utal), míg az utolsó két kérdés arra vonatkozott, hogy a pénisz kinézete alapján a hordozója aktív szexuális életet élhet-e vagy sem.

A tesztalanyok végső megállapításai a következők voltak:

- a széles átmérőjű péniszű férfiak szexuálisan aktívabbak és jobbak lehetnek az ágyban, mint mások,

- a hosszú pénisszel rendelkezők még ennél is vonzóbbak és extrovertáltabbak lehetnek a rövidebb hímvesszővel megáldott társaiknál,

hirdetés

- a keskeny pénisszel rendelkezők neurotikusabbnak hatnak.

A szeméremszőrzetet is "meglepően" fontosnak ítélték meg a kutatók. Kiderült, hogy a nők negatívan ítélik meg a teljesen borotvált és a nyíratlan hímvesszőket is, így az ideális állapot a boldog középút.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A „képzeletbeli barátaival” érkezett egy versenyző az X-Faktor válogatóra
Már az elején lenyűgözte a mentorokat, aztán meghallották az előadását.

Link másolása

hirdetés

Gaál Melinda régebben nehezen lépett színpadra, de nemrég kitalált egy technikát, hogy túllendüljön a lámpalázon – írja az rtl.hu.

A versenyző a színpadon közölte a mentorokkel: nem egyedül érkezett, balján az esélytelenek nyugalma, jobbján pedig a lámpaláz vannak.

Ez rögtön megtetszett a mentoroknak:

„Te végülis csapatban indulsz: Melinda és az esélytelenek nyugalma.”

– viccelődött Puskás Peti.

Ezután még jobban meglepődtek, mikor Melinda előadta Celine Dion híres slágerét, a My Heart Will Go On című dalt:

hirdetés
Videó: Gaál Melinda előadása

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
X-Faktor: állva tapsolt a stúdió a 13 éves autista fiát egyedül nevelő anya éneklése után
Herceg Erika szerint Csuka Mónika a színpadra született, és szívesen mentorálná, de Gáspár Laci is nagyon szeretne vele együtt dolgozni.

Link másolása

hirdetés

Erős pillanatokból a legutóbbi X-Faktorban sem volt hiány. Az egyik legemlékezetesebb versenyző Csuka Mónika volt, aki egyedül neveli autista kisfiát, és mivel ez szinte minden idejét leköti, eddig nem foglalkozott komolyabban az énekléssel. Mivel már a fia 13 éves, úgy gondolta, talán eljött az ideje annak, hogy kipróbálja magát az X-Faktorban.

Amikor a 32 éves nő magáról mesélt a színpadon, a stúdióban megfagyott a levegő, a mentorokat is meghatotta. Aztán Mónika elkezdett énekelni, és mindenki megdöbbent a hangjától. A mentorokat meglepte, hogy a versenyző egészen mély hangokat is tudott produkálni.

"Hatszáz féle hangon énekel" - jegyezte meg ByeAlex, miközben Herceg Erika csak hüledezett, amikor Mónika váltogatta a mély és magasabb hangokat.

A produkció végén aztán az egész stúdió állva tapsolt Mónikának a mentorokkal együtt, aki meg is hatódott az ovációtól.

Lapozz a videóhoz!

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: