FELFEDEZŐ
A Rovatból

Egy véletlen csere miatt a legdrágább bort kapta egy fiatal pár a legolcsóbb helyett

A New York-i Balthazar étterem tulajdonosa elmesélte, hogy egy üzletemberekből álló asztaltársaság kérte ki a méregdrága italt, ám ők kapták az olcsó bort, és ők sem vették észre azonnal a cserét.


Sokba került egy étteremnek, hogy véletlenül egy másik bort szolgáltak fel egy párnak. A New York-i Balthazar étterem tulajdonosa a közösségi oldalán írta meg a történetet.

A két vendég az étterem legolcsóbb, 18 dolláros borát kérte, de helyette a legdrágábbat vitték ki nekik.

Beszámolója szerint négy Wall Street-i üzletember kérte ki a drága vörösbort, egy 1989-es Chateau Mouton Rothschildet. Ennek ára 2000 dollár (kb. 615.000 forint).

A bort egy dekantálóba üvegbe töltötték át a felszolgálás előtt.

Közben egy fiatal pár egy pinot noirt kért, amely a legolcsóbb boruk az étteremben. Ez 18 dollár (kb. 5500 forint). Ezt is áttöltötték, pechjükre a két dekantáló egyforma volt és a bor színe is hasonló volt. Így mikor kivitték a vendégeknek, véletlenül összecserélték a két bort.

Az üzletemberek egyike megkóstolta a bort és nagy lendülettel dicsérni kezdte, majd élvezettel megitta. A fiatalok viszont viccből úgy tettek, mintha valami nagyon kiváló bort innának és a "borsznobokat" utánozták.

A vendéglősök pár perccel később vették észre a cserét, és hívták a főnököt, hogy mit tegyenek. Az étteremtulajdonos végül bevallotta az igazságot mindenkinek. Az üzletember ekkor annyit mondott, hogy sejtette, hogy a bor nem az általuk kért drága nedű volt.

A tulaj azt is közölte, hogy fel sem merült, hogy a fiatal párral kifizettessék a drága bor árát, így az az étterem vesztesége lett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

One night at Balthazar four Wall Street businessmen ordered the restaurant's most expensive red wine: a $2000 bottle of Chateau Mouton Rothschild. One of the two managers transferred the Bordeaux into a decanter at a waiter's station. Simultaneously, a young couple ordered the restaurant's cheapest red wine, a $18 Pinot Noir, which they wanted pouring into a decanter. These two very different wines were now in identical decanters. Mistaking the $18 decanted wine for the $2000 Rothschild, the first manager formally poured the cheap wine to the businessmen. According to the manager, the host considered himself a wine connoisseur, and showing off to his guests, tasted the cheap wine before bursting into raptures about its 'purity'. The young couple who ordered the $18 Pinot Noir were inadvertently served the $2000 Chateau Mouton Rothschild. On taking their first sips of what they believed was cheap wine, they jokingly pretended to be drinking an expensive wine and parodied all the mannerisms of a wine snob. Five minutes later the two managers discovered their error and, horrified, phoned me at home. I rushed to Balthazar. The businessmen's celebratory mood was clearly enhanced by the wine they had mistakenly thought was the restaurant's most expensive. This put me in a dilemma: whether to come clean and admit the manager's mistake, or allow him to continue drinking the cheap wine in blissful ignorance. Taking the latter route would certainly be the easiest. Also the cheapest. It was unthinkable at this point to pull the real Bordeaux from the young couple's table. Besides, they were having too much fun acting out drinking a $2000 bottle of wine. I decided to veer from my normal behaviour, and tell both parties the truth. The Wall St. businessman responded by saying, "I THOUGHT that wasn't a Mouton Rothschild!" The others at the table nodded their heads in servile agreement. The young couple were ecstatic by the restaurant's mistake, and told me it was like the bank making an error in their favour. The trouble was, it was me who was down $2000, not the bank. Both parties left Balthazar happy that night, but the younger of the two left happier.

Keith McNally (@keithmcnallynyc) által megosztott bejegyzés,

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

Forrás: 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Megható pillanat: először találkozott vér szerinti családjával az újszülöttként műanyag zacskóban elhagyott férfi
Jon Scarlett-Phillips-t csecsemőként hagyták magára egy parkolóban az angliai Milton Keynes közelében.


A 40 éves Jon Scarlett-Phillips-t 1984 szeptemberében találták meg egy szabadidőközpont parkolójának mellékhelyiségében, az Egyesült Királyságban, Milton Keynes közelében.

Jon egy takaróba csavarva feküdt egy bevásárlószatyorban, a méhlepény még mindig a testéhez csatlakozott, amikor édesanyja elhagyta őt.

Három kamaszlány talált rá, akik rögtön hívták a mentőket, így a kisbaba megkapta a szükséges orvosi segítséget - írta a Unilad.

Jon az ITV „Long Lost Family: Born Without a Trace” (Elveszett család: Nyom nélkül születtek) című műsorában osztotta meg megdöbbentő történetét, abban a reményben, hogy megtalálhatja vér szerinti édesanyját.

A műsorban így emlékezett vissza:

„Három lány talált rám. Ebben a korban egy ilyen helyzetet átélni teljesen őrület. Hálás vagyok, nagyon hálás, hogy meghallottak és rám találtak. Ők mentették meg az életemet.”

Szerencsére Jon boldog gyermekéveket töltött nevelőszüleivel, Johnnal és Marilynnel, és nővérével, Debbie-vel együtt nőhetett fel.

Ennek ellenére mindig ott volt egy mély űr az életében.

„Sokáig nem kerestem a múltamat” – mondta Jon, aki ma szakácsként dolgozik Wiltshire megyében. „De a kérdés mindig ott volt: miért tette ezt?”

Élete akkor tért rossz útra, amikor nevelőanyja egy súlyos baleset következtében agysérülést szenvedett. Jon ekkor elhatározta, hogy soha többé nem nyúl drogokhoz, miután 18 évesen majdnem túladagolta magát.

Felesége, Becky segítette át a legnehezebb időszakokon – ő bátorította arra is, hogy derítse ki, honnan jött.

„Becky mentett meg” – vallotta Jon.

Hosszú kutatás után a Long Lost Family csapata kiderítette, hogy Jon vér szerinti édesanyja még életben van, és 20 éves volt, amikor világra hozta őt.

Azt is megtudták, hogy akkoriban már két kislány édesanyja volt.

„Valószínűleg váratlanul érte Jon terhessége, és egyszerűen nem tudta feldolgozni. Amikor magára hagyta, lelkileg nagyon rossz állapotban volt”

– mondta Ariel Bruce, a műsor családkutatója.

A forgatás idején Jon édesanyja még nem állt készen a találkozásra, ám két féltestvére azonnal szeretett volna megismerkedni vele.

Egy nagyon megható jelenet mutatja meg, ahogyan Jon először találkozik testvéreivel. Arcukat kitakarták, hogy édesanyjuk személyazonosságát megőrizzék.

A könnyfakasztó találkozón azonnal mély kapcsolat alakult ki köztük, miközben próbálták bepótolni az elvesztegetett időt.

Bár édesanyjuk nem volt jelen, a lányok egy üzenetet adtak át Jon számára tőle.

Az üzenet így szólt:

„Sziasztok! Ezt az üzenetet a lányaimnak küldtem, hogy elmondhassák, miért nem tudtam ma velük tartani. Sajnálatos módon egy hosszú betegség után úgy érzem, testileg és lelkileg sem vagyok képes elmenni.”

„Ez nem egy végleges nem, Jon – csak idő kell hozzá” – mondta az egyik testvére.

Jon pedig így fogalmazott a műsor végén:

„Olyan, mintha levettek volna rólam egy terhet. Mintha végre teljes lennék. Az az űr teljesen eltűnt. Most már boldog ember vagyok.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hős apa ugrott a tengerbe, hogy megmentse lányát, miután kiesett egy Disney-hajóról
Florida mellett van a cégnek egy saját szigete, ott történt a baleset. Szerencsére a Disney mentőcsapata azonnal lépett, és mindkettejüket megmentették.


Drámai mentés zajlott le vasárnap a Disney Dream nevű luxushajón. Egy kislány a hajó negyedik emeletéről a tengerbe zuhant, mire édesapja gondolkodás nélkül utána vetette magát.

A hajó éppen visszafelé tartott Fort Lauderdale-be (Florida állam), egy négynapos bahamai út végén, amely során megálltak a Disney saját szigetén is, a Lighthouse Point-nál található Lookout Cayen - írta a LadBible.

Egy utas, Kevin Furuta ezt írta a Facebookon:

„Az utolsó napunk van a Dream fedélzetén, épp tengeri napot tartunk. Egy kislány kiesett a negyedikről, az apukája pedig rögtön utána ugrott. Rögtön utána hallottuk a hangosbemondóban: ‘Ember a vízben! Bal oldal!’ Szerencsére a Disney mentőcsapata azonnal lépett, és mindkettejüket megmentették!”

Egy másik utas, Laura Amador így nyilatkozott a CBS-nek:

„Az apa és a lánya apró pöttyökké váltak a tengeren, aztán teljesen eltűntek a szemünk elől, olyan gyorsan haladt a hajó.”

A kapitány visszafordította a hajót, és egy mentőcsónakot küldtek a vízbe. Az apa végig a lányával maradt, és először őt segítette be a csónakba, csak utána mászott be maga is. A fedélzeten tartózkodó utasok hangos tapssal és éljenzéssel fogadták őket, amikor visszatértek a hajóra.

A Disney Cruise Line szóvivője a következő közleményt adta ki az USA Today számára:

„Hálásak vagyunk személyzetünk kivételes felkészültségéért és gyors reagálásáért, aminek köszönhetően mindkét vendég perceken belül biztonságban visszakerült a hajóra. Elkötelezettek vagyunk vendégeink biztonsága és jólléte mellett, és ez az eset is megmutatja, hogy biztonsági protokolljaink hatékonyan működnek.”

Az esetről videó is készült, amely felkerült a TikTokra, és bemutatta a mentés pillanatait. A hozzászólók azon tűnődtek, hogyan eshetett ki a lány, mivel a hajók fedélzetein általában plexiüveg biztonsági korlátokat alkalmaznak.
@noeayala32 #disneycruise#disneydream ♬ original sound - noe ayala875

Szerencsére egyikük sem sérült meg súlyosan, és épségben visszakerültek a fedélzetre. Fontos tudni, hogy aki szándékosan ugrik le egy tengerjáró hajóról, akár örökre ki is tilthatják. Egy férfi például azután kapott végleges kitiltást, hogy a 11. emeletről vetette magát a tengerbe – valóságos csoda, hogy túlélte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Kiderült, melyik leves a legkárosabb az egészségre, pedig ez az egyik legnépszerűbb „gyógyító” leves a családokban
A főzés során érdemes néhány dolgot betartani, és akkor nem okoz gondot a fogyasztása. Ha nem figyelünk ezekre, akkor akár súlyos következménye is lehet a régi, hagyományos leveskészítésnek.


Sokan még mindig előszeretettel készítenek csirkehúslevest, ha megfáznak vagy egyszerűen csak valami táplálóra vágynak. Bár sokáig az egészséges táplálkozás egyik alapjának számított, ma már több szakértő is óvatosságra int.

A a cseh Restaurace Pasticka étterem blogja szerint a főzés során az üzemi körülmények között nevelt csirkékben lévő káros anyagok nagy mennyiségben juthatnak a levesbe. Ha valaki rendszeresen eszik ilyen húslevest, annak hosszú távon komoly egészségügyi következményei lehetnek.

Egyre gyengébben reagálhat a szervezet az antibiotikumokra, így akár egy egyszerű fertőzés is komoly bajt okozhat. A gyerekek különösen érzékenyek, mert fejlődő hormonrendszerükre hatással lehetnek a húsban maradó anyagok. A bőr, a zsír és a csontvelő gyakran tartalmazhat különféle szennyeződéseket vagy takarmányból származó toxinokat.

Sokan nem öntik le az első főzővizet, pedig ez a legfontosabb lépés. A főzés elején, az első 10–15 percben szabadulnak fel a húsból a legnagyobb mennyiségben a káros anyagok. Ha ezt a vizet nem öntjük le, a leves szinte toxinkivonattá válik.

Nem csak ez okozhat problémát. A bőrrel és a zsírral együtt főzött hús még több káros anyagot engedhet a levesbe. Ha ehhez még leveskockát vagy túl sok sót is adunk, a májat és a vesét is megterhelhetjük, a magas vérnyomás és az ödéma pedig csak tovább nehezítheti a dolgunkat. A csapvíz vagy bizonytalan eredetű forrásvíz szintén gondot okozhat: előfordulhat, hogy nehézfémeket, klórt vagy más szennyeződést viszünk be vele.

A problémák egyik fő oka az ipari baromfitartás. A gyors növekedés és a betegségek megelőzése érdekében sok helyen antibiotikumokat használnak, ezek pedig nem tűnnek el nyomtalanul. A legnagyobb mennyiségben a bőrben, a csontokban és a zsírszövetben maradnak meg

– pont azokban a részekben, amikből sokan főznek húslevest.

Ahhoz, hogy biztonságosabb legyen a csirkehúsleves, érdemes figyelni néhány fontos dologra. A legjobb, ha olyan csirkét használunk, ami megbízható forrásból származik, és nem kezelték antibiotikumokkal. A főzés előtt szedjük le róla a bőrt, vágjuk le a zsírt, majd forraljuk fel a húst a vízben. Az első levet 7–10 perc után öntsük le, a húst és az edényt alaposan mossuk el, és csak ezután öntsük fel friss vízzel.

A zöldségeket se spóroljuk ki belőle: a sárgarépa, zeller, hagyma és petrezselyemlevél nemcsak ízesítik a levest, hanem hasznos tápanyagokat is adnak hozzá. Ízesítéshez használjunk természetes fűszereket – például babérlevelet, szegfűborsot, fokhagymát, gyömbért vagy friss zöldfűszereket. A sóval bánjunk óvatosan, inkább csak a végén, a tányérban adjunk hozzá egy keveset.

Ha pedig bizonytalanok vagyunk a csirkehús minőségében, bátran készítsünk inkább zöldséglevest, hallevest, pulykalevest vagy marhahúslevest – természetesen megbízható alapanyagokból.

Nem a csirkehúsleves a probléma, de fontos, hogyan készítjük el. Tudatos alapanyagválasztással és a főzési szabályok betartásával továbbra is lehet belőle tápláló, finom és biztonságos fogás.

Forrás: Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Saját maguknál is nagyobb harcsát fogott ki egy 10 és egy 12 éves fiú, a gyerekek felváltva, órákig küzdöttek a hatalmas hallal
A 206 centis, 50 kilós hatalmas halat felváltva fárasztották, az apukák csak a partra húzásában segítettek. A szülők is nagyon büszkék a gyerekekre, mert felelősségteljes horgászokhoz méltón viselkedtek.


Fantasztikus teljesítménynek örülhetett két fiú. Egy óriásharcsát fogtak ki a zsurki, Csoki nevű horgásztóból. A 10 és 12 éves fiúk több mint két órán át küzdöttek a hatalmas állattal. Felváltva fárasztották az 50 kilós halat. Végül az apukák húzták partra a vízi ragadozót.

Az esetről videó is készült, melyen látható, hogy milyen boldogság volt a két fiúnak a sikeres halfogás. Ugráltak, sikongattak, bámulták, majd megsimogatták az óriási halat. Végül mellé feküdtek a parton, ekkor lehetett látni, hogy az állat mennyivel nagyobb náluk. A 206 centis harcsát alaposan kifárasztották, felváltva fogták a botot, a végére azonban ők is kifáradtak.

Az RTL Híradónak elmondták:

"Egy nagyon jó élmény lesz, ezt biztos meg fogjuk emlegetni, meg biztos nem felejtjük el!"

A szülők és a rokonok is büszkék a gyerekekre. Azt mondják különösen azért, mert kíméletesen bántak a hallal, felelősségteljes horgászokhoz méltón.

A harcsát - mivel ekkora rablóhal - nem engedhették vissza a vízbe, a tógazda elszállíttatta.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk