News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

70 ezer forintnyi összeget számolt fel egy menyasszony és vőlegény azoknak, akik nem jelentek meg az esküvőjükön

„Bevallom, nem keltett bennem jó érzéseket, amikor valaki nem jött el. Nem kevesebb, mint négyszer kérdeztünk rá, hogy biztos jönnek-e" – mondta a vőlegény.
Fotó: Pexels/Pixabay - szmo.hu
2021. szeptember 01.


Link másolása

hirdetés

Az esküvői etikett mindig is megosztó téma volt. Egy pár azonban egész szélsőséges megoldással állt elő arra az esetre, ha a meghívottak nem jelennek meg az esküvőn - írja az Indy 100.

Az ifjú házasok ugyanis komoly összeget szabtak ki a meghívottaknak: 240 dollárt, azaz mintegy 70 ezer forintot kellett volna befizetniük, ha feleslegesen tartották fenn nekik a helyet, erre ráadásul mindössze egy hónapos határidőt kaptak.

“Ezt a számlát azért küldjük, mert helyet tartottunk fenn az Ön részére az esküvőnkön. Mivel nem jelezte felénk, hogy nem jönne el, ezzel az összeggel tartozik nekünk a lefoglalt helyért. Kérjük, értesítsen, milyen módon kíván fizetni!” - állt a közleményben, amit széles körben osztottak meg az interneten.

A pár a kritikák ellenére is nyíltan felvállalta a húzást:

“Bevallom, nem keltett bennem jó érzéseket, amikor valaki nem jött el. Nem kevesebb, mint négyszer kérdeztünk rá, hogy biztos jönnek-e. Mivel az esküvőnket Jamaikán tartottuk, minden vendég megdobta a költségvetést” - mondta a 44 éves Doug Simmons, aki a 43 éves Dedra McGee-t vette el feleségül.

Simmons elmondása szerint azzal is beérte volna, ha a meg nem jelentek küldenek egy sms-t, hogy nem lesznek ott - azt azonban nem találja fairnek, hogy végül neki kellett fizetni az ilyen vendégek és kísérőik után is.

hirdetés

Az újdonsült férj végül nem küldte el a számlákat az érintetteknek, de így is rengeteg bocsánatkérést kapott. A kommentelőket azonban megosztotta az ügy, és sokan bélyegezték “kicsinyesnek” Simmons viselkedését:

“Képzeljétek már el, hogy a pandémia közepén nem mentek el egy esküvőre, és kaptok egy ilyen számlát! Akkor beszéltem volna ezzel a párral utoljára” - vélekedett az egyikük.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
5 dolog, amit ne felejts el, ha hosszú kocsiútra indulsz
Mutatjuk, mi mindenre kell figyelni!

Link másolása

hirdetés

Itt a nyár, a szabadság és a pihenés időszaka! Annak érdekében, hogy csak pozitív izgalmakban legyen részed a családi nyaraláson, érdemes pár ellenőrzést elvégezni a kocsin és a pakolási listán is indulás előtt.

1. Aludd ki magad az út előtt!

A kimerültségre az utazás megkezdése előtt gondolj, – ne közben vagy utána. Hosszabb vezetés előtt legalább két egymást követő napon aludj hét órát energiatartalékod felépítése érdekében. A legjobb, ha egy kipihent éjszaka, nem pedig egy végigdolgozott nap után indulsz útnak. Tarts rendszeres szünetet a vezetésben, hogy friss és éber maradj. Állj meg legalább 150 km-enként, vagy 2 óránként. Egyes tanulmányok szerint 13 és 15 óra között, mikor a test hőmérséklete lecsökken és elálmosodunk, érdemes megszakítani a vezetést.

2. Vizsgáltasd át a kocsid!

Ellenőrizni a fékrendszer és a futómű állapotát, a guminyomást, szükség esetén pótolni vagy cserélni a hűtővizet és a motorolajat, megvizsgálni a klíma hatékonyságát – néhány a legfontosabb teendők közül, melyeket mindenképp el kell végezni autós utazás előtt. Egy szervizben akár fél óra alatt is elvégzik ezt a szemlét, így nem az úton derül majd ki, hogy valami nincs rendben a kocsival.

