hirdetés
Zseniális reklámot talált ki az IKEA a fekete lyukas témára
Ezzel hirdetik új, sötétszürke terméküket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 13.


hirdetés

A napokban írtunk arról a szenzációs tudományos eredményről, hogy bemutatták az első fotót egy fekete lyukról. A felvétel történelmi jelentőségű, hiszen a fekete lyuk létezéséről már Albert Einstein is beszélt, relativitáselméletében megjósolta ennek létét. Ugyanakkor csak tavaly februárban jelentették be a tudósok, hogy hamarosan képesek lesznek elkészíteni a felvételt.

Akkor úgy vélték, hogy még a múlt évben sor kerülhet rá, de végül most sikerült a képet elkészíteni. Az Európai Déli Obszervatórium szakemberei sajtótájékoztatón mutatták be az eredményt, melyet az Eseményhorizont Távcső (Event Horizon Telescope, EHT) segítségével készítettek el.

A történelmi jelentősségű eredmény bemutatására az IKEA pár nap alatt reagált. A hírt ugyanis arra használták az IKEA zseniális marketingesei, hogy az új terméküket reklámozzák.

Ha kíváncsi vagy az IKEA új reklámjára is, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
'Akkora köcsög itt mindenki' – kiakadt a Forma–1 időmérőjén Max Verstappen
A Kínai Nagydíj időmérőjének végén a pilóta káromkodva kezdte szidni Vetteléket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 13.Nem úgy sikerült a Kínai Nagydíj időmérője, mint ahogy Max Verstappen tervezte - írja az Index. Sőt, nem csak ő maradt hoppon, hanem a Red Bull másik pilótája, Pierre Gasly, illetve a két Haas, Romain Grosjean és Kevin Magnussen is. A Red Bull pilótái ugyanis az ötödik sorból indulhatnak majd a futamon, mert mért kör nélkül zártak. A Haas pilótái viszont nem értek át időben a célvonalon.

Mindannyiuk közül viszont Verstappen akadt ki a legjobban. A pilóta káromkodva kezdte el szidni versenytársait a rádióban, amikor kiderült, hogy nem kezdhet még egy mért körbe az időmérőn. Főként Sebastian Vettelt és a két Renault hibáztatta azért, mert a pálya második felén mindannyian megelőzték őt. Verstappen viszont ekkor hangolt a gyors kör indítására, de az eset miatt nem tudta a gázra lépve megkezdeni a mért körét.

"Akkora köcsög itt mindenki. Jönnek sorban egymás mögött, és elcseszik másnak. Próbálsz velük rendes lenni, ők meg kicsesznek veled"

- mondta a rádióba a pilóta a versenymérnöknek Gianpiero Lambiase-nek.

Ha kíváncsi vagy a felvételre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
'Gyilkosság miatt' rendőrt hívott a lány, aki YouTube-videón zokogta tele a világot, mert törölték az Instagramról
Jessy Taylor influenszer szerint a törléssel ugyanis őt 'megölték.' A videót, amin azt sorolja, hogy ő bizony nem megy el rendes, nyolc órás állásba, eddig 1,3 millióan látták.
Independent - szmo.hu
2019. április 13.Jessy Taylor esetéből egyértelműen globális, közösségi médiahiszti lett. Az amerikai lánynak több, mint 100 ezer követője volt az Instagramon, amikor egyszer csak, épp egy videója vágása közben törölték a profilját. Jessy nem tudja az okát, de arra gyanakszik, hogy a követői közül sokan jelentették őt a közösségi oldal központjába, és a moderátorok bántak el így vele. Azóta "visszacsempészett" néhány fotót, ő az:

make me a priority ?

1,431 Likes, 253 Comments - @jessytaylorduh on Instagram: "make me a priority ?"

A dologban nem is ez az érdekes, hanem ami a törlés után jött. Jessy kitett egy 3 perces videót a YouTube-ra, amit gyakorlatilag végigzokog és végigőrjöng.

“Egy senki vagyok a követőim nélkül, egy senki vagyok! Az Instagramon akarok lenni! Minden bevételemet online szerzem, influenszerként, ha ezt elveszítem, az egész életem tönkremegy. Tönkretettétek az életemet!” – mondja. Aztán azt is hozzáteszi:

“Azért nyomtatok fel, mert nem akarok olyan lenni, mint az emberek 90 százaléka? Nem akarok rendes, 9-5-ig tartó munkát, különben sem értek semmihez, egyetemre sincs pénzem, és nem azért élek Los Angelesben, hogy rendes munkám legyen!”

Ez még mindig semmi. Jessy ezek után állítása szerint a rendőrséget is kihívta, mert véleménye szerint ami történt, az "gyilkosság". A rendőrök ki is mentek, és megnyugtatták, hogy az Instargamról törlés a közösségi oldal szíve joga, és nem minősül bűncselekménynek, bármennyire is megsemmisülve érzi magát Jessy.

A videót és az emberek reakcióit a cikk folytatásában nézheted meg.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egy 71 éves férfi 23 éves nőt vett feleségül, és 11 ezer kilométerre élnek egymástól
48 év mit sem számít, ha szerelmes az ember. Már gyermekük is van, pedig a világ másik felén laknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 13.A szerelem képes hidat építeni bizony nem csak a távolság és az ellentétek, de a generációk között is. Ebben az esetben a tétel több része is bebizonyosodott.

A 71 éves Thomas Greig ugyanis egy közösségi oldalon talált rá élete szerelmére.

A brit úr a Facebookon látta meg először a 23 éves filippínó szépséget, Lorie fe Dalest.

Mivel Thomas Liverpool mellett él, egy darabig online tartották a kapcsolatot, majd ismerkedésük szintet lépett, amikor 2014 júliusában a férfi meglátogatta a lányt és hihetetlen, de négy hónap múlva meg is kérte a kezét.

48 évnyi korkülönbség ide vagy oda, mára van egy kétéves, imádnivaló kislányuk, Mary.

A történetet pedig tovább színezi, hogy a kapcsolat továbbra is távkapcsolat maradt: Thomas évente 5 hónapot tölt a családjával, egyébként pedig 11 ezer kilométerre élnek egymástól, a Skype segít nekik megosztani a hétköznapi élet szépségeit és nehézségeit.

Mint minden rendhagyó kapcsolat esetében, úgy az övéknél is kritikus a közvélemény. Gyakran megkapják például, hogy Thomas "megvásárolta magának" a fiatal nőt, ők azonban legyintenek a vádakra, mivel ami igazán számít, az az, hogy ők maguk tudják, mi az igazság.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Bizonyított: 49 nőt termékenyített meg titokban saját spermájával a holland orvos
Hollandia egyik legnagyobb termékenységi klinikájának orvosa két éve meghalt, addig mindent tagadott. A DNS-tesztből most kiderült az igazság.
The Guardian - szmo.hu
2019. április 13.Jan Karbaat, aki 2017-ben, 89 évesen halt meg, évtizedeken át működtetett egy sikeres termékenységi klinikát Barendrechtben, Rotterdam egyik külső városrészében. Amikor a klinika 2009-ben bezárt, a hatóságok számos "adminisztratív visszaélésről" rántották le a leplet, és adathamisítással is megvádolták, de ezt ő határozottan tagadta.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a páciensek régóta gyanították, hogy az orvos donorok helyett a saját spermáját használta a hozzá forduló nők megtermékenyítésére. De bizonyítani semmit sem tudtak, mert Jan Karbaat határozottan elutasította, hogy DNS-mintát vegyenek tőle.

Halála után azonban a páciensek és hozzátartozóik összefogtak, és közülük 22-en pert indítottak. Hollandia egyik legnagyobb orvosi botránya robbant ki a perből.

A bíróság először visszautasította, hogy az orvostól halála után DNS-mintát vegyenek, a személyiségi jogaira hivatkozva.

Ám ezután Karbaat fia hozzájárult, hogy tőle mintát vegyenek, és kimutatták, hogy jelentős genetikai egyezéseket mutat több olyan, már felnőtt emberrel, akiknek édesanyját a klinikán termékenyítették meg, valamint a felnőtt gyerekek közül gyanúsan sokan hasonlítanak Karbaatra.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x