Záporoznak a szülők történetei a kórházi ágyakra gyűjtő Zsolt posztja alá
Egyre többen osztják meg, hogy mit éltek át, amikor gyermekük kórházban volt, de nekik nem volt hol aludniuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.


Korábban már beszámoltunk Orosvári Zsoltról, aki azt vette a fejébe, hogy segít azoknak az édesanyáknak, akik a kórházakban beteg gyermekük mellett töltik napjaikat, és nincs hol aludniuk.

Zsolt maga is édesapa, a kezdeményezés akkor fogalmazódott meg benne, amikor hároméves kislányát látogatta a székesfehérvári kórházban és látta, hogy az édesanyák a széken görnyedve vagy a földön alszanak beteg gyermekük mellett.

Az édesapa a Facebookon kezdett gyűjtésbe, hogy összecsukható ágyakat tudjon venni a kórházaknak, amin az édesanyák az éjszakákat tölthetik. A poszt alatt rengetegen bíztatták és gratuláltak neki, sokan segítettek, de voltak olyanok is, akik saját történetüket mesélték el.

"Én is széken meg a földön törölközőn aludtam, aztán rákényszerültem a fizetös szobára, egy hetet voltunk bent. Remélem soha nem kell oda kerülnünk. Nagyon köszönöm minden anyuka és apuka nevében nagy dolog!"

- írta az egyik édesanya.

"Örök hálánk! Én ebben az évben háromszor feküdtem bent a kislányommal 1,5 heteket és bizony a földön kellett aludnom"

- fogalmazott egy másik anyuka. De volt olyan is, aki azért nem feküdt le a földre, a matracokra, mert a többi édesanyát összecsipkedte valami.

"Olvasom a felajánlásokat, és büszke vagyok. Még nem halt ki a jó az emberekből! Nagyon jó érzés! Sajnos én nem alhattam a gyerekeimmel a kórházban, régen ez nem volt engedélyezett. Pénzeket kellett dugdosni, hogy esténként bemehessek. Jó lett volna, ha 20.000 forinttal megoldódott volna ez a probléma. Ennél több pénz ment el az esti beszökésekre, és még a gyerekemmel sem lehettem."

- fogalmazott egy anyuka, aki nem is maradhatott gyermekeivel a kórházban.

"Hányszor de hányszor aludtam egy kis vacak széken. Volt, hogy éjjel én voltam bent a gyereknél nappal vagy apa vagy a Nagyi, hogy én haza tudjak jönni aludni egy kicsit. De ha ezt nem tudtuk megoldani, akkor bizony maradt a föld. Terhesen meg még inkább király volt a földön aludni!"

- emlékezett vissza az egyik kommentelő, de volt, aki egy következő problémára hívta fel a figyelmet a hozzászólásával:

"Akkor már csak arról kellene meggyőzni a kórház vezetőségét, hogy használhassák a zuhanyzót az anyukás szobában. Aki volt bent, tudja, hogy nincs mosdási lehetőség"

- írta egy anyuka, mire Orosvári Zsolt is jelezte, ő is tud róla, hogy az anyák a közös mosdókban próbálnak tisztálkodni.

"Tegnap jöttünk haza. Anyás szobáért fizetni kell, ami rendben van, ki is fizettük volna csak épp hat hely van és mind foglalt. A kisfiú hét napig volt intenzíven urosepsissel, ami vesemedence gyulladásból vérmérgezés. Utána két nap anyás szobában, majd hazaengedés után vissza osztályra. Három hete szültem a kisebbet, se zuhanyzási lehetőség, se mosdó, csak kint az osztályon kívül. Ha nem tapasztaljuk, nem hiszem el, hogy ilyen egy megyei kórház."

- írt friss élményeiről egy anyuka.

"Soha nem felejtem el azt az estét, amikor a kislányomat kellett bevinnem a Székesfehérvári Szent György Kórházba... 6 hónapos volt, bent kellett maradnia megfigyelésen. Mi voltunk csak a középső teremben, meg egy kisbaba, akiről lemondtak. Vele senki nem volt. Elaludt a lányom, éjfélkor. Annyira álmos lettem, hogy elaludtam a széken az asztalra dőlve. Amikor 2-3 felé felsírt, fel akartam ugorni, nehogy felébressze a picit, amikor is tudatosult bennem, hogy az egész jobb oldalam elzsibbadt, de olyan szinten, hogy se a lábam, se a kezem nem tudtam mozgatni, de még csak kiegyenesedni sem tudtam. Úgy vonszoltam magam át a megfigyelőn, mint valami Kvazimodo hajlott derékkal, a jobb lábam magam után húzva. Mivel ez egy megfigyelő, ezért ugye körben ablakos. Hát ne mondjam, hogy milyen meglepett arccal néztek rám a nővérek, ahogy ott vergődtem. A gáz az volt, hogy hosszú percekig nem tudtam felemelni a síró babámat sem, amitől én is sírva fakadtam...ennek majdnem 8 éve.

- szólt hozzá egy másik édesanya, akinek szintén át kellet élnie az élményt.

Több kórház is jelezte, hogy náluk is szükség lenne az ágyakra. Megindító, hogy egyre többen állnak Orosvári Zsolt kezdeményezése mellé, egyelőre már 150 ágyra sikerült összegyűjteni a pénzt.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x