hirdetés
Záporokkal, zivatarokkal indul a hét, a levegő is újra lehűl
Bár a hétfő még inkább napos lesz, kedden ismét sok esőre készülhetünk, szerdán pedig már csak 20 fok lesz a maximum.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.


hirdetés

A hét első napjaiban csapadékos lesz az időjárás, pár fokot a hőmérséklet is esni fog a hétvégi kellemes meleghez képest - írja az Időkép.hu friss előrejelzésében.

Hétfő reggel viszont elszakadozik a felhőzet a vasárnapi viharok után, és a legtöbb helyen hosszabb időre kisüt a nap, több felhő a keleti tájak fölött maradhat. Napközben, de főként

a késő délelőtti, délutáni óráktól ismét beindul a gomolyfelhő-képződés és elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása. Helyenként hevesebb zivatar alakulhat ki felhőszakadással, kisebb méretű jéggel.

Elsősorban az ország nyugati felén lesz élénk, a Dunántúlon többfelé erős a déli, délnyugati szél, a zivatarokhoz pedig viharos lökések társulhatnak. A hétvégihez képest mérséklődik a felmelegedés, hajnalban 9-16 fok várható, délután 19-25 fok.

Kedd reggel még északkeleten, néhol keleten eshet, majd

napközben napos-gomolyos időre készülhetünk, a déli óráktól többfelé záporral, zivatarral. A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik,

de egyéb heves kísérőjelenségek ezen a napon már nem valószínűek. Országszerte élénk, a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon többfelé erős lesz a délnyugati szél. 8-13 fok között alakulnak a minimumok, nyugaton lesz hűvösebb a reggel. A maximumok 17-22 fok körül alakulnak.

Szerdán sok felhő lesz felettünk, inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Délelőtt főleg az ország északi felén, majd

egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként zivatarra. A délnyugatias áramlás élénk marad, helyenként erős széllökések lehetnek. A csúcshőmérséklet 20 fok körül alakul.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Kiderült, mire számíthatnak a huaweiesek a Google döntése után
Közben egyre több nagy amerikai cég is bojkottálja már a kínai óriáscéget. De mi lesz a már meglévő telefonokkal? Mi fog rajtuk futni?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Mi is beszámoltunk arról, hogy a Google elveszi az Androidot a Huaweitől, miután Donald Trump amerikai elnök rendeletet hozott az amerikai informatikai hálózatok védelmére, a kínai telekommunikációs cég pedig tiltólistára került az Egyesült Államokban.

Mindez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az újonnan megjelenő Huawei készülékeiről elérhetetlenné válhat a Gmail, a Google Térkép, a Youtube vagy és a Play Áruház is.

Nem ez az egyetlen Trump okozta érvágás a cégnek, ugyanis a sajtóértesülések szerint az amerikai csipgyártók is beszüntetik vele az együttműködést, amit már hivatalosan is bejelentettek a cég felé.

A Bloomberg belső forrásokra hivatkozva azt írja,

olyan nagy amerikai cégek függesztik fel az együttműködést a Huawei-jel, mint a Qualcomm, az Intel, a Xilinx és a Broadcom. A portál szerint az alkalmazottaknak azt mondták, további utasításig ne szolgálják ki a kínai céget. Így jelenleg nem gyártanak és nem is szállítanak a Huaweinek.

Közben a Google kiadott egy közleményt arról, mit kell tudniuk azoknak, akik Huawei készülékeket használnak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Így csapott le a jégeső Budapestre
A fővárost pillanatok alatt elérte a zivatar.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Hétfő délután hirtelen lecsapott az eső Budapestre. Amellett, hogy nagyon gyorsan szakadt le az ég, még jégeső is volt a fővárosban. Az Időkép kamerái rögzítették a budapesti esőt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
37 éve napi 2 órán át gondozzák kertjüket, az övék lett a legszebb az országban
Munkájuk elismeréseként megkapták a Britannia Legszebb Kertje címet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.A Daily Mail mutatta be azt az idős párt, akik nagyon komolyan veszik a kertészkedést, és naponta több órát is eltöltenek a szabadban, hogy növényeik a lehető legtökéletesebb állapotban legyenek.

Tony és Marie azt mondják. már 37 éve dolgoznak varázslatos kertjükön Walsallban. Otthonuk hátsó kertjébe összesen 3000 fajta növényt telepítettek, amik közül csupán kettőt nem a saját kezükkel ültettek. Azóta pedig minden egyes nap két órát töltenek a növényeik gondozásával.

A 37 év alatt a házaspár tagjai elmondásuk szerint 15 ezer fontot költöttek kertjük tökéletesítésére, ami nagyjából 5,5 millió forintnak felel meg.

Munkájuk elismeréseként megkapták a Britannia Legszebb Kertje címet, így érthető, hogy a kertre évente több ezren kíváncsiak, ám ők nem erre a legbüszkébbek.

Lapozz a kertről készült videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Megváltozott a kilogramm definíciója
Ebből ugyan mi semmit sem fogunk észrevenni, de a tudományos világban ez történelmi pillanatnak számít.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Több mértékegységet, többek közt a kilogrammot is újradefiniálták május 20-án, a metrológiai világnapon - írja az EndGadget.

A kilogrammot már 130 éve egy platina-irídium henger határozza meg, amit Le Grand K néven neveztek el és a mai napig a sèvres-i Nemzetközi Súly- és Mértékügyi Hivatalban őrzik. Az idő múlásával viszont ez a henger folyamatosan veszít a tömegéből, eddigi élete során becslések szerint már 50 mikrogramm tűnt el róla.

Május 20-tól a kilogrammot már egy konstans fizikai formulával mérik, ami a kvantummechanikában használt Planck-állandó. A szakemberek szerint ez sokkal megbízhatóbb mérést biztosít, mint egy mesterséges tárgy.

Az elmúlt években több SI-mértékegységet is újradefiniáltak, például az Ampert, a Kelvint és molt is, amelyek esetében egyszerűbb a változtatás, mert ezek alapjait nem a viktoriánus korabeli Franciaországban határozták meg.

A definíciók megváltozásából mi semmit nem fogunk észrevenni, de a tudományos világban ez egy történelmi pillanat. A tudósok ugyanis ezután sokkal pontosabb méréseket tudnak majd végezni, amelyek elősegíthetik a fizikai törvények felülvizsgálatát.

Címkép: Wikipédia


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x