News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Greta Thunbergről neveztek el egy új csigafajt

A tudományos kutatócsoport talált párhuzamot az újonnan felfedezett faj és a svéd klímaaktivista között.

Link másolása

hirdetés

Egy felfedezőcsoport Brunei nemzeti parkjában bukkant egy olyan csigafajra, amit eddig még nem regisztráltak - írja a Biodiversity Data Journal.

Az Ulu Temburong nemzeti parkban felfedezett mindössze 3 mm "nagyságú" új fajt a svéd klímaaktivista, Greta Thunberg után nevezték el Craspedotropis gretathunbergaenek.

A holland Taxon Expeditions kutatói meg is magyarázták a névválasztást:

a most regisztrált csigafaj az átlagnál jobban szenved a klímaváltozás miatt, nagyon érzékenyen reagál a hőmérsékletváltozásra, az aszályra és az erdők pusztulására.

A Borneo esőerdeiben élő fajt már hivatalosan is felvették a ZooBank adatbázisába.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Olyan hangosan szeretkezett egy pár a nyitott ablaknál, hogy a szomszédok is felébredtek
A biztonság kedvéért feliratozták is az egész utcát betöltő szexről készült videót.

Link másolása

hirdetés

Egyre fokozódó hangerővel élte meg a gyönyört egy második emeleti lakásban egy nő az éjszaka közepén - írja a Daily Star.

A szeretkezésnek azonban az egész utca fültanúja volt, miután a szerelmespár nyitva felejtette aktus közben az ablakot.

A hangos nyögések közepette gyönyörig jutó nőről a TikTokra is feltöltöttek egy videót. A felvétel készítője a poszthoz azt írta, hogy éppen filmet nézett, amikor az utcáról beszűrődő, eleinte még jóval halkabb zajokra lett figyelmes. A tiktokozó alig bírta ki nevetés nélkül az egész utcát felverő szeretkezést, a végén pedig hangos éljenzéssel nyugtázta a közösen átélt csúcspontot.

A lassan világhírű orgazmusról készült felvételt itt lehet megnézni:

@thegirlwithanoseandeyes Netflix and Chill #liveacting #nightfever #sports #cometogether #openwindow #loudneighbors #seggs #?? #onlyhuman #viral #fyp #foryou #fyp ♬ you not the same - tilekid

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Önzőnek nevezte 13 éves rákbeteg unokahúgát a menyasszony, amiért teljesen levágta a haját az esküvő előtt
Az egészet még szörnyűbbé teszi az, hogy a lány betegsége miatt volt kénytelen megválni a hajától.

Link másolása

hirdetés

Kegyetlenül bánt az unokatestvérével egy menyasszony azért, mert a lány levágatta a haját a nő esküvője előtt – számolt be róla a Sun.

A 13 éves unokahúg a Redditen mesélte el a történteket. Rokona megkérte, hogy ő legyen a virágszóró lány a nagy napján, mert ő a legfiatalabb lány a családban.

El is vállalta ezt, ám egy hónappal később szörnyű hírt kapott: súlyos agydaganattal diagnosztizálták. Rögtön el is kezdett kemoterápiára járni, emiatt pedig a haja gyorsan hullani kezdett.

Elmondta az unokanővérének, hogy mi a helyzet, és megkérdezte, mi legyen így a hajával. A menyasszony azt mondta, hagyja minél hosszabbra. A lány azonban tudta, hogy az esküvőig nem fog megmaradni a haja, ezért a testvére rendelt neki egy parókát, amely nagyon hasonlított az eredeti hajára. Saját fürtjei azonban továbbra is csomókban hullottak, és már kezdett elviselhetetlen lenni számára. Pár nappal a lánybúcsú és a próbavacsora előtt már annyira zavarta, hogy levágta az egész haját. A próbavacsorán már az új parókáját viselte, hogy a fodrász (aki egyben a család barátja is) kitalálhassa, milyen frizurát csináljon neki. A nő éppen azt mutatta meg a lánynak, hogy kell használni a parókaragasztót, amikor a menyasszony besétált és teljesen kiakadt.

„Megkérdezte, hogy miért nincs hajam, én meg mondtam neki, hogy mert rákos vagyok és kihullott. De ezután is folyton szidott engem, így végül beismertem, hogy leborotváltam a fejemet, mert már nagyon csúnyán nézett ki a hajam. Erre ő önző porontynak nevezett, és kijelentette, hogy nem kaptam tőle engedélyt arra, hogy bármilyen drasztikus dolgot tegyek a hajammal az ő esküvője előtt”

– mesélte.

Bejegyzését a Reddit „Én vagyok a seggfej?” című rovatában tette közzé. A kommentelőknek pedig elég egyértelmű volt a válasza.

hirdetés

„Nem te vagy a seggfej. Sajnálom, hogy rákos vagy. Nem tudom, hogy egy esküvő miért feledteti el az emberekkel az emberséget.”

„Önző porontynak nevezni egy rákos gyereket tényleg a legalja. Rohadt dög.”

„Kétszeres ráktúlélőként azt mondom, szard le! Nagyon fáj, amikor kihullik a hajad. Száz százalék, hogy nem te vagy a seggfej. Ezek után én kopaszon mennék az oltárig.”

„Önző poronty, amiért az életveszélyes állapotát előrébb helyezi az unokatestvére bulijánál? Mi a fenét képzel el az unokatestvér? Ki a franc akar feleségül venni egy ilyen nárcisztikus seggfejet?!?”

„Ő az önző, egy kegyetlen menyasszörny. Mondd meg neki, hogy ha nem tudja megérteni, min mész keresztül, akkor nem vehetsz részt az esküvőjén.”

A lány több mint 1200 kommentet és bennük rengeteg bátorítást kapott a posztja alá.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Sajtótájékoztató közben nyelt le egy méhet az ontariói miniszterelnök
A kanadai politikus előbb a gyomrában, majd a torkában érzi mocorogni a lenyelt rovart.

Link másolása

hirdetés

Éppen az egészségügy privatizálásáról tartott sajtótájékoztatott Ontario tartomány miniszterelnöke, amikor beszéd közben lenyelt egy méhet, írja a New York Post. Az esetről videó is készült, melyen jól látszik, hogy Doug Ford arca körül repked pár pillanatig a méh, mielőtt eltűnik a kanadai politikus szájában.

Az 57 éves férfi ekkor a szájához kap, hátrébb lép a mikrofontól, és megpróbálja kikotorni a torkából a rovart, de nem jár sikerrel. Ford ezután elnézést kér a megjelentektől és közli, hogy mi történt. A politikus néhány korty vízzel próbál túllépni a helyzeten, majd előbb azt mondja, hogy szerinte a gyomrában köröz a méh, később pedig a torkában érzi mocorogni a rovart.

Ford megjegyzi, hogy ez egy olyan jelent volt, amit az egész világon sokat fognak majd ismételni.

A politikus és a méh közös jelenetét itt lehet megnézni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Meghekkelték a kakiküldő cég honlapját, lelepleződtek az ügyfelek és ürülék mellé csatolt üzeneteik is
Egy ismert hekker küldött egy adag kulát egy kiberbiztonsági tanácsadónak, ekkor fedezte fel az oldal sérülékenységét.
Címlapkép: Pixabay - szmo.hu
2022. augusztus 13.


Link másolása

hirdetés

Meghekkelték a Shitexpress nevű internetes szolgáltatás weboldalát, lelepleződtek az ügyfelek és azok az üzenetek is, amiket a küldött ürülékhez mellékeltek – számolt be a 444 a bleepingcomputer.com cikke alapján.

Shitexpress lényege, hogy az oldalon keresztül a világ bármely pontjára küldhetünk egy adag valódi ürüléket az ellenségeinknek – vagy épp a barátainknak.

A vásárlás során a honlapon előbb ki kell választani az állatot, amelynek a kakiját el kívánjuk küldeni, majd meg kell adni a címet, ahova a csomagot szánjuk, végül pedig a megfelelő csomagolást kell megtalálni.

A szerves anyagokban gazdag ajándék mellé még egy üzenetet is lehet csatolni a címzettnek.

A honlapot nemrég felkereste egy ismert hekker, pompompurin is, hogy egy adag kakit küldjön egy kiberbiztonsági tanácsadónak, és feltűnt neki az oldal sérülékenysége. Pompompurin ezt ki is használta, és letöltötte a teljes adatbázist, amit aztán egy fórumon meg is osztott, felfedve így a kis üzeneteket is.

hirdetés

Ezek között például ilyeneket lehetett olvasni:

„Láttam ma egy csótányt és rád gondoltam... Ráléptem”

„Ezzel az ajándékkal köszönöm meg a kemény munkádat, és jelképezi, hogy a csapatom mennyire nagyszerűnek tart téged. Élvezd csak!”

A cég elismerte, hogy szokatlan tevékenységet észleltek a szerverükön, rájöttek a sebezhetőségre és kijavították azt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: