hirdetés
kutyas-csengos.png

Véletlenül kizárták a házból a kutyust, hajnalban becsöngetett a gazdáihoz

Feltalálta magát, miután rájött, hogy nem tud bemenni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 01.


hirdetés

Fantasztikusan oldotta meg egy kutyus azt a problémát, hogy gazdái véletlenül kizárták a házból. A kedves történetről a Daily Mail számolt be. Azt írják: a Chika nevű labradorkeverék hétfő este elcsavargott, hajnali kettőkor azonban csengőszóval ébresztette fel a háziakat.

Az eset Georgiában történt, McDonoughban. Hétfő éjjel a Fox család már rég nyugovóra tért, azonban nem vették észre, hogy kutyájuk nincs otthon, ezért mit sem sejtve bezárkóztak.

Hihetetlenül meg is lepődtek, amikor hajnalban valaki becsengetett hozzájuk. Még nagyobb volt a meglepetés, amikor kiderült, hogy Chika az.

A családfő, Rob Fox elbeszélése mellett egy videó is bizonyítja, hogy igaz a történet, ugyanis a házon kamerás csengő van, ami minden mozzanatot rögzített, így a csengetés után türelmesen várakozó Chikát is.

A videót itt lehet megnézni:

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
vuhan-karanten-koronavirus-biztatas-emberek-erkely2.jpg

Koronavírus: az erkélyről, ablakból átkiabálva tartják egymásban a lelket Vuhan lakói

Mutatjuk a videókat!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 28.


hirdetés

Vuhanban az emberek bátorító szavakat kiabálnak egymásnak a karantén alatt - szúrta ki a 24.hu.

Több videó is megjelent ezekről a közösségi oldalakon.

Mint azt mi is megírtuk, még decemberben ütötte fel a fejét Vuhanban. A hatóságok megpróbálták, amennyire csak lehet elzárni a külvilágtól Hubei tartomány 11 millió lakosú fővárosát, hogy megakadályozzák a vírus gyors és tömeges továbbterjedését. Leállították a busz- és metróközlekedést, nem közlekednek a kompok, lezárták a város repülőterét és pályaudvarait.

A helyiek élelmiszer-tartalékokat halmoztak fel, és bezárkóztak otthonaikba.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ffi.jpg

800 ezer forintos kárt okozott, hogy megszerezzen egy egyfontos pénzérmét egy brit férfi

Az egyfontos érme vásárlás közben esett be egy olyan helyre a pultnál, ahol nem érték el. A férfi pedig nagyon bepöccent emiatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Paprikás hangulatába került egy helyi pékségben az a Dorset megyei férfi, aki a pultot is elkezdte szétbontani csak azért, mert egy pénzérme rossz helyre esett - írja honlapján a helyi rendőrség.

A rendőrségi pénteki közleménye szerint a férfi még december 28-án tért be a Christchurch városában található Greggs pékségbe, és vásárlás közben az egyfontos pénzérme beesett egy olyan helyre, ahol a személyzet nem érte el.

Amikor kiderült, hogy ezért nem tudják neki visszaadni, a férfi dühbe gurult majd a közlemény szerint „elkezdte széttépni a pultot”. Azt írják:

az akcióval kétezer fontos, azaz majdnem 800 ezer forintos kárt okozott a pékségnek, így a rendőrség rongálás bűncselekménye miatt keresi az egyelőre ismeretlen elkövetőt.

A rendőrség szóvivője a BBC brit közszolgálati adónak elmondta, hogy azt nem lehet tudni, hogy a férfinak végül sikerült-e megszereznie az alig négyszáz forintot érő egyfontos pénzérmét, vagy anélkül volt kénytelen távozni a pékségből.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kutya-1.jpg

Újra 7 kölyke született a klónozott kutyának tavaly május után Szibériában

Az anyja füléből vett sejtekből klónozták dél-koreai tudósok, akik a gyapjas mamut klónozásával is próbálkoznak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Megint hét kölyke született a Kerechene nevű klónozott kutyusnak, írja a Siberian Times.

Két fiú és öt lány kölyöknek adott életet, akik mindannyian egészségesen - derül ki a cikkből, amiben azt írják, vadászok kapják majd meg a kiskutyákat.

A kutya 2017-óta a szibériai Jakutszkban él, ahol már tavaly májusban is születtek kölykei, akkor is hét kiskutyát hozott világra. Kerechene-t egyébként az anyja füléből vett sejtekből klónozták dél-koreai tudósok, akik a gyapjas mamut klónozásával is próbálkoznak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
mi-lenne-ha-nem-fogyasztanal-sot.jpg

Mi történne a testeddel, ha egyáltalán nem fogyasztanál sót?

Meddig bírnád? És milyen következményekkel járna?
SzE, Illusztráció/Pixabay/RyanMcGuire - szmo.hu
2020. január 28.


hirdetés

Egész gazdaságok épültek az elmúlt évszázadok során a sóra. Városok neve őrzi azt, milyen jelentős szerepet töltött be egykor életükben a só - gondoljunk csak Salzburgra, az olaszországi Saléra vagy a spanyolországi Salinasra.

A só egykor fizetőeszközként szolgált, a sóforgalmazás monopóliummá vált. Használták és használják is tartósításra, gyógyászati célokra, de akár okkult praktikákban is (a gonosz erők ellen védekezve.)

Az ókorban és a középkorban számos város gazdagodott meg sókereskedelemből: a só többek között a középkori Velence felemelkedésében is szerepet játszott. Még a magyar történelemben is jelentős szerepet játszott, elég csak a tordai sóbányát említeni, vagy azt, hogy Árpádházi Szent Kinga (Kunigunda) IV. Béla király lánya, V. Boleszlaw lengyel király felesége az apjától kapott erdélyi sóbányák jövedelméből nyittatta meg 1251-ben a wieliczkai sóbányákat.

A só az egyik legfontosabb anyag a Földön. Mi történne a szervezeteddel, ha többé nem fogyasztanád?

A What.if című ismeretterjesztő sorozat készítői szerint a sót több mint 14 ezerféleképpen alkalmazzuk a vendéglátástól az olajiparig. A só ionrácsát pozitív nátrium (Na+) és negatív klorid (Cl−) ionok alkotják.

hirdetés

A nátrium a klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepe van az ideg- és izomműködésben, a vérnyomás szabályozásában és egyes enzimek aktiválásában. A klór a gyomorsósav alkotórészeként közreműködik az emésztésben, a nátriumhoz, illetve a káliumhoz kötött kloridion formájában pedig a só-víz háztartásban és a savbázis egyensúly fenntartásában is jeleskedik - írja a webbeteg. A só fontos a tápanyagok emésztésében, és a fertőzések elleni küzdelemben is.

Igaz, hogy a túlzott sóbevitel, illetve a fokozott nátriumbevitel káros (napi legfeljebb 3-5 gramm sóra van szükségünk, amit már eleve a feldolgozott, konyhakész élelmiszerek is tartalmazhatnak) az sem egészséges, ha nem kap a szervezetünk elegendő sót, illetve nátriumot. Ilyenkor fáradtság, rosszullét léphet fel.

A hosszan tartó sóhiány tönkreteszi a vesét, károsítja a szívet és az érrendszert, és a többi szervünket is.

Az 1930-as években Robert McCance, a University of Cambridge kísérleti orvostani professzora végzett kísérleteket a sófogyasztással kapcsolatban négy önkéntessel. A kísérletben résztvevők tíz napon keresztül nem kaptak sót. A professzor először heves izzadásra késztette az önkénteseket, így kivonta a sót szervezetükből. A résztvevők csak olyan élelmiszert fogyaszthattak, amelyek nem tartalmaztak sót: a zöldségeket például többször átfőzték.

Az önkéntesek először az ízérzékelés elvesztéséről számoltak be, majd fáradtságról. Annyira kimerültek, hogy az étkezés sem nyújtott számukra elegendő energiát.

Nátriumszintjük tovább esett, a vérük besűrűsödött. Hyponatremia lépett fel - ennek az állapotnak a hatására testünk sejtjei nem képesek a vízfelvételt szabályozni, megdagadnak, emiatt pedig fejfájás, hányás, zavarodottság, ingerlékenység jelentkezik. Súlyosabb esetben ez az állapot önkéntelen izomremegésekhez, kómához, végül halálhoz is vezethet.

A 10 napos sómegvonás után ismét a megszokott ételeket kapták a résztvevők, és ennek hatására gyorsan regenerálódott a szervezetük. Az ízérzékelésük visszatért, és újra a megfelelő fizikai erővel rendelkeztek.

A só tehát a megfelelő mennyiségben nélkülözhetetlen az életedhez. És teljes sómegvonással csak hetekig húznád.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!