News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

„Fekete nőként nem szabadott volna nyernie” - rasszista támadásokat kap az idei Miss Anglia

Sokan úgy gondolják, hogy Rehema Muthamia nem is brit és nem képviselheti Angliát. A szépségkirálynő véget akar vetni a rasszizmusnak.

Link másolása

hirdetés

A 25 éves Rehema Muthamiát választották meg idén augusztusban Anglia legszebb nőjének, így ő képviselheti majd az országot a 70. Miss World szépségverseny világdöntőjében. A fiatal lány kenyai származású, a gyerekkora egy részét Kenyában töltötte, de Angliában nőtt fel és alapvetően britnek tartja magát.

Azért jelentkezett az országos szépségversenyre, mert értesült róla, hogy a szervezők azt szeretnék, ha kisebbségi lányok nagyobb számban képviseltetnék magukat az eseményen. Látta a hirdetést, és úgy gondolta, eljött az ideje annak, hogy jelentkezzen. Arra azonban egyáltalán nem számított, hogy őt választják majd a legszebbnek az összes versenyző közül, sokkolta, amikor az ő nevét mondták ki győztesként az eredményhirdetésen.

A győzelem hatalmas örömöt, ugyanakkor nagy csalódottságot is hozott magával a lány számára. A This Morning tévéműsorban mesélte el, hogy miután a fejére került a korona, boldogságban úszott, de az érzés csak rövid ideig maradt felhőtlen, mert nagyon hamar megjelentek az őt bántó, rasszista üzeneket és kommentek a Miss Anglia internetes platformjain.

"Az emberek kikezdtek engem azért, mert én nyertem. Azt írták, hogy nem örülnek, mert én fekete vagyok. Aztán egyre több komment szólt arról, hogy fekete nőként nem szabadott volna megnyernem a Miss Anglia címet"

- mondta.

Tisztázta, hogy ugyan etnikailag fekete, de britnek vallja magát, és nagyon büszke, hogy brit lehet. Úgy érzi, hogy minden, amit képvisel, összhangban van a brit értékekkel. Éppen ezért nem érti, hogy az emberek miért nem tartják őt britnek, de reméli, hogy a szépségkirálynői címmel járó ismertséget felhasználhatja arra, hogy tegyen a rasszizmus ellen.

hirdetés

Azt is elmondta, hogy a családja nagyon büszke rá és támogatják őt. Felvette a kapcsolatot Pamela Ubával is, aki idén nyerte el a Miss Írország címet, és szintén fekete és afrikai származású. A 26 éves lány nigériai szülők gyermeke és Dél-Afrikában született, nyolc éves korában költözött a családjával Írországba. Rehemához hasonlóan ő is megküzdött a rasszista támadásokkal, tapasztalatai pedig nagyon hasznosak voltak az idei Miss Anglia számára.

Amikor a reggeli műsor egyik házigazdája - aki szintén fekete, ugyanis a szülei jamaikaiak - megkérdezte a lánytól, hogy hogyan tudja kezelni azt a gyűlöletcunamit, amit az interneten kap, Rehema azt mondta, hogy próbálja nem elolvasni az üzeneteket, ha pedig mégis lát egy-kettőt, a családja, a barátai és a Miss Anglia csapata segít neki feldolgozni.

A 25 éves lány ennél komolyabb nehézségeken is keresztülment, amikor egy bántalmazó kapcsolatban élt, a párja pedig két évig zaklatta és nyomozott utána. Éppen ezért

nemcsak a rasszizmus ellen és a kisebbségek elfogadása mellett szeretne kampányolni, hanem az egészséges kapcsolatokról is szeretne beszélni fiatal lányoknak, és támogatni a nőket a tudományos világban.

Ő maga az orvostudományban tevékenykedik, genetikából szerzett diplomát. Elmondása szerint a tanulmányai során tapasztalta meg azt, hogy sokkal több nőre és fiatal lányra lenne szükség a tudományos területeken.

VIDEÓ: Miss Anglia az őt ért rasszista támadásokról

Forrás: Daily Mail


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Videó: leharapta az oroszlán az állatkerti dolgozó ujját, aki folyamatosan incselkedett vele
A vérfagyasztó jelenetet többen is végignézték és videóra is vették, de először azt hitték, ez a műsor része. Figyelem, megrázó tartalom!

Link másolása

hirdetés

Ijesztő eset történt egy jamaikai állatkertben: egy oroszlán leharapta az egyik dolgozó ujját, amikor a férfi bedugta a ketrecbe - számolt be róla a LadBible.

A Twitterre került fel egy videó a balesetről. Ezen az látszik, hogy a férfi többször bedugta a lyukakon az ujját, meg is simogatta vele az oroszlán sörényét.

A ragadozónak viszont láthatóan nem tetszett mindez, így az egyik alkalommal elkapta a dolgozó ujját és nem is engedte el. A férfi kiabálva káromkodott fájdalmában, miközben próbálta kihúzni az ujját, de az az oroszlán szájában maradt.

A vérfagyasztó jelenetet többen is végignézték és videóra is vették. Egyikük azt mondta, először azt hitték, hogy ez csak vicc, hiszen a férfi dolga az volt, hogy szórakoztassa a látogatókat. Akkor tudatosult bennük, hogy ez tényleg komoly, amikor a dolgozó a földre esett, és látták, hogy az ujja egy része és a teljes bőr hiányzik. Ekkor már mindenki pánikba esett.

A közösségi oldalakon nagyon felháborodtak a történteken. A többség szerint nem volt meglepő az oroszlán reakciója, hiszen a férfi folyamatosan provokálta, számíthatott rá, hogy a vadállat nem hagyja ezt ennyiben.

hirdetés

A Jamaica Society for the Prevention of Cruelty to Animals állatvédő szervezet vezetője közölte, hogy ki fogják vizsgálni az esetet, és kapcsolatba lépnek az állatkertet felügyelő hatósággal is. Az állatkert egy közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozták, hogy náluk az emberek és az állatok is biztonságban vannak. Mint írták, tragikus, ami a dolgozóval történt, a viselkedése azonban egyáltalán nem felel meg az állatkert mindig betartandó biztonsági előírásainak és procedúrájának. Elismerték, hogy ilyennek sosem szabadott volna megtörténnie, és mindent meg is tesznek azért, hogy ne forduljon elő többet hasonló.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Megszólalt a 78 éves polgármester, aki egy 18 éves lányt vett feleségül
„Szeretjük egymást” – mondta Szabó András, aki szerint a kapcsolatuk titka, hogy nagyon jól megértik egymást.

Link másolása

hirdetés

Kunhegyes 78 éves polgármestere szombaton vette feleségül 18 éves szerelmét, akinek már egy négyéves kisfia is van az elöző kapcsolatából. A Blikk korábban szerette volna megszólaltani Szabó Andrást, azonban akkor sem ő, sem a hatvan évvel fiatalabb ara édesanyja nem akarta kommentálni a nászt.

A fideszes városvezető a Tények Plussznak beszélt az esküvőről és párjáról.

"Túlzottan idős vagyok a feleségemhez, ezt elismerem. De szeretjük egymást, meg úgy gondoljuk, hogy még biztos lesz néhány év, amikor sokat tehetünk a családjainkért"

- mondta a polgármester, aki szerint

a kapcsolatuk titka, hogy nagyon jól megértik egymást hatvan évvel fiatalabb feleségével, hasonló az értékrendjük is, az életkorbeli különbség pedig nem téma kettőjük között.

"Rettenetesen tiszteljük egymást, soha nem is veszekedtünk" - tette hozzá Szabó András, aki szerint minden rendben van és minden rendben is lesz, amíg neki nem lesznek más problémái.

hirdetés

A riport alapján a kapcsolatukat a helyiek is elfogadták, többen azt mondták, hogy ha két ember szereti egymást, akkor a korkülönbség nem számít. A Blikk riportjában azonban korábban arról írt, hogy a kunhegyesieket megosztja a kapcsolatuk, volt, aki szerint "ez több a soknál". A lapnak arról is beszámoltak a helyiek, hogy a polgármester előző felesége is sokkal fiatalabb volt nála, "talán 25 éves, de egy év sem telt el és elváltak".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Egészen bizarr kéréseket is teljesített már egy domina, elárulta, melyik volt a legmeglepőbb
A legfurább kérésben az volt a pláne, hogy a 27 éves nőnek semmit nem kellett csinálnia ahhoz, hogy a férfinek örömöt okozzon.

Link másolása

hirdetés

Azt állítja, mindent látott és hallott már az a pornósztár, aki egészen bizarr kéréseket is szokott kapni a klienseitől - írja a Metro.

Ellesha McKay az angliai Chelmsfordban él, a saját lakásában fogja a vendégeit. Legtöbbször dominaként kell viselkednie, a havi 12 ezer fontos (5,4 millió forint) bevételének nagy részét ezzel keresi meg. Sokan kérik tőle, hogy üsse, rúgja, tapossa vagy köpködje őket, és persze ezekhez eszközöket is használ. De mint mondja, a BDSM nemcsak az ostorról és a láncokról szól, nagyon szórakoztató is tud lenni. Elismerte, hogy ő sem tud mindig szigorú lenni, gyakran kuncog közben. Pláne, hogy sokszor egészen elképesztő kéréseket kell teljesítenie.

Sok kliense például bankautomatát akar játszani, aminek az a lényege, hogy a nő pénzt vegyen ki belőle. Népszerűnek számít az is, hogy a vendég kölyökkutya, akinek engedelmeskednie kell.

Ellesha 300 fontért (135 ezer forint) cserébe egy órán keresztül játssza el a gazdi szerepét. Sok férfi kéri, hogy szoptassa meg őt úgy, mint egy babát, ezt 30 percen keresztül csinálja 1200 fontért (54 ezer forint).

De volt példa arra is, hogy egy kliens 360 fontot (162 ezer forint) fizetett neki azért, hogy szigetelőszalaggal vonja be a teljes testét úgy, mintha múmia lenne. A legbizarabb munka viszont az volt számára, amikor egy férfi hajlandó volt 2500 fontot (1,1 millió forint) adni azért, hogy kitakaríthassa a domina egész lakását.

A 27 éves nő - akinek van egy 5 éves kislánya - nagyon élvezi a munkáját, és bár úgy érzi, már nem tudnak újat mutatni neki, mindenre nyitott. Egyébként egy szakítás után vágott bele a pornózásba és a dominaéletbe, és bár az elején sokan kritizálták őt, annyi önbizalmat kapott ettől a munkától, hogy nem foglalkozott a rosszalló megjegyzésekkel.

Férje, Jack is teljes mértékben támogatja őt, sőt, imádja, hogy a felesége sokkal magabiztosabb, amióta dominaként tevékenykedik.

A Rosie Belle művésznéven futó pornósztár szerint a férfi nem is féltékenykedik, és nincsenek bizalmi problémáik, ami nagyon megkönnyíti számára a munkát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Szégyellik magukat miattam a szüleim – mondta az ukrán nő, akit befogadott egy brit család, majd lelépett a férjjel
Szofija azt állítja, a házaspár kapcsolata már az érkezése előtt tönkrement, és a feleség állandó gyanakvása miatt kerültek közel egymáshoz a férjjel.

Link másolása

hirdetés

Mi is hírt adtunk korábban egy rosszul elsült jótékony esetről, amelyben egy brit család befogadott egy ukrán menekültet, ám

végül a családfő elhagyta a feleségét a 22 éves nőért.

A Daily Mailnek később nyilatkozott az anyuka is, aki így egyedült maradt a két gyerekével. Lorna azt mondta, hogy Szofija már az első pillanattól el akarta csábítani a férjét, akivel tíz éve élt együtt, és "nem érdekelte, milyen rombolást hagy maga után".

A brit és az ukrán sajtót is élénken foglalkoztatja a történet, így The Sun most Szofiját szólaltatta meg. A nő azt mondta, sosem tervezte, hogy elveszi Lorna férjét, és pont a feleség állandó gyanakvása lökte közel őket egymáshoz. Szofija szerint Tony és Lorna kapcsolata már az érkezése előtt tönkrement, ez nem az ő hibája, és a nő a kezdetektől fogva ellenséges volt vele.

"Az én döntésem volt, hogy elmegyek, és Tony úgy döntött, velem jön" - mondta a nő, aki ahhoz is ragaszkodott, hogy semmi sem történt közte és a férfi között, amíg el nem költöztek.

hirdetés

Szofija arról is beszélt, hogy

a szülei szégyellik magukat az eset miatt és az utcára sem mennek ki.

"Azt mondják, hogy miattam senki nem fogad be ukránokat az Egyesült Királyságban" - mondta.

Szofija Karkagyim Lviv-ben élt, a várost február 24-én hagyta el az orosz támadást követően. A nő előbb Lengyelországba, majd Németországba ment, innen került a brit családhoz. Tony azt mondta, sajnálja a történteket, de szerinte ez szerelem volt első látásra Szofijával. A pár most Tony anyjánál lakik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: