hirdetés
70367470_2409009566015237_7505572104150974464_n-1.jpg

Zseniális szülői lifehack: bántották a kislányt az óvodában, másnap Batman kísérte be

A látogatás nem volt hiába, a gyerekek elkezdtek barátkozni Lydiával, a kislány pedig fokozatosan egyre jobban lett.
Kép: Facebook - szmo.hu
2019. szeptember 10.


hirdetés

A Yahoo oldalán jelent meg egy olyan történet egy bántalmazott kislányról, és trükkös anyukájáról, ami a jövőben az összes szülőnek jól jöhet még.

A hároméves, floridai Lydiát egyik nap megverték társai az óvodában, ekkor találta ki édesanyja, hogy olyasvalamivel vág vissza, ami biztosan hatásos lesz. Először az óvodánál próbálkozott, de az intézmény nem sokat segített, így jutott eszébe, hogy egy szuperhős segítségét kéri.

A Spring Hill-i Batman, azaz Jack Asbury és Lydia édesanyja ismerték egymást, és a mentősként dolgozó férfi tudta, hogy a kislány szereti a szuperhősöket, így eldöntötték: másnap ő kíséri óvodába a kislányt.

Batman ezek után elmondta a kislány csoporttársainak, hogy Lydia a legjobb barátja, ezért személyesen fogja ellenőrizni, hogy jól van-e.

A látogatás nem volt hiába, a gyerekek elkezdtek barátkozni Lydiával, a kislány pedig fokozatosan egyre jobban lett.

A történetről a jelmezes jótevő is megemlékezett Facebook-oldalán, ahol azt írja: nagyon elszomorította, amikor látta, hogy mi történt a kislánnyal, ezért ajánlotta fel a segítségét. Az édesanya üzenete is megjelent a poszt alatt, aki azt írja, hogy már másnap jött egy kisfiú, akik legjobb barátjának nevezte a kislányt, úgyhogy az akció kifejezetten jól sikerült.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Download.jpg

"Miattuk jobb ez a világ" – nyilvánosan köszönte meg a civilek segítségét a váci baleset sérültjeit ellátó mentős

Több száz ember lehetett a hatalmas kocsisorban, és csak hatan voltak hajlandóak segíteni. Nekik szól a Facebook-poszt.
Kép: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. szeptember 08.Ahogy korábban megírtuk: hárman meghaltak, amikor két autó összeütközött a 2-es főút Váchoz közeli szakaszán. A rendőrség közleménye szerint a baleset a főút 43. kilométerszelvényében történt.

Civilek hősiességéért és a segítségnyújtásért mondott köszönetet nyilvános Facebook-posztjában egy motoros mentős, aki részt vett a szombati tragikus kimenetelű baleset mentésében.

"Érkezéskor egy szörnyű balesetet találtam. 6 sérült volt, és voltunk hárman mentősök, így civileket kellet belevonnom a munkába, mert 2 embert kellet egyszerre újraéleszteni" – írja a mentős, aki hozzáteszi, hogy több száz ember lehetett a hatalmas kocsisorban, és csak hatan voltak hajlandóak segíteni neki.

"Miattuk volt esélye a sérülteknek. (...) Miattuk jobb ez a világ" – fogalmazott a mentős, aki posztjával háláját akarta kifejezni mindazoknak, akik segítették az életmentők munkáját.


KÖVESS MINKET:hirdetés
mentos.jpg

Egy pláza parkolójában esett össze a huszonéves fiú, önkéntesek mentették meg az életét

A Szív City mobilapp jelzésére négyen is a helyszínre szaladtak, és megtettek mindent, hogy a fiatal életben maradjon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 09.Szívet melengető történetről számol be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A posztban azt írják: Budapesten, az egyik bevásárlóközpont parkolójában még a múlt héten rosszul lett egy 20 év körüli fiatal. Önkéntesek siettek a segítségére, és végül nekik köszönhetően maradt életben a fiú.

A mentésirányító a legközelebbi esetkocsit és a Szív City mobil applikációt is riasztotta a bejelentésre, a jelzésre pedig négyen is a helyszínre szaladtak. Ezután telefonos instrukciók alapján, kiváló csapatot alkotva végezték a mellkasi nyomásokat a mentők kiérkezéséig, áll a posztban.

A gyorsan kiérkező esetkocsi emelt szinten folytatta a küzdelmet a fiatalember életéért, ami végül sikerre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
puskas-arena-magyar-szinekben-cimkep.jpg

Gyönyörű látvány: a magyar zászló színeivel világították ki az új Puskás Arénát

Jól sikerült a fénypróba az új stadionban, amely péntek este piros-fehér-zöldbe öltözött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 07.Teljes fénypróbát tartottak az új Puskás Arénában, ahol már az utolsó simításokat végzik a szakemberek. Már szinte az összes szék a helyére került, és a füvesítés is megkezdődött.

A korábban elmaradt teljes fénypróbát pénteken este pótolták be, amikor is

az egész stadiont a magyar zászló színeivel világították ki.

A Puskás Aréna hivatalos Facebook-oldalán néhány látványos fotót is megosztottak arról, milyen csodásan mutatott a sötétben a piros-fehér-zöldben pompázó sportlétesítmény. Arról is érkeztek képek, hogy jelenleg hogy néz ki belülről az aréna.

Még több képért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rhys_williams.jpg

3000 szülinapi üdvözletet és reményt kapott a súlyos beteg fiú

A 13 éves Rhys Williamsnek ritka betegsége miatt 'elege lett az életből', azonban az emberek empátiája és biztatása újult erővel töltötte fel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 07.A brit kisfiú egy ritka betegséggel, epidermolízis bullózával (EB) küzd, tehát a bőre extrém sérülékeny és már a legenyhébb érintés hatására is fájdalmas hólyagok, horzsolások, sebek keletkezhetnek rajta.

Rhys Williams a fájdalmas kór miatt tolószékbe kényszerült, alig mozoghat és ujjai is összenőttek.

A fájdalmat folyamatos morfiumadagolással csillapítják, ám a betegség gyógyíthatatlan - amikor Rhys megszületett, az orvosok csupán 10 évet jósoltak neki, ám ő úgy döntött, hogy küzdeni fog az életéért.

Lelki ereje azonban az elmúlt hónapokban igencsak mélypontra került.

Édesanyja elmondása szerint a gyermek elvesztette a reményét és az életkedvét az állapot miatt.

Utálta, ahogy az emberek ránéznek, ezért szinte ki sem mozdult, elege lett az életéből - mesélte a Mirror hasábjain az anyuka.

Tanya, az édesanya elhatározta, hogy változtat ezen és a lehető legkülönlegesebb születésnapi ajándékkal emlékezteti fiát arra, hogy sokan törődnek vele, drukkolnak neki, felnéznek rá kitartása miatt.

A nő a közösségi oldalán arra kérte az embereket, hogy küldjenek születésnapi üdvözleteket Rhys-nek a közelgő 14. szülinapjára - ám arra talán ő sem számított, hogy néhány nap alatt több mint háromezer képeslap érkezik, a világ minden tájáról.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x