FELFEDEZŐ
A Rovatból

Fából épített egy Tesla Cybertuckot, még Elon Musk is reagált rá

A fából készült autó-építmény nagyjából 15 ezer dollárba került az elkészítőnek, aki munkájával tisztelegni szeretett volna a Tesla atyja előtt.


Az UNILAD számolt be arról, hogy egy férfi szerette volna egyedi módszerrel létrehozni a maga által megkreált Tesla Cybertruckot. Ennek apropóján pedig az az ötlete támadt egy lelkes barkácsmesternek, hogy fából és használt acélból elkészíti az Elon Musk által létrejött autót.

Az ND-WoodArt elnevezésű YouTube-csatornán alapvetően mindenféle járművet megépítenek fából: korábban volt itt motor, különféle sportkocsik, de még egy tank is. Azonban a készítő nagyobb elhatározásra szánta el magát és megépítette a Tesla Cybertruckot fából.

Az autó azonban akkor került igazán előtérbe, amikor a YouTube-csatorna üzemeltetője levelet intézett az X-en Elon Muskhoz, amelyben elmondta, szenvedélyesen rajong a fából készült dolgokért, és hozzátette azt is, mennyire csodálja Musk munkásságát.

A helyzet akkor vált igazán izgalmassá, amikor Elon Musk kommentje is feltűnt a poszt alatt:

„Nagyon köszönjük!” - írta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Ők lesznek az idei fellépők a zalacsányi Örvényesvölgy Fesztiválon
Zenei különlegességek, e-bike túrák, családi programok várnak a zalai dombok között. Mutatjuk a teljes programot!


Idén június 28-30. között zajló Örvényesvölgy Fesztivál idén is várja a látogatókat a zalai dombok között.

A négy nemzetközi fellépő: MATTEO BOCELLI, MORRIS MADRONE, STEFFEN MORRISON és GIACOMO TURRA mellett számos magyar előadó is fellép a lenyűgöző zalai völgyben.

Jazz és blues különlegességek, gazdag gyerekprogramok, innovatív játszóház, irodalmi műsorok várják a látogatókat. A Balaton Bike365 Program, a Zala-Völgyi Nyitott Portáknak köszönhetően, helyi termékkóstolóval egybekötött ingyenes e-bike túrákon is részt vehet a fesztivál közönsége.

A programok idén három színpadon és három további helyszínen zajlanak, a zenei koncertek mellett pedig kiemelt figyelmet kapnak a családi programok. A fesztiválnak otthont adó Pálos Resort rétjén az itt élő dámszarvasok közelében kézműves lehetőségek, felnőtt és gyerek innovatív játszóházak várják a család minden tagját. A Szeretünk Zala Egyesület közreműködésével interaktív kincskereső túra, zalai ízek kóstolója és a zalai hagyományos szokásokat, mondásokat, mesterségeket bemutató programok várhatóak.

Fotó: Katona Tibor - Örvényesvölgy Fesztivál

Június 28-án pénteken már 15:30-tól megnyitja a kapuit a fesztivál, 16:30-tól MR. MOODBURN a fúziós jazz hazai jeles képviselője nyitja meg a nagyszínpadi programokat. 18:00-tól a magyar JAMBALAYA blues, jazz, funky és elsöprő lendületű new orleans-i zenével varázsolja majd el a közönséget.

Már a pénteki napon is szerepet kapnak a gyerekprogramok, a játszóházak, ügyességi játékok mellett két bábszínházi előadás is várható Nizsai Dániel előadásában „PULCINELLA ÉNEKE”, majd maga VITÉZ LÁSZLÓ kel életre a gyerekek nagy örömére, az utóbbi előadás vasárnap is visszatér Pályi János előadásában.

Június 29-én szombaton 10:00-kor KÁRÁSZ ESZTER és az ESZTERLÁNC zenekar gyermekkoncertje várható ”Játszótéri Rokkendroll” címmel. Bábszínházi és bűvészműsorok után délután 14:00-kor SCHERER PÉTER mesél majd pályafutása legviccesebb állomásairól és életútjáról.

Fotó: Katona Tibor - Örvényesvölgy Fesztivál

A lenyűgöző természeti környezetben reggel jógával és hangtálfürdővel indulnak majd a szombati napok, napközben ingyenes e-bike túrák indulnak több turnusban. Az elektromos rásegítéses kerékpárok segítségével az esti koncertek előtt bárki megismerkedhet a környék természeti szépségeivel és a Zala-Völgyi Nyitott Portákkal, ahol kóstolóval várják a résztvevőket.

A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága közreműködésével, régészeti játszóház, kézműves foglalkozás, fémkeresős régészeti kutatás bemutató is várható a fesztivál minden napján.

„Örvényesvölgy különleges a fesztiválszezon szereplői közt. Saját birtokunkon, a zalai dombok gyönyörű környezetében, dámszarvasok között, meghitt hangulatban tartjuk a fesztivált, ahol a család minden tagja talál kellemes elfoglaltságot.

Idén is jönnek világsztárok, de legalább ennyire fontos számunkra a hazai fellépők bemutatása, valamint az irodalmi, túra- és gyermekprogramok sokasága.” - mondta a fesztiválról Badacsonyi Tamás, fesztiváligazgató.

A részletes program a fesztivál honlapján érhető el!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Pottyondy Edina: Orbán Viktor olyan, „mint egy alkoholista férj, aki eljátékgépezi a családi kasszát, aztán elkezd zsidózni”
Kapott a humoristától a miniszterelnökön kívül még az Ötkertben bulizó Magyar Péter és a visszavonulni képtelen Gyurcsány Ferenc is.


Ismét videóval jelentkezett Pottyondy Edina, amiben újfent az elmúlt hét politikai (jellegű) eseményeit állította pellengérre. Ezúttal is volt mit elemeznie.

Magyar Péter elhíresült ötkertes bulizását ő sem hagyhatta ki. Szerinte a TISZA Párt politikusa a buliról kiszivárgott videókon olyan volt, mint a negyvenes apuka, aki a lánya barátnőire próbál meg ráhajtani. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha egy magát kormányváltó erőnek mutató, keresztény és konzervatív értékrendű politikus elmegy szórakozni, kicsit körültekintőbben is viselkedhetne – főként, hogy saját állítása szerint is van olyan, akit a provokálására állítottak rá:

„Én félve kérdezem, hogy ha legközelebb Rogán egy olyan szuperügynököt küld, aki nem árulja el Péternek a céljait, akkor vajon meddig fajulnak majd az események?”

Magyar Péter botrányba fulladt bulizása mellett a hét másik nagy eseménye, amit Pottyondy kommentálásra méltónak talált, Orbán Viktor hoppon maradása volt – már ami az európai frakciónélküliségét illeti. Mint arról korábban írtunk, miután Giorgia Meloni és a konzervatív radikálisok kikosarazták a Fideszt, szinte azonnal felvették a zsidó- és magyarellenes, szélsőjobboldali román AUR-t – amire viszont a Fidesz EP-frakcióvezetője közölte, hogy ezzel a párttal nem akarnak egy frakcióban ülni. „Milyen önérzetes kis lator. Mintha az ő döntésük lenne” – kommentálta a történéseket Pottyondy. Ezután rátért arra, hogy Orbán szerint korábbi pártjuk, a Néppárt elnöke, Manfred Weber magyarellenes, ezért nem jöhet szóba ez a pártcsalád sem.

„Olyan a fickó, mint egy alkoholista férj, aki eljátékgépezi a családi kasszát, aztán elkezd zsidózni”

– jegyezte meg a humorista.

Pottyondy Edina ezen kívül megemlítette még az ország legszegényebbé válását az Unióban és arról, hogy Gyurcsány Ferenc nem tud akkorát veszíteni, hogy elgondolkodjon a visszavonulásán.

A teljes videót itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Durva utazós trend indult: van, aki végig „nyers kutyázik” akár egy 12 órás repülést is
Sokan szinte spirituális élményként beszélnek a dologról. Mások szerint egyszerűen embertelen.


Új utazós trend kapott szárnyra idén nyáron: a „raw-dogging”. Mint a LadBible írja, a bloggerek és Instagram-celebek újabban egymásra licitálnak.

A lényeg, hogy ki tud hosszabban „raw-dog” módon utazni repülőn: van, aki 7, más akár 12,5 órás rekorddal büszkélkedik.

A „raw-dogging” (szó szerinti fordításban „nyers kutyázás”), mint kifejezés, az amerikai szlengből származik. A '90-es években még a védekezés nélküli szexre használták, újabban már arra, ha valamibe felkészületlenül vág bele valaki. Van, aki azt is „raw-doggingnak” hívja, ha vaj nélkül eszi a vajas kenyeret.

Utazással kapcsolatban a LadBible szerint először 2022-ben használták a kifejezést, trend viszont csak most lett belőle. A lényeg: egyáltalán semmivel nem szabad szórakoztatnia magát az utasnak, amíg a repülőn ül. Se zenehallgatás, se olvasás, különösen nem netezés.

„Más emberként szálltam le a gépről”

– írta valaki egy hosszú út után az X-en. Más így fogalmazott az élményről:

„Az elmém nem ismer határokat.”

De olyan X-blogger is akad, akit elborzaszt a trend:

„Akik képesek maguk elé nézve ülni órákat egy gépen, nem is emberek.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Egy euróért vett házat Szicíliában egy brit férfi – videókat osztott meg a felújításról, és a tapasztalatait is elmeséli
Szerinte még a rengeteg renoválás mellett is megérte a vásárlás, főleg, hogy az élet is sokkal olcsóbb az olaszországi szigeten, mint az Egyesült Királyságban.


Angliában annyira elszálltak az ingatlanárak és a megélhetési költségek, hogy egy fiatal brit úgy döntött, máshol próbál szerencsét, ha valaha saját otthont szeretne. Szicíliában vett egy háromszobás házat egy euróért.

Olaszország több pontján próbálnak új lakókat vonzani az elnéptelenedő településekre, így aprópénzért kínálnak elhagyatott ingatlanokat. A vevők persze nem azonnal költözhető házakat kapnak, vállalniuk kell a felújítás költségeit.

George Laing, Eastbourne-i lakos, azért döntött egy egyeurós szicíliai ház mellett, mert úgy gondolta, szinte esélytelen, hogy otthon valaha saját lakáshoz jusson. Az Egyesült Királyságban az első otthont vásárlóknak minimum 288 ezer fonttal (több mint 134 millió forinttal) kell számolniuk.

A 31 éves vállalkozó és üzletember az utóbbi években Londonban próbált megvetni a lábát, de a magas lakbérek és a megélhetés költségei miatt alig tudott megélni.

Az interneten keresgélve talált rá az olasz egyeurós házakra. Utánanézett, majd belevágott a projektbe.

Laing egy hegytetőn álló, Mussomeli nevű városkában vett egy erősen felújításra szoruló, három hálószobás házat. Az adókkal és a papírmunkával együtt 5 ezer fontot (kb. 2,3 millió forintot) fizetett ki, mire az ingatlan a nevére került.

George tudta, hogy az egyeurós házak lakható állapotba hozása hatalmas költségekkel járhat. Akár 50 ezer fontot (kb. 23 millió forintot) is rá kell szánnia, ha talál megfelelő szakembert az elnéptelenedő régiókban. Így úgy döntött, inkább mindent saját kezűleg csinál majd.

Amikor Laing átvette a házat, a tetőn hatalmas lyuk tátongott, több gerenda elrohadt, a falak repedezettek voltak, és nem működött sem a vízvezeték, sem az elektromos hálózat.

Laing elmondta, hogy korábban soha nem végzett hasonló munkát, de a YouTube-ról bármit meg lehet tanulni, még a víz- és villanyszerelést is. A felújítási munkálatokról videókat oszt meg az Instagramon.

A brit férfi 2023 tavaszán vágott bele a kalandba, és bár sokszor érezte úgy, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, biztos benne, hogy élete legjobb döntését hozta. A felújításra még 10 ezer fontot költött, így az egész projekt nagyjából 15 ezer fontjába (közel 7 millió forintjába) került. Közben rengeteget tanult a házfelújítási munkákról, beilleszkedett a helyi közösségbe, és most van egy saját háza, amelynek erkélyéről szédületes kilátás nyílik a környező hegyekre és a tengerre.

Laing szerint nem csak a háza volt olcsó, de Szicíliában az árak is nevetségesen alacsonyak ahhoz képest, amit Londonban megszokott. Mussomeliben például 1,5 euróért (kb. 600 forintért) ihat egy korsó sört vagy egy koktélt, míg egy pohár borért 2 eurót (kb. 800 forintot) fizet, miközben Londonban átlagosan 7,5 fontot (majdnem 3500 forintot) kérnek el egy korsó sörért. A brit férfi hozzáteszi, az élet nem csak olcsóbb, de sokkal nyugodtabb és kellemesebb is Szicíliában, mint a stresszes, túlzsúfolt brit fővárosban.

via The Sun, 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET: