hirdetés
robogos-buntetofekezes.jpg

Videón, ahogy egy robogós folyamatosan büntetőfékez egy autó előtt a 18. kerületben

A mutatványnak akár rémes következményei is lehettek volna...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 21.


hirdetés

Ismét egy hajmeresztő videót osztott meg a Budapesti Autósok Közössége. A felvételen az látható, hogy

egy robogós folyamatosan büntetőfékez egy kocsi előtt a 18. kerületben.

"Igazából a legkisebb csattanás esetén is rémes következményei lehetnek a büntetgető robogós testi épségére nézve ennek a fajta – sajnos divatos -, vélt, vagy valós sérelem megtorlásnak" - jegyzi meg a lap.

Azt is hozzáteszik, hogy mivel a robogó nem rendelkezik azonosítóval, ezért ilyen esetekben a hatóságoknak gyakorlatilag esélytelen kideríteni, ki ülhetett a járművön.

Robogóval(!) büntetőfékezett folyamatosan a 18. kerületben

Nehéz elképzelni a felvételen látható cselekménynél nagyobb ostobaságot. Igazából a legkisebb csattanás esetén is rémes következményei lehetnek a büntetgető ...

hirdetéshirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
markusovszky-korhaz-szombathely.jpg

Olyan sok a halott a szombathelyi kórházban, hogy külső telephelyre van szüksége az intézménynek

A kórház azt közölte: „A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani.”
Címkép: Google Street View - szmo.hu
2020. november 24.


hirdetés

Már nem tudják tárolni a holttesteket a szombathelyi kórházban - írta meg a 24.hu. A lap azt állítja, hétfőn kapott fotókat és egy levelet az egyik olvasójától, melyben "a Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra" hívják fel a figyelmet.

"Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni"

- fogalmazott a lap olvasója.

A 24.hu ezután az üggyel kapcsolatban megkereste a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat.

"Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani"

hirdetés

- írta az orvosigazgató a 24.hu-nak.

A cikkben kitértek arra is, hogy Nemény András, Szombathely polgármestere még november elején azt mondta: naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt.

Nemény András akkor azt közölte, hogy a kórházban 180 koronavírussal fertőződött beteget ápolnak, az intézményben 32 lélegeztetőgép van, de a személyzet száma miatt csak 17-et tudnak működtetni.

A helyzet azóta viszont romlott: Vas megye az egyik legfertőzöttebb Magyarországon. Így volt ez november közepén is: a polgármester nyilatkozatát megelőző két hétben 1509 új fertőzöttet találtak a megyében. A november 23-a előtti két hétben azonban már jóval többet, 2526-ot – ez azt jelenti, 14 nap alatt minden századik vas megyei megfertőződött - jegyzi meg a lap.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
orszaggyules-parlament-valasztas.jpg

Tovább korlátozza az országos listaállítás feltételeit a Fidesz-KDNP

A kormánypártok támogatták Volner János javaslatát, miszerint csak az a párt állíthat a jövőben választásokon pártlistát, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított.
Címkép: MTI/Illyés Tibor - szmo.hu
2020. november 24.


hirdetés

Támogatta a Fidesz-KDNP kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottságában Volner János azon, a választási törvény újabb tervezetéhez benyújtott módosító javaslatát, amely tovább szigorítja az országos listaállítás feltételeit – tájékoztatta a Telexet Sebián-Petrovszki László.

A DK országgyűlési képviselője, a bizottság tagja a lapnak azt mondta, a kormánypártok egyhangúlag szavazták meg a javaslatot, míg 4 jelenlévő ellenzéki képviselő nemmel szavazott.

Volner János javaslata szerint

csak az a párt állíthat a jövőbeni választásokon pártlistát, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított.

Ez a javaslat szigorúbb, mint amit két hete a kormány benyújtott: aszerint "pártlistát az a párt állíthat, amely - legalább kilenc megyében és a fővárosban - legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított".

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szlavik-janos-koronavirus-vakcina.jpg

Szlávik: Vélhetően sokan nem akarják majd beoltatni magukat, de ettől még hatékony lehet a vakcina

Szlávik János szerint 90 százalékos hatékonyságú koronavírus elleni védőoltással elég lehet a lakosság 50-60 százalékát beoltani, hogy ne alakuljon ki nagyobb járvány Magyarországon.
MTI - szmo.hu
2020. november 24.


hirdetés

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak az oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János azt mondta: az influenza elleni oltás minden évben hasznos lenne, de csak a lakosság 20-25 százalékát sikerül beoltani. Az új technológiával készült koronavírus elleni vakcinák még inkább elbizonytalanítják az embereket, ezért be kell bizonyítani, hogy biztonságosak - hangsúlyozta.

Vélhetően sokan nem akarják majd beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával

- jelezte az infektológus, aki emiatt jó hírnek nevezte, hogy a kezdeti eredmények alapján bizonyos oltóanyagok több mint 90 százalékos hatékonyságúak. Ez esetben ugyanis elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy ne alakuljon ki nagyobb járvány Magyarországon - tette hozzá.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
muller-cecilia-2.jpg

Müller Cecília: Ezekben a magyar városokban robbanhat be a járvány a következő napokban

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján szó esett még az idősek védett vásárlási idősávjáról, a kórházban ápoltak számáról, illetve a gyorstesztek értékeléséről is.
YouTube/Magyarország Kormánya - szmo.hu
2020. november 24.


hirdetés

Kedd délelőtt ismét megtartotta a szokásos napi tájékoztatóját az operatív törzs, amelyen újabb információkat tudhattunk meg a magyarországi járványhelyzetről.

Müller Cecília elmondta, enyhén emelkedő tendenciát mutat a kórházban ápoltak száma, de talán már nem exponenciális mértékben nőnek. Hozzátette:

„Már zajlanak a célzott tesztelések a pedagógusok körében.”

A gyorstesztek értékeléséről is beszélt az országos tisztifőorvos: a C a kontroll, a T a tesztvonal, ha mind a kettő pozitív, akkor pozitív a teszt. Ha egyik mellett sincs jelzés, akkor meg kell ismételni a tesztet, ha a C mellett van jelzés, a T mellett pedig nincs, az negatív eredmény.

hirdetés

Müller Cecília beszámolt arról, hogy továbbra is a főváros, illetve Pest megye a legérintettebb az aktív fertőzöttek tekintetében.

Az aktív fertőzöttek megoszlása hazánkban jelenleg a következők szerint alakul:

• Budapesten 29 240 fő,

• Pest megyében 19 191 fő,

• Győr-Moson-Sopron megyében 9824 fő,

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!