Yoko Ono szentendrei Kívánságfájára 15 ezer üzenet érkezett, Izlandon fognak világítani
A cédulák a tíz éves Imagine Peace Tower-be kerülnek, amely Lennon születésnapjától halálának évfordulójáig világít az ég felé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 22.


Igazi kollektív művé vált Yoko Ono Kívánságfája, amire az Art Capital Yoko Ono kiállításának ideje alatt a szentendrei Fő téren több mint 15 ezer kívánságcédulát akasztottak fel.

Hasonló olíva-, citrom-, eukaliptusz- vagy selyemvirág kívánságfát a világ számos pontján állítottak már fel – többek között New Yorkban, Tokióban, Velencében, Párizsban, Londonban és Buenos Aires-ben is – a rájuk került kívánságokat pedig Yoko Ono összegyűjti, majd az Izlandon 2007-ben megnyitott Imagine Peace Tower tárolójába kerülnek.

A békét hirdető torony szimbolikusan két hónapon át világít majd John Lennon közelgő (október 9.) születésnapjától halálának évfordulójáig (december 8.).

A gyerekkén Tokióban felnövő Yoko Ono Lennon halála után, 1981-től élesztette újjá azt a gyerekkorában megkezdett hagyományt, amikor templomkertekben járva saját kívánságait írta fel papírdarabkákra, amiket aztán a japán hagyományok szerint az ottani fákra aggatott. Izlandon pedig a Lennonnal közösen megkezdett Imagine Peace mozgalom részeként épült meg 11 éve a geotermikus energia felhasználásával létrehozott torony, amely akár 4000 méter magasságig is képes elszórni fénysugarait.

Válogatás a kívánságokból

- Liza és Linett mindig BOLDOG legyen

- Eljutni Amerikába

- Bárcsak felülhetnék EGY óriáskerékre

- …., hogy olyan okos legyek, mint anya

- Ne veszítsem el 08.03.

- Kislányt szeretnénk A&J

- Nyithassak egy palacsintázót

- Pillangókés

- Szeretném, ha a Maxim Kiadó kiválasztaná a regényemet és náluk lehetnék író. Nagyon, nagyon szeretném! Kérlek! Köszönöm!

- Remélem, a J.-nak sikerül a séfség ahogy szeretné és rendbe jön a lelke és megöregedhetünk együtt. És remélem, lehet közös gyerekünk

- Előtető és világbéke

- Hogy kegyen egy igazi apukám

- Carpe Diem

- Azt kívánom, hogy maradjon így minden az életemben – még nagyon sokáig.

- Hogy a tesóim legyenek csöndben

- Nem szeretnék egyedül maradni. Szeretném, ha öreg barátom túlélne engem, ne nekem kelljen elviselni az ő elvesztését! (K.)

- Istenem, add, hogy tetoválóművész legyek!

- Kívánom, hogy nyíljon meg a világ ismét nekem


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x