hirdetés
modena.jpeg

Vonat elé löktek egy magyar prostituáltat Olaszországban, a gyilkos nem először ölt

A feltételezett elkövető korábban 23 évet ült egy idős asszony meggyilkolásáért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. január 29.


hirdetés

A vonat elé löktek egy magyar prostituáltat az észak-olaszországi Modenában - írja a Blikk. A lap szerint

a 24 éves lánnyal egy 50 éves olasz férfi végzett, aki megpróbálta kirabolni őt, majd egy száguldó vonat elé lökte egy helyi állomáson.

A férfi korábban 23 évet ült egy gyilkosság miatt, és mindössze 3 éve szabadult. 1994-ben egy idős asszony kirablása, elrablása, megkínzása és meggyilkolása miatt ítélték el. Miután kiengedték, raktári munkásként dolgozott, most pedig újra ölt.

A magyar lány holttestére a vasútállomáson találtak rá. A közelben tartózkodó prostituáltak a hírek szerint látták a gyilkosságot, ők vezették el a rendőrséget a férfihoz, akit a térfigyelő kamerák felvételei és a mobilja koordinátái alapján azonosítottak.

A Blikk megszólaltatta az áldozat családját. Elmondásuk szerint a rendőrök azzal kopogtattak náluk, hogy a fiatal nő vonatbalesetben halt meg, így a családtagok először azt hitték, a csütörtök reggeli milánói vonatszerencsétlenségről van szó, de az áldozatok között nem találták a lány nevét. Csak ezután tudták meg, hogy gyilkossági ügyről van szó.

hirdetés

"Mi úgy tudjuk, hogy hidegvérrel végzett vele ez az ember: kirabolta, majd megfojtotta őt, a holttestet pedig azért vetette a vonat alá, hogy így tüntesse el a gyilkosság nyomait, és szerencsétlen balesetnek álcázza kegyetlen tettét. Nem tudjuk, hogy hol tart a nyomozás, hogy melyik verzió az igaz, és hogy mi történt valójában szegény testvéremmel! A kinti követségnél hét végére ígértek tájékoztatást, de még nem kaptunk semmilyen információt!

Haza szeretnénk hozni Arietta testét, amint lehet, hogy búcsút vehessünk tőle!"

- mesélte a lapnak az áldozat testvére.

Egy helyi olasz lap szerint eközben a gyanúsított azért harcol, hogy szabadlábon védekezhessen.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
107287901_1580740935418118_5354837768272549025_n.jpg

Fél óra alatt csípték össze teljesen a szúnyogok a vecsési férfit

Olvasónk szerint semmit nem ért az idei szúnyogirtás.
Fotó: Csizmadia Zoltán - szmo.hu
2020. július 05.


hirdetés

Szúnyoginvázió van Vecsésen annak ellenére, hogy már megvolt az idei szúnyogirtás. Mindezt egy helyi lakos, Csizmadia Zoltán osztotta meg rendkívül szemléletes ábrákkal: a leírás szerint fél óra kellett a szúnyogoknak, hogy a férfi felsőtestét teljesen beborítsák a csípésekkel.

A férfi szerint az is közrejátszhat a szúnyoginvázióban, hogy a nagyobb esőzésekkor Vecsés szennyvize az árokban köt ki.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
IMG_1373_0-1000x667.jpg

Közel kétszáz rendőr razziázott a siófoki Petőfi sétányon

Összesen 646 főt igazoltattak szombat éjjel.
Fotó: police.hu - szmo.hu
2020. július 05.


hirdetés

A megnövekedett látogatói létszám miatt több mint kétszáz rendőr felügyelte a szombatról vasárnapra virradó éjszakát a siófoki Petőfi sétányon. A police.hu közlése szerint a rend őrei nyáron megerősített létszámban vannak jelen a városban, mivel rengetegen érkeznek ide kikapcsolódni, és az éjszakai élet is felpezsdül. A rendőrség az önkormányzattal, társszervekkel és a polgárőrséggel szorosan együttműködve tartják fent a rendet, és biztosítják jelenlétükkel a látogatók számára a szubjektív biztonságérzetet.

A razzia során 646 főt igazoltattak, és öt főt állítottak elő bűncselekmény elkövetése, illetve annak gyanúja miatt - elsősorban lopás és garázdaság volt a vétség.

Két embert bírságoltak meg, és hat esetben tettek feljelentést. A rendőrök az autós forgalomra is fokozottan figyeltek, két ittas vezetőt is kiszúrtak.

A police.hu-n közzétett videón az is jól látható, hogy a lovas rendőrök is szolgálatba álltak Siófokon:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rtl-veresegyhaz.jpg

Kikapcsolhatják az áramot a veresegyházi lakóparkban, amely bár lakják, papíron nem is létezik

Az ügyben csalás miatt nyomoz a rendőrség, a beruházó cég ellen pedig felszámolás indult.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 04.


hirdetés

Villany nélkül maradhat csaknem száz család a veresegyházi lakóparkban. A beruházó levélben értesítette őket, hogy jövő héten kikapcsolják az áramot. Ez az a lakópark, amely bár már évek óta lakják, papíron nem is létezik. Az ügyben csalás miatt nyomoz a rendőrség, a beruházó cég ellen pedig felszámolás indult - hangzott el az RTL híradójában. A héten a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű cégnek nyilvánította a beruházót. Ez azt jelenti, hogy felgyorsulhat a felszámolási eljárás.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nagy-tamas2.jpg

Meghalt Nagy Tamás építész

A dunaújvárosi evangélikus templom és a budapesti Hungarocontrol székház tervezője 69 éves volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 05.


hirdetés

Elhunyt Nagy Tamás Ybl-díjas, Prima-díjas építész, a MOME volt tanszékvezetője, egyetemi tanár, a kortárs építészet egyik legkimagaslóbb alkotó egyénisége és gondolkodója - írja az Építészfórum.

Nagy Tamás 1951-ben született Csornán. Középiskolai tanulmányait a győri Hild József Építőipari Technikumban végezte 1964-69-ig. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1975-ben szerzett diplomát. 1975-86-ig a BUVÁTI-ban dolgozott építész tervezőként. A MÉSZ Mesteriskolát 1978 és 80 között végezte el. 1986-89-ig, majd három évig New Yorkban, a Haines Lundberg Waehler Architects irodában dolgozott.

Amerikából hazatérve egy évet töltött Makovecz Imre irodájában, a MAKONA-ban.

Vincze Lászlóval és Salamin Ferenccel 1990-ben megalapította az AXIS Építésziroda Kft.-t, ahol tíz évig dolgozott, elsősorban egyházi megbízásokon. 2000-ben megnyitotta saját építészirodáját a LINT Építészeti és Művészeti Kft.-t, ahol haláláig vezető építész-tervezőként dolgozott.

2004-től 2014-ig, tíz éven át a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (2006-ig Magyar Iparművészeti Egyetem) építész tanszékének vezetője, 2011-től a MOME főállású egyetemi tanára volt.

hirdetés

Főbb munkái közé tartozott a dunaújvárosi, a sopronnémeti és a balatonboglári evangélikus templom, az aszódi evangélikus gimnázium épülete és a Hungarocontrol budapesti székháza.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!