hirdetés
anti.png

X-Faktor: megjelent Anti bácsi és több versenyző saját dalának videóklipje

Anti bácsinak és Bagdi Enikőnek mentoruk írt dalt, de voltak olyanok is, akik saját szerzeménnyel rukkoltak elő, amit az élő show-ban is előadtak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 17.


hirdetés

Ugyan az első élő show után véget ért a verseny Anti bácsi számára, az X-Faktor 70 éves felfedezettjének egyáltalán nincs oka csüggedni, ugyanis máris megjelent az első videoklipje.

Ám nem ő az egyetlen versenyző, akinek már debütált a saját dala: Bagdi Enikő, a C.O.O.L. és Manuel is készített már saját zenéket.

Itt nézheted meg Anti bácsi első saját dalának klipjét:

hirdetés

Bagdi Enikő saját nótája is meghallgatható:

Manuel saját dala:

És a C.O.O.L szerzeménye:

A szombati élő show kiesőiről itt írtunk bővebben:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gretathunberg.png

Már nem csak metálváltozata van Greta Thunberg beszédének, hanem komolyzenei is

Nemcsak a death metal áll jól a híres „How Dare You?”-beszédnek, hanem a hegedű is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Greta Thunberg szeptemberben az ENSZ New York-i klímacsúcsán mondott beszéde alapjaiban rengette meg a világot. A súlyos tartalom mögött - kemény hangon szólította fel a világ vezetőit, miért nem tesznek semmit a klímakatasztrófa elkerülése érdekében - több vájtfülű is meghallotta a muzsikát az indulatos szavak mögött. Egy New York-i banda dobosa például azonnal a death metalt képzelte el hozzáillő aláfestésként, az ebből készített változat óriási siker lett, még magának Thunbergnek is tetszett.

Egy ausztrál alkotópáros azonban egy fokkal komolyabban gondolta a híres beszéd megzenésítését - írja a The Guardian. Meghan Washington, ausztrál énekesnő honfitársát, Robert Davidson zeneszerzőt kérte fel, hogy komponáljon zenét Thunberg beszéde alá. A komolyzenei darabot a sydney-i City Recital Hallban megrendezett We are Twenty elnevezésű rendezvényen adták elő, amelynek az volt a fő tematikája, hogyan alakul a zene sorsa az elkövetkező 20 évben.

"Greta beszéde a punk definíciója, fontosabb az összes dalnál, amit az életemben eddig írtak."

hirdetés

-nyilatkozta az énekesnő.

A koncertteremben a zenészek fölött elhelyezett kivetítőre vetítették Thunberg beszédét, amelyet Washington énekelt, őt pedig a zenekar kísérte.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
bagota1.jpg

„A legfelemelőbb, hogy erdélyi nézők szerint teljesen hiteles a film” - Bagota Béla, a Valan – Az angyalok völgye című film rendezője

Misztikus kriminek indult, lélektani történet lett belőle erdélyi helyszínnel. A rendező szerint kaland és kihívás volt a forgatás.
Malinovszki András; borítókép: Pfeffer Attila - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Bagota Béla filmrendezővel a két és fél hete a mozikban futó Valan - Az angyalok völgye című filmjéről beszélgettünk. Szóba kerültek sok egyéb mellett a forgatási nehézségek, a magyarországi és a határon túli fogadtatás, a film és a helyszín egyedi atmoszférája, valamint mesélt távolabbi terveiről is.

- Két hete fut a film. Voltak előzetes elvárások a nézettséggel? Ezt nagyjából sikerül hozni?

- Különböző típusú elvárások voltak. A forgalmazónak és a producernek is volt egy elképzelése. Szerintem én voltam a legszkeptikusabb ezekkel a számokkal kapcsolatban. Tudom, hogy mennyire nehéz egy bűnügyi műfajjal becsalogatni a magyar nézőket a moziba, főleg egy magyar krimivel, kvázi sztárok nélkül. Ráadásul egy elsőfilmes rendező készítette. Itt nagyon sok olyan komponens van, ami elsőre kockázatos lehet a nézők számára. Bíztam abban, hogy sikerül egy erős kampány során azzal felkelteni a figyelmet, hogy egy izgalmas és fordulatos történetről van szó, illetve

hirdetés

maga a táj és az atmoszféra, vagyis az erdélyi jelleg miatt a Valan önmagában egy kuriózum.

