hirdetés
N4247089.jpg

Visszatért nézelődni a baleset helyszínére a debreceni gázoló, de felismerték

Segítségnyújtás nélkül távozott a baleset helyszínéről, majd később egyszerű járókelőként akart elvegyülni a kíváncsiskodók között.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2020. február 14.


hirdetés

A szemtanúk ismerték fel a debreceni gyalogosgázolás feltételezett elkövetőjét - írja a Police.hu.

Csütörtökön reggel 7 óra körül Debrecenben, a Csapó utcában egy zebrán elütöttek egy nőt. A kocsi vezetője a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott. A gyalogost súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A rendőrök épp a helyszínelést végezték, amikor az egyik szemtanú jelezte nekik, hogy a nézelődők között felismerte a járművezetőt, és nem messze az autó is ott parkol.

Mint kiderült, a helyi lakos valóban elhajtott a helyszínről, majd nem sokkal később visszament, és úgy tett, mintha csak egy kíváncsiskodó lenne. Az egyenruhások a szemle során megvizsgálták a férfi autóját, aminek a szélvédője még akkor is annyira le volt fagyva, hogy csak egy kis részen lehetett kilátni rajta.

A Debreceni Rendőrkapitányság a 46 éves sofőrrel szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

hirdetés

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az autó tulajdonosának kötelessége indulás előtt letakarítani az üvegfelületekre lecsapódott párát, azokra lerakódott jeget, havat.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kecskemeti-vonatbaleset.jpg

Kecskeméti vonatbaleset: a tragédia előtt pár perccel a nagymama még ajándékot vett az unokáinak

A 62 éves asszony vasárnap a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre. A vele utazó 8 és 11 éves unokái nem élték túl a balesetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy egy 8 és egy 11 éves kislány halt meg Kecskeméten, amikor 62 éves nagymamájuk a piros jelzés ellenére ráhajtott a sínekre, ahol egy vonat elsodorta őket.

A kislányok anyukája korábban arról beszélt, hogy nem érti, volt férje miért engedte, hogy a nagymama vezessen, hiszen anyósa 10 éve nem ült volán mögött, a jogosítványát is nemrég szerezte vissza.

Az RTL Híradó most arról számolt be, hogy percekkel a baleset előtt a nagymama még boltban volt az unokáival. Az eladók nem akartak nyilatkozni, de sírva mesélték el, hogy a kislányok jókedvűen válogattak, a hajcsatokat próbálgatták.

A nagymamájuk vasárnap is vett kisebb ajándékokat a gyerekeknek, egyikük még egy iskolai vonalzót is kapott, majd nevetgélve szálltak be a kocsiba.

hirdetés

A vasúti átjáró a bolttól alig 50 méterre van, a baleset előtt is sokan látták őket, amikor hazafelé indultak.

"Itt voltak a boltban, és hát ugye itt nem tudnak átmenni, hanem erre körbe kell menni és hát sajnos szerencsétlen nem vette észre a pirosat"

- mesélte az RTL Híradónak az egyik helyi férfi, aki a nagymamáról azt mondta, családszerető asszony.

A környéken sok tanya van, az asszony is ott lakik, nemrég pedig a fia is hozzáköltözött. A lányok náluk voltak apás hétvégén. Hat testvérük van, a gyerekeket az édesanya neveli, aki szintén a környéken él, a vasút város felöli oldalán.

A két kislány egy kis családias általános iskolába járt, ahol mindenki ismerte őket. Hétfőn reggel a másodikos és az ötödikes osztálytársaik gyertyával, valamint Szandra és Niki fotójával emlékeztek rájuk, később pedig az iskolapszichológus beszélgetett velük. Nyolcadikos testvérük nem ment iskolába, otthon maradt az édesanyjával.

A lányok szülei azt mondták az RTL Híradó stábjának, hogy nincs bennük harag. A balesetet okozó nagymama még kórházban van, zúzódásokat szenvedett és bordája is eltört, a híradó úgy tudja, még nem tudták kihallgatni a rendőrök, arra várnak, hogy az asszony képes legyen beszélni a történtekről.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kecskemeti-vonatbaleset-gyaszolo-apa.jpg

Nem haragszik az édesanyjára a kecskeméti vonatbalesetben meghalt kislányok apja

A férfi a Blikknek azt mondta, hazavárja az anyját a kórházból. A tragédiáról nem beszéltek egymással.
Fotó: MTI/Donka Ferenc - szmo.hu
2020. február 18.


hirdetés

Nem haragszik az édesanyjára és hazavárja őt az a férfi, aki a tragikus kecskeméti vonatbalesetben elveszítette két kislányát - írja a Blikk.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy vonattal ütközött egy autó vasárnap délelőtt Kecskeméten. A kocsit egy 62 éves nagymama vezette, a hátsó ülésen pedig az unokái, egy 8 és egy 11 éves kislány ült.

A gyerekek olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy azonnal meghaltak a balesetben. A nagymamát kórházba szállították.

A balesetben elhunyt kislányok édesanyja azt mondta azt mondta a Blikknek, hogy a volt anyósa tíz éve nem vezetett autót, most szerezte vissza a jogosítványát, és nem akar ítélkezni felette, de soha nem fogja megbocsátani neki a történteket.

hirdetés

A lapnak a kislányok édesapja is beszélt a tragédiáról.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
caroline-flack.jpg

Caroline Flack halála után több mint egymillióan írták alá a celebek magánéletének törvényi védelmét sürgető brit petíciókat

A brit Love Island műsorvezetőjét a hétvégén holtan találták londoni otthonában.
MTI - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Alig egy nap alatt több mint egymillióan írták alá azt a két nagy-britanniai petíciót, amelyek kezdeményezői egy közismert televíziós személyiség öngyilkossága nyomán a celebek magánéletének erőteljes törvényi védelmét követelik.

A felhívások közvetlen előzménye, hogy a hétvégén holtan találták londoni otthonában Caroline Flacket, aki 40 évesen vetett véget életének.

Caroline Flack igen sikeres, hazájában széles körben ismert és kedvelt médiaszemélyiség volt. Sokoldalú tehetségét mutatta, hogy profi táncos partnere oldalán 2014-ben megnyerte a BBC televízió Strictly Come Dancing címmel évente megrendezett, rendkívül színvonalas és népszerű táncversenyét, 2015-től tavalyig pedig ő vezette a Love Island című televíziós valóságshow-t, amely két éve a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) által a legjobb ilyen jellegű tévéprodukciónak odaítélt díjat is elnyerte. A díjat Caroline Flack vette át a 2018-as londoni BAFTA-gálán.

A Love Island műsorvezetői posztjáról tavaly távozott, miután az a vád merült fel ellene, hogy tettleg bántalmazta barátját, Lewis Burtont, amiért őrizetbe vették. A terhére rótt vádat tagadta, ennek ellenére bírósági büntetőeljárás indult ellene, jóllehet ezt Burton is ellenezte.

hirdetés

A néhai tévésztár menedzseri feladatait ellátó vállalat hétfőn súlyos bírálattal illette az angol-walesi ügyészi hivatalt (CPS), a médiának csemegeként szolgáló "kirakatper" megrendezésével vádolva a hatóságot.

Vasárnap ugyanakkor egy magánszemély felhívást helyezett el a change.org petíciós portálon, új és sokkal szigorúbb törvényeket követelve a sajtó és a közönség figyelmének középpontjában álló médiasztárok magánéletének védelmére.

A petícióban megfogalmazott követelések között szerepel annak törvényi megtiltása, hogy a médiaorgánumok bizonyíték nélküli információkat, megbízhatatlan forrásoktól eredő idézeteket tegyenek közzé, és az érintettekre, mentális állapotukra vagy a környezetükben élőkre nézve olyan hátrányos hatású információkat közöljenek, amelyeket a celebek magánéletébe betörve szereztek.

A felhívás kezdeményezője és aláírói megtiltanák olyan képek közlését is, amelyeket lesipuskás fotósok készítettek a célba vett személyiségek hozzájárulása nélkül, és azt is, hogy a média az érintettekről magánjellegű orvosi, egészségi vagy szexuális irányultságra vonatkozó adatokat ismertessen.

A petíció követeli emellett a bosszúpornó törvényen kívül helyezését is, vagyis olyan szexvideók jogszabályi szankcionálását, amelyeknek online terjesztői egykori partnerükön akarnak valamiért elégtételt venni.

A felhívás aláíróinak száma hétfő estére átlépte a 450 ezret.

Egy másik, 38Degrees nevű petíciós portálon olyan felhívás jelent meg, amely azt követeli, hogy az emberölési ügyeket szankcionáló jogszabályokhoz hasonló törvényben minősítsék bűncselekménnyé, ha a brit média "tudatos és kíméletlen zaklatással öngyilkosságba kerget bárkit, legyen szó közéleti személyiségekről vagy másokról".

Ezt a petíciót hétfő estig csaknem 580 ezren írták alá, vagyis a két felhívás támogatóinak száma meghaladta az egymilliót.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
renner-erika-lugos-tamadas-alkotmanybirosag.png

Felül kell vizsgálni a lúgos orvos ügyét az Alkotmánybíróság szerint

Nem semmisítették meg az ítéleteket, nem kerül szabadlábra a férfi, de a Kúriának kell majd döntenie, hogy milyen módon biztosít felülvizsgálatot számára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 18.


hirdetés

Elrendelte az Alkotmánybíróság kedden közzétett határozatában a Kúrián a lúgos orvosként ismert B. Krisztán ügyében 2018 júliusában hozott jogerős ítélet felülvizsgálatát.

A hírt a testület honlapján, közleményben jelentették meg.

A "lúgos orvosként" emlegetett férfi az ítélet szerint azért kapott 11 év börtönt, mert 2013. március 12-én otthonában megtámadta volt barátnőjét, Renner Erikát, műtéteknél használatos altatószerekkel elkábította, és a nő nemi szervére lúgot öntött.

A lakást rázárta a kábult áldozatra, és annak telefonjaival illetve számítógépével távozott. Tettének hátterében az állhatott, hogy nem tudta feldolgozni, hogy a nő szakított vele.

hirdetés

B. Krisztián a Kúria ítélete miatt alkotmányjogi panaszt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz. Azt kifogásolta, hogy miközben zajlott az ügye, új Büntetőeljárási törvény (Be.) lépett hatályba, ami miatt elesett a valódi felülvizsgálat lehetőségétől, ezért sérült a tisztességes eljáráshoz és a jogorvoslathoz való alkotmányos joga. Indítványában az első-, másod és harmadfokú ítéletei mellett a Be. vonatkozó bekezdéseinek megsemmisítését kérte az AB-től.

"Az Alkotmánybíróság egy jogerős ítéletekkel lezárt ügyben visszautasította a bírói döntések elleni alkotmányjogi panaszt" - írja a most megjelent közlemény.

"Viszont megállapította, hogy az új büntetőeljárási törvény átmeneti rendelkezése, amely nemcsak a hatályba lépését követően, hanem a korábbi jogszabály alapján még joghatályosan előterjesztett fellebbezés elbírálásának részbeni mellőzését is lehetővé teszi, az Alkotmánybíróság határozata szerint nincs összhangban az Alaptörvénnyel."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!