Viszlát, kilöttyenő ételek – Az Uber megoldja a kiszállítás legbosszantóbb problémáját
A HYPEANDHYPER egy kelet- és közép-európai dizájn- és életmódmagazin, amely az innovációról, a városi életről és a kreatív ökoszisztémáról szól.
Céljuk, hogy összegyűjtsék és bemutassák azokat az egyedi történeteket, karaktereket, különleges tárgyakat és tájakat, amelyek a világ ezen részét alakítják.
Csatlakozz hozzájuk, legyél te is részese a közös jövő alakításának!
Az Uber kifejlesztett egy háromtengelyes stabilizátorrendszert, amely garantálja, hogy az étel sértetlenül érkezzen meg az úticélhoz. Min Ju Kim és Hyeonji Roh koreai bázisú tervezők célja az volt, hogy a kiszállítási szolgáltatás körülményeit minél optimálisabbá tegyék. Ez még fontosabbá vált az elmúlt másfél évben, hiszen a karantén időszak alatt világszerte megnövekedett az igény a házhozszállításra.
Az Uber Eats robogói számára fejlesztett megoldáshoz a tervezők a giroszkóp rendszer elvét alkalmazták, így a kiszállított étel állapotát nem befolyásolja a jármű dőlése, ugyanis vízszintes helyzetben marad és minimálisra csökken a rázkódás. Mindez megakadályozza, hogy az étel kiboruljon, vagy akár kilöttyenjen a kiszállítás során.
Forrás: yankodesign