- Vagy a film társadalmi rétegzettsége érdekes lehet azoknak, akik nem feltétlenül csak egy egyszerű krimit várnak. Jelenleg a nézőszámok alacsonyabban vannak ahhoz képest, amit vártunk. Ennek a filmnek a kampányán csak én magam másfél évet dolgoztam kőkeményen a hazai forgalmazóval, a Mozinet csapatával együtt, akik már a forgatás megkezdése előtt beszálltak a filmbe. A sajtómegjelenések nagyon széles körűek, az eltűnt gyerekekre fókuszáló társadalmi célú kampányunk hatásos és a filmmel kapcsolatos nézői visszajelzések 90 százalékban pozitívak – ennek ellenére egyelőre még nem sikerült igazán áttörni a magyar krimivel szemben érzett érdektelenség falát itthon. Ezzel ellentétben az erdélyi nagyvárosok bemutatókörének első hete után nagyon nagy lelkesedés fogadja határon túl a filmet. Ott inkább egy alulról szerveződő forgalmazási struktúra van: megszondáztatják, hogy egy film iránt mekkora érdeklődés van, és ez alapján teszik be a programba, így a Valan ott telt házas vetítésekkel megy.

- Ez a nagyon pozitív határon túli fogadtatás csak a más forgalmazási struktúrának köszönhető?

- Nem feltétlenül. Ott talán azért talál be jobban a film, mert

a Valan az erdélyi bemutatóval valójában hazatért – a tematika, a közeg és az atmoszféra miatt is.

- Én azt gondoltam, hogy ez nem lesz annyira érdekes az ottani nézőknek, mert túlságosan ismerős nekik. Ehhez képest pont ezért kedvelik: mindenkinek van egy története a forgatási helyszínről, Balánbányáról, mindenki valahogyan kötődik ehhez a helyszínhez. A film létező romániai jelenségekre reflektál, és maguk a színészek különböző erdélyi városokban játszanak színházakban, sokkal jobban ismerik őket a helyi nézők, mint a magyarországiak. Hogy ez a film iránti ambivalens érdeklődés merre fog kifutni, azt az év végére sokkal jobban fogjuk látni.

- Ez most a pihenés időszaka, vagy ilyenkor is van még munka a produkcióval?

- Ez még abszolút nem a pihenés időszaka. Két hulláma is van a filmnek, az első a magyarországi bemutató és az akörüli megjelenések. A héten voltam például Győrben, ott szerveztek egy közönségtalálkozóval egybekötött Valan-vetítést, ami nagyon jó élmény volt. A másik hullám az erdélyi bemutató körút, amin a múlt héten vettünk részt a film producerével, Kántor Lászlóval, a társproducerrel, Kulcsár Zsuzsával, a látványtervezővel, Damokos Csabával, a főszereplő Krisztik Csabával és az erdélyi színészekkel. Öt városban voltak vetítések, beszélgetések és határon túli sajtómegjelenések tömkelege. És már látszanak a jövő évi programok is, tervben van egy bukaresti díszbemutató, mert közben elkezdünk nyitni a román nagyvárosok felé is. Az ünnepek alatt megpróbálom magam kipihenni, mert ebben az évben elég sok minden történt a Valanon kívül is, nyáron született meg a kisfiam.

- Elsőfilmes is vagy meg nem is, hiszen rendezőasszisztensként már számos filmben közreműködtél. Magadban érezted valamiben az „elsőfilmességet” a forgatás alatt?

- Voltak olyan pillanatok, amikor szívesen használtam volna kvázi pajzsként a tényt, hogy ez tulajdonképpen csak az első filmem. De korábban annyi forgatást csináltam már végig, hogy talán csak abban éreztem az elsőséget, hogy minden, amit eddig megtanultam a filmezésről, és tudtam, hogy szinte lehetetlen jól megcsinálni, azt sikerült belepakolnom ebbe – a hótól és időjárási körülményektől kezdve a nagyon szűk időintervallumokon át az otthontól távol való hosszú forgatásig, és azt is bevállaltam, hogy a film harminc százalékban egy olyan nyelven forogjon, amit én nem beszélek. Ilyen szempontból volt egy rizikó, hogy ezt meg tudom-e ugrani. De a stáb szempontjából vagy forgatástechnikailag egyáltalán nem éreztem magam elsőfilmesnek. Nagyrészt olyan emberekkel dolgoztam, akikkel már korábban is, és pontosan tudták, hogy mióta készülök már erre, hogy milyen velem együtt dolgozni – ez adott egy biztonságot, hogy egy csapatmunka vezetőjeként tudjam végigcsinálni a filmet.

- Nagyon különleges a téma és az atmoszféra is. Mióta érlelődött benned ez a történet?

- Nem túl régóta. A forgatás előtt másfél évvel jött egy alapötlet, ami különböző hullámokban nagyon sokat formálódott. Amikor beadtuk a Filmalaphoz forgatókönyv-fejlesztésre, még sokkal inkább misztikus krimi volt, mint lélektani. Akkor már tudtam, hogy a történet közege mindenképp egy hólepte bányaváros lesz, a hegyek közé ékelve, ahol az emberek lakta épületek teljes kontrasztban vannak a hatalmas fenyvesekkel. Megvolt a hó is, mint sok szempontból kulcsmotívum. Praktikus okból indultunk el Erdély felé a film erdélyi születésű producerével, Kántor Lacival. Onnantól, hogy megtaláltuk a helyszínt, tudtam, hogy két út van: vagy csak díszletként használjuk Balánbányát, vagy nem fogok hazudni, és bevállalom, hogy ez egy erdélyi krimi, ennek mindenfajta társadalmi és történeti vetületével. És hagyom azt, hogy a film teljesen erdélyi legyen, annak ellenére, hogy életemben először jártam ott, mikor helyszínt kerestünk a forgatáshoz.

hirdetés

Az egyik legfelemelőbb érzés a bemutató óta eltelt időben, hogy maguk az erdélyiek alig hitték el, hogy semmilyen kötődésem nincsen a régióhoz, budapestiként egyszer csak belecsöppentem a balánbányai környezetbe.

- A helyiek állítják, hogy néhány nyelvi apróságon kívül abszolút hiteles ez a film, és például maga a balánbányai polgármester mondta, hogy olyan igazságokkal szembesíti őket a film egy újfajta szemszögből, amivel nem szembesülnek mindennap. Nagyon nagy elégedettséggel tölt el, hogy a film hitelesen működik, kezdetben ettől tartottam a legjobban.

Balánbánya látképe

- Praktikus szempontból nagyon érdekelne, hogy hogyan oldottad meg a nyelvi kettősséget. Mint említetted, a film kb. egyharmada egy általad nem ismert nyelven játszódik.

- Nagyon hamar bevontuk az előkészítésbe Anna Maria Popát, a sepsiszentgyörgyi román színház vezetőjét, aki nemcsak fordította a forgatókönyvet, hanem minden magyar nyelvi szerkezetet, szókapcsolatot élővé ültetett át románba. De segített a castingban, a próbák logisztikájában is. Amikor csak tudott, mindig kint volt a fogatáson. A színészekkel nagyon pontosan megtanultuk a szöveget, ő figyelt az akcentus pontosságára. Külön foglalkozott Krisztik Csabával, aki 14 éves koráig tanult románul, de azóta nem nagyon használja a nyelvet. Anna Popa tehát egy kulcsfigura volt, aki végig fogta a kezem. Én pedig nem nagyon tudtam mást csinálni, mint hogy fonetikusan, amennyire lehetett, megtanultam a szöveget, hogy mindig tudjam, hol tartunk. A forgatókönyvből a mai napig tudok szó szerint idézni. De néha segített az is, hogy tanultam olaszul, így érzem a szerkezetekben rejlő hasonlóságokat.

- Te sem a biztonsági játékra mentél első filmesként! Ismeretlen helyszín, kemény forgatási körülmények, idegen nyelv. Szereted a kihívásokat ezek szerint.

- Hát, tény, hogy nem könnyítettem meg sem a saját feladatom, sem a stáb dolgát. De pont ez volt jó, hogy kaland és kihívás volt.

Nem volt egy olyan nap, ami unalmas lett volna, végig volt egy felfokozott izgalom, a „csak ezt a napot éljük túl” érzése – ami után persze mindig jött a következő feladat.

- A következő nap túléléséről eszembe jut egy interjúd, amiben említetted, hogy a stábbulit alatt te egy CT-vizsgálaton voltál… A forgatás tehát fizikailag is megterhelő volt. Voltak olyan körülmények, amire bármekkora igyekezet mellett is előre nem lehetett felkészülni?

- A körülményekre nagyjából felkészültünk, csak kisebb esetek voltak, amiket nem úsztunk meg. Van a Vlad háza nevű helyszín, egy zöldre festett ház, ahova eljutunk a nyomozás során a filmben, ez a város főutcájától kb. 300 méterre van, gyalogtáv. De olyan szinten lett jeges az út, ami a bányakaputól a hegyre vezet fel a házhoz, hogy komoly meglepetést okozott. Másfél-két óra volt felköltözni a stábbal úgy, hogy ez egy városi helyszínként élt a fejemben. Amikor tudod, hogy a hegyi jelenteknél biztosítva van mindenki, akkor annyira nem aggódsz, de amikor egy sétatávra lévő helyre alig tudsz eljutni, az azért meglepetés. A balánbányai közösség egyébként rendkívüli módon kitett magáért, segítettek, ahogy tudtak, emberekkel, teherautókkal, bobcatekkel. Akármennyi tapasztalatom volt már forgatásokról, van amire nem lehet felkészülni előre, például a nemalvásra. Egy idő után nagyon sokat kellett túlóráznunk a szűkös időkeret miatt, miközben a hó és a hideg eleve nagyon elvette az energiánkat. Olyan napokat kellett végigcsinálnunk, amire első asszisztensként valószínűleg nemet mondtam volna. Volt olyan nap, hogy forgott egy akciójelenet a templom hátsó bejáratától a temetőig, nagyon sok beállításban, steadicamen, fahrton, kézikamerával, a színészek futottak, estek-keltek, verekedtek, és ezután következett egy súlyosan drámai jelenet, amikor a teherautóban megnéznek egy holttestet egy másik jelenethez kapcsolódó helyszínen. Én is alig tudtam megcsinálni ezt a napot, nem is tudom, Krisztik Csabának hogy sikerült. Miután lefutott 10-12 órát a temetőben, mínusz 10-15 fokban, be lett dobva egy teherautó platójára, ahol elő kellett húznia magából azt a drámaiságot, hogy lehet, hogy épp az eltűnt húga holttestét nézegeti. És szinte csak ilyen napjaink voltak nagyon kevés pihenéssel. Emellett a legnagyobb hibát egy nagyon emberi dolog miatt követtem el. Ott állsz minden nap egy overállban, a mínuszokban, és valamikor időt kéne szakítani, hogy elmenj mosdóba, ez viszont ilyen körülmények között egy félórás procedúra. Emiatt egy idő után leszoktam a vízivás „luxusáról”, és a forgatás végi állapot is a kellő folyadékpótlás hiánya miatt következett be.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
96b2d62da53a9156bff911f0383654e67fcdf110.jpg

Még Jennifer Lopez is kapott Golden Globe-jelölést Joker és Scorsese mellett – íme a teljes jelöltlista

A várakozásoknak megfelelően a Joker, Az ír és a Házassági történet vitte a jelölések nagy részét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Los Angeles-ben kihirdették a jövő évi Golden Globe-díjátadó jelöltjeit, túl sok meglepetést nem tartogatott. A papírforma szerint a Házassági történet, a Joker és Az ír között fognak eldőlni a nagyobb díjak, de a Jokerhez hasonlóan ugyancsak négy jelölést kapott a sokkal kisebb sajtóvisszhangot kapó A két pápa, és Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja is ott van azért a főbb kategóriákban.

A legnagyobb meglepetés valószínűleg Jennifer Lopez Golden Globe-jelölése, akinek a Wall Street pillangói miatt sokan már Oscart kiáltottak. Valószínűleg a jelölteket állító Hollywood Foreign Press Association nagyon szerette volna ezt a jelölést, Lopezt ugyanis annak ellenére, hogy a film főszereplője, mellékszereplőként jelölték - ilyet akkor szoktak leginkább csinálni, ha valaki nem nem fér be a másik kategóriába, de jelölni szeretnék. Az Oscar előszobájának tartott díjakat 2020. január 5-én vasárnap este 8-kor adják át, az est házigazdája Ricky Gervais lesz.

hirdetés

Legjobb film - musical vagy vígjáték

A Nevem Dolemite

Jojo Rabbit

Tőrbe ejtve

Volt egyszer egy...Hollywood

Rocketman

Legjobb film - dráma

1917

Joker

The Irishman

A két pápa

Házassági történet

Legjobb rendező:

Sam Mendes (1917)

Todd Phillip (Joker)

Martin Scorsese ((The Irishman)

Quentin Tarantino (Volt egyszer egy...Hollywood)

Bong Joon Ho (Élősködők)

Legjobb színész - dráma

Christian Bale (Ford v. Ferrari)

Antonio Banderas (Fájdalom és dicsőség)

hirdetés

Adam Driver (Házassági történet)

Joaquin Phoenix (Joker)

Johnatan Pryce (A két pápa)

Legjobb színésznő - dráma

Cynthio Erivo (Harriet)

Scarlett Johansson (Házassági történet)

Soarise Ronana (Kisasszonyok)

Charlize Theron (Bombshell)

Renee Zellweger (Judy)

Legjobb színész - vígjáték vagy musical

Daniel Craig (Törbe csalva)

Roman Griffin Davis (Jojo Rabbit)

Leonardo DiCaprio (Volt egyszer egy...Hollywood)

Taron Egerton (Rocketman)

Eddie Murphy (A nevem Dolemite)

Legjobb színésznő - vígkáték vagy musical

Awkwafina (The Farewell)

Ana de Armas (Tőrbe csalva)

Beanie Feldstein (Éretlenségi)

Emma Thompson (Late Night)

Cate Blanchett (Hová tűntél, Bernadette?)

Legjobb női mellékszereplő

Kathy Bates (Richard Jewell)

Anette Benning (The report)

Laura Dern (Házassági történet)

Jennifer Lopez (Hustlers)

Margot Robbie (Bombshell)

Legjobb férfi mellékszereplő

Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood)

Al Pacino, (The Irishman)

Joe Pesci, (The Irishman)

Brad Pitt (Volt egyszer egy...Hollywood)

Anthony Hopkins (A két pápa)

Legjobb forgatókönyv

Házassági történet

Élősködők

A két pápa

Volt egyszer egy...Hollywood

Az ír

Legjobb eredeti filmzene

Árva Brooklyn

Kisasszonyok

Joker

1917

Házassági történet

Legjobb eredeti filmbetétdal

“(I’m Gonna) Love Me Again” (Rocketman)

“Spirit” (Az oroszlánkirály)

“Into the Unknown" (Jégvarázs 2.)

“Stand Up” (Harriet)

“Beautiful Ghosts” (Macskák)

Legjobb animációs film:

Frozen 2

Lion King

Toy Story 4

Így neveld a sárkányodat 2

A hiányzó láncszem

Legjobb idegennyelvű film

The Farewell

Les Misérables

Fájdalom és dicsőség

Élősködőj

Portré a lángoló fiatal lányról

Legjobb tévésorozat - vígjáték

Barry

Fleabag

A Kominsky-módszer

The Marvelous Mrs. Maisel

A politikus

Legjobb minisorozat vagy tévéfilm

A 22-es csapdája

Csernobil

Fosse/Verdon

A legharsányabb hang

Hihetetlen

Legjobb női főszereplő - vígjáték-sorozat

Christina Applegate (Dead to Me)

Phoebe Waller-Bridge, (Fleabag)

Natasha Lyonne (Russian Doll)

Kirsten Dunst (On Becoming a God in Central Florida)

Rachel Brosnahan (Marvelous Mrs. Maisel)

Legjobb férfi főszereplő - minisorozat vagy tévéfilm

Chris Abbott (A 22-es csapdája)

Sacha Baron Cohen (A kém)

Russell Crowe (A legharsányabb hang)

Jared Harris (Csernobil)

Sam Rockwell (Fosse/Verdon)

Legjobb női főszereplő - minisorozat vagy tévéfilm

Michelle Williams (Fosse/Verdon)