3. Figyelj a biztosításra!

A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében utazások előtt ne felejts el utas- vagy indokolt esetben kiterjesztett biztosítást kötni. Ha például nagy értékű felszereléssel indulsz útnak, mindenképpen gondoskodj poggyászbiztosításról. Előtte vizsgáld meg, hogy az autódhoz kapcsolódó, meglévő szerződéseidben vannak-e kiegészítő biztosítások. Például üzemanyagkártya esetében a trélerbiztosítással vagy cascobiztosításnál poggyászra is kiterjedő védelemmel jelentős összegeket spórolhatsz. Külföldi utazás előtt azt is ellenőrizd, hogy az autó rendelkezik-e a határátlépéshez szükséges érvényes nemzetközi zöldkártyával.

4. Tervezd meg az útvonalat!

Ha már teljesen átvizsgáltad az autót műszaki szempontból, és a megfelelő biztosításokkal is rendelkezel, készülj fel az utadat befolyásoló többi tényezőre is. Tervezd meg előzetesen az útvonalat, és nézd meg az esetleges alternatív útvonalakat is arra az esetre, ha az időjárás vagy a forgalom miatt módosítani kellene az irányon. Mindig tele tankkal indulj el, emellett célszerű a töltőállomásoknak is utánanézni, hiszen bármikor szükség lehet üzemanyag pótlásra vagy pár falatra az utazáshoz.

hirdetés
TIPP:

Hazatérve a hosszú utazásból biztosan neked is jól esne, ha nem üres hűtő várna otthon. Jó hír, hogy a hét minden napján bevásárolhatsz az országszerte 23 db Tesco mini shopban a Shellnél, ahol élelmiszerek színes választékával várnak, így a hazaérkezés napján is gyorsan összedobható az aznapi vacsora.A polcokon a különböző pékáruk, tejtermékek, előre csomagolt felvágottak, fagyasztott és félkész termékek mellett, alkoholos és alkoholmentes italok is megtalálhatók. Az egészségtudatos vásárlók pedig bátran válogathatnak egészséges élelmiszerek közül. Emellett gondolva a házikedvencekre is, a vásárlók háziállatok ellátásához szükséges termékeket is felfedezhetnek a sorok között. Így legyen szó egy elfelejtett hozzávalóról vagy épp a nagy bevásárlásról, az üzletek lehetőséget kínálnak a felmerülő igények teljesítésére.

Legyen elég folyadék az autóban!

Főleg kánikula idején fontos, hogy legyen nálad elég folyadék, hiszen a napsütésben hamar átmelegszik a kocsi, ami könnyen kiszáradáshoz vezethet. Az átmelegedést akár dugóban ülve, akár egy parkolóban hagyott autó esetében a legegyszerűbb szélvédőtakaróval és különféle árnyékolókkal enyhíteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Bizarr TikTok-trend: levideózzák az egészségügyi dolgozók, hogyan reagálnak, amikor egy beteg meghal, sokan kiakadtak rajta
A kommentelők szerint az ilyen videókat készítő orvosok, ápolók csak figyelemre vágynak. Nem kímélték őket a hozzászólásokban.

Link másolása

hirdetés

Új trend hódít a TikTokon: egészségügyi dolgozók videóra veszik a reakciójukat, amikor egy beteg meghal - számolt be róla a LadBible.

Az ilyen videókon orvosok, nővérek és más egészségügyben dolgozó személyek láthatóan rossz lelkiállapotban vannak: a fejüket fogják, a kezükbe temetik az arcukat, fel-alá járkálnak, könnyeznek, miközben szomorú zene megy a háttérben.

Valójában arra próbálnak rávilágítani, hogy milyen érzelmi teher hárul azokra nap mint nap, akik mások egészségéért és életéért dolgoznak.

A tiktokozók viszont felháborodtak azon, hogy az egészségügyi dolgozók képesek egy betegük elvesztése után videót készíteni magukról. Szerintük ez nagyon bizarr, aki pedig erre képes, az csak figyelmet akar.

hirdetés

"Undorodom ettől. Ez az a jövő, amit mi hozunk létre. El van cseszve az egész világ."

"Egyesek azt hiszik, az életük egy film."

"Ha abban a kórházban halok meg, ahol dolgozol, ne használd fel a halálomat arra, hogy nézettséget szerezz a TikTokon."

A trend híre már a Twitteren is elterjedt, ott is sokan kiakadtak, még szakmabeliek is.

"Nagyon sok embert láttam meghalni a járvány idején a műszakom alatt. Rengeteget. Ez a fajta hulladék színészkedés olyannyira feldühít, hogy el se tudom mondani" - írta egy twitterező.

"Amikor érzelmileg megvisel (jogosan) egy élet elvesztése, de aztán rögtön felhívod magadra a figyelmet, hogy mások is lássák, hogy szomorú vagy, akkor ez már nem az elhunyt személyről vagy az ő emlékéről szól, hanem rólad. Ezt hívják nárcizmusnak" - véli egy másik.

Néhány ilyen videót feltöltő felhasználó annyi támadást kapott, hogy törölte vagy privátra állította a videóját, vagy deaktiválta a fiókját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Kussoljál már be!” – Egymásnak estek a versenyzők a Mestercukrászban
Kata és Jelly üvöltözni kezdett egymással, amit végül Joci séf szakított félbe azzal, hogy egyiküket kiküldte a stúdióból.

Link másolása

hirdetés

A Mestercukrász következő adásában tovább fokozódik a feszültség Kata és Jelly között - derült ki a szerdai rész beharangozójából.

A két lány nagyon durván összekap valamin, és ordítozni kezdenek egymással.

"– Én próbáltam konstruktív lenni, de ti destruktívak vagytok.

– Kussoljál már be!

– Menjél innen kifele! Tűnés innen ki!"

Az üvöltözést végül Joci séf szakítja félbe.

hirdetés

"Figyeljetek ide! Vedd le a kötényedet, légy szíves, tedd le a pultra, és fáradjál ki!"

- kiabál oda a zsűripulttól.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Váratlanul kacsamama lett egy nő, miután kikeltek a boltban vett tojások
Pedig csak a frissen vásárolt keltetőgépet akarta kipróbálni egy TikTokon látott videó mintájára. Három kiskacsa lett a teszt eredménye.

Link másolása

hirdetés

Túl jól sikerült az interneten vásárolt keltetőgép kipróbálása egy 31 éves angol nőnek. Deza Empson a boltban vett kacsatojásokkal akarta tesztelni a papagájtenyésztéshez vásárolt inkubátort, de a tojások váratlanul kikeltek, írja a Metro.

A nő eredetileg hat tojást vett a TikTokon látott teszthez, ezek közül egyet eldobott, mert megrepedt. Azt tervezte, hogy a bolti tojásokkal teszteli, mennyire tartja a hőt a keltetőgép, valamint azt is, hogy a berendezés segítségével látja-e a tojások belsejét, mielőtt élesben használta volna a papagájtojásokkal.

A próba olyan jól sikerült, hogy néhány nap múlva észrevette: a szupermarketben vett tojások közül négyben erek fejlődtek ki, és lassan kivehetők volt a héjon belül mocorgó kiskacsák körvonalai is. Idővel az egyik fióka elpusztult, de három testvére rendben kikelt, így Deza Empson június közepe óta boldog mamája a River, Dusk és Daisy névre keresztelt kacsáknak.

Deza szerint a madarak rengeteget pancsolnak a kádban, de nagyon szeretnek mostohaanyjukhoz bújni is. Ráadásul bárhova megy, a három madár vígan totyogva követi. Nem hagyják békén főzés vagy tévézés közben sem. A legnagyobb kihívást azonban a kacsaürülék állandó takarítása jelenti.

hirdetés

A három fióka közül Daisyhez fűzi a legszorosabb kapcsolat. Ez a kacsa kelt ki utoljára, ráadásul egyedül nem boldogult a tojáshéjjal, ezért Deza segített neki. Talán emiatt is folyton a pótmamája után hápog a háromhetes kiskacsa.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: