News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

25 év után először virágzott ki „pénisznövény” Európában

Az Indonéziában őshonos növény csak kb. 20 évente nyílik ki, Európában eddig még csak háromszor volt példa erre.

Link másolása

hirdetés

Kisebb szenzáció történt Európában: 1997 óta először virágzott ki egy ritka növény a kontinensen. Hol máshol történhetett volna ez, mint az egyik legvirágosabb országban, Hollandiában, azon belül is a leideni Hortus Botanicusban, a világ egyik, Hollandia legrégebbi botanikus kertjében.

Az amorphophallus decus-silvae nevű növényt "pénisznövénynek" is hívják a köznyelvben, mert egyrészt az "amorphophallus" angolul "amorf péniszt" jelent, másrészt a virága eléggé hasonlít a férfi nemi szervre. Ezt viszont csak nagyon ritkán lehet látni, ugyanis az indonéziai Jáva szigetén őshonos növény csak kb. 20 évente virágzik, ekkor pedig nagyon erős, romlott húshoz hasonlítható szagot bocsát ki.

A ritka pillanatra október 19-én volt példa a Hortus Botanicusban, ami azért is nagy szám, mert Európában eddig csak háromszor történt ez meg, legutóbb 25 évvel ezelőtt.

A virágzó példányt 2015-ben ültette el egy holland kertész a botanikus kertben. Az elmúlt hat évben nagy odafigyeléssel gondozták, munkájuk eredménye pedig múlt héten ért be. A növény a virágával együtt már eléri a két métert, de nemcsak a külsejével, hanem jellegzetes szagával is vonzza a látogatókat. A virágzás azonban sajnos csak néhány napig tart, így az is lehet, hogy aki holnap látogatna el a Hortus Botanicusba, már lemarad a jelenségről.

Szerencsére azért vannak róla fényképek:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hortus botanicus Leiden (@hortusleiden) által megosztott bejegyzés

hirdetés

Forrás: Indy100hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Olyan hangosan szeretkezett egy pár a nyitott ablaknál, hogy a szomszédok is felébredtek
A biztonság kedvéért feliratozták is az egész utcát betöltő szexről készült videót.

Link másolása

hirdetés

Egyre fokozódó hangerővel élte meg a gyönyört egy második emeleti lakásban egy nő az éjszaka közepén - írja a Daily Star.

A szeretkezésnek azonban az egész utca fültanúja volt, miután a szerelmespár nyitva felejtette aktus közben az ablakot.

A hangos nyögések közepette gyönyörig jutó nőről a TikTokra is feltöltöttek egy videót. A felvétel készítője a poszthoz azt írta, hogy éppen filmet nézett, amikor az utcáról beszűrődő, eleinte még jóval halkabb zajokra lett figyelmes. A tiktokozó alig bírta ki nevetés nélkül az egész utcát felverő szeretkezést, a végén pedig hangos éljenzéssel nyugtázta a közösen átélt csúcspontot.

A lassan világhírű orgazmusról készült felvételt itt lehet megnézni:

@thegirlwithanoseandeyes Netflix and Chill #liveacting #nightfever #sports #cometogether #openwindow #loudneighbors #seggs #?? #onlyhuman #viral #fyp #foryou #fyp ♬ you not the same - tilekid

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Önzőnek nevezte 13 éves rákbeteg unokahúgát a menyasszony, amiért teljesen levágta a haját az esküvő előtt
Az egészet még szörnyűbbé teszi az, hogy a lány betegsége miatt volt kénytelen megválni a hajától.

Link másolása

hirdetés

Kegyetlenül bánt az unokatestvérével egy menyasszony azért, mert a lány levágatta a haját a nő esküvője előtt – számolt be róla a Sun.

A 13 éves unokahúg a Redditen mesélte el a történteket. Rokona megkérte, hogy ő legyen a virágszóró lány a nagy napján, mert ő a legfiatalabb lány a családban.

El is vállalta ezt, ám egy hónappal később szörnyű hírt kapott: súlyos agydaganattal diagnosztizálták. Rögtön el is kezdett kemoterápiára járni, emiatt pedig a haja gyorsan hullani kezdett.

Elmondta az unokanővérének, hogy mi a helyzet, és megkérdezte, mi legyen így a hajával. A menyasszony azt mondta, hagyja minél hosszabbra. A lány azonban tudta, hogy az esküvőig nem fog megmaradni a haja, ezért a testvére rendelt neki egy parókát, amely nagyon hasonlított az eredeti hajára. Saját fürtjei azonban továbbra is csomókban hullottak, és már kezdett elviselhetetlen lenni számára. Pár nappal a lánybúcsú és a próbavacsora előtt már annyira zavarta, hogy levágta az egész haját. A próbavacsorán már az új parókáját viselte, hogy a fodrász (aki egyben a család barátja is) kitalálhassa, milyen frizurát csináljon neki. A nő éppen azt mutatta meg a lánynak, hogy kell használni a parókaragasztót, amikor a menyasszony besétált és teljesen kiakadt.

„Megkérdezte, hogy miért nincs hajam, én meg mondtam neki, hogy mert rákos vagyok és kihullott. De ezután is folyton szidott engem, így végül beismertem, hogy leborotváltam a fejemet, mert már nagyon csúnyán nézett ki a hajam. Erre ő önző porontynak nevezett, és kijelentette, hogy nem kaptam tőle engedélyt arra, hogy bármilyen drasztikus dolgot tegyek a hajammal az ő esküvője előtt”

– mesélte.

Bejegyzését a Reddit „Én vagyok a seggfej?” című rovatában tette közzé. A kommentelőknek pedig elég egyértelmű volt a válasza.

hirdetés

„Nem te vagy a seggfej. Sajnálom, hogy rákos vagy. Nem tudom, hogy egy esküvő miért feledteti el az emberekkel az emberséget.”

„Önző porontynak nevezni egy rákos gyereket tényleg a legalja. Rohadt dög.”

„Kétszeres ráktúlélőként azt mondom, szard le! Nagyon fáj, amikor kihullik a hajad. Száz százalék, hogy nem te vagy a seggfej. Ezek után én kopaszon mennék az oltárig.”

„Önző poronty, amiért az életveszélyes állapotát előrébb helyezi az unokatestvére bulijánál? Mi a fenét képzel el az unokatestvér? Ki a franc akar feleségül venni egy ilyen nárcisztikus seggfejet?!?”

„Ő az önző, egy kegyetlen menyasszörny. Mondd meg neki, hogy ha nem tudja megérteni, min mész keresztül, akkor nem vehetsz részt az esküvőjén.”

A lány több mint 1200 kommentet és bennük rengeteg bátorítást kapott a posztja alá.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
22 évig pereskedett egy 96 forintos tévedés miatt az indiai vasúttársasággal egy ügyvéd
Nem a pénzért vállalata a fél életen át tartó pereskedést: az igazság mellett és a korrupció ellen akart harcolni az ügyvéd.

Link másolása

hirdetés

22 év pereskedés és 100 tárgyalás után igazat adott az indiai bíróság egy ügyvédnek, akit még 1999-ben rövidített meg véletlenül 20 rúpiával a helyi vasúttársaság, írja a The Guardian. A mai árfolyamon 96 forintért folyó ádáz jogi küzdelem után a megkárosított ügyvéd azt mondta, hogy „nem lehet pénzben kifejezni az ügybe ölt energia és idő árát”.

Tungnath Chaturvedi 1999-ben vett egy jegyet a mathurai állomáson, de a pénztáros tévedésből 90 rúpiát számolt fel a 70 helyett. A ma már 66 éves férfi azonnal kiszúrta a hibát, de hiába reklamált, nem kapta vissza a különbözetet. Ezután fordult a fogyasztóvédelemhez, és kezdődött el a végeláthatatlan pereskedés, mely az évek alatt egészen a legfelsőbb bíróságig jutott.

A bíróság végül a múlt héten Chaturvedinek adott igazat. A 100 meghallgatást követően a vasúttársaságot 15 ezer rúpia (72 ezer forint) kártérítés, valamint a jegyek közötti különbözet 12 százalékos kamattal történő megfizetésére kötelezték. Amennyiben a közlekedési vállalat 30 napon belül nem fizet, úgy a kamat 15 százalékra emelkedik.

Az ügyvédet eleinte megpróbálta lebeszélni a családja a pereskedésről, de Chaturvedi hajthatatlan volt. Elmondta, hogy az ügy részéről nem a pénzről szólt, hanem „az igazság érdekében és a korrupció ellen” harcolt. Ráadásul mivel saját magát képviselte a bíróságon, ezért az ügyvédi díjat is megspórolta.

hirdetés

Az eset egyben rámutat a rendkívül túlterhelt indiai bírósági rendszerre. Becslések szerint nagyjából 40 millió per van folyamatban, egy-egy ítéletre akár 10-15 évet is várni kell.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Csórónak öltözött a dúsgazdag brit miniszterelnök-jelölt, hogy jobb esélye legyen a versenyben
Lyukas cipőben jelent meg egy kampányeseményen a királynőnél is gazdagabb Rishi Sunak. A szakértők szerint a százmilliókkal rendelkező politikus egyáltalán nem hiteles.

Link másolása

hirdetés

Ütött-kopott, lyukas talpú cipőben fotózták le az egyik brit miniszterelnök-jelöltet, miközben luxusvillája kertjében az utolsó simításokat végzik a medenceépítők, írja a Mirror. Rishi Sunak szándékosan jelent meg a miniszterelnökségért folyó kampányban ennyire legatyásodva, mivel így próbálja levetkőzni a szupergazdag politikus imidzsét.

A korábbi pénzügyminiszternek nem lesz könnyű dolga: néhány hónapja egy beruházáson tett látogatás során 470 fontos (217 ezer forint) Prada mokaszint viselt. Ezzel szemben a másik miniszterelnök-jelölt, Liz Truss 4,5 fontos (2000 forint) fülbevalóban ment egy megbeszélésre.

Paul Baines politikai marketingszakértő szerint Sunak egyáltalán nem véletlenül vett vissza a rongyrázásból. A Downing Street 10-ért folyó harc utolsó napjaiban járnak, ráadásul a mostani gazdasági helyzetben kifejezetten visszatetsző lehet, ha valaki a vagyonával kérkedik. Baines szerint ezt ismerhette fel az indiai származású politikus is.

Egy másik szakértő szerint ugyanakkor nincs az a lyukas cipő, ami hitelessé teszi viselőjét a szavazók szemében. Howard Bowden úgy véli, hogy Sunak kétségbeesetten próbálja megnyerni a konzervatív pártot a támogatására, de ehelyett ennek éppen az ellenkezőjét éri el.

hirdetés

Mindeközben már javában épül a 1,5 millió fontot (700 millió forint) érő luxusháza kertjében az új medence, amit éppen a gazdasági válság miatt egyre másra bezáró nyilvános fürdők pótlására alakítanak ki. A 42 éves Sunak és felesége a becslések szerint 730 millió fontos (338 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik. Ezzel gazdagabbnak számítanak, mint az angol királynő. Ráadásul a közelmúltban Sunak magyarázkodni is kényszerült, miután kiderült, hogy neje jó ideig egy fillér adót sem fizetett be a brit államkasszába.

Szeptember 5-én dől el, hogy a két jelölt közül ki lesz majd Boris Johnson utódja a miniszterelnöki székben.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: