Teljesen megújul Budapest két nagy belvárosi tere, a Vörösmarty és a Podmaniczky tér
Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy egy 21. századi új belváros jöjjön létre – mondta az V. kerület polgármestere.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 09.A rekonstrukciós munkák az V. kerület beruházásában, a kormány és a főváros támogatásával valósulnak meg, a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek - jelentette be Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere.

Vörösmarty tér

A főváros tulajdonában lévő Vörösmarty tér faltól-falig megújul, a több mint 30 éves beton térkő burkolatot jó minőségű, egyedi kialakítású és megjelenésű természetes lapkő burkolat váltja majd.

Új köz- és díszvilágítási rendszer lesz a régi helyett, és újak lesznek az utcabútorok is.

A téren tartandó vásárok és a kulturális rendezvények igényeit jobban kiszolgáló teret hoznak majd létre,

a felújítás során kialakítják az egységes arculatú árnyékoló rendszereket, és a burkolatba rejtett szükséges elektromos csatlakozási lehetőségeket.

A polgármester kiemelte, hogy a Vörösmarty-szoborcsoport körül méltó környezetet alakítanak ki, illetve a tér rekonstrukciójához kapcsolódóan a környező mellékutcákat is felújítják. Megújul a Deák Ferenc utca Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, valamint a Vigadó utca és a Harmincad utca is.

Podmaniczky Frigyes tér

Az Arany János utcai metrómegállónál lévő tér felújításáról Szentgyörgyvölgyi Péter azt mondta:

megszűnik a trolibusz végállomás, 82 új fát ültetnek,

megújul a közvilágítás, és természetes kőburkolattal látják el a területet. A cél az, hogy a Podmaniczky tér központi része valóságos városi ligetté váljon.

A Vörösmarty tér felújítása mintegy 2,3 milliárd forintból valósul meg állami támogatással, a Podmaniczky tér rekonstrukciója mintegy 1,2 milliárdból fővárosi támogatással.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x