hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Már több mint egymillióan írtak alá egy petíciót Angliában, hogy örökre tiltsák ki a rasszista szurkolókat a focimeccsekről

Az aláírók sürgetik, hogy az állami szervek is lépjenek fel a rasszisták ellen.
Fotó: BBC News/YouTube - szmo.hu
2021. július 14.


Link másolása

hirdetés

Másfél nap alatt több mint egymillióan írtak alá Angliában egy petíciót azzal a céllal, hogy véglegesen kitiltsák a rasszista szurkolókat a focimeccsekről - írja a Metro.

A Change nevű kampányhoz rengetegen csatlakoztak, miután az angol válogatott három játékosát is rasszista üzenetekben támadták Olaszország vasárnap esti győzelmét követően.

Marcus Rashford, Buyako Saka és Jadon Sancho is számos majmos emojit és kirekesztő megjegyzést kapott a közösségi médiában a vesztes meccs után, amely a 2020-as Európa-bajnoki címtől fosztotta meg az angolokat.

A vereséget követően Marcus Rashford szülőhelyén, dél-Machensterben elcsúfították a játékosról készült falfestményt. Ezután rajongók százai utaztak a helyszínre, hogy a szeretetről és támogatásról biztosító üzenetekkel fedjék le az alkotás helyét, amit a mai napon helyreállítottak.

A petíciót aláírók együttesen kérik a kormányt és a játékot irányító hatóságot, hogy élethosszig tartó kitiltással büntessen bárkit, aki akár online, akár offline zaklatja a játékosokat.

hirdetés

A jelenlegi jogszabály értelmében a kitiltás mindössze tíz évre szólhat, ám ebből is csak ötöt szabhatnak ki, amennyiben a vétség nem von maga után azonnali letartóztatást. A klubok maguk is meghatározhatják, kit tiltanak el egy életre a játékok megtekintésétől, ám a rendőrség és a bíróság jelenleg még nem foganatosítja az ilyen döntéseket.

“A válogatott mindannyiunkért játszik. Az ő víziójuk az elfogadásról szól, és ez ma jobban számít, mint eddig bármikor - ezért vagyunk ilyen büszkék erre a csapatra, ezért értékeljük és szeretjük őket ennyien. A futballban és a társadalomban sincs helye a bigottériának és a rasszistáknak. Ez nem a mi petíciónk - ez a nemzet szava, ami kimondja, hogy elég ebből” - írták a petíció kezdeményezői.

A brit belügyminiszter, Priti Patel a héten a parlamenti közgyűlés előtt úgy fogalmazott: a közösségi média “többé nem hunyhat szemet némely felháborító, taszító, rasszista, erőszakos és gyűlöletkeltő tartalom felett, ami megjelenik a felületeiken”. Kilátásba helyezte azt is, hogy amennyiben nem lépnek fel az ilyen megnyilvánulások ellen, annak jogi következményei lehetnek.

Az Aston Villa és az angol nemzeti válogatott hátvédje, Tyrone Mings ugyanakkor számonkérte Patelt, aki korábban “politikai gesztusként” hivatkozott arra, hogy a csapattagok a meccsek előtt a rasszizmus ellen tiltakozva letérdelnek.

“Olaj a tűzre, hogy a bajnokság elején a rasszizmus elleni kiállásunkat politikai gesztusnak minősíti, aztán előadja, hogy undorodik a rasszizmustól, amikor éppen az történik, ami ellen kampányolunk” - fogalmazott a játékos.

Az angol miniszterelnök, Boris Johnson a hét elején utasította a rasszistákat, hogy “másszanak vissza a kövek alá”, ám a petíció most a kormányra és rá nézve is nyomást gyakorolhat, hogy meghozzák a szükséges intézkedéseket. az Európai Labdarúgó-szövetség eközben felhívta rá a közösségi médiaszolgáltatókat, hogy védjék meg a focistákat a “trollok” támadásaitól.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Újabb veszélyes trend terjed a TikTokon: házilag próbálják eltávolítani a nők a fogamzásgátló spirált

A nőgyógyászok azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy senki se próbálja otthoni körülmények között eltávolítani az eszközt.
Fotó: EWTN/YouTube - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

Újabb rendkívül veszélyes trend terjed a TikTokon, aminek követésétől óva intenek az orvosok - írja a Daily Mail.

A bizarr módszer lényege, hogy a fogamzásgátló spirállal élő nők maguk próbálják házilag eltávolítani az eszközt, ezt azonban kizárólag orvos tudja biztonságosan megtenni.

A brit lap szerint nők közül sokan azért keresnek házi praktikákat, mert több hónapot kell várniuk egy-egy időpontra a nőgyógyászuknál.

A fém eszköz eltávolítása azonban fájdalomhoz, vérzéshez, sőt, mélyebb beágyazódáshoz is vezethet, de a méh falának előreesését is okozhatja.

Sok TikTokker, köztük például a Mikkiegallagher néven posztoló nő is azzal büszkélkedett: egyszerűbb volt kiszedni a spirált, mint azt gondolta volna, ráadásul mindössze 2 percbe telt az egész.

hirdetés

A nőgyógyászok azonban mindenkit intenek attól, hogy otthon kísérletezzen a módszerrel. Dr. Gloria Bachmann, a Rutgers Robert Wood Johnson Orvosi Egyetem igazgatója szerint sokkal jobban járunk, ha a nőgyógyásznál távolíttatjuk el a spirált, mivel az orvosok felkészültebbek rá, hogy szembeszálljanak az esetleg felmerülő problémákkal.

“Amikor a rendelőben vesszük ki az eszközt, minden tisztán látható, míg otthon ugyanezt vakon csináljuk. Ha a spirál beágyazódik a méhizomba, sokkal erősebb fájdalmat és vérzést okoz, ráadásul az egész méhet magával ránthatja, ezt pedig mindenképp el akarjuk kerülni”

- mondta.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Francia katonák végeztek az Iszlám Állam vezetőjével Emmanuel Macron szerint

A francia miniszterelnök a Twitteren jelentette be a hírt.
Fotó: FRANCE 24/YouTube - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

Francia kommandósok végeztek Adnan Abou Walid al Sahraouival, az Iszlám Állam vezetőjével - jelentette be csütörtökön a Twitteren Emmanuel Macron, írja a CNN.

A francia hadügyminiszter, Florence Parly csütörtökön szintén Twitteren közölte, hogy a hadsereg és a hírszerzés ügynökei hosszú távú “hajtóvadászatot” folytattak a vezér ellen, amellyel végül “döntő csapást” mértek a csoportra.

“Ez egy újabb mérföldkő a terroristacsoportok elleni harcunkban a Száhil övben” - írta Macron.

Az ISIS szaharai sejtje 2015-ben alakult, miután al Sahraoui szakított az Al-Káidával összeköttetésben állló afrikai al-Murabitun csoporttal. 2017-ben a vezető vállalta a felelősséget a nigériai rajtaütésért, ami négy amerikai katona életét követelte, 2020-ban pedig személyesen rendelte el hat francia emberi jogi aktivista megöletését.

hirdetés
Az amerikai külügyminisztérium 2019-ben 5 millió dolláros díjat tűzött ki az al Sahraoui tartózkodási helyével kapcsolatos információkért cserébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Lebukott a YouTuber anyuka, aki kényszerítette a gyerekét, hogy sírjon a kutyájuk betegsége miatt a videójában

Cheyenne elfelejtette kivágni a videóból, ahogyan unszolja a gyereket, hogy látványosan sírjon.
Fotó: NBCWashington/Twitter - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

Lebukott az a 30 éves nő, aki rávette kilencéves kisfiát, hogy tegyen úgy egy YouTube-videó kezdőképén, mintha sírna a kutyájuk betegsége miatt - írja az iheartintelligence.

A kaliforniai Jordan Cheyenne tettén sokan felháborodtak. Az anyuka az azóta már törölt, “Összetört a szívünk” című videóból elfelejtette kivágni, ahogyan unszolja a kisfiát, hogy sírjon a kép kedvéért.

A videóban Cheyenne elmondja, hogy a család kiskutyáját parvovírussal diagnosztizálták, amit várhatóan nem fog túlélni. A felvételen látható, ahogyan anya és fia együtt sírnak, ám mint kiderült, csak a fiú megrendülése volt őszinte.

“Csinálj úgy, mintha sírnál” - mondja a fiúnak a videóban, amikor közelebb húzza magához. A fiú eközben azt hajtogatja: “Én valóban sírok.”

Miután az eset óriási botránnyá dagadt, a nő egy bocsánatkérő videót is feltöltött, ám végül letörölte a YouTube-csatornáját, indoklása szerint azért, hogy a kisfiára koncentrálhasson.

“Undorodom attól, ahogyan cselekedtem, erre nincs semmilyen mentség, annyi szempontból rettenetes. Mindennél jobban szeretem a kisfiamat, és örökre bánni fogom ezt a pillanatot” - mondta Cheyenne, akinek eredeti videóját azonban azóta más felületeken is elérhetővé tették.

hirdetés

Az eset kapcsán a kommentelők hosszas vitákat folytattak a vloggerek szülői felelősségéről:

“Egy gyerekkel sem lenne szabad így bánni, ráadásul az “érzelmi kimerültségre" fogta. Hát, asszonyom, a fia még annál is kimerültebb lehet!” - írta egyikük.

Egy másik hozzászóló a bocsánatkérést kritizálta:

“Ez akkora vicc. Csak azt sajnálja, hogy rajtakapták, nem azt, amit a gyerekével művelt” - vélekedett.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Megölte volt felesége 4 millió forintot érő pontyát egy féltékeny férfi

A volt férj más kárt is okozott az üres lakásban – mindezt egy Pontymister nevű walesi településen.

Link másolása

hirdetés

Nem mindennapi féltékenységi jelenetről számolt be a brit Times - szúrta ki a 444.hu.

Anthony Haines, hulladékgazdálkodásból meggazdagodott 51 éves üzletember 2018 óta nem él együtt feleségével, de láthatóan igen nehezen dolgozza fel a nő hiányát. 2019-ben egyszer már el is ítélték, mert egy konyhakéssel rátámadott a volt feleségre és annak új élettársára, ráadásul ekkor már távolságtartási végzés volt érvényben ellene egy korábbi akciója miatt.

Haines most betört volt neje dél-walesi lakásába, amit üresen talált, és törni-zúzni kezdett. A biztonsági kamerák egy ideig rögzítették az esetet, ám a férfi lekapcsolta az áramot a telken – ezzel okozta a legkomolyabb kárt.

Ugyanis nemcsak a lakás áramellátása szűnt meg, de a házban található és a kerti akváriumé is. Utóbbiban egy 10 ezer fontos, azaz nagyjából 4 millió forintos ponty lelte halálát.

A férfi ezután még széthasogatott egy, a feleségét és annak barátját ábrázoló, vászonra kasírozott fotót, majd kést állított egy vágódeszkába és a konyhaszekrénybe, aztán a hálószobában talált tárgyakat az ágyra dobálta, majd távozott.

A 444.hu szerint a hal magas ára nem véletlen: valószínűleg koi pontyról lehetett szó, ami egy tenyésztett, drága halfajta. A világ dokumentáltan legdrágább koiját, egy S Legend névre hallgató kilencéves nőstényt egy tajvani gyűjtő 2018-ban 575 millió forintért vásárolta meg Japánban, Hirosimában egy árverésen. S Legend végképp nem aranyhalméretű háziállat: a megvásárlásakor egyes források szerint 99, mások szerint 101 centis volt a testhossza - írja a lap.

hirdetés

Magyar nyelvi szempontból nem utolsó ironikus fordulata a sztorinak, hogy az egyébként ijesztő és felháborító esemény Wales Pontymister nevű településén történt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: