hirdetés
 
 

Zseniális és egyszerű módon segíthetsz nehéz körülmények között élő nőknek
Csak fogj egy táskát, amit már nem használsz, és pakolj bele pár pipere cuccot a szekrényből. Mutatjuk, mire van szükségük a nőknek!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 20.


hirdetés

Izgalmas és ötletes akciót hirdetett a Kívül Belül Boldogság oldal, az Agi Huszka Style és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A cél az, hogy egyszerű, alapvető fontosságú tisztálkodási cuccokat gyűjtsenek rászoruló nőknek - a te segítségeddel is.

A menete egyszerű: ha van olyan táskád, amit már nem használsz, és csak kidobtad vona, akkor abba dobálj bele papírzsepit, tisztasági betétet, szappant és ilyen holmikat. A táskát a holmikkal add le a gyűjtőpontok egyikén.

A Nem Luxus Táska posztja nagy sikert aratott Facebookon, rengetegen megosztották a bejegyzést.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Szociális Központjában az összegyűjtött táskákat olyan nőknek szeretnék adni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, vagy hajléktalanná váltak, és szükségük van női higiéniai termékekre.

Mit tegyél a táskába?

Létfontosságú

Sampon

Hajbalzsam

Fogkefe

Fogkrém

Szappan

Egészszégügyi szárnyas betét

Extra luxus a nem luxusban

Tiszta bugyi (S-XL) - új!

Tiszta zokni (37-46) - új!

Papírzsebkendő

Hajgumi

Hajkefe

Dezodor

Szájbalzsam

Nedves törlőkendő

Wc-papír

Papucs

Müzliszelet

Kedves személyes üzenet tőled

(NE legyen a táskában sem tampon, sem mosható betét, sem intim tölcsér, sem éles kés vagy borotva, sem bármilyen élelmiszer, ami 2019. június előtt lejárna, sem gyógyszer. Elsősorban más higiéniai termékekre és holmikra van szükségük ezeknek a nőknek.)

Hol adhatod le az így elkészített #nemluxustaska csomagot? December 17 és január 31 között: Agi Huszka Style - Paulay Ede utca 41. Postán: Kívül Belül Boldogság Webáruház - 1097 Budapest Tóth Kálmán u. 33/a 6.3.

Ugyancsak december 17 és január 31 között Budapesten kívül az alábbi helyeken adhatsz le táskát:

Székesfehérvár: Cserta Optika Kft.: 8000 Székesfehérvár távirda u. 25.

Szombathely: Smile Nyelviskola: 9700,Szombathely, Fő tér 24/C (Smile Központ)

Győr: Smile Nyelviskola: 9024, Győr Babits Mihály u. 14/b

Sopron: Smile Nyelviskolaola: 9400 Sopron Csengery u. 30-32.

Veszprém: Smile Nyelviskolaskola: 8200 Veszprém, Szeglethy u. 4.

Zalaegerszeg: Smile Nyelviskola: 8900 Zalaegerszeg Tüttőssy u. 7.

Eger: TPC Kft.: Csiky S. u. 48-50. Eger


KÖVESS MINKET:Hamburgerrel lakott jól csaknem 1500 rászoruló – óriási siker volt a Zing és a Budapest Bike Maffia akciója
Akik az elmúlt két hétben megkóstolták Zing új burgerét, automatikusan jótékonykodtak is, hiszen minden vásárlás után plusz egy hamburgert egy rászoruló kapott meg az akció végén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 20.


hirdetés

8 átmeneti szálló és nappali melegedő, 2 gyermekotthon és csaknem 1500 jóllakott száj. Ez a Budapest Bike Maffia ételmentő csapatának elmúlt két napja számokban.

Két héttel ezelőtt indította útjára a Zing Burger a BBM-mel közös “TEgyünk jót!” kezdeményezését, amelynek köszönhetően csaknem másfélezer rászoruló jutott hamburgerhez.

