useem_1
Világsiker lehet a magyar találmány
Előrendeléssel finanszírozzák a felhasználók a mozgásérzékelős, a kerékpározásnál a kanyarodást segítő Useeme karpántot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. július 16.


Mivel a kerékpáros balesetek jelentős része a kereszteződésekben vagy azok közelében történik, külön eszköz segítheti a biztonságos közlekedést és a kanyarodást. Ezért, illetve a karjelzések láthatóbbá tételéért alkotta meg egy magyar kerékpáros a Useeme karpántot.

A LED-es mozgásvezérelt irányjelző karkötő a termék honlapján elérhető információk szerint úgy segít a biztonságos közlekedésben, hogy amikor kerékpározás közben karjelzést adunk kanyarodáskor és sávváltás előtt, a mozgásérzékelő felismeri a mozdulatokat, a karpánt pedig automatikusan villogni kezd. Így fokozottabb figyelemben részesülnek a forgalomban a biciklisek, és elkerülhetők lehetnek a balesetveszélyes közlekedési helyzetek.

useeme_magyar

A karpánt működési elve meglepően egyszerű. A mozgásérzékelőt összekapcsolták egy mikrokontrollerhez, ez pedig folyamatosan értékeli az érzékelőből érkező adatokat és felismeri a karjelzéseket. Amint a megfelelő mintákat érzékeli, a mikrokontroller automatikusan bekapcsolja és kikapcsolja a LEDeket.

"Alkalmazkodik a kéztartáshoz, mindenfajta kormánnyal működik. Nem a biciklidre kell tenni őket, hanem a csuklódra. A fényes narancssárga LEDek a csuklóid körül minden irányból jól láthatóak. Mindenféle ruházatra könnyen felvehető, nincs rajta csat. 3 méretben kapható" írja a fejlesztő.

useeme_3
useeme_gyartas

Kis- és nagykereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható a Useeme kerékpáros irányjelző. A gyártást a leendő felhasználók előrendeléssel finanszírozhatják, erre az Indiegogo crowdfunding oldalon van lehetőség. Az első 200 darabot a bicajosok kedvezményes áron rendelhetik, 200 támogató pedig tesztelheti az eszközt.

useem_2

Ha tetszik a találmány, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x