hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Igent mondott, majd 200 métert zuhant a hegycsúcsról a menyasszony

Vőlegénye már az esküvő előtt is bebizonyította, mennyire komolyan veszi a holtomiglan-holtodiglant: menyasszonya után ugrott, ám nem sikerült elkapnia. Csodával határos módon élték túl mindketten a balesetet.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. december 31.

hirdetés

Kis híján tragédiába torkollott egy lánykérés az osztrák Alpokban, ahol egy botlás miatt a menyasszony a mélybe zuhant, vőlegénye pedig majdnem utána esett, miközben megpróbálta elkapni – írja a Bild.

A pár az ausztriai Karintiában túrázott a falkerti síparadicsom közelében, majd mikor felértek a hegyre, a 32 éves férfi térdre ereszkedett, és feltette barátnőjének a nagy kérdést. Néhány perccel azután, hogy a lány igent mondott megcsúszott a havon, és a mélybe zuhant.

Vőlegénye reflexszerűen kapott utána, ám már nem tudta megragadni a nőt, viszont elvesztette az egyensúlyát, és kis híján ő is lezuhant. Sikerült azonban megkapaszkodnia, és 17 méteres mélység fölött himbálózva várta a segítséget.

Barátnője azonban nem volt ilyen szerencsés: ő körülbelül 200 métert zuhant, és egy befagyott tavon ért földet.

Az esést csodával határos módon túlélte, és képes volt segítséget hívni. A hamarosan kiérkező helikopter megmentette a szikláról lógó vőlegényét, és mindkettejüket kórházba vitte. Érdekes módon nem a nő, hanem a férfi sérült meg jobban, ő ugyanis eltörte a gerincét.

A helyi rendőrség egyik tagja, aki részt vett a mentőakcióban elmondta, hogy valóságos csoda, hogy túlélték a balesetet.

hirdetés
Szerencséjüket elsősorban a nagy hónak köszönhetik, a terep ugyanis egyébként sziklás, a vastag hótakaró pedig jótékonyan tompította az esést.

Amennyiben ez a baleset nyáron történik, a rendőr vélekedése szerint a nő egészen biztosan belehalt volna az esésbe.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

5 egyszerű konyhai praktika, amivel időt és pénzt spórolhatsz

Kellemetlen szagot áraszt a mosogatógép? Már a második serpenyődet dobnád ki, mert képtelen vagy levakarni az odaégett ételmaradványokat? A most következő praktikák ezekre a mindennapos problémákra is egyszerű ám nagyszerű megoldást nyújtanak!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2021. április 14.

hirdetés
1. Így tartsd tisztán a vágódeszkát

Azt hiszed, elég, ha használat után gondosan lesikálod mosogatószerrel, majd jól leöblíted? A csapból folyó víz nem elég meleg ahhoz, hogy elpusztítsa a nyers hús előkészítése során a deszkára került baktériumokat, amelyekkel a sütés-főzés során végez a magas hő. Ezért mindenképp használj fertőtlenítő hatású konyhai tisztítószert. A műanyag deszkát be is áztathatod, a fát csak permetezd be egy flakonos szerrel, majd dörgöld át. A fertőtlenítés után ne feledkezz meg az alapos öblítésről!

2. Így előzd meg, hogy elduguljon a mosogató

Soha ne önts a lefolyóba kávézaccot (megreked a szifonban), használt sütőzsiradékot (egyrészt vonzza a szennyet, másrészt kihűlve megszilárdul), maradék lisztet a gyúródeszkáról (vízzel érintkezve letapad) és főtt rizst (a víztől tovább duzzad). Kockázatot jelentenek továbbá a gyümölcsökről és zöldségekről (pl. almáról, banánról, citrusfélékről, paradicsomról) mosáskor leváló és a szifonba sodródó kis ragacsos címkék, amelyek vízben nem oldódnak fel.

3. Ezt tedd, ha rossz szag jön a mosogatógépből

A szűrő és az evőeszközkosár rendszeres tisztításával elejét veheted a problémának, mert elsősorban a felgyülemlett ételmaradék a felelős a büdösségért. A rossz szagok ellen egyaránt bevethetsz márkás gyári készítményeket és filléres, ám nem kevésbé hatásos házi szereket. Próbáld ki, hogy a program elindítása előtt a gép aljába kb. fél pohár ecetet öntesz vagy 2 tk szódabikarbónát szórsz, és a szokásosnál magasabb hőfokot állítasz be. (Egyszerre ne használj ecetet és szódabikarbónát!) A rekeszekbe tett kifacsart citromhéj remek illatosítószer.

4. Így pucold meg könnyedén a serpenyődet

Az odakozmált nemesacélt edényt csillogóra sikálhatod gombóccá gyúrt alufóliával – kíméletesebben tisztít, mint a háztartási boltban kapható acélforgács. Tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyő esetén segít a konyhasó: tölts belőle bőven az edénybe, önts rá forró vizet és hagyd állni egy éjszakát. Másnap csak el kell öblítened.

5. Így akadályozd meg, hogy megbarnuljon az avokádó

Jártál már úgy, hogy csak egy fél avokádóra volt szükséged a drága zöldségből, és a másik fele megbarnult, mielőtt felhasználtad volna? Ezentúl úgy tedd el egy légmentesen záródó tárolódobozba, hogy a vágott felületét előzőleg megcsepegteted citromlével vagy beecseteled olívaolajjal. Az is jó megoldás, ha egy félbevágott vöröshagymát helyezel mellé.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

„Ima Orbán Viktorért és Magyarországért” – újabb meglepő egyházi videó szivárgott ki

A miskolci ÚjSzövetség Gyülekezet istentiszteletén az egyik résztvevő nagy átéléssel mondott imát, sok furcsán hangzó kifejezést is beleszőve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Mindig érdekes tartalommal szolgál a nem hívőknek vagy a más vallásúaknak, amikor egy – jellemzően kisebb – egyház istentiszteletéről kerül ki felvétel.

Ilyen volt például az, amikor Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője értekezett a jóga és a démonidézés kapcsolatáról, legutóbb pedig az a felvétel, amelyen a miskolci ÚjSzövetség Gyülekezet egyik tagja mond hálát Istennek a koronavírusban nyújtott segítségért – és magáért Orbán Viktorért is.

Legalábbis a videónak azon részében, ahol az átlagnéző számára is érthető szöveg hangzik el. Ugyanis a hálaima majdnem felében magyar fülnek ismeretlen hangzású szavak szerepelnek.

A videó alig egy hét alatt már több mint félmillió megtekintésnél jár a YouTube-on, nemrég pedig egy újabb felvétel is felkerült a Magyar Cirkusz nevű csatornára, ami vélhetően ugyanazon az istentiszteleten készült.

hirdetés

Ezen az látható, ahogy az egyik résztvevő nő Magyarországért, Orbán Viktorért és az ország vezetéséért mond imát, ezúttal is számos ismeretlen hangzású kifejezés kíséretében.

"Imádkozom azért, hogy Orbán Viktor felajánlja Magyarországot Jézus Krisztusnak, hogy a Miskolc városában élő keresztények felálljanak, és egyként odaálljanak Orbán Viktor mellé!"

– hangzik el egy ponton.

Bővebb elemzésre nem vállalkoznánk, inkább mutatjuk:

(FRISSÍTÉS: Az eredeti videót azóta az Új Szövetség Gyülekezete eltávolította, de egy Márk nevű felhasználónak köszönhetően ebből is született már egy nagyon ütős alapra összerakott freestyle verzió.)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Megható kommenttel búcsúzott a Pornhubtól egy férfi, miután megtalálta élete szerelmét

Úgy érezte, innentől már nem szorul rá, hogy szexvideókat nézegessen.
Fotó: Victoria_Borodinova/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. április 14.

hirdetés

Érzelmes búcsút vett a Pornhub oldal internetes közösségétől egy férfi, miután megtalálta élete szerelmét - írja az iheartintelligence.

A felhasználó úgy érezte, új kapcsolatában már nem szorul rá, hogy igénybe vegye az oldal szolgáltatásait: megtalálta számára az ideális személyt, ezért örökre felhagyhat a pornónézéssel.

A liljdub1 nevű felhasználó ezt írta egy videó alá:

“Srácok, nem azért jöttem ide, hogy megnézzem a videót. Hivatalosan is megtaláltam azt a személyt, aki a legjobb mellém. Ő fantasztikus, gyönyörű és hűséges. Minden nap, amikor felébredek, rádöbbenek, hogy milyen boldoggá tesz engem. Azért nem nézek többé pornót, mert rossz érzés, olyan, mintha megcsalnám őt. Remélem, egy napon ti is megtaláljátok ugyanezt a saját életetekben. Tudom, hogy hiányozni fogok nektek, és ti is hiányoztok majd nekem.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Leguán miatt hívta ki az állatmentőket – kiderült, hogy csak egy croissant akadt fenn a fán Krakkóban

Annak ellenére, hogy Lengyelországban elég ritkák a leguánok, és az is különös, hogy két napja teljesen mozdulatlanul ül egy orgonabokron, az állatmentők a helyszínre mentek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 15.

hirdetés

"Az emberek nem nyitják ki az ablakokat, mert attól félnek, hogy bemegy a házukba" – mondta egy helyi lakos a krakkói állatmentőknek, aki egy két napja egy orgonabokron ólálkodó szokatlan állatról tett bejelentést, írja a Telex a BBC cikke alapján.

A bejelentést tevő nő, miután az állatvédő egyesület visszakérdezett, hogy milyen állatot látott a lakótelepén, azt felelte: egy leguánra hasonlít leginkább a lény.

Annak ellenére, hogy Lengyelországban elég ritkák a leguánok, és az is különös, hogy két napja teljesen mozdulatlanul ül egy orgonabokron, az állatmentők a helyszínre mentek, ahol azonban sehol nem találták a bejelentett hüllőt.

Felhívták a bejelentést tevő nőt, aki elmondta, hogy továbbra is látja az állatot egy lila virágú bokron. Az állatmentők a nő leírása alapján tovább kutakodtak, míg meg nem pillantottak egy barna, fej és végtagok nélküli testet. Hamarosan azonban fény derült a rejtélyre, miszerint

nem leguánról, mindössze egy, a bokorban fennakadó croissant-ról van szó.

A krakkói állatmentők szerint a péksüteményt talán madarak etetésének a céljából dobhatta ki valaki az ablakon, így akadhatott fenn a bokorban.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: