hirdetés
felvetel.jpg

Képeken és videókon a "drónos merénylet" a venezuelai elnök ellen

Látványosan védték meg Nicolás Madurót az emberei. Sokak szerint nem is volt merénylet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 05.


hirdetés

Nicolas Maduro venezuelai elnöknek váratlanul meg kellett szakítania a beszédét szombaton egy caracasi katonai rendezvényen. A külföldi hírügynökségek információja szerint dróntámadás célpontja volt, és azonnal távoznia kellett a helyszínről.

A Reuters először annyit közölt, hogy az államfő beszédét közvetítő rádió- és televízióadást hirtelen megszakították, de azt még láthatták a tévénézők, hogy az alakzatban felsorakozott katonák szétoszlanak, és elfutnak.

Az eseményen készült felvételeken kisebb robbanás vagy csattanás hallatszik, a résztvevők összerezzennek és felnéznek. Ezt követően az látszott, hogy Maduro testőrei az emelvényre rohannak, és kimenekítik. A helyi hírek és a venezuelai elnök szerint terrortámadást hajtottak végre ellene.

A Hírtv idézi Jorge Rodriguez venezuelai tájékoztatási minisztert, aki azt mondta: "Robbanásokat hallottunk, amelyek különböző drónokon történtek a pódium közelében. Sajnos ezekben a robbanásokban a Bolivári Nemzeti Gárda 7 tagja megsebesült a parádé helyszínén." A miniszter azt is közölte, hogy az elnök jól van.

Nicolas Maduro később beszédet tartott a televízióban, és azt állította, hogy megpróbálták megölni, és szerinte a venezuelai szélsőjobboldal a kolumbiai jobboldallal szövetségben próbálta meggyilkolni őt, sőt, azt is állította, hogy Juan Manuel Santos elnök áll a gyilkossági kísérlet mögött.

A kolumbiai elnöki hivatal egyik névtelen forrása azonban azt közölte a sajtóval, hogy a vádak megalapozatlanok, a Santos az unokája keresztelőjével volt elfoglalva. Viszont egy politikai csoport Twitteren azt írta, hogy ők állnak a merénylet mögött, és hogy céljuk az elnök megölése volt, azonban az elnök díszőrségének tagjai lelőtték a drónjaikat.

Az ellenzék egyik vezetője, Hasler Inglesias azt mondta BBC-nek, hogy nem tudni, valójában mi történt, és hogy nehezen hihető, hogy az ellenzék ilyen cselekménnyel próbálkozik, amikor az elmúlt 20 évben egyszer sem kíséreltek meg ilyesmit.

A venezuelai eseményről beszámoló külföldi híroldalak közül többen is idézőjelbe tették a címben vagy a cikkben a drónos merénylet kifejezést, ezzel fejezve ki, hogy egyelőre nincsen bizonyíték arra, hogy terrortámadás történt volna, és hogy valóban életveszélyben lett volna a venezuelai elnök.

Az AP hírügynökségnek helyi tűzoltók nyilatkoztak, és elmondták, hogy hogy egy gáztartály robbant fel, ez adott robbanószerre utaló hangot. Több venezuelai újságíró a Twitterre tett ki fotókat, ahol ugyanabban az utcában egy épületből füst száll fel - ők is azt valószínűsítik, hogy nem volt merénylet.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
cimkep-leegett-labu-kislany-kegyetlen-nagymama.png

Forrásban lévő vízbe lógatta bele 2 éves lányunokája lábát a nagymama, mert a gyerek „rosszalkodott”

Az eset Amerikában történt. A kislány az édesanyja szerint akár el is veszítheti a lábát.
The Sun - szmo.hu
2019. augusztus 21.Különös kegyetlenséggel elkövetett gyermekbántalmazással vádolja, és előzetes letartóztatásba helyezte Tennessee állam ügyészsége Jennifer Vaughn-t.

Az asszony a gyanú szerint szándékosan tűzforró vízbe lógatta bele a rá bízott, kétéves kisunokáját, Kaylee Robinsont.

A kislány nem vér szerinti unokája volt, hanem fia menyasszonyának a gyermeke. A gyerek édesanyja, Brittany Smith mégis nyugodtan hagyta nála a kislányt, hiszen addig semmi probléma nem volt a "mostohanagyival".

Brittany a vőlegényével és néhány baráti családdal a strandra tartott éppen, ahová a kétéves kislányt a víz mélysége miatt nem merték kivinni, ezért hagyták a nagymamára.

A strandra azonban nem értek oda, mert Jennifer Vaughn váratlanul felhívta az anyát, hogy jöjjön azonnal a gyerekért, mert nem bír vele, rosszalkodik.

Az anya elmondása szerint a telefonban hallotta a kislánya keserves sírását a háttérben, ezért párjával azonnal visszafordultak.

Amikor az anya meglátta a kislányát, nem hitt a szemének. A gyerek mindkét lába lábszárközépig tűzvörös volt, mintha piros zoknit húztak volna rá, és tele volt hatalmas hólyagokkal.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
rendorseg-fegyver.jpg

Meglőtték a rendőrök a 18 éves fiút, aki késsel támadt rájuk Debrecenben

Többszöri felszólítás és figyelmeztetés után sem tette le a kést, amivel fenyegetőzött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.A debreceni rendőrök fegyvert használtak egy 18 éves fiúval szemben, aki késsel támadt rájuk, írja a Police.hu.

A rendőrök egy bejelentés nyomán jelentek meg a Déli soron augusztus 21-én dél körül, mert a bejelentő szerint ott egy gyanúsan viselkedő férfi tartózkodott.

A rendőrök a helyszínen intézkedtek a fiúval szemben, aki késsel a kezében fenyegetőzött, ezt többszöri felszólításra sem hagyta abba.

Az egyenruhások ezért gázsprayt használtak, majd figyelmeztető lövést adtak le.

A fiatal végül a kezében lévő késsel az intézkedő rendőrökre támadt, akik ezért célzott lövést adtak le.

Mivel a fiú megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Az ügyet hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
polgar.jpg

Gyerekei végignézték, ahogy egy koncerten halálra késelték a családapát Polgáron

A gyilkosság az LGT két tagjával és neves zenészekkel felálló Zenevonat fellépése közben történt. Állítólag már hónapok óta fenyegette a férfit a haragosa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Amint arról mi is beszámoltunk, hétfőn este megöltek egy férfit a Hajdú-Bihar me­gyei Polgáron - a rendőrség közleménye szerint a főtéren szórakozott, amikor haragosa odalépett hozzá, és egy késsel többször megszúrta.

A rendőrök a helyszínen elfogták a támadót, egy 38 éves polgári férfit, aki el sem mozdult a tetthelyről. A haldokló férfit a helyszínről kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

A Bors most újabb részleteket tudott meg az ügyben.

A többgyermekes apuka családját vitte a két LGT-tagot számláló Zenevonat formáció koncertjére, ahol megjelent a férfi, aki hónapok óta fenyegette őt. Egyik pillanatról a másikra több késszúrással rátámadt a családapára - a késelést a gyerekek is végignézték.

Az elkövető a tömegben áldozata mögé lopódzott, aki ezt csak akkor vette észre, mikor a nyakába, majd többször a hátába fúródott a kés.

"Csak azt hallottuk, ahogy a kislánya, Vanessza önkívületben sikoltozik, Ernő pedig már a földön feküdt. Soha nem fogom elfelejteni an­nak a kislánynak a sikolyát. Abba meg még rosszabb belegondolni, hogy az apja mellett állt, Szilveszter akár őt is eltalálhatta volna"

– idézte fel egy szemtanú.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mav.jpg

Egy szamár és egy kecske utazott a MÁV egyik járatán, le is videózták őket

A nem mindennapi 'potyautasok' gazdájukkal együtt szálltak fel a vonatra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Különleges háziállatok vonatoztak - számolt be szokatlan utasairól a MÁV a társaság Facebook-oldalán.

"Fotók és kollégáink beszámolói alapján ma egy málhás szamár és egy kecske is igénybe vette utazásához a vasutat, szabálytalanul"

- írták a fotókkal illusztrált bejegyzésben.

Elmondásuk szerint a kalauzok "résen voltak", a két patás mégis feljutott a szerelvényre, pedig ekkora méretű állatok nem vonatozhatnának, a kisebb házi kedvencek pedig csakis a kézipoggyász mérethatárt meg nem haladó méretű szállítóeszközben utazhatnak.

A 444.hu azonban egyéb részleteket is kiszúrt:

A jószágok gazdája Facebookon azt írta, hogy mivel késésben voltak, így két megállóra felengedték őket.

Pontos koordinátákat a rajtuk segítő dolgozók védelmében nem közölt.

Ha kíváncsi vagy a videóra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x