FELFEDEZŐ

Locsolóval riasztja el a füves területére lépő embereket, sokak szerint ezzel már túllép egy határt

Egyesek szerint remek megoldást választott a fűre lépők elriasztására, mások viszont gonoszságnak tartják.

Link másolása

Nagy vitát váltott ki egy TikTok-videó, amelyen az látható, hogy egy férfi egy beépített locsolóval riasztja el azokat a járókelőket, akik rálépnek a füves területére - számolt be róla az Indy100.

Egy Thomas Lyons nevű férfi osztott meg több videót is erről. A biztonsági kamerák felvételei szerint két utca sarkán áll a háza, sokan pedig a ház előtti füves területen átvágva szeretnék lerövidíteni az utat a másik utcába menet, ahelyett, hogy a járdán sétálnának. Sőt, vannak, akik biciklivel is simán áttekernek a füvön.

Mivel nagyon elege lett ebből, azt találta ki, hogy kiépít egy olyan locsolórendszert, amely akkor indul be, ha valaki rálép a fűre. Sőt még egy riasztóhang is megszólal ilyenkor, így az ott közlekedők duplán megijedhetnek.

A felvételeken látszik, ahogy többen is pórul járnak, amikor át akarnak vágni a füvön. A locsoló két kislányt is lespriccelt, amikor arra sétáltak, rögtön ki is szaladtak a járdára.

@tgunz81

##funny ##sprinklerjob ##nomercy ##originalaudio ♬ original sound - Thomas Lyons

Az első videót alig másfél hét alatt már több mint 38 milliószor nézték meg. A második videó, amin már a riasztó hangját is hallani lehet, 1,1 millió megtekintésnél jár, a harmadik videó, amin a locsoló beépítése előtti és utáni felvételek vannak pedig már 2,5 milliós nézettséggel bír.

@tgunz81

More lawn pirates! Asked nicely everyday to stay off the lawn but people just keep coming. ##Lawnpirates ##Lawnmageddon ##Funny ##Sprinklers

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Természetesen rengetegen hozzá is szóltak a látottakhoz. Sokan egyetértettek azzal, hogy jogos ilyet csinálni, ha az emberek letapossák a füvedet, és ez egy tök jó megoldás arra, hogy elrettentsd ettől a járókelőket. Mások szerint viszont nem kellene ilyen drasztikus módszerhez folyamodni, hiszen ez csak fű. Egyesek azon akadtak ki leginkább, hogy a locsoló gyerekeket is megtréfált.

"Engedd már meg nekik, hogy egy kicsit hamarabb hazaérjenek" - írta egyikük.

"Építhetnél egy kikövezett utat is. Ez csak fű, a kedvesség sokkal többet jelent" - véli egy másik.

Több kommentelőnek azonban nem tetszettek az "ez csak fű" jellegű hozzászólások, be is szóltak nekik:

"Azt mondjátok, ez csak fű, ugye? De hát ez csak víz! Ok nélkül idegeskedtek. Ez az ő területe. Azzal, hogy rajta lépkednek, tönkretehetik a füvet, és nem véletlenül van ott a járda."

Ti mit gondoltok erről?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Bújócska közben elrejtőzött egy konténerben, hat nappal később egy másik országban találtak rá a bangladesi fiúra
A 15 éves Fahim a játék közben elaludt. A konténert azonban közben vele együtt lezárták és útnak indították Malajziába.

Link másolása

Bújócskázás közben egy konténerben rejtőzött el egy 15 éves bangladesi fiú, akire csak hat nappal később Malajziában találtak rá - írja a Daily Star.

A cikk szerint Fahim miután január 11-én elrejtőzött a konténerben, de mivel a hunyó sokáig nem talált rá, így végül elszundított.

Csakhogy a konténert közben lezárták és útnak indították Malajzia felé. Fahim az út során hiába dörömbölt és kiáltozott segítségért, ezt senki nem hallotta.

Végül, hat nappal később és 3000 kilométerrel odébb, a malajziai Port Klangban egy kikötői munkás figyelt fel a fiú segélykiáltásaira a kirakodás után. Az ekkora már nagyon rossz állapotban lévő Fahimot kiszabadították, ő pedig azzal szembesült, hogy egy szót sem ért abból, amit a döbbent munkások beszélnek hozzá.

A kiszabadításának pillanatairól egy videót is megosztottak a TikTokon.

@al_zach90

Ah sudah!!!!!

♬ bunyi asal - AAL

Miután megtalálták Farimot a dolgozók értesítették a hatóságokat és végül kórházba szállították, ahol lázzal kezelték.

A hatóságok kezdetben arra gyanakodtak, hogy valamilyen embercsempészettel kapcsolatos ügyre bukkantak,

de a nyomozás során kiderült, hogy Fahim igazat mond. Jelenleg zajlik a 15 éves fiú hazajuttatásának megszervezése.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Tücskös csokival rukkolt elő a Ritter Sport, sokan felháborodtak
A német csokigyártó ropogós tücsöklábakat ígért a finom csoki mellé, de kiderült, hogy csak poénnak szánták.

Link másolása

Még kedden jelentette be a Ritter Sport a közösségi oldalain, hogy hamarosan piacra dobja a tücskös csokit. A német csokoládégyártó be is mutatta az új termék csomagolását, amiről kiderült, hogy

a Ganze Grille (egész tücsök) névre keresztelt új szeletben a finom csokoládé mellett a fogyasztók „ropogós tücsöklábakkal” is találkozhatnak. A fehérjében dús édesség csomagolására is egy jókora tücsök került.

Az oldal követői közül a többségnek azonnal leesett, hogy viccről van szó. Sokan közülük jelezték, hogy már régóta vártak a rovaros csokira, és alig várják, hogy elmajszolhassák az elsőt. Akadtak azonban olyanok is, akik véresen komolyan vették a tréfát, és kommentekben fejezték ki felháborodásukat.

A Ritter Sport a helyzet tisztázása érdekében szintén egy hozzászólásban jelezte, hogy a termék kizárólag "digitálisan érhető el", ahogy az összes többi ehhez hasonló kamucsokijuk is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
„Rihannát énekelnek a démonok a pokolban” – állítja egy tiszteletes, aki majdnem meghalt egy szívrohamban
Mások kevésbé felkavaró halálközeli élményekről számoltak be. Van olyan is, aki ennek hatására már nem is tart attól, mi vár rá a túlvilágon.

Link másolása

Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy mi történik velünk, miután meghaltunk. A Daily Mail a válasz után kutatva olyan emberek beszámolóit gyűjtötte össze, akiknek halálközeli élményekben volt részük.

A 49 éves, texasi Gerald Johnson 2016-ban szívrohamot kapott.

A tiszteletes szerint ő a pokol egy olyan bugyrában járt, ahol Rihanna Umbrella című száma szól, de nem az énekesnő, hanem démonok éneklik.

Egy ember élve elégetését is látni vélte.

„A szeme kidülledt, és ami még ennél is rosszabb, láncok voltak a nyakán... amit egy démon tartott” - részletezte egy TikTok-videóban.

@geraldajohnson1 My experience when I saw hell in February 2016. I’ll never be the same after that. #hell #jesus #unforgiveness #forgive #godsaid #encouragement #geraldajohnson #jesuslovesyou #moveforward ♬ original sound - Gerald Johnson

A lincholnshire-i 67 éves Duncan Seth-Smith 2005 karácsonyán kapott szívrohamot, a kórházban kétszer is újra kellett éleszteni.

„Élénken emlékszem arra, hogy egy helyi domb felett lebegtem, és lenéztem a szánkózó emberekre. Ismertem ezt a helyet, de nem töltöttem el ott időt, csak elhaladtam mellette kocsival. Meg nem szánkóznak rajta emberek, a szívrohamom idején még csak nem is havazott”

- számolt be a túlvilági emlékeiről.

A maine-i Kevin Curtis 50 éves volt, amikor több méh is megcsípte a nyakán, és anafilaxiás sokkot kapott. Bár az eszméletét elveszítette, tudatában volt a környezetének, a mentőautóban pedig egy erős, hívogató fényt látott az egyik oldalon, mikor megállt a jármű, őt pedig kivették belőle, ezzel pedig „visszatért a valóságba”. Az élmény hatására viszont nem fél többet a haláltól.

„Nem tudom, mi van a fény másik oldalán, vagy hogy miket fogok még gondolni és meddig, de maga a hely nem tűnik félelmetesnek” - mondta.

Caroline Ghyselen 19 éves volt, mikor egy autóbaleset során kizuhant a szélvédőn. Utána a mentőautóban „tért magához”.

„Olyan volt, mintha fentről néznék le magamra. Milyen fura, gondoltam. A legcsodálatosabb nyugalmat, derűt és boldogságot éreztem. Nem is akartam visszamenni, nem akartam megint átélni a fájdalmat. A következő, amire emlékszem az, ahogy a nővér megfogja a kezemet, és azt mondja, hogy ad valamit a fájdalomra”

- mesélte halálközeli élményéről.

A colchesteri Martin Holloway 2019-ben súlyos műtéten esett át, mikor egy betegség miatt ki kellett vágni 70 centimétert a bélrendszeréből. Akkor a 64 éves férfi családját is behívták a kórházba, hogy el tudjanak tőle búcsúzni.

Bár a műtét alatt nem volt eszméleténél, mégis végig tisztában volt azzal, hogy mi történik vele, „látomások vagy emlékek” ugrottak be neki. Miután magához tért, a sebészt felismerte, tudta a nevét, emlékezett rá, ahogy felette állt és nézte őt, és arra is, miket mondott másoknak a műtét alatt. Ezzel halálra is rémísztette, mivel azt hitték, magánál volt a műtét alatt.

„Tudtam, hol voltam, és felismertem őt, miközben még sohasem találkoztunk. Azt hittem először, hogy a képeket a fájdalomcsillapítók miatt láttam, de miután felébredtem és felismertem őt, elbizonytalanodtam”

- nyilatkozta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Rákapott a szelfizésre egy medve, 400 képet lőtt magáról egy hónap alatt
A coloradói nemzeti parkban élő állat szabályosan kisajátította magának az egyik vadkamerát.

Link másolása

Több száz szelfit készített magáról egy coloradói nemzeti park medvéje a vadkamera segítségével, írja a LADbible.

A boulderi Open Space and Mountain Parksban (OSMP) összesen kilenc vadkamerát állítottak fel annak érdekében, hogy zavartalanul figyelhessék a 46 ezer hektáros területen élő állatokat. Az egyik kamerát azonban szabályosan kisajátította magának egy fekete medve.

Tavaly novemberben 580 képet készített a szóban forgó berendezés, ezek közül 400 a később „szelfi medvének” elnevezett állatot ábrázolja.

Ezzel szemben a park lakóinak többsége rá sem hederített a kamerákra, hanem nyugodtan élte hétköznapjait, míg a fekete medve rendszeresen visszajárt fotózkodni.

A nemzeti park több képet is posztolt a Twitteren a hiú medvéről:


Link másolása
KÖVESS MINKET: