News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Kiakadt a menyasszony, hogy a koszorúslánya sokat dolgozik és nincs elég pénze, úgy összeveszett vele, hogy a nő el se megy az esküvőre

A nő úgy érzi, mindent megtett barátnőjéért, de mivel neki ez sem volt elég, inkább nem is akar ott lenni az ara nagy napján.

Link másolása

hirdetés

Az természetes, hogy ha egy nő esküvőre készül, szívesen kéri a legjobb barátnői segítségét, akik nyilván a nagy napján is vele együtt örülnek majd. De a szervezés és a lánybúcsú is próbára teheti a barátságokat - ahogy azt egy amerikai koszorúslány példája is bizonyítja.

A felháborodott nő a Redditen kért tanácsot. Elmesélte, hogy a legjobb barátnője nyoszolyólánynak (ő a legfőbb koszorúslány) kérte fel őt, ennek megfelelően pedig igyekezett neki mindenben segíteni. Pedig ez nem volt egyszerű számára, mert a munkája miatt sokat utazik, így a barátnője kedvéért több, az esküvőhöz időben közeli munkát le kellett mondania, hogy segíteni tudjon, ha kell. Az utóbbi három hónapban már egyáltalán nem is utazott el, mert a menyasszony mérges lett volna, ha egy másik államban lenne, amikor szüksége van rá.

"Szó szerint hozzá igazítottam a munkámat, hogy közel lehessek, ha kellenék neki. Lesokkolt, amikor a héten kaptam tőle egy nagyon hosszú üzenetet, amiben azt írta, hogy mást fog felkérni nyoszolyólánynak, és én csak koszorúslány leszek, mert nem tudok ott lenni a lánybúcsúján a munkám miatt. Ugyanis sajnos csak az esküvő hétvégéjére tudtam szabaddá tenni magam"

- írta.

Azt is mondta a barátnőjének, hogy az esküvő előtti napon ott tud lenni, de a próbavacsorán nem biztos, mert úgy vette, hogy magának kell fizetnie a vacsorát a nagyon drága étteremben, amit jelenleg nem engedhet meg magának, ha meg akarja csináltatni a körmeit a nagy nap előtt. Ráadásul nemrég vettek új házat a párjával, tervezik az esküvőjüket és még babát is vár, és mindez sok pénzébe kerül. De nem ez volt az egyetlen dolog, ami szúrta a menyasszony szemét.

"Úgy érezte, hogy nem kommunikáltam vele eleget, pedig havonta legalább egyszer megkérdeztem tőle, hogy szüksége van-e rám. Mindig mondtam neki, hogy megkereshet, ha bármiben kell segíteni. Ezek szerint az üzeneteimből nem az jött le, hogy izgatott vagyok az esküvője miatt, ami nem tetszett neki"

- mesélte.

hirdetés

A Reddit-felhasználók megdöbbentek a menyasszony viselkedésén, és azt tanácsolták a koszorúslánynak, hogy ne is fáradozzon többet a "barátnőjéért".

"Kérlek, ne tegyél semmi többet ezért a hálátlan nőért, inkább élvezd a terhességed hátralévő részét. Tudasd vele, hogy te hátralépsz, és csak vendégként szeretnél részt venni az esküvőn" - írta egy kommentelő.

Más szerint a nőnek el se kellene mennie a menyegzőre: "Töltsd az ő nagy napját kényelmes ruhában, egyik kezedben a távirányítóval, a másik kezedben egy tábla csokival".

"Kár, hogy ennek komoly nyoma marad a barátságotokon, de ez az ő önző döntése, nem a tiéd" - véli egy másik hozzászóló.

"Csak azt akarja, hogy valaki folyamatosan nyalja a s.ggét, ez undorító" - jegyezte meg egy harmadik.

A posztot író nő később azt mondta, küldött egy üzenetet a barátnőjének arról, hogyan érintette az, amit írt neki, de órákkal később sem kapott választ rá.

"Én nem látok barátnőt, csak egy menyasszörnyet, aki minden kapcsolatot elveszített a valósággal. Örökre búcsút mondanék egy ilyen 'barátnak'" - írta erre egy kommentelő.

Mivel sokan kíváncsiak voltak arra, hogy hogy végződött a két barátnő vitája, a koszorúslány elmesélte, mi történt. Ő az üzenetében leírta a menyasszonynak, hogy úgy érzi, tiszteletlen vele szemben, mert ő mindent megtett az esküvőjéért, anyagilag is sok áldozatot hozott. Tisztázta, hogy még mindig szeretne elmenni a menyegzőre, de nem akarja, hogy a konfliktusuk esetleg keserűséget okozzon neki a nagy napján, ezért talán az lenne a legjobb, ha nem lenne ott.

Barátnője két nap múlva válaszolt neki, a beszélgetés pedig órási veszekedésbe torkollott.

A menyasszony továbbra is azzal jött, hogy a nyoszolyólánya nem fordított rá elég figyelmet, nem kereste elégszer, és nem tűnt elég izgatottnak az esküvő miatt. Miután a nő leírta, hogy az ő életében is sok olyan dolog volt, ami miatt aggódnia kellett, például a terhesség vagy az, hogy munkát találjon, az ara még tovább sajnáltatta magát. A koszorúslánynak ekkor lett elege, megismételte, hogy már nem is akar elmenni az esküvőre. Azóta nem is írt neki, de barátnője sem kereste őt.

"Már több mint három hete nem hallottam felőle. Visszavittem a koszorúslányruhámat, és úgy érzem, jó döntést hoztam. Továbbra is úgy gondolom, hogy nem fogok részt venni az esküvőn"

- írta.

Forrás: Sunhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Anyának le kell borotválnia a szőrös fenekét – kínos titkokat árult el egy óvodás kisfiú egy videóban
Az édesanya eléggé meglepődött, amikor az óvónéni elküldte neki a videót, amiben gyermeke a mamája legintimebb titkait árulja el.

Link másolása

hirdetés

Egy nő nagyon meghökkent, amikor óvodás kisfia mindenkinek elárulta, hogy édesanyja milyen titkos dolgokat művel a fürdőszobában. A videót az egyik nevelő küldte el neki, de az anyuka később a TikTokon is megosztotta – írja a The Sun.

@vandenlife Spilling allll the tea at daycare ☕️ #viral #fyp #toddlerlife #funnytoddler #boymom #momlife #thingskidssay #funnykids #torontomom #momsoftiktok ♬ The Birds And The Bees - Gary Lewis & The Playboys

„A mamámnak kijön a menstruáció a fenekéből”

– mondta a kisfiú, aki még azt is elárulta, hogy:

„Szőrös, ezért le kell borotválnia a fenekét.”

„ Ó” – mondta elámulva az óvónéni, de valószínűleg nem ő volt az, aki a legjobban meglepődött az elhangzottakon.

A kommentszekciót elárasztották a viccesebbnél viccesebb történetek, ahol a TikTokozók saját gyerekeikről szóló anekdotáikat mesélték el.

hirdetés
„A fiam azt mondta a tanárának és az osztálynak, hogy anyának sokat kell börtönbe mennie. Természetesen kihagyta azt a részt, hogy büntetés-végrehajtásban dolgozom”

– áll egy hozzászólásban.

„A fiam azt mondta a napköziben, hogy anyám szeret felnőttfilmeket nézni – mert nem engedném neki, hogy a Titanicot nézze”

– tette hozzá egy másik felhasználó.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Csak a bal melle nőtt ki gyerekkorában egy angol nőnek, az orvosok is csak találgatnak
Az orvosok hazaküldték azzal, hogy ez teljesen normális tinédzserkorban, idővel majd megnő a másik melle is. Ez azóta sem történt meg.

Link másolása

hirdetés

Pubertáskorba lépve csak a bal melle indult növekedésnek egy angol nőnek. Becca Butchert az orvosok hazaküldték azzal, hogy nincs semmi gond, egyszerűen csak tinédzser, ez teljesen normális, és majd nemsokára megnő a másik melle is. A helyzet odáig fajult, hogy a 13 éves lány kénytelen volt a melltartó jobb oldalát kitömni a kínos magyarázkodás helyett, írja a Daily Star.

A lány három évvel később ment vissza az orvosokhoz, akik ismét hazaküldték ugyanazzal az indokkal. A helyzet ekkor már elég feltűnő volt: a zoknikkal kitömött melltartók mellett rendszeresen garbót viselt, hogy ne tűnjön fel senkinek felemás dekoltázsa sem. Végül úgy döntött, nem vár az orvosokra, és saját maga kezdett nyomozni az interneten.

Rengeteg kutatás után arra jutott: a legvalószínűbb, hogy lengyel szindrómája van. Ez egy olyan állapot, melynek során csak a test egyik oldalának izomzata fejlődik ki. A veleszületett betegség leggyakrabban a mellkasi izom sorvadásával vagy teljes hiányával jelentkezik.

Az internetről összegyűjtött információkkal visszament az orvoshoz, aki azt mondta, hogy nem tudja diagnosztizálni, mivel nem tud erről a betegségről semmit, majd továbbküldte egy specialistához. Szerencsétlenségére azonban az emlőszakértő sem hallott még erről a szindrómáról.

hirdetés

Már majdnem hazaindult a kórházból, amikor belebotlott egy ápolónőbe, aki találkozott már korábban a lengyel szindrómával, így azonnal felismerte a betegséget. Az ápolónő tanácsára újabb orvosokat keresett fel, de azóta sem született hivatalos diagnózis. Egy idő után feladta a kutatást, és inkább a közösség segítségét kérte, hátha tudnak neki segíteni a hasonló cipőben járók.

Becca most a TikTokon mesél a hétköznapjairól és állapotáról. Úgy érzi, soha nem fogja megtudni, pontosan mi történik a testével, de lassan kezd megbarátkozni a helyzettel.

A megpróbáltatásairól többek között ebben az angol nyelvű videóban beszél:

@beccabutcherx Replying to @bayshay420 I hope this helps #polandsyndrome #polandsyndromeawareness #polandsyndromeawarenessday #rarecondition #rareconditions #deformity #deformitycheck ♬ original sound - Beccabutcherx


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Nagy felháborodást keltett, hogy a japán bölcsődék hazaküldetik a szülőkkel gyerekük koszos pelenkáját
Az intézmények szerint a szülők így ellenőrizhetik gyermekük egészségét a széklet vizsgálatával.
Fotó: Piaxabay/Mahesh Patel - szmo.hu
2022. augusztus 15.


Link másolása

hirdetés

A japán bölcsődék várólistái végre csökkenni kezdtek, de sok szülő úgy találta, hogy túl nagy áldozatot követel az áhított helyek egyikének megszerzése: hazaküldetik velük gyermekük koszos pelenkáját - írja a Guardian.

Egy felmérés rávilágított erre a gyakori szokásra: a japán városok mintegy 40 százalékában azt mondták, a kisgyermekek gondviselőitől megkövetelik, hogy a használt pelenkákat magukkal vigyék.

„Soha nem mondtam a bölcsődének, hogy ez zavar, mert nem akarom megkockáztatni a gyerekem helyét. De ez furcsa”

- mondta egy anya, aki rendszeresen három-négy teli pelenkával tér haza. Kétéves kislánya egy kiotói óvodába jár, ahol a városvezetés 2011 óta alkalmazza ezt a politikát.

A Baby Job egy oszakai székhelyű cég, amely pelenkákat szállít az állami gyermekgondozó intézményeknek, felmérte mind az 1461 önkormányzatot, amely bölcsődéket működtet, és megállapította, hogy 39 százalékban működik a pelenka elvitelének szabálya. A felmérés szerint 49 százalékban nem volt ilyen előírás, míg 11 százaléknál bizonytalan volt, vagy egyszerűen "egyéb" választ adott.

A fő "bűnös" a nyugat-japáni Siga prefektúra volt, ahol a bölcsődék 89 százaléka kérte a szülőket, hogy vigyék haza gyermekük koszos pelenkáit, míg Tokióban 17 százalék, a déli Okinawa prefektúrában pedig 5 százalék volt ez az arány.

hirdetés
Az intézmények többféle indokot is adtak a kérés megfogalmazására, a legtöbbjük szerint a szülők így ellenőrizhetik gyermekük egészségét a széklet vizsgálatával. Míg kisebb részük azt mondta, hogy nincs lehetőségük vagy költségvetésük arra, hogy maguk dobják el a pelenkákat.

A délnyugati Fukuoka városának egyik tisztviselője szerint a gyakorlat még azokból az időkből maradt fenn, amikor az újrahasználható pelenkák elterjedtebbek voltak.

„Azt szeretnénk, ha a gyerekek gondviselői nyomon követnék a gyerekek egészségi állapotát, például azt, hogy hányszor kakilnak”

- mondta Yukinori Abe, az önkormányzat gyermekekkel foglalkozó irodájának munkatársa.

Yuiko Fujita, a Meiji Egyetem szociológiaprofesszora szerint a politika a japán társadalomnak a gyermekgondozással kapcsolatos elavult szemléletét tükrözi.

„Azért engedik ezt a gyakorlatot folytatni, mert társadalmunkban kevéssé tudatosul a közös gyermeknevelés. Mélyen gyökerezik az az elképzelés, hogy az anya felelőssége, hogy gondoskodjon a gyerekekről és az ürülékükről”

- nyilatkozta a professzor.

Miközben a születések száma Japánban tavaly rekord alacsonyra, 810 ezerre csökkent, a dolgozó anyák felháborodtak a gyermekgondozási lehetőségek hiánya miatt, amely arra késztette a helyi önkormányzatokat, hogy drasztikusan növeljék a férőhelyeket az állami fenntartású bölcsődékben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
62 évesen először járt fogorvosnál – elárulta, hogy mi a titka
Nyugdíjas létére tökéletes fogai vannak a brit férfinek.

Link másolása

hirdetés

A nottinghami Nigel Walsh 62 évesen, életében először járt fogorvosnál. A korábban kórházi alkalmazottként dolgozó férfi azt mondja, hogy sosem szerette az édességet és naponta ötször mosott fogat – írja a The Sun.

Korábban még soha nem kellett szakemberhez fordulnia hasonló problémával, ám egy fájdalmas őrlőfog miatt sürgősen időpontot kellett foglalnia a fogászatra.

A szakember nem is hitte el, hogy ez volt a férfi első fogorvosi vizitje.

„Amikor fiatalabb voltam, soha nem ízlett az édesség íze, és nem is nyúltam hozzájuk. Nem volt sok pénzünk”

– mondja Nigel, majd hozzátette: „

Naponta négyszer-ötször mosok fogat, mindig étkezés után, mivel nem szeretem, ha ott marad az étel íze a számban evés után.”

Bár Nigel mindig gondoskodott arról, hogy a gyerekei rendszeresen járjanak fogorvoshoz, most azt mondta, senki ne számítson arra, hogy ezután a vizsgálat után ismét ellátogat majd valaha fogászatra.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: