Videón, ahogy másodpercek alatt az árokba csúszik egy kamion Pécelnél
Több baleset is volt az autópályákon a hó és a a latyak miatt.
MTI, Fotó: Coub videó print screen - szmo.hu
2019. január 09.Durva felvételt tett közzé egy felhasználó Coub-on: a videón az látszik, ahogyan az előtte haladó kamion váratlanul megcsúszik, és az árokban köt ki.

A baleset az MTI szerint az M0-s autóút keleti részén, a 51. kilométernél történt, a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécelnél.

VIDEÓ: Döbbenetes felvétel a csúszásról:

Országszerte havasak, latyakosak az utak - erre figyelmeztet az Útinform. A havazás után az M1-es, M3-as és M7-es autópálya és az M0-s autóút több szakaszán is csúszhatnak az utak. Az időjárás és a csúszós utak miatt több baleset is történt.

Árokba sodródott egy autó január 9-én, szerdán reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántházán. A kocsi vezetője a helyszínen meghalt.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán többen is összeütköztek a 38. kilométernél, a kápolnásnyéki lehajtó előtt. A külső sávot lezárták.

Az M7-es autópályán, Budapest irányába a 36. kilométernél szintén baleset történt, ott reggel a belső sávot tartották zárva.

Felborult egy traktor pótkocsija kedd reggel a Bács-Kiskun megyei Dunavecse Fő útján, a baleset következtében a járműben szállított mintegy hattonnányi búza az úttestre ömlött. A traktor műszaki mentését a dunaújvárosi hivatásos és a dunavecsei önkéntes tűzoltók végezték el, a balesetben senki nem sérült meg.

Az alábbi képeket a a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beavatkozó állománya készítette.

A forgalmat ráadásul hókotrók, síkosságmentesítő munkagépek lassíthatják. Ezeket tilos és balestveszélyes megelőzni!

A Mávinform reggel az MTI-vel közölte, hogy a havazás ellenére az országos vasúthálózaton, az elővárosi- és távolsági forgalomban is jellemzően menetrendszerű a közlekedés. Kivétel a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Záhony-Nyíregyháza vonal, ahol 20-30 perccel lett hosszabb a menetidő.

A Mávinform azt írja, hogy a szakemberek számos helyszínen takarítják váltószerkezeteket és a peronokat, de ha mégis fennakadásokat okozna az időjárás, akkor az állomásokon a hangosbemondón, a vonatokon pedig a fedélzeti utas-tájékoztató rendszerrel, a jegyvizsgálók segítségével és interneten is tájékoztatják az utasokat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. azt írta, hogy az éjszakai műszakban 80 munkagéppel takarították Budapest főbb útvonalait. A mellékutak havasak, csúszhatnak, takarításukat csak a főutak rendbe tétele után kezdik el. Méréseik szerint Pesten 8, Budán pedig 13 centi hó hullott.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házak előtti járdaszakaszokat takarítsák le és síkosság mentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében - közölte AZ FKF.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x