hirdetés

FELFEDEZŐ

Hat hónapos terhesen tudta meg egy fiatal nő, hogy babát vár, pedig fogamzásgátlót szedett

Az első és a második trimeszter olyan könnyű és békés volt számára, hogy szó szerint nem vette észre, hogy egy élet növekszik benne.

Link másolása

hirdetés

Már várandóssága hatodik hónapjában járt egy fiatal nő, amikor megtudta, hogy terhes - számolt be róla az indy100.

Az Egyesült Államokban élő Nydia Maritza a TikTok videómegosztó oldalon mesélte el történetét. Mint mondta, fogalma sem volt arról, hogy babát vár, és nem is számított rá, hiszen fogamzásgátlót szedett, vérzése is volt, és a terhesség semmilyen tünetét nem tapasztalta.

A húga és a barátai azonban észrevették, hogy kicsit megváltozott, ezért úgy döntött, csinál egy terhességi tesztet. Legnagyobb meglepetésére az eredmény pozitív lett, ezért a következő héten el is ment egy nőgyógyászhoz.

Az asszisztens azt mondta, maximum a hatodik hétben járhat, mert még nem látszik rajta semmi. Aztán amikor meglátta az ultrahangfelvételt, azonnal szólt az orvosnak, hogy ő is nézze meg, jól látja-e, amit lát. A magzat ugyanis már 23 hetes volt.

"Akkor tudatosult bennem, hogy alig három hónapom van arra, hogy mentálisan, érzelmileg és fizikailag is felkészüljek arra, hogy szülni fogok egy babát, akiről alig 15 perce tudok" - írta a videóban, amelyben végig ijedt, döbbent arcot vágott.

Miután a videóját több mint 3,7 milliószor nézték meg alig pár nap alatt, csinált egy újabbat egy kommentelő kérésére arról, hogyan változott a teste a terhessége alatt. Az első néhány fotón egyáltalán nem látszott rajta semmi változás, még az ötödik hónapban is olyan kicsi volt a hasa, hogy úgy tűnt, mintha csak felszedett volna pár kilót karácsonykor (mert a kép éppen karácsony után készült). A hatodik hónap végére azonban már kezdett látványosan nőni a pocakja, onnantól kezdve pedig már tényleg úgy nézett ki, mint egy kismama.

hirdetés
Nydia azt mondta, a várandósok "rettegett" első három hónapja számára olyan könnyű és békés volt, hogy gyakorlatilag fel sem tűnt neki, hogy egy kis élet növekszik benne. Éppen ezért bármikor újra végigcsinálná ezt, ha az első trimeszter másodjára is ilyen könnyen átvészelhető lesz.

Arról is beszélt, hogy csak a családtagjaival osztotta meg a gólyahírt, hiszen alig 3 hónapja volt felkészülni az anyaságra. A barátai és más ismerősei csak akkor tudták meg, amikor a szülés után mutatott egy képet kisfia lábairól.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kétszáz kilométerrel odébb láthatták a kiskunhalasi fekete párducot, videó is készült róla
Ha ugyanarról az állatról van szó, jó nagy távot tett meg.

Link másolása

hirdetés

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere nagyjából egy hónapja rakott ki egy felvételt egy fekete nagymacskáról. Erről szakértők megállapították, hogy valószínűleg egy fekete párduc látható rajta.

Azóta viszont eltűnt, legalábbis arról a környékről, máshol viszont látni vélték a párducot: Kecskemét, Ballószög, Kengyel és Szolnok területéről is.

"Szakmai körökben szkeptikusak vagyunk, hiszen konkrétumok nélkül az állat jelenléte nem igazolható és ezeknek már mutatkozniuk kellett volna" - mondta a szolnoki esetről Kardos Roland állatkertész, korábbi nagymacska gondozó.

Most ismét előkerült egy videó, amit január 14-én rögzítettek. A felvételen 0:07-kor jól hallatszik, ahogy a kamerázó csodálkozik a nagymacskának vélt állat látványán.

hirdetés
"Ez nem macska, öcsém."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
„Ippon” – írta Orbán Viktor a leölt disznó teteme felett pózolva
„Kemény küzdelem után” – tette hozzá a cselgáncsos szakkifejezéshez a miniszterelnök.

Link másolása

hirdetés

Ippon – ezzel a szóval ellátott képet posztolt Orbán Viktor, miután részt vett egy disznóvágáson. Az eseményről Facebook-történetében is osztott meg fotókat.

A miniszterelnök, aki láthatóan büszkén pózolt a fotó elkészítésekor, a képhez készült kísérőszövegben azt írta:

„Kemény küzdelem után.”

A poszt alatt – ahogyan az lenni szokott – megoszlottak a vélemények a kormányfő teljesítményéről: sokan gratuláltak a férfias aktushoz, de akadtak, akik hiányolták, hogy nem készült felvétel a sertés cselgáncsos leöléséről. Az ippon egyébként ennek a sportnak a szakszava, 10 pontos, teljes értékű győzelmet jelent.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Napokig a hidegben, az iskola udvarán tanult egy hetedikes német diáklány, mert vannak oltatlan osztálytársai
A lány asztmás, így nagyobb veszélyt jelent rá a koronavírus.

Link másolása

hirdetés

A németországi Hagenben, a 13 éves Yasmin nevű diáklány nem volt hajlandó az osztályteremben tanulni. Asztmában szenved, így őt jobban fenyegeti a koronavírus, az osztálytársai pedig nincsenek mind beoltva - írja a Spiegel.

Kitettek neki egy asztalt az udvarra, innen követte online az órákat sapkában, kabátban és kesztyűben. A szünetekben ment csak be melegedni, ha nagyon hideg volt, találtak neki üres termet a tanórákra.

Észak-Rajna-Vesztfália tartományban kötelező a jelenléti oktatás. Hetente kétszer-háromszor tesztelik a diákokat, és kötelező a maszkviselés is. Yasmin az akciójával arra akarta felhívni a figyelmet, hogy veszélyes ennyi gyereket összeterelni.

Az ifjúságvédelmi szervezet is bekapcsolódott az ügybe, szerintük az iskolának nem kellene hagyni, hogy egy 13 éves lány kint tanuljon. Az iskola szerint viszont fontos a veszélyeztetett tanuló elkülönítése, saját maguk vették védelembe a diáklány akcióját. Azóta kijelöltek neki egy tantermet, ahonnan online követheti az órákat.

hirdetés
Közben a város vezetése most vizsgálja az online oktatásra való áttérés lehetőségét.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Napi 70 ezret is megkeres azzal egy londoni férfi, hogy mások helyett áll sorban
A hivatásos sorban álló ezen felül vállal még kisállat-felügyeletet, csomagolást, ügyintézést és kertészkedést is.

Link másolása

hirdetés

Egészen furcsa szakmát választott magának Freddie Beckitt: a 31 éves férfi óránként 20 fontért (kb. 8500 forint) áll sorban mások helyett, írja a The Sun.

Beckitt szerint semmi meglepő nincs abban, hogy az ácsorgásból csinált karriert, ugyanis tősgyökeres londoniként "művészi szinten" űzi a sorban állást. Egy-egy jobb napon akár 160 fontot (70 ezer forint) is összevárakozhat az angol bérsorbanálló. A nyolcórás műszakot azonban nemcsak lábbal, hanem türelemmel is bírni kell ilyenkor.

Kedvenc munkái közé tartozik, amikor a dúsgazdag emberek helyett várakozik egy-egy különösen népszerű esemény belépőire. Az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor a legendás Victoria and Albert Museum (V&A) Christian Dior-kiállításának jegyeire várt három órát. A hatvanas éveikben járó ügyfelek arra is megkérték, hogy vegye át a jegyeket, így végül még további órákon keresztül bámészkodott a kiállításon, mire megérkeztek alkalmazói.

Freddie Beckitt különleges szolgáltatását az idősek és nyugdíjasok mellett időhiánnyal küzdő fiatalok is igénybe veszik. A férfi pedig nem válogat: akkor is sorban áll, ha süt a nap, vagy ha a karácsonyi vásárlások idején fagyos az idő. Szerencsére azonban a sorban állás fő szezonja a nyár, amikor a rendezvények többségét tartják.

A szolgáltatásait a TaskRabbit nevű oldalon hirdető hivatásos ácsorgó több lábon áll megélhetés szempontjából. A feladatmegoldó oldalon található adatlapja szerint a sorban állás mellett vállal még kisállat-felügyeletet, csomagolást, segítséget a költözésben, ügyintézést és kertészkedést is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: