CASCA: elegáns kis csokibár, minimalista bonbonok, maximális ízek
December elején kóstoltuk először a frissen nyílt CASCA forró csokoládéját és bonbonjait. Tavasszal újra teszteltük, mert arra voltunk kíváncsiak, mi változott azóta. Azon kívül, hogy szezonális édesség is felbukkant a kínálatban, például a csokoládéba mártott eper, a lényeg nem változott.


Az üzlet is megvan, és minőség, illetve az összbenyomás is ugyanolyan. Ez pedig óriási biztonságérzetet ad egy olyan városban, ahol hónapok alatt változhatnak meg a helyek, ha a tulajdonosok rossz kompromisszumot kötnek a népszerűség érdekében (például pár sztárcukrászdában), ahol egymás után húzzák le a rolót a kedvenc helyeink (például a budai Betevő), és ahol a vendégek szélsebesen fordítanak hátat egy helynek, pusztán azért, mert nyílt egy még újabb.




CASCA születése a véletlennek köszönhető. Az egyik tulajdonos, Ádok Róbert a Gasztroangyal egyik operatőre. Az egyik forgatáson egy kézműves csokoládékkal foglalkozó házaspár műhelyében járt, és azonnal beleszeretett a csokikészítésbe.
A dizájn Kiss Miklós érdeme. Ti is találkozhattatok már a munkáival, például Magyarország új arculatával. Vagy azzal a gyönyörű borospalackkal, amelyet az egyik, éppen állást kereső barátjának, Baji Bernadettnek tervezett önéletrajz/névjegykártya helyett. A meglepő és hatásos CV-ről itt olvashattok bővebben.
A CASCA olyan maradt, mint amilyennek decemberben megismertük. Az egyik legfontosabb, hogy tökéletes harmóniát alkotnak a kézműves termékek a letisztult és barátságos dizájnnal. Ahogy belépsz a kis üzletbe, világos, áttekinthető, és mégsem rideg felületek fogadnak. A fehér dominál pár hideg alapszínnel - gránittal és kékkel -
ebből a környezetből emelkednek ki a kézműves termékek, elsősorban a bonbonok. Amelyek egyébként külsejükben ugyanezt a minimalista vonalat viszik tovább.
A másik lényeges szempont, hogy ízeik is tiszták, nem rontják el azzal, hogy túlgondolják vagy túlfűszerezik a tölteléket. Első körben a forró csokoládét kóstoltuk meg, amit laktózmentes és sima változatban is kértünk. Kellemes volt, de nem túl karakteres. Bár lehetett volna markánsabb, nálunk mégis pozitívum lett, mivel gyerekkel mentünk, és a kicsik egyáltalán nem rajonganak úgy a különlegességekért, mint a felnőttek.

A bonbonok közül a fűszeres málnakrémmel töltött étcsokoládét, a zölddió-krémes étcsokoládét, a bodzakrémes fehér csokoládét, a körtekrémes étcsokoládét és az eperkrémes fehér csokoládét választottuk. A csokirétegek és a lágy töltelékek aránya remek, itt nem kapsz brutálisan vastag héjú bonbont.
Nos, a zölddiós és a körtés lett pillanatok alatt a kedvencünk. Ezt az élményt szerettük volna kapni: a gyümölcsök ízét.
A bodzakrémes viszont lehetett volna erőteljesebb. Tömény bodzára számítottam, nem pedig egy óvatos desszertre. A bodzaszörpök jellegzetes aromájára vágytam.
Az eperkrémes és a málnás is azok közé tartozik, amelyeket újra kóstolnánk, a letisztultság talán ennél a kettőnél érződött leginkább.

Körtés

Fűszeres málnakrémes


KÁVÉT kapsz, és nem csak egy valamilyen kávét a csokid mellé. Az egyik különlegesség a mango ristretto - a receptje Tóth Sándor szekszárdi világbajnok barista ajándéka.
A gyerekeknek is teszik a hely, és itt soha, senki nem néz ki, ha gyerekkel mégy.
Van még pár bonbon, amit tesztelnénk.
A választék elegendő, nem túl nagy, nem veszel el benne, de nincs is az az érzésed, hogy kevés.
Ha hazaviszed, kártyát is adnak mellé, amin jelölik, hogy mi van a dobozban.



Ha te is kedvet kaptál a CASCA finomságaihoz, nyomj egy lájkot!









































