Yann Moix az 50 feletti nők után a fehér nőknek ment neki: nagyképűeknek tartja őket
Ha eddig még nem haragította volna magára a női nemet az elmúlt hetek negatív francia médiasztárja, most újabb goromba megjegyzéssel újabb rossz pontokat szerzett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 10.A hazájában elismert író, filmrendező, tv-s műsorvezető, 50 éves Yann Moix először azzal került a címoldalakra, hogy a Marie-Claire női magazin francia kiadásában kijelentette: a vele egykorú nők már nem alkalmasak a szerelemre, és jobban kedveli a fiatalabbak testét. E kiszólása világszerte óriási vihart kavart, neki azonban esze ágában sem volt bocsánatot kérni. Sőt, a Times-nak adott interjúban egy ennél is nagyobb botrányt ígért a nőkkel kapcsolatos további nézeteivel azok után, hogy a londoni lap arról faggatta őt: miért nincsen stabil magánélete, miért nem akar végre családot alapítani.

Moix rögtön be is váltotta ígéretét: most a fehér nőknek ment neki. Azt adta a világ tudtára, hogy „nem tudja őket elviselni”, mert „nagyképűek”, az intim kapcsolatokban nem adnak semmit, éppen ezért már egy ideje nem randevúzik velük. Ezzel szemben sokkal vonzóbbnak találja az ázsiai nőket, mert ők „különleges kapcsolatot kínálnak egy másik univerzummal” – idézte a Daily Mail .

Bár a MeToo mozgalom nem vert igazán gyökeret Franciaországban, a Yann Moix kijelentéseit követő harag azt mutatja, hogy ott is kezd összeomlani a patriarchális rendszer – írta az eset kapcsán az Independent .

Moix-t megszólaltatta a francia RTL tv-csatorna, ahol az író bevallotta, hogy ő lélekben ma is kamasz, és az ötvenes nők nem is állnak vele szóba. Azzal próbálta véleményét védeni, hogy manapság egyre több középkorú nő vállalja, hogy a fiatalabb fiúkra bukik, többek között Demi Moore példáját említette, és különben is, mondta, „mindannyian saját személyiségünk foglyai vagyunk.” Moix szerint az a legnagyobb baj, hogy a társadalom képtelen elfogadni azt, aki nyíltan más, mint a többség. „Nem vagyok hajlandó egy ízlésbíróság előtt felelni szavaimért” – mondta.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x