NULL
hirdetés

FELFEDEZŐ

27 éve lefagyasztott embrióból született egészséges baba Amerikában

A Molly Everette Gibson névre keresztelt kislány ezzel rekordot döntött. Eddig a nővére, Emma volt a világ legtovább fagyasztásban tartott embriója.
Címkép (illusztráció):kelin/Pixabay - szmo.hu
2020. december 02.

hirdetés

Molly még csak 1 hónapos, de az elmúlt 27 év során bármikor napvilágot láthatott volna. Embrióját 1992. októberében fagyasztották le - egészen idén februárig, amíg egy Tenessee-i pár örökbe nem fogadta.

A kislány októberi születésével saját nővére, Emma rekordját múlta felül. Eddig ő volt a világ legtovább fagyasztásban tartott embriója.

“Teljesen beleszerettünk Emmába, de Molly iránt is így érzünk. Elég vicces, hogy most újabb világrekordot döntöttünk meg”

- mesélte az örökbefogadó anyuka, Tina Gibson a CNN-nek, aki mindkét babával a National Embryo Donation Center jóvoltából termékenyült meg.

Ez a vallási, nonprofit cég lefagyasztott embriókat tárol, amelyeket az IVF megtermékenyítést igénybe vevők végül nem használtak fel. Az innen örökbefogadott embriókat az új anya méhébe ültetik.

hirdetés

A 2017-ben született Emma, Gibsonék idősebbik gyermeke is innen származik. Az általa tartott világrekord 24 év volt.

A pár két örökbefogadása előtt nem sokat tudhattunk arról, mivel jár ilyen idős embriókat kihordani - emiatt az anyuka is aggódott. Dr. Jeffrey Keenan, az intézet vezetője azonban megnyugtatta, ennek nem lesz hatása a terhesség kimenetelére.

Emma és Molly születése bizonyíték arra, hogy az embrióktól nem szabad megválnunk, csak azért, mert régiek

- mondta.

“Mindennek fényében pozitívan értékelhetjük a régebben használt technológiát, ami meghatározatlan ideig megőrizhetővé tette az embriókat a beültetésre” - tette hozzá Carol Sommerfelt, az intézet laborvezetője.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Tesztelési munkára venné fel a vendégeket egy kocsma, így oldaná meg a nyitást

A debreceni vendéglátóhely elképzelése beindította a fantáziát, számos más ötlet érkezett a bejelentésükre.
Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2021. január 25.

hirdetés

Több hónapnyi bezárás után egyedi módon nyitna újra a debreceni Laguna Presszó. A közösségi oldalukon írták meg, hogyan képzelik:

"Elgondolkodtam, hogy valószínűleg február 1-én sem nyithatok ki és kétségeim támadtak. Vajon minden berendezés működik-e még? Jó a hűtő? És a sörcsapoló? És fontolgatom, hogy jó pár alkalmazottat felveszek tesztelésre.

Nyitott pozíciók: biliárd asztal tesztelő, 6-8 fő; hűtő hatékonyság tesztelő 10-12 fő; sörcsapoló tesztelő hűtésére 8-10 fő; sörcsapoló tesztelő szén-dioxid tartalomra 10-12 fő. Kerti pad teherbírás tesztelő ami, össze köthető egyéb dolgok tesztelésével 30-40 fő".

A felvétel feltétele, hogy csak előre jelentkezőket fogadnának, napi bejelentéssel. A jelentkezésnek díja is van, és a védőitalért ellenszolgáltatást várnak el - derül ki a bejegyzésből.

A kommentek között számos újabb ötlet is felbukkant:

"Én mást csináltam. Vállalkozás és működési engedély szünetel. Már nem üzlet!! Magán ingatlanban pedig 10 főig engedélyezett a magánrendezvény!!"

hirdetés

"Nem teszt kell meg alkalmi munka hanem szakmai továbbképzés oktatás célból éjszakára is maradhatnak."

"Gondolom, a hangfalakat, mikrofonokat, az egész erősítőcuccot is tesztelni kell ennyi idő után, esetleg tudnék jelentkezőket."

"Ha a munkakörnyezet miatt indokolt a védőital kiszolgáltatása, akkor azért a munkáltató nem számolhat fel semmilyen díjat. Erre érdemes lehet odafigyelni. Viszont az üzemi étkezde működését semmi nem korlátozza."

"Ugyan én nem iszok alkoholt, de billiárd golyó koordinátornak és dobozos üdítő minőségellenőrnek jelentkeznék. Két fővel."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Óriási dildót szúrtak ki a nézők a BBC-nek nyilatkozó nő mögött

Hiába, az otthoni videóinterjú egy kényes műfaj, abszolút magánjellegű titkaink is kitudódhatnak, ha nem vagyunk elég óvatosak.
Fotó: BBC Wales - szmo.hu
2021. január 27.

hirdetés

A BBC Wales Today keddi adásában bukkant fel Yvette Amos, cardiffi lakos, aki egy videóinterjú keretében beszélt a koronavírus-járvány következményeiről - írja a Daily Star.

A nézőkben azonban a nő szavainál jóval mélyebb nyomot hagyott az a tárgy, ami a mögötte lévő polcon csücsült: egy jókora rózsaszín dildó.

A szexuális segédeszköz heves vitát váltott ki. Volt, aki szerint Yvette direkt, viccből helyezhette a polcra, ezért egyesek “tiszteletlennek” nevezték.

“Ha tudod, hogy a BBC Wales-nek fogsz videón nyilatkozni, akkor csak eltávolítod onnan azt a dildót!” - vélekedett egyikük.

Mások őszintén sajnálták a nőt: szerintük csupán a figyelmetlensége áldozata lett, akárcsak Antwerpen alsógatyában nyilatkozó polgármestere.

“Imádok mások házában leselkedni, mióta a gyerekeim online vesznek részt mindenféle klubtevékenységben” - vallotta be egy néző, mivel a videóhívásokban sokan kerülnek hasonlóan arcpirító helyzetbe.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

149 testvére van a kanadai fiúnak: a legidősebb 44, a legkisebb pedig csak egy éves

A fiú számos érdekességet mesélt el arról, milyen volt felnőni egy vallásos, többnejű családban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

Egy 19 éves kanadai fiú TikTok-videókban mesélte el, hogy milyen hatalmas családban nőtt fel. Azt mondta, már régóta szeretett volna beszélni erről, csak korábban még félt, hogy a közösség, amiben élt nem veszi jó néven - számolt be róla a Mirror.

Merlin Blackmore Brit Kolumbia tartományban született egy vallásos, poligám (többnejű) családba. A 64 éves édesapjának 27 felesége van, akiktől összesen 150 gyereke született, 78 lány és 72 fiú. Merlin legidősebb testvére 44, a legfiatalabb pedig csak egy éves.

A fiú mutatott egy fényképet, amin az apja látható, körülötte pedig 21 kisbaba - közülük 12-en Merlin kortársai, kilencen pedig az eggyel idősebbek. Azt is elmondta, hogy a vele egyidőseknek mind M-mel kezdődik a keresztnevük, míg az egy korosztállyal idősebb testvérei nevei pedig R kezdőbetűsek.

"Ez így működik a poligámoknál. Olyan sok gyerek van, csak így lehet számon tartani őket"

- magyarázta.

Merlinnek két "ikertestvére" is van, akik ugyanazon a napon születtek, mint ő, de nem ugyanattól az anyától. Őt nemcsak a saját édesanyja nevelte fel, hanem az apja egyik másik felesége is. Az ő közösségükben ugyanis az volt a jellemző, hogy két feleség és a saját gyerekeik éltek egy házban.

A fiú egy képen meg is mutatta az otthonát, ahol felnőtt. Első ránézésre nem tűnik nagynak, de csak azért, mert az alsó szint valójában az alagsorban van. A felső szinten (vagyis a földszinten) négy hálószoba, négy fürdőszoba, egy nagy nappali és egy konyha található, valamint egy garázs is tartozik hozzá. Alul három hálószoba, két fürdőszoba és egy olyan szoba van, ahol kikapcsolódni és szórakozni lehet. Merlin és hét vér szerinti testvére az alsó szinten laktak az anyukájukkal, és volt olyan időszak, amikor a fiú négy tesójával osztozott egy szobán. Fent pedig tíz féltestvére élt az anyjukkal. A két család azonban mindent együtt csinált.

@merlins.life

Reply to @jojo....p The house I lived in. #polygamy #famof150 #myhome #fyp #foryou #foryoupage

hirdetés
♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Merlin azt is elmesélte, hogy a családjuknak volt egy saját mormon iskolája, mindannyian oda jártak. Ezért nem is meglepő, hogy az osztálytársai a saját rokonai voltak: a testvérei, az unokatestvérei, az unokaöccsei és az unokahúgai.

"Mindig álmodoztam arról, milyen lenne egy rendes iskolába járni, gimibe is akartam menni. De nem engedték, mert ezeket 'rossznak' tartották"

- mondta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Az univerzum egyik legnagyobb csodája, hogy ilyen régóta létezik az élet a Földön - vagy mégsem?

Egy professzor szerint nem a vakszerencse, hanem a bolygó különleges éghajlat-stabilizáló képessége miatt létezhetünk egyáltalán.
Fotó: Unsplash/Tasos Mansour - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

A véletlenek elképesztő egybeesése mellett rengeteg szerencse is kellett ahhoz, hogy előbb kialakuljon, később pedig ilyen sokáig fennmaradjon az élet a Földön, írja a Popular Science egy southamptoni professzor elemzése alapján.

Toby Tyrrell kitér arra, hogy a homo sapiens kialakulásáig 3-4 milliárd évre volt szüksége az evolúciónak. Ha ennyi idő alatt akár csak egyszer is túlzottan szélsőségesre fordult volna az időjárás, ma egészen biztosan nem létezne fajunk.

A tudósok szerint bolygónk éghajlata akár már néhány millió év alatt is a fagyponttól a forráspontig juthat.

Számunkra még ennél is kézzelfoghatóbb a bőrünkön érezhető globális felmelegedés, melynek kialakulásához csupán néhány évszázad is elég volt. A Föld szempontjából már ilyen rövid idő alatt is radikális változások mehetnek végbe a klíma tekintetében.

A professzor kiemeli, hogy a nap mintegy 30 százalékkal lett fényesebb az élet megjelenése óta, ez pedig azt jelenti, hogy már régen fel kellett volna forrnia az óceánok vizének. Annak, hogy ez mégsem következett be, a halvány fiatal nap paradoxon nevű jelenség lehet az oka, melynek következtében lakható klíma alakult ki a Földön.

hirdetés

A tudósok szerint két magyarázat lehet a jelenségre. Az egyik szerint a bolygó valamilyen természetes visszacsatolással, egyfajta termosztáttal rendelkezik, mely megakadályozza a szélsőséges éghajlat kialakulását. A második szerint a több milliárdnyi bolygó közül csak néhány van olyan kivételezett helyzetben, mint a Föld, és ráadásul mi ezek közül az egyiken élhetünk.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: