News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Locsolóval riasztja el a füves területére lépő embereket, sokak szerint ezzel már túllép egy határt

Egyesek szerint remek megoldást választott a fűre lépők elriasztására, mások viszont gonoszságnak tartják.

Link másolása

hirdetés

Nagy vitát váltott ki egy TikTok-videó, amelyen az látható, hogy egy férfi egy beépített locsolóval riasztja el azokat a járókelőket, akik rálépnek a füves területére - számolt be róla az Indy100.

Egy Thomas Lyons nevű férfi osztott meg több videót is erről. A biztonsági kamerák felvételei szerint két utca sarkán áll a háza, sokan pedig a ház előtti füves területen átvágva szeretnék lerövidíteni az utat a másik utcába menet, ahelyett, hogy a járdán sétálnának. Sőt, vannak, akik biciklivel is simán áttekernek a füvön.

Mivel nagyon elege lett ebből, azt találta ki, hogy kiépít egy olyan locsolórendszert, amely akkor indul be, ha valaki rálép a fűre. Sőt még egy riasztóhang is megszólal ilyenkor, így az ott közlekedők duplán megijedhetnek.

A felvételeken látszik, ahogy többen is pórul járnak, amikor át akarnak vágni a füvön. A locsoló két kislányt is lespriccelt, amikor arra sétáltak, rögtön ki is szaladtak a járdára.

@tgunz81

##funny ##sprinklerjob ##nomercy ##originalaudio ♬ original sound - Thomas Lyons

Az első videót alig másfél hét alatt már több mint 38 milliószor nézték meg. A második videó, amin már a riasztó hangját is hallani lehet, 1,1 millió megtekintésnél jár, a harmadik videó, amin a locsoló beépítése előtti és utáni felvételek vannak pedig már 2,5 milliós nézettséggel bír.

hirdetés

@tgunz81

More lawn pirates! Asked nicely everyday to stay off the lawn but people just keep coming. ##Lawnpirates ##Lawnmageddon ##Funny ##Sprinklers ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Természetesen rengetegen hozzá is szóltak a látottakhoz. Sokan egyetértettek azzal, hogy jogos ilyet csinálni, ha az emberek letapossák a füvedet, és ez egy tök jó megoldás arra, hogy elrettentsd ettől a járókelőket. Mások szerint viszont nem kellene ilyen drasztikus módszerhez folyamodni, hiszen ez csak fű. Egyesek azon akadtak ki leginkább, hogy a locsoló gyerekeket is megtréfált.

"Engedd már meg nekik, hogy egy kicsit hamarabb hazaérjenek" - írta egyikük.

"Építhetnél egy kikövezett utat is. Ez csak fű, a kedvesség sokkal többet jelent" - véli egy másik.

Több kommentelőnek azonban nem tetszettek az "ez csak fű" jellegű hozzászólások, be is szóltak nekik:

"Azt mondjátok, ez csak fű, ugye? De hát ez csak víz! Ok nélkül idegeskedtek. Ez az ő területe. Azzal, hogy rajta lépkednek, tönkretehetik a füvet, és nem véletlenül van ott a járda."

Ti mit gondoltok erről?hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A csehek válasza az ukrán területek orosz elcsatolására: „magukhoz csatolták” Kalinyingrádot
A poént még ismert politikus és a Wikipedia is átvette.
Fotó: Gasanov_Igor/Pixabay - szmo.hu
2022. október 05.


Link másolása

hirdetés

A világ minden táján elítélték, hogy Oroszország illegálisan csatolt el ukrán területeket. A csehek közül azonban sokan úgy döntöttek, hogy a humor eszközéhez nyúlnak, és kiparodizálják Moszkvát – írja a Kafka Desk.

A csehek ezután ironikusan közölték, hogy ők mostantól igényt tartanak Kalinyingrád (csehül Královec) városára. A sztori egyre terjedt az elmúlt napokban, a cseh közösségi médiában humoros posztok és mémek százait osztották meg. Ezek mind ugyanarról szóltak: Kalinyingrád valójában történelmileg cseh lakosságú település, ezért népszavazást kell tartani a sorsáról.

Hétfőn Tomáš Zdechovský cseh EP-képviselő is megosztotta Kalinyingrád „új” térképét, amely két, Lengyelország és Csehország által megszállt zónára oszlik. A képviselő örömét fejezte ki, hogy a cseheknek végre lett tengerpartja.

A trollkodás gyorsan tovább terjedt: kedd reggel a cseh Seznam.cz keresőmotor felvette a területet azon cseh régiók listájára, ahol az emberek ingatlanokat kereshetnek. Később egy újonnan létrehozott Twitter-fiók, a @KralovecCzechia “bejelentette” a népszavazás sikerét:

„Az eredményes népszavazás után a kalinyingrádiak 97,9%-a úgy döntött, hogy egyesül a Cseh Köztársasággal, és Kalinyingrádot Královecre nevezi át.”

És ha ez még nem lenne elég, a cikk megjelenésének idején Kalinyingrád cseh nyelvű Wikipédia-oldala is Csehországhoz tartozóként említi a várost.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Egy nő zokogva meséli el, hogy az ajka belsejére akart tetoválást, helyette kívülre sikerült
Kívül sikerült, maradhat? A videóját már több mint hárommillióan tekintették meg.

Link másolása

hirdetés

Egy svéd nő, Wilma Hägglund valószínűleg egy életre megtanulta, hogy néha jobb nem hirtelen döntésből cselekedni. Főleg, ha tetoválásról van szó. Főleg, ha egy viccesnek szánt tetoválásról van szó.

Hägglund ugyanis a „meow” hangutánzó szót szerette volna az ajka belső részére tetováltatni, csakhogy a művész alaposan félreérthetett valamit, így kívülre varrta azt fel - írja a Mirror.

@wilmah10 #tattoogonewrong #meow #fyp #fördig ♬ original sound - Kneely_Knight

A nő zokogva egy TikTok-videóban mesélte el a félresikerült élményét, amit már több mint hárommillióan tekintettek meg. A kommentelők egy része nem igazán érti, hogy miközben készült a tetoválás, miért nem tűnt fel Hägglundnak, hogy rossz helyre kerül.

A videónak egy folytatása is akad, melyben a nő megmutatja, hogy a lézeres eltávolítás első alkalma után hogyan fest a szája.

@wilmah10 Svarar @user3824759802741 ♬ 原聲 - Happy Challenge

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Nostradamus-idézettel jelentette be Töltéstava polgármestere, hogy 30 ezer forinttal támogatják az időseket
„Töltéstava előre megy, kivéve, ha szakadék van előtte. Mert, akkor nem érdemes” – írta többek között tájékoztatójában Sándor Károly.

Link másolása

hirdetés

Szürreális tájékoztatót tett közzé Töltéstava polgármestere a település hivatalos honlapján, amiben néhány furcsa kitérő után arról tájékoztatja a helyieket, hogy egyszeri juttatást adnak a 60 évnél idősebb lakosoknak – szúrta ki a HVG.

Sándor Károly az üzenetét egy Nostradamus jóslattal kezdi:

„Oroszhon tömegeinek nagy erőfeszítése kínozza Európát és szinte az egész földet. A két fogyó Hold fejetlen menekülésbe kezd, és Magyarországon élet és halál jelentős kérdés lesz.”

A Győr közeli település független polgármestere még magyarázó jegyzetet is közölt a szöveghez:

szerinte a két fogyó Hold vagy Amerika és Európa, vagy a gáz és az olaj.

Sándor Károly szerint 30 évvel ezelőtt ezekért a mondatokért Hofi hülyének nézte volna Nostradamust, „pedig lehet, hogy nem”.

hirdetés

Majd egy hirtelen váltással a polgármester végül is rátér a tényleges információra, miszerint a korábban beígért, 25 ezer forintos támogatást nem fizetik ki. Ehelyett ugyanis 30 ezer forintot adnak a 60. életévüket december 31-ig betöltő, állandó lakcímmel rendelkező lakosoknak.

„Töltéstava előre megy, kivéve, ha szakadék van előtte. Mert, akkor nem érdemes”

– zárta érdekes sorait Sándor Károly.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Azt állítja, ő Károly király eltitkolt fia, dokumentumfilm készülhet róla
Állítása szerint akkor fogant meg, amikor az új brit uralkodó még csak 17 éves volt.

Link másolása

hirdetés

Simon Dorante-Day az 1990-es évek óta próbálja bebizonyítani, hogy ő Károly király és Kamilla királynő eltitkolt szerelemgyermeke. Facebookon oldalán rendszeresen tett közzé "bizonyítékként" olyan képeket, amiken szerinte erősen hasonlít a királyi család tagjaira.

Dorante-Day az Egyesült Királyságban született és nyolc hónapos korában fogadták örökbe. Az örökbefogadó nagyszülei II. Erzsébet néhai királynőnek és Fülöp hercegnek dolgoztak.

Állítása szerint a szülei többször is azt mesélték neki, hogy ő Károly és Kamilla fia, aki 1965-ben titokban jött a világra, amikor a brit király még csak 17 éves volt.

A királyi család soha nem reagált Dorante-Day állításaira, aki most azt reméli, hogy életét dokumentumfilmmé alakíthatja. Állítása szerint számos ajánlatot is kapott már.

hirdetés
„Az elmúlt hetekben sok dokumentumfilmes és filmkészítő cég elárasztott, akik szívesen megosztanák a történetemet."

– nyilatkozta a 7News-nak.

Úgy gondolja, ha sok ember megismeri a történetét, akkor Károly és Kamilla foglalkozni fog a követelésével.

„Mindkettőjüktől DNS-tesztet szeretnék, amit megfelelő jogi úton rendelnek el.”

Dorante-Day jelenleg Ausztráliában él feleségével, Elvianna-val és gyermekeivel. Most azon dolgozik, hogy az Egyesült Királyságba utazhasson. Ez lenne az első útja azóta, hogy nyilvánosságra hozta állításait.

„Alig várom, hogy visszatérhessek az Egyesült Királyságba és felpörgethessem a válaszok keresését. Még Glasgow-ba, Manchesterbe, Dublinba és Portsmouthba is kaptam felkérést rádióinterjúra.”

– mesélte a férfi a LadBible beszámolója szerint.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: