FELFEDEZŐ
A Rovatból

A gyerekei által meghagyott maradékot eszi, mert már nem tud ételt venni magának egy angol nő

Hetente csak egyszer mos az anyuka, aki egyedül nem nézi a tévét sem. Esténként pedig egy kád vízben fürdik az egész család.


Annyira megemelkedett az élelmiszerek ára és a rezsiköltségek, hogy alig jön ki a pénzéből egy négygyerekes anyuka Angliában, írja a Mirror. A cikkben Victoriaként emlegetett nő

reggelire egy banánt eszik, ami egészen vacsoráig kitart, amikor pedig a gyerekei után a maradékot fogyasztja el. Napközben pedig beéri teával és kávéval.

A nő anyagi gondjai akkor kezdődtek, amikor a gyerekek apjával megromlott a kapcsolata és a különválás mellett döntöttek. Legkisebb gyerekük ráadásul egészségi állapota miatt állandó felügyeletre szorul, emiatt Victoria nem tud munkát vállalni. Az egész helyzet pedig azt eredményezte, hogy

a fiatal nő egy ideje kihagyja az étkezéseket azért, hogy a gyerekeknek jusson elég, ő pedig beéri a maradékokkal, ami sokszor csak egy kis bab, esetleg egy-egy halrudacska.

A szorult helyzetben lévő családot egy bath-i gyerekközpont támogatja, de a gyerekek az iskolában is kapnak ételcsomagokat. Ennek megfelelően többnyire száraztészták, konzervek, kenyér és némi gabonapehely van otthon. Victoriának annyira nincs már pénze, hogy egyik lánya iskolai kirándulására az anyukájától kért kölcsön, a gyerekek pedig nem mehetnek különórákra és klubokba sem délutánonként.

Egy másik lánya táncolni jár, de ideje már ezt sem tudja fizetni. A klubvezetők azonban továbbra is engedik a gyereket az órákra, amiért nagyon hálás a fiatal anyuka. Így is használt ruhákba öltözött a gyerek, amikor legutóbb vizsgája volt, bár állítása szerint ezt senki nem vette észre.

Pedig Victoria igyekszik minden spórolni, amin csak lehet:

hetente már csak egyszer mos, a tévét sosem kapcsolja be, ha egyedül van, esténként pedig mindannyian ugyanabban a vízben fürdenek.

De még így is azt érzi szorult helyzetük miatt, hogy nem jó anya, mivel alig tudja fenntartani a családot, szinte mindennap az életben maradásért küzdenek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Orbán Viktor már értékelte is a németek elleni vereséget: Megmutattuk, miért vagyunk itt
A szerdai vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a magyar válogatott. Mintha a kormányfő is már kicsit lemondott volna a továbbjutásról.


Szerda este kétgólos vereséget szenvedett a magyar válogatott Németországtól a második Eb-csoportmeccsen Stuttgartban. Ezzel a Németország lényegében biztosította is a továbbjutását, míg a magyar csapat nagyon nehéz helyzetbe került.

Azonban egy mérkőzés mindenképpen vár még a magyarokra ezen az Eb-n: vasárnap 21 órától Skóciával találkozunk a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában. Azon a meccsen pedig már mindenképpen nyerni kell, hogy maradjon esély a legjobb 16 közé kerülésre.

Nem sokkal a szerda esti drámai vereség után már Orbán Viktor is értékelt a Facebook-oldalán.

„Megmutattuk, miért vagyunk itt”

- írta a bejegyzésében a kormányfő, aki némileg lemondóan azt is hozzátette: jön Skócia, csak a becsület.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Csak a legszemfülesebbek veszik észre ezen a fotón a második lovat
Egy kép, két ló, de hova bújt a másik? 10 másodperces játék azoknak, akik képesek egy kicsit elrugaszkodni a legnyilvánvalóbbtól. Ennél többet nem segítünk.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 20.Bármennyire hihetetlen, egy második lovat is elrejtettek a LADbible cikkében megjelent fotón. A felvételen egy fehér foltos, barna ló ácsorog. A feladvány szerint 10 másodpercen belül kell kiszúrni a második hátast a képen, ami állítólag csak a legintelligensebbeknek szokott sikerülni ilyen rövid idő alatt.

Aki tesztelni szeretné a saját éberségét, ezen a képen kezdje keresni a második pacit:

Sokan arra gondolnak, hogy a nagyobb ló kitakarhat egy mögötte álló kisebbet, de nem ez a jó megfejtés. Mások a fehér foltokban próbálják felfedezni villámgyorsan a másik állatot, ők már egy fokkal közelebb járnak a megfejtéshez.

A megoldás pedig egy kis elrugaszkodást is igényel a teljesen nyilvánvalótól, na és persze egy kis angol nyelvtudást is:

Vagyis a fehér foltokból olvasható ki az angol 'horse' (magyarul: ló) szó.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Majdnem meghalt egy egész család a gyilkos galócából készült gombapörkölttől Kápolnán
Az anyuka érezte, hogy valami nem stimmel a gombákkal, azért kidobta őket. A fia párja azonban mégis megfőzte a gyilkos galócákat.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 21.Gyilkos galócából készített pörköltet egy fiatal lány a heves megyei Kápolnán, derült ki a Tények riportjából. Az ételtől a lány 19 éves párja és a férfi három kiskorú családtagja lett rosszul. Egy 13 éves lány mája annyira károsodott, hogy életmentő májátültetésre volt szüksége. Az anyuka a könnyeivel küszködve mesélte el a történteket.

„Én éreztem az illatán, hogy nagyon erős, nagyon kegyetlen illata van, ezért visszatettem a csomagba, majd kidobtam a kukába”

– mondta az asszony. Azonban fia barátnője valamiért kivette a szemetesből és mégis elkészítette a galócákat. Szerencsére a mérgezést követően mindannyian időben megfelelő orvosi ellátásban részesültek.

Ez a gomba rendkívül veszélyes: a gyilkos galóca felelős a világon előforduló gombamérgezéses halálesetek kilencven százalékáért. Ráadásul könnyen összetéveszthető ehető gombákkal, emiatt fogyasztása végzetes lehet.

„A harmadik-negyedik napra elkezd a májkárosodás kialakulni, és annak a megállítása már gyakorlatilag egy heroikus küzdelem”

– nyilatkozta Vajda Zsolt, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet osztályvezető főorvosa a Tényeknek.

A Tények összeállítását a kápolnai gombapörköltről itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már Magyar Péter is Stuttgartban van, a gyerekeivel fogja megnézni a meccset
18 órától a házigazda németek ellen játszik a magyar válogatott. A meccs előtt azért még a Mercedes múzemot is megnézték.


Magyar Péter Stuttgartból jelentkezett be szerda délután, a TISZA Párt alelnöke a gyerekeivel nézi majd meg a Magyarország-Németország EB-meccset az MHP Arénába. A bejegyzése alapján

a mérkőzés előtt azonban még a Mercedes múzeumba is ellátogattak.

A sorsdöntő meccs 18 órakor kezdődik majd, a több ezer magyar szurkoló délután vonult az arénához.


Link másolása
KÖVESS MINKET: