hirdetés

Azt hitte, puszta kézzel legyőzi az oroszlánt – önjelölt szentek elbaltázott csodái

Volt aki oroszlánokkal akart elbánni, volt aki feltámadást ígért, és volt olyan is, aki hitt abban, hogy beugorhat a krokodilok közé...
Listverse - szmo.hu
2018. február 26.

hirdetés

Bármilyen furcsa, a magukat csodatévő szentnek beállító emberek nem mind csalók vagy őrültek. Vannak köztük szép számban, akik valóban azt hiszik, hogy ők az égiek kiválasztottjai. Ekkor válik veszélyessé a dolog, mert könnyen abba a tévedésbe esnek, hogy semmi és senki nem árthat nekik.

Lássunk néhány példát.

1. A próféta, aki mégsem tud feltámasztani

2014-ben, Pakisztánban, Mohammed Szabir egész tömeget gyűjtött maga köré, és meggyőzte a követőit, hogy ő Allah prófétája, akinek a halál fölött is hatalma van. Sőt, azt is elhitette velük - és a jelek szerint önmagával is -, hogy képes feltámasztani a halottakat. Az egyik lelkes követője hagyta, hogy az asztalra kötözze és elvágja a torkát. Ezután varázsigéket kezdett mormolni, de nem történt semmit. Néhány kínos pillanat után Szabir inkább a futást választotta, de a dühös tömeg utolérte, és átadta a rendőrségnek.

2. A guru, aki ölni tudott volna egy kis varázserőért

hirdetés

Pandit Sharma India leghatalmasabb tantrikusának tartotta magát. Olyannyira biztos volt önmagában, hogy amikor az egyik bírálója, Sanal Edamaruku élő adásban felszólította, hogy ölje meg a varázserejével, Sharma elfogadta a kihívást.

A guru két órán át próbálkozott hasztalanul. Végül azzal próbálta kivágni magát, hogy az "áldozatát" biztosan nagyon nagyhatalmú istenség védi, de Edamaruku közölte: ő bizony ateista.

A férfi azt hitte, sikeresen leleplezett egy csalót, de amikor látta, mennyire összetört és összezavarodott Sharma, arra gondolt, a mágus talán tényleg elhitte mindazt, amit mondott.

3. Aki azt remélte, Isten adót fog fizetni

William Miller meg volt róla győződve, hogy 1844. október 22-én jön a világvége. Szentül hitte, hogy a telepesek az új világban Isten új királyságát készítik elő. Természetesen a világvége elmaradt, de Müller egyik elkötelezett híve, Peter Armstrong nem adta fel. A férfi arra jutott, Jézus azért nem jött el mégsem, mert nem építettek neki szentélyt. Ezért minden fillérjét ráköltötte egy hatalmas földterületre, és meghívta Jézust, hogy költözzön be. Sőt, Isten nevére íratta az ingatlant. Csakhogy Isten elmulasztotta befizetni a telekadót, és a hatóságokat az az érvelés sem hatotta meg, hogy Istennek nem is kell adót fizetnie.

4. A próféta, aki kézitusára hívott ki egy oroszlánfalkát

A dél-afrikai pap, Alec Ndiwane a Kruger Nemzeti Parkba látogatott 2016-ban, amikor váratlanul elfogta a meggyőződés, hogy a Szentlélek eltöltötte őt Sámson erejével. Akár puszta kézzel is legyőz egy oroszlánt. Rögtön be is akarta bizonyítani. Amikor meglátott az autóból egy impalából falatozó oroszlánfalkát, kiszállt, és nekik rohant. A ragadozók abbahagyták a falatozást, és szerencsétlen Ndiwanéra támadtak. A prédikátor hamar meggondolta magát, és visszafordult az autóhoz. Csakhogy az oroszlán gyorsabb az embernél. Ndiwane csak annak köszönhette az életét, hogy egy vadőr figyelmeztető lövésekkel elkergette az állatokat. De így is súlyos sérüléseket szenvedett.

5. Krokodilokkal lubickoló

Mindeképpen ide kívánkozik annak a borneói sámának az esete, aki úgy vélte, varázsereje megvédi, ezért bátran egy krokodiloktól hemzsegő tóba ugrott. Az esetet videóra is vették a barátai. Sajnos nem sokáig lubickolhatott, egy krokodil a mélybe rántotta. Később a rendőrség úgy nyilatkozott, a férfi holttestét nem tépték szét a ragadozó hüllők. Csak a lábán találtak harapásnyomokat, halálát fulladás okozta.

VIDEÓ: Az esetről készült videót itt lehet megnézni

(csak erős idegzetűeknek ajánljuk):


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

„Ima Orbán Viktorért és Magyarországért” – újabb meglepő egyházi videó szivárgott ki

A miskolci ÚjSzövetség Gyülekezet istentiszteletén az egyik résztvevő nagy átéléssel mondott imát, sok furcsán hangzó kifejezést is beleszőve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Mindig érdekes tartalommal szolgál a nem hívőknek vagy a más vallásúaknak, amikor egy – jellemzően kisebb – egyház istentiszteletéről kerül ki felvétel.

Ilyen volt például az, amikor Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője értekezett a jóga és a démonidézés kapcsolatáról, legutóbb pedig az a felvétel, amelyen a miskolci ÚjSzövetség Gyülekezet egyik tagja mond hálát Istennek a koronavírusban nyújtott segítségért – és magáért Orbán Viktorért is.

Legalábbis a videónak azon részében, ahol az átlagnéző számára is érthető szöveg hangzik el. Ugyanis a hálaima majdnem felében magyar fülnek ismeretlen hangzású szavak szerepelnek.

A videó alig egy hét alatt már több mint félmillió megtekintésnél jár a YouTube-on, nemrég pedig egy újabb felvétel is felkerült a Magyar Cirkusz nevű csatornára, ami vélhetően ugyanazon az istentiszteleten készült.

hirdetés

Ezen az látható, ahogy az egyik résztvevő nő Magyarországért, Orbán Viktorért és az ország vezetéséért mond imát, ezúttal is számos ismeretlen hangzású kifejezés kíséretében.

"Imádkozom azért, hogy Orbán Viktor felajánlja Magyarországot Jézus Krisztusnak, hogy a Miskolc városában élő keresztények felálljanak, és egyként odaálljanak Orbán Viktor mellé!"

– hangzik el egy ponton.

Bővebb elemzésre nem vállalkoznánk, inkább mutatjuk:

(FRISSÍTÉS: Az eredeti videót azóta az Új Szövetség Gyülekezete eltávolította, de egy Márk nevű felhasználónak köszönhetően ebből is született már egy nagyon ütős alapra összerakott freestyle verzió.)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy 93 éves csillárral fog összeházasodni egy brit nő

Erre mondják, hogy a szerelem nem ismer határokat.
Fotó: Channel 4/Steph's Packed Lunch - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

Két év jegyesség után úgy döntött, hogy itt az ideje az esküvőnek, ezért hozzámegy szíve választottjához, egy csillárhoz egy brit nő - derült ki a Channel 4 műsorából, a Steph's Packed Lunchból.

Amanda Liberty már korábban is szerepelt az újságokban, egész pontosan akkor, amikor először vallott "kapcsolatáról" két évvel ezelőtt.

A Lumiére névre keresztelt 93 éves csillárt 2016-ban pillantotta meg Ebayen, akkor esett szerelembe a tárggyal. Miután nem bírta kiverni a fejéből, két héttel később megrendelte Németországból, azóta boldog párként gondol magukra. Az angliai Leedsben élő nő elmondása szerint korábban egy dobfelszerelésbe volt szerelmes, mielőtt megtalálta volna az igazit.

Amanda ugyanis objektofil, azaz tárgyak iránt érez szerelmet és szexuális vágyat.

Állítása szerint emberek iránt nem képes ilyet érezni, míg a tárgyakat nem élettelen dologként látja. Példaként említette a japánokat, ahol az animizmus létező dolog: a hitvallás szerint minden tárgynak lelke van, amely energiát sugároz.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Elege lett a szomszéd pasijának állandó nyafogásából és hangoskodásából, egy cetlin kérte meg a nőt, hogy dobja már ki a srácot

A levélíró szomszéd szerint felháborító, hogy a csaj barátja állandóan éjszaka rohamozza meg a mosdót. Ráadásul a férfi nyafogó hangját sem bírja elviselni.
A címkép illusztráció: Unsplash/sue hughes - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Valaki megelégelte a szomszédja barátjának állandó éjszakai hangoskodását, és egy cetlin kéri a nőt arra, hogy szakítson a férfival, írja az Indy100.

A New York-i nőnek írt levelet a Reddit "Trashy" fórumába töltötték fel. A lapon a névtelen szomszéd kíméletlen őszinteséggel osztja meg a 95-ös lakásban élő nővel párkapcsolati tanácsait:

A cetli első mondatával tulajdonképpen zárójelbe is teszi a következő sorokat, mert nemes egyszerűséggel azt kéri a nőtől, hogy tegyen szívességet mindenkinek és dobja ki végre a pasit. A továbbiakban részletesen kifejti, hogy senki nem kíváncsi arra, ahogy éjjel kettőkor végigtrappol a lakáson, mert nem képes felnőttként visszatartani reggelig a székletét.

A titokzatos levélíró felhívja a nő figyelmét arra is, hogy senki nem kíváncsi az éjszakai ajtócsapkodásra. Mindennél rosszabb azonban, amikor a férfi elviselhetetlen, nyafogó hangon azt mondja, hogy "mi a picsa?!".

hirdetés

A párkapcsolati tanácsadás második felében igazat ad a szomszéd a nőnek, amiért két évvel korábban megütötte a férfit egy vasalódeszkával. Egyenesen úgy fogalmaz, hogy ennél még "az új kutyája is jobbat érdemel". Befejezésképp nyomatékosan arra kéri a nőt, hogy legalább egy hónapig legyen nyugalom éjszakánként és ne kelljen mindenféle zajra felkelni.

A kéretlen párkapcsolati tanácsadás posztja alatt komoly vita robbant ki a Redditen: alig 24 óra alatt 1300-nál is több komment érkezett a fotóhoz. Sokan nem értik, miért nem hívja eleve csendháborítás miatt a rendőrséget a levélíró. Többen a vasalódeszkás férfiverésen akadtak ki a levél címzettjére. De a legtöbben a mérgező kapcsolatokról kezdtek el beszélgetni, amilyenben a leírás alapján a 95-ös lakás tulajdonosa és barátja élhetnek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Az OnlyFans oldalon szórakoztat férfiakat a brit nővér, hogy ápolói fizetését kiegészítse

Felszabadítónak és szórakoztatónak véli mellékállását az egyedülálló anya, ráadásul senkinek sem kell tudnia a környezetében, miből tartja fent magát.
Fotó: Illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

Családja megélhetését biztosította be az a brit nővér, aki az OnlyFans nevű oldalon küldözget magáról pénzért videókat és képeket férfiaknak, mivel a nővéri fizetésből nagyon szűkösen tudtak csak megélni - írja le a neve elhallgatását kérő egészségügyi dolgozó történetét a Daily Mail.

A középkorú, Kelet-Yorkshire-ben élő nővér egyedül nevelte gyermekeit, miközben anyagi problémákkal küzdött. Ugyan a pandémia alatt Angliában kaptak a nővérek fizetésemelést, ez sem segítette ki a helyzetből. Ebben nagyrészt az is közrejátszott, hogy nemrég ért véget hosszútávú párkapcsolata, így most már egyedül kell eltartania a gyerekeit. A kétségbeejtő helyzetből egy merész lépéssel lépett ki:

profilt hozott létre OnlyFans oldalon, ahol pénztért küld férfiaknak képeket és videókat magáról.

A portál lényege, hogy a felhasználók pénzért cserébe küldhetnek a csatornájukra előfizető embereknek saját tartalmat, amelyek nagy százalékban szexuális jellegűek. A történet főszereplője is ezt teszi, a szexi felvételekért pedig bőséggel fizetnek az előfizetői. A mellékállásának köszönhetően megélhetésük biztossá vált, és kifejezetten örül annak, hogy többé ebből a szempontból sem kell függenie mástól.

"Egész életemben másokért cselekedtem, feleségként, anyaként és a munkámban is. Mindig mások megsegítésére áldozom az időmet, most viszont én következem."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: