oz12
Világot hódít a magyar rajzfilm
Eddig 22 fesztiválon nyert díjat a fiatal magyar rajzfilmes, Vácz Péter diplomamunkája, A nyuszi és az őz. 12 ezer képkocka - 16 perc.
Fotók: www.rabbitanddeer.com
2013. október 14.

Vácz Péter „A nyuszi és az őz” című animációs filmje 22 díjat nyert az elmúlt egy évben, legutóbb Frankfurtban ismerték el a fiatal filmes diplomamunkáját.

Egyebek közt a 2013 legjobb animációs filmjének járó rangos hazai elismerést, a Filmkritikusok Díját is megkapta, de az Indiai EME Awards zsűri különdíját is nemzetközi diákfilm kategóriában, de díjazták az Annecyban rendezett fesztiválon is, amely talán a legnagyobb elismerést jelenti.

A film trailere:

A film díjai:

ozdijak
oz1oz2oz3oz4oz5
Akik segítették a munkát:

Producer: Fülöp József

Dramaturg: Domonyi Rita

Vágó: Czakó Judit

Operatőr: Garai Gábor

Zeneszerző: Hámori Máté

Szinkronhangok: Mórocz Adrienn (Nyuszi) és Czupi Dániel (Őz)

Közreműködtek: Müller Kata, Egely Kati, Kovács Móni, Buda Flóra, Szász Enikő, Fekti Balázs, Sarkadi András, Kurdi Tamás, Fenyvesi Máté és Orr Péter

oz6oz11oz12oz14oz15

2012 szeptemberében kezdődött minden, onnantól kezdve egy évig tartott, míg minden ahelyére került. Márciusban már a gyártás is megkezdődhetett, a mintegy 12 ezer képkockát 3,5 hónap alatt kellett elkészíteni.

Nehezítette a munkát, és külön kihívást jelentett, hogy kétféle animációt kellett készíteni párhuzamosan, a rajzos és a bábanimációt. A sziszifuszi munkára jellemző, hogy naponta kb 3-4 másodpercnyi filmanyag készült el, így jött ki a 16 perces rövidfilm.

oz7oz8oz9oz13

A diplomavetítésre ugyan nem készült el a film, de azóta számos versenyen vett részt, ahol díjakkal halmozták el a fiatal magyar rajzfilmest, aki alkotótársával, Bertóti Attilával együtt napi 16 órákat dolgozott a filmen.

Ha szívesen megnéznéd, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!