hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Vigyázz! Az adóhivatalra hivatkozva próbálják megszerezni adatainkat a csalók
A NAV soha nem kér adatokat a bankszámlánkra vonatkozóan sms-ben, például azért sem, mert tudják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 12.


hirdetés

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, sms-ben próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni – közölte az adóhivatal hivatalos közösségi oldalán. Az illetéktelenek sms üzenete általában egy hivatkozást tartalmaz, amelyre kattintva egy oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

A NAV soha nem kér sem sms-ben, sem más módon bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van

– hangsúlyozza az adóhivatal.

A hivatal honlapja a www.nav.gov.hu címen található. Az internetes cím ellenőrzésével nagy bizonyossággal kiszűrhetőek a hamis – vélhetően csalók által üzemeltetett, adathalász – honlapok.

Ugyanezt a trükköt egyébként már tavaly októberben is bevetették ismeretlenek.


KÖVESS MINKET:
Orbán Viktor: "Ha az ember falusinak születik, örök életére az marad"
Úgy véli, nincs akkora szőnyeg, ami alá be lehetne söpörni az EU problémáit. A miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjújában beszélt a falusi csokról is a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

A beszélgetés elején a Jean-Claude Junckerrel, Soros Györggyel illusztrált plakátkampányról azt mondta, hogy az EU választás tétje, hogy mi lesz Európa jövője. A kampánnyal a tényeket akarja a kormány közölni, és majd „utána jöhetnek a pártok” - idézte Orbán Viktort a hvg.hu.A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt.

Az európai parlamenti választás tétje a bevándorlás, az embereknek pedig joguk van tudni, mire készül Brüsszel. A kormány mostani tájékoztatókampányából a magyarok is megérthetik, milyen migrációs eszközöket akar bevetni Brüsszel. "A brüsszeli bürokraták terveit egy ilyen kampány leleplezi" - mondta a rádióban.

Szerinte a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli többség növelni akarja a bevándorlást, ami azt jelentené, hogy Európa nem marad az európaiaké.

Brüsszel pedig semmilyen valóságos segítséget nem ad a nemzetállamoknak a határvédelemhez, ellenben olyan programokat hirdet meg, amelyekkel a migránsokat immár törvényesen szabályozott keretek között behozná az Európai Unióba - írta az MTI.

A „migránskártyákról” feltett kérdésre a plakátokon hirdetett választ adta: „Az EU nem is vitatkozik velünk, a Kormányinfón világosan bemutattuk a tényeket.”

Az Európai Néppárt a magyar kormány plakátkampánya miatt rendkívüli frakcióülést tervez összehívni, erre a miniszterelnök úgy reagált, hogy szerinte ez "remek, ez nagyon helyes, legalább vitatkozhatunk". Orbán szerint a helyzet rossz, kudarcot vallottunk több Európát érintő kérdésben is. A kudarcban és a sikerekben is osztozik Magyarország, de most az EP-választáson lehetőség lesz új vezetőket választani - közölte a miniszterelnök.

Szerinte nincs akkora szőnyeg, ami alá be lehetne söpörni a britek kilépését és a migránsok beengedését.

A családvédelmi akciótervet kritizálókról azt mondta, hogy "különös, furcsa emberek". Úgy vélte, hogy „akinek nem tetszik a családvédelmi akcióterv, majd nem él vele.” Orbán szerint az "emberek kilencven százaléka a normális családmodell híve" - írta a hvg.hu. A miniszterelnök közölte, hogy

nem hajlandó a negatív véleményekkel foglalkozni, szerinte nem kell elrontani az emberek kedvét.

Ha azonban a kritika külföldről jön, arra diplomáciai válaszlépéseket kell tenni, ezt meg is teszik - mondta.

Az ellenzékiek véleményéről, tevékenységéről úgy vélekedik, hogy ha annak idején ő így politizált volna ellenzékben, akkor nem kerülhetett volna kormányra. Az építő kritikát majd megfontolják, de intenek a folyamatos, negatív kritikáktól.

A falusi csok kapcsán azt mondta:

"Én is falusi fickó lennék. Ha az ember falusinak születik, örök életére az marad".

Az intézkedéssel a falusi népességcsökkenést akarják megakadályozni. Szerinte ez „fantasztikus lehetőség”. Ő úgy gondolja, hogy "mi falun másként élünk, én is ott tanultam élni, viselkedni".

A pénzügyminisztert dicsérte, szerinte az ország sikeres, hiszen Magyarországot nemrég felminősítették.

A romák helyzetét egy „átfogó felzárkóztatási programmal" akarják javítani, de ennek részleteit még "reszelgetni" kell - közölte.

Címlapfotó: illusztráció, MTI, Koszticsák Szilárd


KÖVESS MINKET:
Amszterdamban is ölt a magyar bérgyilkos, Dér Csaba
Egy szakértő szerint nagyon agresszív lehet, ha sarokba szorítják.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Magyarország és Belgrád után Amszterdamban gyilkolt a csantavéri bérgyilkos, Dér Csaba. Egy 62 éves horvát maffiózó férfit lőtt le fényes nappal, egy étteremben tavaly nyáron - írta a hvg.hu. Dér a lövések után kisétált a helyszínről, majd elmenekült.

A térfigyelő kamerák rögzítették az esetet. Ezeken látható az is, hogy az étteremben pánik tört ki, és az emberek azonnal menekülni kezdtek. A gyilkos a fegyverét egy autó alá rejtette, ő maga pedig átöltözött, úgy folytatta az útját.

A Borsnak nyilatkozó

szakértő szerint nem tűnt profinak, inkább olyannak, akit az sem érdekel, ha lebukik.

Szerinte ugyanis egy profi minden apró részletet előre megtervez, nem egy nyilvános helyen, szemtanúk előtt végez az áldozatával. Még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Dér halálos beteg, ezért nem törődik azzal, hogy elkaphatják a rendőrök. Emiatt veszélyes bűnöző lehet.

„Nem lennék annak a járőrnek a helyében, aki esetleg összefut vele a nyílt utcán. Nyilván csőre töltött fegyverrel bujkál, rettenetesen agresszív lesz, ha sarokba szorítják” - mondta a lapnak az ORFK nyomozó osztályának egykori vezetője, Kátai Elek.

VIDEÓ:


KÖVESS MINKET:

Emberi mulasztás miatt érkezett késve a mentőautó a Nyugati aluljáróban eszméletét vesztett fiúhoz
Az arra járók többször is hívták a mentőszolgálatot, mire kiérkezett a segítség. Addig civilek próbálták meg újraéleszteni a fiatalembert.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Összeesett egy 20 év körüli fiatalember a Nyugati aluljáróban, a járókelők által riasztott mentő azonban csak 25 perc múlva ért ki. Az eset azért is felháborító, mert a helyszíntől pár percre található a központi mentőállomás - írta meg a 444.hu.

Az esetet a Facebookon is közzétették, a poszt írója részletesen megírta, hogy hogyan próbálták életben tartani a fiút, miközben a mentőket újra hívták, és telefonon keresztül kapott segítséggel is igyekeztek őt újraéleszteni. A történéséket a nlcafe.hu szedte össze időrendi sorrendben. Ebből kiderül, hogy a riasztás és az első mentőautó kiérkezése között 25 perc telt el. A cikk összeállítása szerint a központ egy távolabbi helyszínről irányított át egy autót, akik a csúcsforgalom miatt nehezen haladtak. Egy másik autó, amelyik alkalmas lett volna, bent volt a központban, de ebédidőt adtak ki nekik. Mikor két lány személyesen ment be a központba, hogy segítséget kérjenek, akkor küldték ki az ott tartózkodó mentősöket.

Egy szakember szerint "az eset jól mutatja, hogy sokszor nem a kivonuló mentősökön múlik az, hogy mikor érnek a helyszínre.

Ha nem kapnak időben riasztást, akkor nem is érhetnek ki időben. De az még jobban láthatóvá válik az esetből, hogy nagyon komoly rendszerhibákkal küzd a mentőszolgálat, és ha erre a rossz rendszerre még emberi hibák is rakódnak, akkor kész a baj"

- mondta Kunetz Zsombor.

Az első vizsgálatok alapján

emberi mulasztás miatt érkezett későn az ellátás

ahhoz a fiatalemberhez, aki a Nyugati-pályaudvarnál lett rosszul kedden - mondta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Győrfi Pál emlékeztetett: kedden bejelentés érkezett a mentőszolgálathoz, hogy egy fiatalember rosszul lett. Később újabb hívást kaptak, miszerint a férfi állapota javult. Ezután ismét bejelentést kaptak a mentők arról, hogy az érintett újra rosszul van.

A mentőszolgálat ezután elsősegélynyújtókat irányított a beteghez, hogy megkezdjék az újraélesztést a mentő kiérkezéséig - mondta. A mentő a beteget a szükséges beavatkozások után kritikus állapotban vitte kórházba - tette hozzá Győrfi Pál. A szóvivő közölte: az Országos Mentőszolgálat főigazgatója már kedden minden részletre kiterjedő vizsgálatot rendelt el. Az első vizsgálat szerint a riasztás pillanatában volt olyan szabad mentőautó, amely a beteget gyorsabban elérhette volna, mint a helyszínre irányított egység, mégsem riasztották.

A hanganyagok és a számítógépes adatok elemzése alapján a mentésirányító és a mentésvezető hibázott, ezért őket a belső vizsgálat lezárulásáig az OMSZ főigazgatója felmentette a munkavégzés alól. Az OMSZ megteszi a szükséges lépéseket, hogy hasonló mentésirányítói hiba ne fordulhasson elő - mondta Győrfi Pál.

A szóvivő nem közölte, hogy kedd óta változott-e a fiatalember állapota, kérdezni pedig nem lehetett - írta az MTI.


KÖVESS MINKET:

Egy fél disznót kap Mészáros Lőrinctől a Mátrai Erőmű minden dolgozója
A tulajdonos a tavaszi ünnepekre (húsvét, pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Az úgy volt, hogy a minap a Mátrai Erőmű dolgozói levelet kaptak, amelynek az elején még senki nem gyanakodott semmire. A vezetőség megköszöni a munkájukat, amelynek eredményeképp továbbnyitották az egyik bányát, üzembe helyezték a második naperőművet, és ráadásul a pénzügyek is rendbejöttek. Mivel a célok teljesültek, a cég vezetése prémiumot is ad.

Az Index által megszerzett levélben ez áll: „ahogy önök is tudják, a Mátrai Erőmű 2018. május 8-tól a Mészáros csoport tagja” ahol uyge számos területen sokezren dolgoznak. És ekkor jött a meglepetés:

"A tulajdonos – a menedzsment, az üzemi tanácsok és a munkavállalói érdekképviseletek együttműködésében – úgy döntött, hogy a csoport munkavállalói életvitelének javítása, a tavaszi ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni, ezért a munkatársakat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel lepi meg."

De mielőtt bárkiben megállt volna az ütő, hogy miképp visz haza egy fél disznót, természetesen megnyugtatták:

A félsertés súlya megközelítőleg 45-50 kg, félbe vágva (negyedelve), 2 db élelmiszeripari zsákba csomagolva.

Lesznek majd átvételi időpontok, a disznó utalvány ellenében vehető át, akik kocsival el tudják szállítani, hamarosan jelentkezhetnek is érte. És hát kérik a dolgozókat, hogy segítsenek abban, hogy a romlandó áru mihamarabb hozzájuk kerüljön.

Természetesen nem egyoldalú lépés volt ez, a lap megtudta az erőmű üzemi tanácsának elnökétől, hogy

„Mivel jóléti juttatásról van szó, így a Munka Törvénykönyv ide vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően, a munkáltatói kezdeményezést, a cég vezetése egyeztette a Mátrai Erőmű Zrt. Központi Üzemi Tanácsával."


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x