hirdetés
anyuka_amazon_kislany.jpg

Véletlenül 130 ezres kanapét vásárolt egy kétéves kislány, miközben anyukája telefonjával játszott

Az anyuka először azt hitte, hogy álmában rendelte meg a bútort. Ezek után kétszer is meggondoljuk, hogy gyermekünk kezébe adjuk-e a mobilt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.


hirdetés

Egészen lesokkolódott egy San Diego-i anyuka, amikor a munkahelyén telefonon értesítették, hogy az általa rendelt, 430 dolláros, vagyis körülbelül 130 ezer forintba kerülő dívány az ajtaja előtt várja.

"Azt feleltem, 'Micsoda? A kanapém megérkezett? Nem emlékszem, hogy rendeltem volna kanapét"

- mesélte az NBC San Diego hasábjain.

Isabella McNeil először azt hitte, hogy talán alvajárt és álmában vásárolt az interneten.

Más megoldás nem igazán jutott eszébe, ráadásul a kétgyermekes anyuka nem is volt olyan anyagi helyzetben, hogy a döntés ésszerű legyen - az azonban igaz, hogy pár nappal korábban bútorok hirdetéseit nézegette az Amazon applikációjában.

Hamarosan beugrott neki az a pillanat is, amikor kétéves lánya kezébe adta a telefonját és rögtön összekötötte a szálakat.

Amikor a kislány elkunyerálta az eszközt, az Amazon alkalmazása is nyitva volt, ő pedig - nyilvánvalóan véletlenül - rákattintott a vásárlás gombra, és mivel egyetlen kattintás elég az üzlet nyélbe ütéséhez, a tranzakció meg is történt.

Isabella ezután kiderítette, hogy a kanapé visszaküldése 180 dollárba, vagyis nagyjából 55 ezer forintba kerülne, ezért úgy döntött, hogy inkább megtartja és megpróbálja eladni.

A sztori itt kedves csavart vett, ugyanis az Amazon értesült a véletlen "balesetről" és fejalánlották a nőnek, hogy ingyenesen visszaveszik a terméket, az árát pedig visszautalják.

Ez azóta meg is történt.

Az biztos, hogy az édesanya egy életre megtanulta, hogy a mobil gyerekek kezébe nem való.

Ha pedig mégis odakerülne, meg kell győzödnünk arról, hogy minden alkalmazás be van zárva rajta.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
1200x628_02-01-1-1.png

Ha Bolt autóval utazol, támogathatod a Bátor Tábort!

A 'Bolt Kicsiknek’ kategóriájú rendelések után utanként 200 Ft-tal támogatják az alapítványt.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. szeptember 30.A kampány lényege, hogy az applikáción keresztüli, ‘Bolt Kicsiknek’ kategóriájú rendelések után utanként 200 Ft-tal támogatja a Bolt a Bátor Tábort, mely az utasoknak többletköltséggel nem jár. A társaság célkitűzése, hogy év végéig 5000 ilyen utat teljesítsen.

A kampány fő célja a súlyosan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásának támogatása, valamint felhívni a figyelmet a gyermeküléssel ellátott autókra, megkönnyítve ezzel a kisgyermekes családok utazását.

Ha Te is szeretnél segíteni, nincs más dolgod, mint a Bolt applikáción keresztül a ‘Bolt Kicsiknek’ kategóriát választani, amikor gyermekeddel utazol.

A kampányról

A ‘Bolt Kicsiknek’ kategória május 26-án (Gyermeknapon) lett bevezetve Budapesten. A közel száz, gyermeküléssel felszerelt autó egyedi Bolt hímzéssel ellátott, Isofix rendszerű, 9-36 kg testsúlyt elbíró üléssel rendelkezik.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
train-2593036_1920.jpg

„Levél a férfinek, aki mosolygott a kislányom hisztijén, és nem ítéletet, hanem empátiát láttam a szemében”

Szinte mindenki utazott már hisztis gyermekkel a fedélzeten, de nem mindenki reagál egyformán. Van, akitől ránézésre mást várnánk, és van, akiben pozitívan csalódunk.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. október 05.A The Guardian nevezetű brit lap 'A letter to...' című rovata névtelen szerzők gondolatait közli.

Az emberek virtuálisan tollat ragadhatnak, hogy például szimbolikus levélben mondjanak köszönetet egy kedves idegennek, vagy épp elgondolkodtató történeteket osszanak meg emberiességről, embertelenségről.

Egy anyuka most egy pozitív sztorit osztott meg a nagyvilággal, melyben háláját fejezi ki az ismeretlen férfinek, akivel együtt vonatoztak.

"Valószínűleg már el is felejtkeztél az egészről, amit én csak úgy emlegetek, hogy 'az incidens, amikor Harmie behisztizett a vonaton'. De számomra sokat jelentett"

- kezdte elbeszélését a nő, melyből kiderül, hogy az úr volt annyira "balszerencsés", hogy a lármás kis családdal szemben utazhatott a Birminghamtől Penzance-ig robogó vonaton.

Miután a buzgó anya nagy nehezen helyet talált az ormótlan babakocsinak és a tengernyi holminak, amikkel nekivágtak az útnak, gyorsan felbecsülte a helyzetet.

Meglehetősen előítéletes véleményt fogalmazott meg magában: úgy gondolta, hogy a férfi mellett ülő, középkorú hölgy minden bizonnyal megértő lesz Harmie esetleges fészkelődésével kapcsolatban, de úgy hitte, hogy az úriember valószínűleg nem.

A kislány pedig hamar hisztissé vált és egyáltalán nem zavarta az, hogy már az egész vonatkocsi tudja, hogy ő most éppen boldogtalan.

Az anyuka előzetesen kialakított véleménye, miszerint a női útitárs kedves lesz, rövid úton elillant.

A középkorú nő kerülte a szemkontaktust és érzéketlenül ült a helyén. Az idegen férfi azonban pozitív csalódást okozott.

Te viszont elmosolyodtál és megpróbáltál kapcsolatba lépni az ölemben csapongó zajcsomaggal. Harmie-t nem igazán hatották meg az integetésed vagy a kedves szavaid, de én onnantól kevésbé éreztem kellemetlenül magam."

Amikor aztán a kislány morgolódása sikoltozássá fajult, az anya rájött, hogy nincs hová menekülnie a helyzetből.

A vonat tömve volt és a folyosó is tele volt álló utasokkal - emberekkel, akik az első sorból nézhették végig a tomboló hisztit és ítélkezhettek.

Legalábbis az édesanya ezt gondolta magában, és ahogy Harmie nyafogása újabb fokozatra kapcsolt, végül nem tudta visszatartani a könnyeit.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
hand-1839105_1920.jpg

Saját bikinis képével szégyenítette meg álláskeresőjét egy amerikai cég

A marketinges pozícióra pályázó nőt negatív példaként szemléltették.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. október 06.Ugyanakkor a negatív reklám is reklám, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a pórult járt Emily Clow-t az eset után elárasztották állásajánlatokkal.

De azért a 24 éves lányt megviselték a történtek - számolt be a brit Mirror.

Minden úgy kezdődött, hogy a texasi nő megpályázott egy marketinges pozíciót a Kickass Masterminds nevezetű austini cégnél.

Precízen kitöltötte a jelentkezési lapot, és elkövette azt a hibát, hogy azt is elárulta rajta, hogy milyen közösségi felületeken van fent.

Nem sejtette ugyanis, hogy nem sokkal később saját bikinis fotóját látja majd viszont a vállalat Instagram-sztorijában.

"Közérdekű: ne osszátok meg potenciális munkaadótokkal közösségi médiás oldalaitokat, ha ehhez hasonló tartalmak szerepelnek rajta. Profi marketingest keresek – nem pedig bikinimodellt. Rosszalkodj csak és csinálj amit akarsz a magánéletedben, de ez nem fog segíteni abba, hogy professzionális munkát találj"

- szólt a megalázó felirat, mely a fiatal nő szerint "tárgyiasította" őt és valósággal sokkolónak találta a támadást.

Emily rögtön írt a cégnek és jelezte, hogy szerinte az Instagramon az emberek nem csak munkavonatkozású tartalmakat osztanak meg, mint ahogy fürdőruhás képek posztolása sem tiltott, sőt, a nők többsége egy medencében általában bikinit hord és nem mackónadrágot...

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
beteg.jpg

Egyre több a vírusos megbetegedés - A szakember elmondta a tüneteket és a megelőzés módjait

Az immunrendszer megtámogatásához egy dietetikus adott tippeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 06.Egyre többen mennek orvoshoz megfázás miatt. Vagyis hőemelkedéssel, torokfájással, köhögéssel keresik fel a háziorvosokat.

A Híradónak nyilatkozó háziorvos azt mondta:

a lehűlés miatt több a vírus és gyengül az immunrendszer.

Megelőzésként a réteges öltözködést, friss levegőt, mozgást, valamint a C és D-vitamin pótlást és gyakoribb kézmosást javasolja.

A dietetikus szerint a kiegyensúlyozott táplálkozás is sokat segít, ebben a szezonális gyümölcsök és a zöldségek, valamint a savanyúságok szerepe a fontos. Mindezek mellett a bőséges folyadék is szükséges.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!