hirdetés
fanni-cimkep.jpg

VV Fannit nyereségvágyból ölhette meg gyilkosa - vádat emeltek a férfi ellen

A vádirat szerint pénz kellett neki. A lakásán találkozott vele, olyan erővel bántalmazta, hogy belehalt. Holttestét a Dunába dobta, két napra rá újra visszament a lakásba, hogy értékeket hozzon el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.


hirdetés

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség az egykori ValóVilág-szereplő, Novozánszki Fanni halálának ügyében.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor közleményéből kiderül:

értékei megszerzése miatt ölte meg egy férfi,

a Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy 35 éves férfi – miután a bűncselekményt megelőző időben sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége – elhatározta, hogy megkísérel rövid úton pénzt szerezni Fannitól. Hosszas próbálkozást követően 2017. november 20-ára beszélt meg egy találkozót vele, a lakására.

hirdetés

Amikor a nő az esti órákban beengedte a férfit budapesti otthonába, a lakásban lévő értékek megszerzése érdekében az bántalmazta. Ennek következtében áldozata

vérző sérülést szenvedett és magatehetetlen állapotba került.

Ezután a lakásban több értéktárgyat magához vett, eltette Fanni okmányait és olyan dolgokat, amikkel azt a látszatot keltette, hogy elutazott. Utána a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő nőt kézben levitte az autóhoz. A hátsó ülésre tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz.

Fanni ekkorra már nem élt, a korábbi bántalmazásokba belehalt.

A férfi a holttestet összekötözte, a kocsija csomagtartójába tette. Siófokra ment, majd a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte.

Két nappal később további értékeket hozott el Fanni lakásából.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be pénteken vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A minősített emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
angyalfold_gyilkossag_mti_1.jpg

Megöltek egy 29 éves férfit Angyalföldön

Egy használaton kívüli telephelyen találták meg a holttestet.
MTI, fotók: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

Holtan találtak egy férfit szerda reggel Angyalföldön, egy használaton kívüli telephelyen, a 29 éves ember gyilkosság áldozata lett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.

A BRFK emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, a rendőrök keresik az ismeretlen elkövetőt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szegedi-viragbolt-fegyveres-rablo.jpg

Elbocsátott jogász a fegyveres rabló, aki könnyes szemmel kért pénzt egy szegedi virágboltostól

Az 51 éves férfit februárban küldték el a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalból, most rablással gyanúsítják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

Mint korábban beszámoltunk róla, múlt héten egy fegyveres, szájmaszkos, baseball sapkás rabló bement egy szegedi virágboltba, és könnyes szemmel kérte a pénzt. A tulajdonos végül adott neki ötezer forintot, még meg is sajnálta a maszkos férfit.

Most kiderült, hogy egy korábban elbocsátott jogászt gyanúsítanak a rablással. Az RTL Híradó úgy tudja,

februárban küldték el a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalból, korábban pedig elvált, így az élete félresiklott.

Múlt csütörtökön egy szegedi postára ment be, ahol ráfogta az egyik alkalmazottra a fegyverét és pénzt követelt tőle. A másik két postás közben az utcára rohant, hogy segítséget kérjenek.

hirdetés

A rabló ettől megijedt, majd biciklijével elmenekült.

Két nappal később egy virágboltba ment be, ahol már könnyes szemmel kért pénzt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szel_bernadett_god.jpg

Összegyűltek az aláírások: az Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék a különleges gazdasági övezetek miatt

Szél Bernadett a Facebookon jelentette be, hogy nem hagyják annyiban a Gödön kirobbant ügyet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

"Összegyűlt a szükséges számú aláírás, sok köszönet érte a parlamenti ellenzéknek! Így a mai napon utólagos normakontroll indítvánnyal az Alkotmánybírósághoz fordulhattunk a különleges gazdasági övezetekről és a gödi különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló kormányrendeletek alaptörvény-ellenessége ügyében"

- írja a Facebookon Szél Bernadett.

Az ellenzéki politikus a folytatásban azt írja, hogy "a kormány a veszélyhelyzetben kapott kivételes jogalkotói hatáskörével vastagon visszaélt és Göd ügye az egyik legdurvább visszaélés. A gödi különleges gazdasági övezet kijelölésével egyik pillanatról a másikra több száz millió forintos adóbevételtől és értékes ingatlanoktól fosztották meg az ellenzéki vezetésű várost mindenfajta felkészülési idő, kártalanítás vagy jogorvoslat nélkül".

Szél Bernadett arról is ír, hogy "ez a lépés súlyosan sérti a jogbiztonságot, a tulajdonhoz való jogot, a kártalanítás nélküli kisajátítás tilalmát és a jogorvoslathoz való jogot, valamint a hátrányos megkülönböztetés tilalmába ütközik."

A politikus azzal zárja a bejegyzést, hogy szerinte

hirdetés

"ez a módszer maga a visszamenőleges hatállyal elkövetett választási csalás."

A kormány még áprilisban döntött úgy, hogy különleges gazdasági övezetté nyilvánítja Gödöt, ezzel a helyi Samsung-gyár által megfizetett iparűzési adót – a város bevételének harmadát – a Pest megyei önkormányzathoz irányították.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ujzeland_mentes_gyurukura.jpeg

18 nap után élve találták meg A Gyűrűk Ura forgatási helyszínén eltűnt túrázókat Új-Zélandon

Amikor rájuk találtak, már nem volt semmilyen élelmük.
Fotó: NZ Defence Force - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

Május 9-én indult ötnapos túrára Jessica O'Connor és Dion Reynolds az új-zélandi Kahurangi Nemzeti Parkba. Miután nem tértek vissza időben, egy ismerősük kilenc nappal később jelentette eltűnésüket. A keresésükre induló mentőcsapatok munkáját nehezítette a kedvezőtlen időjárás is, de végül helyi idő szerint szerda délután megtalálták a sérült kirándulókat, írja a Radio New Zealand.

A két nő túra közben szenvedett balesetet a 4250 négyzetkilométeres területen, ahol A Gyűrűk Ura-filmek több jelenetét is forgatták. A zuhanás után egyiküknek a bokája, a másiknak pedig a háta húzódott meg, így nehezen is mozogtak. A baleset után néhány napig egy helyben maradtak, csak később kerestek egy olyan területet, ahol vízre bukkantak.

A két 23 éves túrázót végül mentőhelikopterrel mentették ki a területről. Amikor rájuk találtak, már nem volt semmilyen élelmük.

A rendőrség információi szerint a túrázók sérülései nem komolyak, de kivizsgálásra kórházba szállították őket.

A mentőcsapatban szolgáló egyik őrmester elmondta, hogy helyesen cselekedtek az eltévedt túrázók: egy helyben maradtak, és megpróbálták láthatóvá tenni magukat, így amikor a terület átfésülése közben a közelükbe értek, végül észrevették őket.

hirdetés

A keresés során két helikoptert és három keresőkutyát is bevetett az új-zélandi rendőrség.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!