hirdetés
pumukli-kalandjai-mano-kobold-eder-ur.jpg

Visszatér a képernyőre a Pumukli, százezrek kedvenc mesesorozata

Digitálisan felújítva láthatják a nézők.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 13.


hirdetés

Megújulva tér vissza a Pumukli kalandjai című gyerekeknek szóló filmsorozat. Az NSZK-osztrák-magyar koproducióban készült sorozatot 1982-ben mutatták be, az alkotója Ellis Kaut írónő volt, aki 2015-ben halt meg.

A meséken - nem túlzás - generációk nőttek fel.

A Pumuklit örökösödési és jogi viták miatt hosszú ideje nem játszották, március 1-jétől azonban az Amazon Prime Video platformján közzétették az eredeti részeket, 2020-tól pedig a tervek szerint digitálisan felújított változatban is látható lesz mind az 52 rész.

A német médiának Barbara von Johnson, az eredeti figura illusztrátora is nyilatkozott. Szerinte: "A mai gyerekeket a digitális világ uralja. Úgy gondolom, hogy vissza kell térniük a természetes, hiteles önmagukhoz, hogy ellensúlyozzák az állandó megfelelési kényszert. A kis kobold története segíthet az önmegvalósításban, a könnyed mindennapok és helyes értékek megteremtésében".

Az Amazon Prime Video vezérigazgatója, Christoph Schneider pedig azt mondta, hogy szeretné, ha pont olyan lelkesen fogadnák Pumuklit a mai gyerekek is, mint a sorozat régi rajongói.

hirdetés

Via: 24.hu


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
alarcos-enekes-mehecske.jpg

Álarcos énekes: a Méhecske lepleződött le, Rubint Rella volt a jelmezben

Egyik nyomozó sem találta el, hogy Rubint Réka unokahúga bújt meg a maszk alatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 27.


hirdetés

A Méhecske esett ki az Álarcos énekes második évadának negyedik adásában, így neki kellett levennie a maszkot.

A vasárnapi műsorban rajta kívül az Egér, a Bika, a Kaktusz, a Zebra, a Röfi és a Kakas énekelt még. A párbajok alapján a biztos továbbjutók az Egér, a Zebra és a Röfi voltak, így a három megmaradt jelmezes közül választották ki a nyomozók azt, akinek a műsor végén fel kellett fednie magát.

A döntésük a Méhecskére esett. Mielőtt levette a maszkot, a nyomozók megtették végső tippjeiket. Hargitai Bea Bódi Sylvire, Csobot Adél Kapás Boglárkára, Sebestyén Balázs Mihalik Enikőre, Puskás Peti pedig Szilágyi Liliánára tippelt.

Végül kiderült, hogy Rubint Rella volt a jelmezben.

A leleplezés pillanata:

hirdetés

Így énekelt a Méhecske, azaz Rella a negyedik adásban:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
enola1.jpg

A csaj, aki lekörözi Sherlock Holmest – az Enola Holmes vagány és rekordokat dönt

A Stranger Things sztárja remekel a híres detektív húgáról szóló netflixes moziban.
Szajki-Vörös Adél, fotók: Netflix - szmo.hu
2020. szeptember 28.


hirdetés

A jövőnket mi alakítjuk, mondja a kamerába a film elején és végén is cinkosan Enola Holmes karaktere az azonos című filmben. Azaz a kultikus Stranger Thingsből megismert, előttünk felnövő Millie Bobby Brown, aki élete eddigi egyik legszuperebb alakítását nyújtja. Ő az, akinek a csillogó tekintete és apró színészi nüanszai miatt végignézzük ezt a kedves, jó szándékú filmet. És persze a megvalósítás igényessége miatt is, de ez az én szememben annyira másodlagos volt, mert mindig lenyűgöz egy ilyen színészi alakítás, ami szinte kivilágít a filmből.

A forgatókönyv is remek,

de erről még később. Az Enola Holmes már most is nagy siker: nálunk napok óta vezeti a Netflix magyarországi toplistáját, míg március óta a legnagyobb nézettségű mozi a streaming szolgáltatónál globálisan is. Megvan az oka: magával ragadó történet, fordulatok, igényes kivitelezés, és egy hősnő, akibe mindenki azonnal beleszeret. Aki ráadásul önreflexív filmes megoldásként folyamatosan a kamerába dumál, pofákat vág, kacsintgat, azaz önnön történetének vagány narrátora. Mindezt pontos viktoriánus dialektusban.

Az Enola Holmes egy könyvadaptáció, mely Nancy Springer regénye alapján készült, s a középpontjában a korábban ismeretlen Holmes-húg áll. A sztori szerint Enola - neve megfordítva: alone, azaz egyedül - egyedül nevelkedik egy Isten háta mögötti kastélyban, ahol édesanyjával (Helena Bonham Carter a film érzelmi száláért felelős, és szívbemarkoló az alakítása) élnek.

Enola mindenféléket tanul, melyre, mint később kiderül, nagy szüksége lesz - eddigre két fivére már kirepült a családi fészekből - , például harcművészetet, kódfejtést, és az enciklopedikus tudását is fejleszti a családi könyvtárból.

hirdetés

Anyjáról már az elején sejteni lehet, hogy nem akármilyen teremtés, de a sztori későbbi alakulásában nyilvánvalóvá válik az is, hogy az alma nem esett messze a fájától.

Enola tizenhatodik születésnapján anyja eltűnik, ám megérkezik két testvére, a már híres Sherlock (Henry Cavill is sziporkázik a kissé aspergeres detektív szerepében) és a mizantróp Mycroft (az eddig jóképű fazonokat játszó Sam Claflin végre megmutathatta, milyen vicces is tud lenni). A két báty totál kiakad, hogy az anyjuk eltűnt, és összefognának, hogy a szerintük elhanyagolt Enolát komoly tanítói kézbe adják, ő azonban elmenekül, hogy megtalálja az anyját.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
enola-holmes-netflix.png

Híres férfiak elnyomott lánytestvéreinek állított emlékműveket a Netflix az Enola Holmes című film kapcsán

Valószínűleg legtöbbünknek nem mond sokat Frances Dickens, Mary Hardy, Helena Victoria hercegnő, vagy éppen Maria Anna Mozart neve, pedig épp olyan tehetségesek voltak, mint ismert fiútestvéreik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Szeptember 23-án jelent meg a Netflixen az Enola Holmes című film, amely Sherlock Holmes háttérbe szorított lánytestvéréről szól, Nancy Springer amerikai írónő The Enola Holmes Mysteries című regénysorozatán alapján.

A fikciós karakter, Enola által inspirálva a Netflix több szobrot helyezett el szerte az Egyesült Királyságban olyan híres férfiak emlékműve mellé, akiknek bár lánytestvéreik ugyanolyan tehetségesek voltak, mint ők, mégis elfelejtődtek, eltűntek a történelemkönyvekből.

Szobrot kapott Frances Dickens zongorista és énekesnő, aki olyan nagy tehetséggel volt megáldva, hogy a Dickens család az ő taníttatását részesítette előnyben Charleséval szemben, mivel csak egyikük oktatására volt pénzük. A lány a brit Királyi Zeneakadémián tanult, Beethoven egykori növendékétől.

hirdetés

Thomas Hardy író testvére, Mary Hardy szintén magasabb oktatásban részesült, és évekig dolgozott tanárként, mígnem kinevezték iskolai igazgatónőnek. Ez abban az időben óriási eredmény volt egy nőnek.

Helena Victoria hercegnő VII. Edward király testvére volt, a brit Vöröskereszt egyik alapító tagja, valamint a Royal British Nurses Association elnöke. Sokat tett az egészségügyben dolgozókért, harcolt, hogy jobb munkakörülmények között dolgozhassanak, magasabb fizetésért.

Maria Anna Mozart ügyesen játszott csembalón és fortepianón, turnézott Bécsben és Párizsban is. Mikor fiatalabb korukban Wolfganggal együtt zenéltek, Maria gyakran több elismerést kapott, mint testvére, azonban a kulturális nyomás miatt nőként nem tudta folytatni karrierjét.

Ez az akció egyrészt zseniális marketing húzás volt a Netflix részéről, másrészt viszont egy nagyon szép kezdeményezés, hogy a kiszorított nők érdemeire terelnek egy kis figyelmet.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-8.jpg

Hülyét csinál mindenkiből és 20 Emmy-díjas a műsora – ki ez a John Oliver?

Monica Lewinskyvel zseniális interjút készített, az angol királyi családot ki nem állhatja, pedig félig brit, és semmit sem fél kimondani.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Nem eleget beszéltünk róla, pedig az angolszász humor egyik komoly alakja, aki mára a szabad véleménynyilvánítás egyik ikonikus tévés figurája lett. 2014 óta készíti az HBO-ra - a részek visszafelé és aktuálisan is megtekinthetők az HBO GO-n - a vígjáték-szkeccs, a hírműsor és a talk show keverékéből álló nagyszerűen egyedi műsorát. Mindenről van véleménye, szuperek a monológjai, pörgős és vicces a műsor, meg is írjuk, hogy mi mindenért, és hogy milyen kedvenc pillanataink voltak tőle. Húsz (!) Emmyt - az egyik legrangosabb tévés díj - kapott eddig, idén például két technikai díjon kívül sorozata nyert a legjobb varieté beszélgetős műsor kategóriában, illetve az írói oldalt is díjazták.

Nem fél kritizálni a politikát

Mi több, non stop ezt csinálja. Jelzőket sem fél használni, igazából

az igazi demokrácia szimbóluma is lehetne a műsora, annyi mindenkiből csinált már bolondot, bár riportalanyai rendszerint magukból csinálnak, ő csak rámutat.

Trumptól például ki van készülve, az angol királyi családról meg azt gondolja, hogy minek - mármint minek léteznek, csak az adófizetők pénze megy rájuk, amíg ők ott hesszelnek a Buckingham palotában. Ebben a műsorban például a 2016-os választásokkal foglalkozott és nem hezitált olyan mondatokat kimondani, hogy "ahelyett, hogy megmutattuk volna a lányainknak, belőlük is lehet elnök, bebizonyítottuk, hogy bármelyik rasszista nagypapából a szabad világ vezetője lehet."

hirdetés

John Oliver-show az elmúlt hét híreiről III/30. - Donald Trump

null

A marginalitás, a szőnyeg alá söpört problémák szószólója

Nem tudom, megfenyegették-e valaha John Olivert, hogy fejezze már be, amit csinál, de nem lepődnék meg, bár azon sem, ha nem, mert gyakorlatilag magát védi azzal, hogy egy ilyen komolyan vett műsor keretein belül mindenkit elküld az anyjába, aki ebben a bizonyos szabad országban, aminek a szabadságáért ő maga is totális szenvedéllyel harcol, olyan dolgokat tesz meg emberekkel, amelyek totál jogsértőek.

Ilyen a börtönsztorija is, melyben annak járt utána, hogy emberi lények milyen körülmények között léteznek az amerikai börtönökben. A tényfeltáró újságírás eszközeit is beveti a stábja, mert a műsorban pontos és megdöbbentő adatok hangzanak el minden témáról. Itt például arról, hogy az állam börtöneiben 8 hónap alatt 50 rab halt meg.

Humorral old fel mindent

Ugyanakkor fekete humorral mutat rá komoly hibákra és vérlázító törvénytelenségekre. Egészen biztosan nagy hatással volt rá a Monty Python abszurd humorának világa, mert ő maga sem ismer tabutémát, ha meg olyat is választ, bátran bánik el vele.

A legabszurdabb hírekre talál rá, például párzó gekkókra az űrben

És még rá is tesz egy lapáttal, úgy kommentálja. Ebben a videóban egy tragikus hírt dolgoz fel: Oroszország elveszítette a kapcsolatot egy párzó gekkókkal teli műholddal. Naná, hogy ehhez John Olivernek is volt pár szava. Sőt, még egy dalt is elénekelt az eltűnt gekkók emlékére.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!