Helen Mirren (Catherine the Great)

Merritt Wever (Hihetetlen)

Kaitlyn Dever (Unbelievable)

Joey King (A tett)

Legjobb férfi mellékszereplő - sorozat, minisorozat vagy tévéfilm

Alan Arkin (A Kominsky-módszer)

Kieran Culkin (Utódlás)

Andrew Scott (Fleabag)

Stellan Skarsgård (Csernobil)

Henry Winkler (Barry)

Legjobb női főszereplő - tévésorozat, dráma

Jennifer Aniston (The Morning Show)

Olivia Colman (A korona)

Jodie Comer (Megszállottak viadala)

Nicole Kidman (Hatalmas kis hazugságok)

Reese Witherspoon (Hatalmas kis hazugságok)

Legjobb férfi főszereplő - tévésorozat, vígjáték:

Michael Douglas (A Kominsky-módszer)

Bill Hader (Barry)

Ben Platt (A politikus)

Paul Rudd (Az élet önmagammal)

Ramy Youssef (Ramy)

Legjobb női mellékszereplő - sorozat, minisorozat vagy tévéfilm

Meryl Streep (Hatalmas kis hazugságok)

Helena Bonham Carter (The Crown)

Emily Watson (Csernobil)

Patricia Arquette (A tett)

Toni Collette (Hihetetlen)

Legjobb férfi főszereplő - drámasorozat

Brian Cox (Utódlás)

Tobias Menzies (A korona)

Billy Porter (Póz)

Kit Harington (Trónok harca)

Rami Malek (Mr. Robot)


KÖVESS MINKET:


hirdetés
ulkan-1.png

Jennifer Lopez és Antonio Banderas is díjat kapott a Los Angeles-i filmkritikusoktól

Antonio Banderas, a Fájdalom és dicsőség főszereplője a legjobb színész díját kapta, az Élősködők sztárja, a dél-koreai Szong Gangho pedig férfi mellékszereplőként lett díjazott.
MTI - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Pong Dzsunho dél-koreai rendező Arany Pálma-díjas Élősködők című filmje kapta vasárnap a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének fődíját - írta a The Hollywood Reporter. Díjat kapott Jennifer Lopez és Antonio Banderas is.

Az Élősködők nemcsak a legjobb film díját nyerte el a kritikusoktól, de a rendező díját is Pong Dzsunhónak ítélte oda a testület. A kritikusok szavazatai alapján a második helyezett Az ír című maffiaeposz lett, amelynek rendezője, Martin Scorsese ugyancsak a második helyet kapta.

A Los Angeles-i Kritikusok Szövetségének tagjai vasárnap szavaztak a díjaikról. A LAFCA más kritikustestületektől eltérően a győztes mellett a második legtöbb szavazatot elnyerő helyezettet is bejelenti.

hirdetés

A legjobb forgatókönyv díját Noah Baumbach kapta a Házassági történetért, ebben a kategóriában az Élősködők forgatókönyve lett a második.

Mary Kay Place a Diane főszerepéért a legjobb színésznő, Jennifer Lopez, a Wall Street pillangói sztárja pedig a legjobb mellékszereplő díját nyerte el. Antonio Banderas, a Fájdalom és dicsőség főszereplője a legjobb színész díját kapta, az Élősködők sztárja, a dél-koreai Szong Gangho pedig férfi mellékszereplőként lett díjazott.

A dokumentumfilmes mezőnyből az American Factoryt díjazták a kritikusok, akik a második helyre az Apollo 11 című produkciót tették.

Az animációk közül a Keresem a testem című francia produkció került ki győztesként, míg a második helyet a Toy Story 4. szerezte meg a szavazásban.

A legjobb idegen nyelvű film díját Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című alkotása nyerte el. A második helyre a Portré a lángoló fiatal lányról című francia film került a Los Angeles-i kritikusoknál.

A filmzeneszerzők közül Dan Levy (Keresem a testem) vitt el a díjat az 1917 angol-amerikai háborús filmdrámához zenét komponáló Thomas Newman elől. Az operatőröknél a Portré a lángoló fiatal lányról című filmet fényképező Claire Mathon előzte meg Roger Deakinst, aki az 1917-et forgatta.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!