“A tavalyi gyermekotthon-látogatások folytatásaként idén elsősorban a hajléktalanokon szerettünk volna segíteni és eredetileg azt terveztük, hogy köztereken a foodtruckunkból osztunk ételt a rászorulóknak. Ez az elmúlt hónapok változásai miatt sajnos nem tudott megvalósulni, ezért kértük meg a Budapest Bike Maffiát, hogy keressék meg azokat a helyeket, ahol a hamburgerrel igazán tudunk segíteni”

– mondta el Susánszky Ádám, a Zing Burger társtulajdonosa tegnap reggel, amikor útjára indította azt az 1453 darab hamburgert, amely a hamburgerlánc karácsonyi akciójában a vásárlóknak köszönhetően összegyűlt.

Akik az elmúlt két hétben a Zingnél az új “TEgyünk jót!” hamburgerből vásároltak, automatikusan jótékonykodtak is, hiszen minden vásárlás után plusz egy hamburgert egy rászoruló kapott meg az akció végén, melyet a Budapest Bike Maffia ételmentő csapata szállított el 2 gyermekotthon lakóinak, valamint 8 átmeneti szállóra és nappali melegedőbe.

“A Budapest Bike Maffia ételmentő projektjében csaknem 30 önkéntes munkálkodik azon, hogy a szervezethez érkező felajánlásokat a legjobb helyekre juttassuk el. November közepe óta nincs megállás, egészen karácsonyig be vagyunk táblázva és minden nap legalább száz adag étel kerül otthonokba és hajléktalanszállókra a BBM-en keresztül. A mai nap ehhez képest is rendhagyó, hiszen most legalább 700 hamburgert szállítunk ki egy napon belül”

– mondta el Fehér Judit, a Budapest Bike Maffia önkéntese, aki azt is hangsúlyozta, hogy a szervezet egész évben működik, így nemcsak karácsonykor, de az év többi részében is várják a Zing Burgerhez hasonló segítők felajánlásait.

A Budapest Bike Maffia hazánk egyik leggyorsabban növekvő civil szervezete, melynek 12 projektje közül a sürgősségi ételmentés csak az egyik. Az ételmentők önkéntes alapon elsősorban autóval juttatják el a felajánlott ételeket a rászorulóknak.

A felajánlás nagyon egyszerű, csak regisztrálni kell a BBM előírásainak megfelelő ételeket az etelmentes.hu oldalon és a csapat gondoskodik a szállításáról, ezzel pedig nemcsak a rászorulók laknak jól, de a környezetünket is védjük, hiszen a szemetes helyett igazán jó helyre kerülnek a megmaradt ételek.


KÖVESS MINKET:Grecsó Krisztián súlyos betegségéről mesélt: "még benne vagyok, most zajlik"
Az író azt tervezi, egyszer majd papírra veti, amit rákbetegként megtapasztalt.
Fotó: Kálló Péter - szmo.hu
2018. december 19.


hirdetés

Grecsó Krisztiánt rákkal kezelték, és bár már kifelé jön a betegségből, azt mondja, még nincs vége. Az íróval az Élet és Irodalom karácsonyi számában jelent meg egy interjú, amelyet szerkesztőtársa készített vele. Az író elmondta, egészen biztos, hogy fog a betegségével könyvben foglalkozni, addig is Mint akinek hagyaték című versében pedig megrázó részleteket ismerhetsz meg.

"Ebben a történetben még benne vagyok, ez most zajlik. Nem írtam erről eddig, de most, hogy vége a kezeléseknek, elkezdett foglalkoztatni, hogy majd egyszer. Nem vezettem naplót, és annak elég egyszerű fizikális oka volt, a fájdalom" - meséli, kifejtve: ahhoz sem volt elég ereje, hogy gondolkozzon rajta, mi is történik vele. Utólag látja csak, mennyi minden kiesett, semmit sem tudott rögzíteni belőle.

"Ráadásul erre senki sem készül. Ez éppen olyan meglepetésszerűen és váratlanul érkezik, mint ahogy, mondjuk, egy szívinfarktus, csak egészen más a folytatás. Olyan helyzet elé állít, amiről előtte fogalmad sincsen. Semmilyen módon nem vagyunk erre fölkészítve" - mondja.

Az író arról is beszélt, a betegség alatt azt is megtapasztalhatjuk, hogy nélkülünk is minden remekül megy tovább. "Annak az illúziónak, hogy számítasz, hogy pótolhatatlan vagy, vége."

A konkrétumokról annyit árult el, a nyaki terület volt nála problémás, sugárkezelést kapott és kemoterápiát. A hangja is elment, nem értették, amit mondani akart, ha erőlködve próbált beszélni, fájt.

"A kommunikáció lehetetlensége pedig tovább növelte a befelé fordulást. (...) S akkor egyszer csak világos lesz, hogy ha nem mondod, akkor sincsen semmi. Akkor is megy minden tovább."

Elmondta, kicsit tart tőle, hogy mennyire válik majd az élete hangsúlyos részévé az, hogy gyógyult rákbeteg. "Van egy nagy vágás a nyakamon, és egyébként is másképpen nézek ki. Ez a betegség a személyiségem része lett."

Nem tett le róla, hogy a betegségéről írjon. "Már csak azért is, mert teljesen letolt engem magamról, és lett belőle egy olyan szituáció, ami az alázatnak különös fokára vitt el, ami nekem a korábbi életemben nem adatott meg. Hogy nem marad nekem semmi. Elfogytam, kifogytam, eltűntem" - fogalmaz.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.


KÖVESS MINKET:


Hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek a CauseArt Platform karácsonyi aukciójával
Művészek aláírásával ellátott baglyos termoszokra lehet licitálni, a befolyt összeget pedig az Igazgyöngy Alapítvány kapja majd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 19.


hirdetés

Elindult a CauseArt Platform idei karácsonyi aukciója. Ebben az évben négy elismert művész, Koncz Zsuzsa, Dés László, Fischer Iván és Thuróczy Szabolcs által aláírt baglyos termoszbögrékre licitálhatnak az adományozók.

A termoszok kikiáltási ára 40 ezer forint, a licitlépcső 5.000 forint. Licitálni a CauseArt Platform Facebook-oldalára feltöltött "Művészkvartett az Igazgyöngy Alapítványért" című album fotói alatt hozzászólásban lehet. Ugyanakkor lehetőség van anonim licitre is, ebben az esetben jeligével ellátva, privát üzenetben lehet elküldeni az összeget.

A licit nyerteseit a négy művész nemcsak vendégül látja a közelgő nagykoncertjén, illetve bemutatóján, hanem az előadás után személyesen is találkoznak velük.

A befolyt összegből a Prima Primissima Közönségdíjas L. Ritók Nóra alapítványát, az Igazgyöngy Alapítványt támogatják, amely hátrányos helyzetű gyerekek komplex készségfejlesztésével foglalkozik a művészet, a kreativitás segítségével.


KÖVESS MINKET:


Grandiózus ötlet: rendőrautókból csináltak karácsonyfát a baranyai rendőrök
Ilyet sem látni minden nap!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 19.


hirdetés

Ünnepi videóval készült a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság: a karácsonyi jókívánságnak idén megadták a módját.

A hangulatos videóban, ami több napig készült, igazán meghitt és különleges képeket láthatunk. Az például egyszerűen zseniális, ahogyan rendőrautókból formáztak karácsonyfát a zsaruk.

"Az év során számos videót töltöttünk fel az internetre, most viszont egy egyszerű üzenetet szerettünk volna átadni, ami tényleg nem szól másról, minthogy meghitt ünnepeket kívánjunk mindenkinek" – mondta Popovics Deján a Pécsma.hu-nak, aki a videó végén lányával tartja a csillagszórót.

A kedves akcióban a Pécsi, Komlói, Mohácsi, Siklósi és Szigetvári Rendőrkapitányság egy-egy munkatársa is részt vett: ők a mindenki karácsonyfájára helyeztek díszeket.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x