hirdetés
maradjotthon-korhazi-dolgozok.jpg

Világszerte táblákon üzennek a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók az otthon maradóknak

A táblákkal azt üzenik: 'én dolgozni fogok érted, te maradj otthon értünk'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 24.


hirdetés

Világszerte többféle módon tartják egymásban a lelket az emberek a koronavírus-járvány idején. Molinókat, üzeneteket aggatnak az ablakokba, a házak elé, melyekben az egészségügyi dolgozóknak mondanak köszönetet. Van, ahol az erkélyen állva tapsolják meg azokat, akik ilyenkor is a betegek ágyai mellett töltik a napjaikat már hosszú ideje.

Magyarországon is egyre több hasonló kezdeményezéssel találkozhatunk. Nemrég például Debrecenben akasztottak ki molinókat, amelyeken megköszönik az orvosok és ápolók áldozatos munkáját.

De van, hogy épp az egészségügyi dolgozóktól érkezik bíztatás az emberek felé. A Szent Imre Kórház dolgozói például egy Facebookra feltöltött képpel üzenték, hogy a kritikus hetekben, hónapokban ott lesznek a betegágyak mellett.

hirdetés

Nemrég viszont elindult egy újabb mozgalom, melyben a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók tartanak kezükben táblákat, amelyekre azt írják:

"én dolgozni fogok érted, te maradj otthon értünk".

A kezdeményezéshez világszerte több egészségügyi intézmény dolgozója csatlakozott. A táblákat tartó ápolókról, orvosokról több videó és fotó is felkerült a közösségi oldalakra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Firenze 23 marzo 2020 Ospedale Careggi _____ Il saluto dalla trincea dei medici e degli infermieri della terapia intensiva dell’ospedale di Careggi. Si sono affacciati per allungare una mano da dietro il vetro e fare un saluto. Come dire “ciao” da qui che è il fronte, dalla linea più dura della battaglia, cioè da quella della terapia intensiva. Medici ed infermieri si affacciano così come sono con le tute bianche, le mascherine, i guanti e i cappucci; una unisce le mani a disegnare un cuore, uno scompare per qualche secondo e quando ricompare mostra un foglio a quadretti che é la bandiera di questi giorni, una RACCOMANDAZIONE CHE VALE PER TUTTI. Si legge a pennarello blu la scritta: state a casa per noi. ❤️ _____ #all_shots #art #beautiful #capture #color #composition #exposure #focus #me #image #instagood #moment #photo #photography #photooftheday #photos #pic #picoftheday #pics #picture #pictures #iorestoacasa #igers #iphone11 #apple #blogger #diary #lauralazzari #iorestoacasa #coronavirus

? (@_lauralazzari_) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#stayathome #covid19

Nor Fauzu Arimi bt Rusli (@fauzumiah) által megosztott bejegyzés,

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orban-viktor-csak-vedofelszerelesben-mehetett-a-janos-korhazba.jpg

Orbán Viktor teljes védőfelszerelésben ment be a János kórházba a fertőző betegekhez

A kardiológiai osztályt a koronavírusos betegek fogadására készítették elő – ezt nézte meg a miniszterelnök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

A budapesti Szent János Kórházba ment ellenőrzésre Orbán Vikor.

Az intézményben a kardiológiai osztályt a koronavírusos betegek fogadására készítették elő. A miniszterelnöknek is fel kellett vennie a védőruhát, enélkül nem is léphetett be arra a területre, ahol több beteget is kezelnek.

A látogatásról videó is készült, Orbán Viktor Facebook-oldalán tették közzé.

VIDEÓ:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
facebook-uj-funkcio-koronavirus-1.jpg

A koronavírus miatt új funkciót kapcsolt be nálad is a Facebook

A járványról kaphatsz információkat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Élesítette a magyar felhasználóknál is a koronavírus elleni küzdelem jegyében tervezett funkciót a Facebook.

Külön hírfolyamot indítottak el, ahol információk olvashatók a járványról.

Ezt a Felfedezés fül alatt találod, bal oldalon, Koronavírus COVID-19-tájékoztatási központ néven. Ha rákattintasz, előugrik a hírfolyam, a jobb felső sarokban a Követés gombra kattintva, értesítést kapsz az új bejegyzésekről.

Egyelőre csak a magyarországi kormányzati portál, a koronavirus.gov.hu, a WHO és a UNICEF olvasható rajta.

Forrás: hvg.hu

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
operativ-sajttaj_0409.jpg

Száznál is több koronavírusos beteg van a Pesti úti idősotthonban

Müller Cecília személyesen fog tájékozódni a helyzetről – hangzott el az Operatív törzs sajtótájékoztatóján.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta:

személyesen fog elmenni tájékozódni a Pesti úti idősek otthonába, ahol eddig több mint száz koronavírus-fertőzést regisztráltak, és öten meghaltak a betegségben.

A Rózsa úti idősotthonban egyelőre tíz alatti a fertőzöttek száma.

Müller azt is elmondta, öt főt megint sikerült levenni lélegeztetőgépekről, annyit javult az állapotuk. De 58-an még gépi lélegeztetésre szorulnak.

„Ez a húsvét nem lesz olyan, mint az eddigiek” - közölte a tisztifőorvos.

hirdetés

Gyakorlati tanácsként azt javasolta: takarításkor hipót bátran használjunk, de csak megfelelő higítással, és csak olyan felületen, ami biztosan bírja. A hölgyek a rúzsok és szemceruzák külső felületét töröljék át kendővel.

Ahol főzünk, alaposan takarítsuk. A vágódeszka és a mosogatórongy különösen fertőzött. Rongy helyett szivaccsal, kefével mosogassunk. A deszka helyett üveg vágófelületet használjunk.

A belső megtisztulás azonban nehéz lesz – tette hozzá. Az ölelés helyett találjunk ki más módszert szeretetünk kifejezésére.

Újságírói kérdésre azt is elmondta, hivatalos és bizonyítottan hatékony otthoni gyorsteszt a koronavírus kimutatására nem létezik. Aki mégis ilyen ígérettel találkozna, jelentse azt a hatóságoknak. Azt is hozzátette, hogy a Kínából érkező felszerelések minősége változó. A CE jelzéssel ellátottak bejöhetnek az EU-ba, azokat már tesztelték.

A tájékoztatón Lakatos Tibor ezredes elmondta: folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések, szerdán három gép jött Kínából, egy Hongkongból. További 39 kórházba már el is juttatták ezeket az eszközöket. Egyre többen szegik meg ugyanakkor a kijárási korlátozásokat is, szerdán közel ötszázszor intézkedtek ezzel kapcsolatban a rendőrök.

„Ez is mutatja, honfitársaink türelme elfogy”

- tette hozzá az ezredes.

Lakatos újságírói kérdésre elmondta: a büntetés-végrehajtási intézetekben nincs megerősített koronavírusos, de olyan sincs, akinek erre utaló tünetei lennének.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
futas.jpg

Itt a bizonyíték: nem elég a 2 méteres távolság, ha futunk vagy biciklizünk

Sokkal nagyobb távot kéne tartanunk, mert az aktív mozgás közben messzebb jut el a kilélegzett levegő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 09.


hirdetés

A járvány idején ajánlott egymástól tartott kb. másfél méteres távolság bőven elegendő, ha szélcsendes időben nyugodtan álldogálunk vagy ülünk egymás mellett.

Kevésnek bizonyul azonban, ha aktív sportolást végzünk, mert az aerodinamika és az erősebb kilégzés felülírja ezt a szabályt

- írja tanulmányában a Leuveni és Eindhoveni Egyetem.

A koronavírus szimulálására a sportolók egymás szélárnyékában való futásának szimulációit vették elő. Amint elkezdünk sétálni, futni vagy biciklizni, a kilélegzett levegő mögöttünk kezd örvényleni, benne a kilélegzett, esetleg kiköhögött részecskékkel. Pont ezt a részecskefelhőt szeretnénk járvány idején minél inkább elkerülni.

A javasolt távolság séta esetén 5 méter, futásnál 10, míg biciklis tempónál elvileg 20 métert kellene tartanunk.

hirdetés

Ezért a tudósok azt javasolják, igyekezzünk olyan helyen sporttevékenységet végezni, amely nem túlzsúfolt. Hogy erre itthon hol és mennyi lehetőségünk lesz, a csütörtök délután a kijárási korlátozásról szóló kormányzati bejelentésektől is függ.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!