cmm
"Vissza a középkorba" - Könyvtári éjszaka a pécsi Tudásközpontban
Az idei rendezvényen középkori lakomán is részt vehettek korabeli zenei kísérettel - de felsorolni is nehéz a sokféle programot, amelyekkel a középkor szerelemeseit várják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 25.


2017. április 26-án, 5. alkalommal rendezik meg Pécsett a Könyvári éjszaka című programsorozatot. Az idei rendezvény alcíme: „Vissza a középkorba", az eseménysorozat a „650 éves a Pécsi Tudományegyetem" jubileumi eseményeihez kapcsolódik.

A programsorozatot a könyvtár főigazgató-helyettese, Szellőné Fábián Mária, valamint Dr. Fedeles Tamás egyetemi docens nyitja meg, a megnyitón a Cantissimo Kórus énekel. Az est során minden belépő, regisztráló, könyvsorsoláson vesz részt.

A középkori kézművességhez köthető foglalkozásokat a Míves Mag Műhely kézműveseivel lehet gyakorolni.

Az AULA MAGNA-ban Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta tart előadást, „Miért haragszik a tetű a bolhára? – állatmesék a középkorból" címmel. Ezt követően Fedeles Tamás történész bemutatja a "Királyi udvar(t) a reneszánsz kori Pécsett", majd Pap Balázs irodalomtörténész a „Szerelem és a régi magyar epika” címmel tart érdekfeszítő előadást.

A jelentkező csoportok a könyvtári terekben mérhetik össze tudásukat, ügyességüket és ötletességüket középkori játékokkal, feladatokkal, a Library Quiz szervezésében. Az est végén a nyertesek értékes könyvjutalomban részesülnek.

Ezen az estén középkori lakomán lehet részt venni a TAVERNÁBAN, melyen a Teleky Bistro séfjei kínálják középkori étkeiket. Közben a Musica Historica Együttes középkori zenével szórakoztatja a vendégeket.

plakat3teleky_kicsi
konyvekFotó: Könyvtári éjszaka a Tudásközpontban / Facebook

A Kaptár külsejére vetített középkori képek jó hangulatot teremtenek a könyvtárba látogatóknak. A könyvtári terekben kétszer negyedórás fényjátékot élvezhetnek a könyvár olvasói. A „Tudós sarokban” középkori animációk, 3D-s kisfilmek keltik életre a középkori várak, a lovagkor hangulatát.

A 2. emeleti SCRIPTORIUM-ban iniciáléfestés, címertervezés, kódexkötés és puzzle várja az érdeklődőket.

A könyvtár olvasóit a szokásos kedvezmények várják: félárú beiratkozás, megbocsátás órái, nagy könyvtártúra, az olvasóteremben csendes tanulás éjfélig.

A részletes programot itt találjátok.

További infók

Facebook közösségi oldal

Központi Facebook-esemény

A középkori lakoma Facebook-eseménye

Az előadások Facebook-eseménye

Kapcsolat

E-mail: k.ejszaka@lib.pte.hu

Telefon: 30/9229-487 vagy (72) 501-600/28068


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x