FELFEDEZŐ

„Elvesztettem az otthonomat, beköltöztem egy furgonba és megtaláltam a szabadságot”

A brit nő egy durva szakítás és egész addigi egzisztenciájának elvesztése után pakolta be az egész életét egyetlen lakókautóba.

Link másolása

Charlotte Bradmannak egészen két évvel ezelőttig menő állása volt, ugyanis az angol Országos Egészségügyi Szakszolgálatnak (NHS – National Health Service) dolgozott. Az emberek a járvány alatt a megtapsolták a munkáját, most pedig sokan elítélik, mert egy furgonban él Cornwallban – írja a The Guardian.

„Jelzáloghitelem volt egy szép, kőből épült sorházon, ami 14 évig volt az otthonom. Néhány évvel ezelőtt 'önkényesen' újra birtokba vették”

– kezdi történetét Charlotte, aki mínuszba került, a bank pedig aprópénzért adta el az ingatlanját egy aukción.

„Küldtek egy 30 000 fontos számlát, bár az évek során több mint 60 000 font kamatot fizettem. Még várni fognak egy darabig, mire kifizetem a számlát, hacsak valami csoda folytán nem emelik a minimálbért olyan értékre, ami nemcsak a létezést, hanem a megélhetést is lehetővé teszi”

– mondja Charlotte, aki rövid idő alatt elvesztette az otthonát, a kutyáját, egy kiadói szerződést, egy tartós párkapcsolatot és a jövőjét is. Ugyanis párja, akiről azt gondolta, hogy feleségül fogja venni, pont Valentin-napon közölte, hogy nem tud többé vele maradni.

Charlotte az öngyilkosságot is fontolóra vette, ugyanis nehéz gyermek- és fiatal felnőttkora után úgy érezte, nem bírta elviselni az újabb megpróbáltatásokat.

Kiskorában családon belüli erőszak áldozata volt, ami miatt később ingatag kapcsolatai voltak, szorongással és poszttraumás stressz szindrómával küzdött. Hat hónap különélés után újra megpróbálkoztak az együttéléssel, de kapcsolatuk ekkor is zátonyra futott.

Két nappal a szakítás után Charlotte már a legjobb barátnőjét kísérte hajnali háromkor egy hospice házba, hogy elbúcsúzhasson halálosan beteg párjától, aki megérkezésük után egy órán belül elhunyt. Ez fordulópontot jelentett a nő életében, aki innentől kezdve minden energiáját arra fordította, hogy barátját támogassa.

Ahogy telt az idő, Charlotte rájött, hogy ki akar lépni a társadalomból, amelynek az elvárásait egyszerűen nem tudtam teljesíteni sem érzelmileg, sem anyagilag.

Becsomagolta az összes holmiját egy lakóautóba, majd Cornwallba indult.

„A szabadság érzése, amit azáltal kaptam meg, hogy anyagilag önellátó lettem és csak a gépjármű-biztosítást, az üzemanyagot és az adót kell fizetni, hatalmas megkönnyebbülést jelent és rendkívül felszabadító”

– mondja Charlotte, és nem ő az egyetlen, aki hasonló döntést hozott.

A lakóautókban élő emberek életmódja azonban nem mindenkinek tetszik. Számos negatív hangvételű cikk jelent meg a furgonosokról. Sokan arra panaszkodnak, hogy a „hajléktalanok” rengeteg szemetet hagynak mindenhol. Charlotte ennek ellenére nem volt tanúja hasonló viselkedésnek és maga is rendkívül ügyel a környezetre.

„Teljes munkaidőben dolgozom, és a pénzemet etikusan tudatosan költöm el független helyi vállalkozásoknál. Így aztán nagyobb mértékben járulok hozzá a gazdasághoz, mint bármely lakástulajdonos, még akkor is, ha időnként idegesítem a helyi lakosokat azzal, hogy az utcájukban parkolok”

– mondja Charlotte.

A lakóautósok ugyanis alapvetően megüresedett állásokat töltenek be, mert Cornwall-szerte súlyos munkaerőhiány van a lakhatási válság miatt. Charlotte a sok negatív tapasztalat ellenére sem akarja feladni a rengeteg veszteség árán megszerzett szabadságát, és ragaszkodik különleges életmódjához. Ő azt vallja:

„A szegénység fenntartására tervezett rendszertől való elszakadás nemcsak lázadás, hanem önfenntartás és intelligencia kérdése is.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
„Csak egy gyors menet volt a földön” – megszólalt az idősebb nő, aki elvette Harry herceg szüzességét
A nő szerint barátok voltak, és részegen estek egymásnak egy kocsma mögött a földön. Csak másnap gondolkodott el azon, hogy ő lehetett Harrynek az első, aki neki tapasztaltnak tűnt.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Harry herceg a Tartalék című önéletrajzában azt írja, hogy egy idősebb nő vette el a szüzességét 2001-ben.

A könyvben nem nevezi meg ezt a bizonyos nőt, de most a Daily Mailnek nyilatkozott Sasha Walpole, aki azt állítja, hogy ő volt az, aki akkor lefeküdt a herceggel egy kocsma mögött, az aktus után pedig megpaskolta a fenekét - írja a Daily Mail.

Walpole most 40 éves, tehát csak két év van közte és a herceg között. Az eset leírása alapján a többség egy nála jóval idősebb nőre tippelt.

Sasha lovász volt III. Károly király highgrove-i birtokán, innen ismerték egymást, jó barátok voltak.

"21 éven át őriztem ezt a titkot. Nem mondtam volna el, ha nem írja le a könyvben" - mondta. Azt sem bánja, hogy Harry nem éppen dicsőséges eseményként emlékszik vissza a légyottra, mert részegek voltak, és egy zsúfolt kocsma mögött, a földön estek egymásnak.

A nő szerint éppen az ő 19. születésnapját ünnepelték, Harry pedig még nem töltötte be a 17-et, pedig a Tartalékban ezt írja. Szerinte Harry próbálkozott be nála, mikor kimentek a kocsma mögé cigarettázni, illetve a herceg tapasztaltnak tűnt.

"Megcsókolt és gyorsan a földön kötöttünk ki. Nem tudtam, hogy Harry szűz volt. Csak másnap reggel gondolkodtam el ezen, hogy lefeküdtem az egyik barátommal, akinek valószínűleg én voltam az első, mert nem volt még barátnője, legalábbis akiről tudtam volna. Csak egy gyors menet volt a földön"

- mesélte. Szerinte attól volt szikrázó az eset, mert tudták, hogy nem lenne szabad megtörténnie.

"Mindenkinek Harry herceg volt, de számomra ő csak Harry volt. Barátok voltunk, gyakran lógtunk együtt, mindketten szerettük a lovakat. Én már kiskoromtól kezdve szerettem őket, 9 éves koromban kaptam az első lovamat, és mindig is lovakkal akartam foglalkozni. Highgrove-ban kaptam az első munkámat lovászként, ez nagy dolog volt" - számolt Walpole.

"Azt írta, megpaskoltam a fenekét. Meg is szorítottam kicsit, formás feneke volt"

- ecsetelte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
„Halálomig kísérteni fognak azok a videók” – a világ egyik legismertebb expornósa már mindent megbánt
Mia Khalifa szerint meg kellene óvni a nőket a felnőtt filmek „mérgező” közegétől, ezért azt javasolja a lányoknak, hogy ne vágjanak bele a pornózásba.

Link másolása

Bár Mia Khalifa nem tudhat a háta mögött hosszú pornós karriert, úgy érzi éppen eleget tanult tőle ahhoz, hogy azt tanácsolja a nőknek: ne vágjanak bele a pornózásba - idézi a Daily Star.

A libanoni származású expornószínésznő összesen három hónapig űzte az ipart még 2014-ben, ezalatt 11 felnőtt filmben szerepelt, ám azóta is a legkeresettebb név az egyik legnagyobb pornóoldalon, a Pornhubon.

A most 29 éves sztár azóta visszavonult a szexfilmektől, jelenleg inkább influenszerként dolgozik, és sportműsorokat készít.

Khalifa egyszer a TikTok-csatornáján adott hangot a pornóiparral kapcsolatos rossz élményeinek:

élete legrosszabb és legmérgezőbb időszakának nevezte azt a három hónapot, amíg pornózott.

A videóra persze rengeteg komment érkezett, és több lány humorizált azzal, hogy ők is belevágnának a pornózásba. Egyikük például azt írta, hogy a Pornhub 20 ezer dollárt fizetne egy pornófilmért, amiben nem is kéne megmutatnia az arcát. "Ne csináld...nem éri meg" - kommentelte hozzá az expornós.

Khalifa óva int mindenkit ettől, még akkor is, ha könnyű pénzszerzésnek tűnik. Ráadásul ezek a hatalmas összegek a legtöbbször nem reálisak.

Elmondása szerint karrierje alatt a 11 filmmel összesen 12 ezer dollárt keresett (3,8 millió forint), és hiába ő az egyik legnézettebb pornószínésznő még mindig, nem kapott azóta sem több pénzt, hiába nézik rengetegen a filmjeit.

Khalifa akkor 21 éves volt, és úgy érezte, hogy bele van kényszerítve a pornózásba, és ezzel szerinte nincs egyedül. Rengeteg olyan fiatal lány van, akik a könnyű pénzszerzés lehetősége miatt vág bele, ám mindenkinek azt tanácsolja, hogy ne tegye. A videók ugyanis örökké fent maradnak - hiába próbálja immár hat éve eltávolíttatni őket a világhálóról. Egyik pornófilmje miatt - amelyben hidzsábban szerepelt - még az Iszlám Állam is halálosan megfenyegette őt.

"Az a 11 videó kísérteni fog a halálom napjáig, és nem akarom, hogy más lányok is keresztülmenjenek ezen, mert senkinek sem szabadna"

- írta a követőinek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
20 éven keresztül mindennap lefotózta magát egy férfi, íme az eredmény
Már akkor szelfizett, amikor még azt se tudtuk, mi az a szelfi.

Link másolása

Bár egyre többen készítenek összevágott videót abból, hogy naponta lefotózzák magukat, Noah Kalina már azelőtt elkezdte ezt, hogy egyáltalán kitalálták volna a szelfi szót.

A férfi 2000. január 11-én kezdte magát fotózni, 2006-ban pedig közzé is tette az első hat év termését, amelyben több száz fotót vágott össze egy majdnem hatperces videóban.

Ott azonban nem állt meg, és most láthatjuk az újabb eredményt - írja a Petapixel:

a 20 év alatt készített több mint 7000 összevágott képen azért már látványosan öregszik a férfi.

A projektnek még mindig nincs vége, Noah ugyanis nem áll le a szelfizéssel, tovább folytatja a már most tekintélyes hosszúságú szelfiprojektjét.

Aki pedig esetleg arra lenne kíváncsi, hogyan mutatnak egymás mellett a képek kicsiben, annak Kalina Instagram-oldala nyújt segítséget:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
TikTok-videó miatt lezuhant egy szikláról, és szörnyethalt egy férfi Puerto Ricóban
A 27 éves indianai turista túl közel ment a szikla széléhez, és megcsúszott.

Link másolása

A TikTok-oldalára készített egy videót a 27 éves Edgar Garay Puerto Rico sziklás partjainál, amikor hirtelen elvesztette az egyensúlyát és 70 láb magasságból a mélybe zuhant.

A Unilad cikke szerint Edgar Garay éppen a családjával nyaralt Puerto Ricóban, amikor megtörtént a szörnyű tragédia. A fiatal férfi halálhírét a The United States Coast Guard, az amerikai parti őrség is megerősítette.

Edgar bátyja, Carlos Garay a CNN tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy a testvérének volt egy TikTok-csatornája, amire nagyon szeretett különféle videókat feltölteni.

A báty szerint most is éppen egy ilyen videót akart készíteni, de túl közel ment a szikla széléhez, és megcsúszott.

Carlos Garay azt is elmondta, hogy gyűjtést indít a GoFundMe oldalán, hogy ki tudják fizetni a holttest hazaszállításának költségeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET: