BALATON
A Rovatból

Videó: különleges csodavilággá vált a jégbe fagyott Balaton-part

A következő napok időjárása miatt jó eséllyel vékony jégréteg is kialakul majd a tavon, ám az érkező szél összetörheti a jégtakarót.


Sokakat vonzott a vízpartra a cudar hidegben jegesedő Balaton és partja. A szél és a mínusz fokok megtették hatásukat. A partmenti padok, lépcsők, kerítések, oszlopok hatalmas jégcsapokat növesztettek, de még a fűszálakat is jégsapka fedi.

Az RTL Híradó képes beszámolója:

Egyik kollégánk, a Mátra szerelmese, hivatásos túravezető is ellátogatott a magyar tengerhez, hogy megörökítse a látványt:

Az Időkép pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy hamarosan befagy a tó széle, de ez a jég még nem alkalmas sportolásra. Mint írják:

A fagyos, viharos északnyugati szél igazi jeges műalkotásokat varázsolt a Balaton déli partjára. Hamarosan azonban nemcsak a partokon, hanem a parthoz közeli vízfelszínen is megjelenhet a jég. A szél legyengül, és az előttünk álló éjszakákon -8, -6 fokos fagyok lehetnek a tó környékén. Ez pedig már elég lehet ahhoz, hogy a partok közelében, különösen a védettebb kikötőkben, öblökben vékony jégréteg alakuljon ki a Balatonon.

A jég kialakulására tehát nagy az esély, de összefüggő jégtakaróban nem sokáig reménykedhetünk. Pénteken ugyanis egy újabb hidegfront miatt támad fel az északnyugati szél, ami várhatóan összefogja törni az addigra kialakult a vékony jégtakarót.

További fotók ITT láthatók.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


BALATON
„Inkább szomjan, meg éhen döglök, de én ezt nem csinálom” - megkérdeztük, mennyit költenek idén egy nap a Balaton Soundon
Van, aki napi 70 ezret költ, más megpróbál 10 ezerből kijönni, megint mások inkább kimennek alkoholért a fesztiválon kívülre.


A héten elindult a Balaton Sound, a fesztiválon mindig fontos kérdés, hogy mi mennyibe kerül, a borsos jegyárak mellett mennyit kell/lehet költeni a fiataloknak egy nap. Megkérdeztünk a Siófok mellett fesztiválozók közül néhány magyart és külföldit is, hogy szerintük hogy mennyiből lehet kijönni egy nap.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

BALATON
A Rovatból
Hihetetlen: már 1800 Ft egy lángos a Balatonnál, van, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért, mint tavaly
Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak. Idén ez még durvább lesz.


Idén nyáron már 1800 forintot kérnek egy lángosért a népszerű üdülőhelyeken. Azt mondják, a béremelések miatt.

Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak, idén ez még durvább lesz.

Legkevesebb 15 ezer forintjába kerülhet egyetlen strandon töltött nap a családoknak. Nagyjából tizedével többe, mint tavaly.

Van olyan balatoni település, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért. Budapesten 8-11%-kal drágulnak a fürdők, amelyek héten nyitnak.

Az RTL riportja a hatalmas drágulásról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BALATON
Videó: 2500 forintért is találtunk lángost - megnéztük, mennyire drága egy lángos idén a Balatonon
Ilyen árakra lehet számítani a Balatonon 2024 nyarán. Nem olcsó, fel kell készülni.
Fotó: TikTok - szmo.hu
2024. június 20.Lementünk a Balatonra, és megnéztük, mennyire drága egy lángos idén nyáron.

Elérkezett a kánikula ideje, nincs is jobb dolgunk, mint megnézzünk 2-3 helyet is, hogy mennyibe kerül egy lángos.

Az első helyen egy sima lángos 1000 Ft-ba került. A második helyen már 2500 Ft volt a sonkás lángos.

Ezek után elmentünk Balatonlellére, ahol óriáslángost is találtunk 3500-4000 Ft között.

Az új trükk a vendéglátósoktól, hogy kiírják azt, hogy milyen ételeket lehet kapni a helyen, de az árakat nem tüntetik fel.

Itt a videó.

@szeretlekmagyarorszag.hu #balaton ♬ Upbeat LoFi Hip Hop - sviridpavlov


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BALATON
A Rovatból
Megint megbillent a Balaton, olyan erős szél fúj
Emiatt vízben áll a Balaton déli partja, a partmenti sétány és a fák is víz alá kerültek.


A viharos északnyugati szél megbillentette a tó vizét, a déli parton kicsapja a vizet a mederből – írja az Időkép.

Hidegfront érkezett a Dunántúlra, a hőmérséklet jócskán visszaesett, és többfelé fúj viharos északnyugati szél. Az eddigi legerősebb széllökést Fonyód-Várhegyen található szélmérőnk mérte, itt délelőtt fél tízkor 113 km/órás szél tombolt.

A viharos szél, ami gyakorlatilag merőlegesen fúj a Balaton vizére, megbillentette a tavat, az északi partról a déli part felé fújta a vizet. A Vízügy mérése alapján Fonyódon tegnap délután 16 és ma délelőtt 9 óra között 20 cenrimétert emelkedett a vízszint.

A déli parton ez a viharos szél kicsapja a tó vizét, emiatt több partmenti szakasz is vízben áll:


Link másolása
KÖVESS MINKET: